#1520

2024 ж. 16 Мам.
35 132 Рет қаралды

Marlies Dekkers, Maurice de Hond en Ad Verbrugge bespreken het nieuws van de week, waaronder de twee bloedgroepen binnen het NSC, Putters als mogelijke nieuwe premier, de politie-inval bij Hans Teeuwen, de opening van het Nationaal Holocaustmuseum en de stand van zaken in Oekraïne.
Bronnen en links bij deze uitzending:
- De podcast van Wouter de Winther: www.telegraaf.nl/podcast/9459...
- Meer over het eindverslag van informateur Putters: www.kabinetsformatie2023.nl/a...
- Stichting Beroepseer: beroepseer.nl/
- NOS en Nieuwsuur over de problemen in de zorg: nos.nl/artikel/2512095-voortg...
- Het gesprek dat Marlies had met Armand Girbes: • #1402: Waarom gaat de ...
- Het gesprek van Ad met Jet Bussemaker: • #524: 'Bestuurlijke on...
- De persiflage van Hans Teeuwen op Femke Halsema en de politie-inval bij hem thuis: www.telegraaf.nl/video/251796...
- Het telefoongesprek tussen Zelensky en Macron: • 'Russia Encircled Us, ...
--
Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld.
Alvast bedankt.
--
0:00 Intro
00:59 Richtingenstrijd binnen NSC, het eindverslag van Putters en de nieuwe premier
46:51 Zorg en governance zonder government
54:09 Politie-inval bij Hans Teeuwen
57:08 Demonstraties bij opening Holocaustmuseum
1:07:32 Macron, Oekraïne en de Amerikaanse verkiezingen
1:18:00 Afronding
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер
  • Welkom in de commentaarsectie bij deze uitzending. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. Vond u dit een interessant gesprek? Steun ons dan en word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld.

    @DeNieuweWereldTV@DeNieuweWereldTV2 ай бұрын
    • Marlies doet het prettig en goed, maurise geeft zeer goede analyses, super,maar Ad Verbrugge zegt uiteindelijk weinig, wat een gewauwel en bla, bla. Dat doet echt afbreuk aan het geheel. Hij kan beter iets zeggen als hij zich echt heeft voorbereid.

      @EdTembel-qu5ob@EdTembel-qu5ob2 ай бұрын
    • 1q

      @matthieukerbosch4963@matthieukerbosch49632 ай бұрын
    • Ad...vind je aan de ene kant een leuke slimme man, aan de andere kant een arrogante klootzak. 11.40 sec tot 11.50 sec.

      @vindmedia1516@vindmedia1516Ай бұрын
  • Wie ook premier wordt, hij of zij zal lang en goed moeten luisteren naar Ad en Maurice, en dan is er nog hoop voor Nederland.

    @Jannette-mw7fg@Jannette-mw7fg2 ай бұрын
    • Allez Maurice! 🚴

      @Tubemanjac@Tubemanjac2 ай бұрын
    • 🤭

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
    • Hij moet luisteren naar het volk. Die hebben rechts gekozen. En niet op een sneaky manier een links kabinet vormen. En iedereen loopt er weer achteraan. 🐑🐑🐑

      @Annie-sz1fs@Annie-sz1fs2 ай бұрын
    • Ze moeten luisteren naar het volk !!! En niet op een sneaky manier een links kabinet vormen. Het volk heeft rechts gekozen.

      @Annie-sz1fs@Annie-sz1fs2 ай бұрын
    • @@Annie-sz1fs Het volk heeft juist niet 'rechts' gekozen. De PVV is alleen rechts qua immigratiebeleid en op een paar andere punten. Voor de rest zijn ze links, dus ze zijn een middenpartij. NSC is geen middenpartij, is gewoon links. Kun je in principe ook gewoon 'Nieuw CDA' noemen. BBB is soort van midden. En de VVD is ook gewoon links. De FvD is de enige rechtse partij die nu nog in de 2e kamer zit en die hebben nog maar 3 zetels (JA21 is ook gewoon midden, niet rechts). Maar goed, los van wat ze gekozen hebben... de bevolking is er gewoon in geluisd. De kans is groot dat Omtzigt alleen een partij heeft opgericht om zetels te jatten van de BBB in opdracht van hun overlords. Als die partij er niet was dan hadden ze samen met de PVV 50-60 zetels en dus hadden de 3e en 4e grootste partij niet veel te zeggen in de huidige besprekingen. Maar NSC kiest overduidend de kant van links en de oude politiek (wat rechtstreeks ingaat op de belofte van Omtzigt om nieuwe politiek te voeren... hoe wil je dat doen als je zelf partij kiest voor diegenen die het land al sinds Rutte 1 kapot maken?). Een groot deel van het land wilde wel rechts stemmen, echter zijn hebben ze links gestemd voor partijen die zich als rechts voordoen.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero2 ай бұрын
  • Marlies, dank voor je bijdrage. Je benoemt regelmatig waar het om gaat.

    @leniminderhoud7112@leniminderhoud71122 ай бұрын
  • Leuke aflevering veel beter dan Buitenhof

    @user-wj5gj9ld8b@user-wj5gj9ld8b2 ай бұрын
  • Toch eventjes een compliment aan Ad, een man die ik trouwens heel graag heb. Je zou kunnen zeggen 'ik trek me niets aan van het demonstratierecht' of anderzijds 'ik trek me niets aan van ceremonies'. Maar dat is niet wat Ad zegt, hij zegt eigenlijk ik respecteer beide partijen en hij zoekt naar een evenwicht van alle belangen. Als je daar energie in steekt, dan ben je gewoon een mooi mens vind ik. Die diplomatische begripvolle houding moet aangemoedigd worden, zeker vandaag de dag.

    @ZotVanBelgie-jn7oz@ZotVanBelgie-jn7oz2 ай бұрын
  • Heel hartelijk dank, met tranen in de ogen geluisterd naar Maurice. Gezien de aflevering van gister ben ik bang dat het nog erger gaat worden wat betreft het respect voor en kennis over de holocaust...Mooi van Ad om aandacht voor 'de ceremonie' te vragen...zo nodig!

    @Jannette-mw7fg@Jannette-mw7fg2 ай бұрын
    • @@XanderNiks1234Daarover zijn we het eens. Kennis over de holocaust hoeft dat niet te veroorzaken, maar doet dat soms wel. En dat kan een nieuwe oorlog veroorzaken. Helaas blijken wij mensen niet te kunnen leren van fouten in het verleden. Mede omdat het slachtoffer van gister, de dader van morgen kan zijn. Toch rest ons niets anders dan te proberen toch van de geschiedenis te leren. En respect voor leed en de daarbij passende ceremonie kunnen {hoeft niet!}daar aan bij dragen.

      @Jannette-mw7fg@Jannette-mw7fg2 ай бұрын
    • Het slachtoffer van gisteren is de dader van morgen exact , dat is reden van de verontwaardiging van vele in de wereld dat Israel al sinds het begin van de Bezetting van Palestina zich keer op keer wreedadig heeft opgesteld dit moet benoemd worden juist om het feit dat de geschiedenis alleen dan zich niet of mag of kan herhalen en dat geld voor iedereen . Geen Volk of ras die daar boven staat , en de houding van Israel hierin is Zeer discutabel en niet van deze tijd . Gaza is de Ghetto van het heden , en dat kan niet vaak genoeg benoemd worden , want waarom herdenkenken wij in godsnaams de gruweldaden van 80 jaar geleden en wenden we het hoofd af als het om Palestijnen gaat . Niemand staat boven de wet en afspraken die zijn gemaakt zijn tijdens het Neurenberg tribunaal ,laten we Dat niet vergeten . Want het gebeurt allemaal nog steeds op een veel slinksere manier . Dit moet Stoppen .@@Jannette-mw7fg

      @jonaswhale6451@jonaswhale64512 ай бұрын
    • Mee eens, maar dan ook voor de bosnische doden in de beginjaren negentig alwaar de holocuast voor hen dunnetjes is overgedaan en voor alle Arabische landen waarbij hun hoop op de Arabische lente is vernietigd door het westen en vooral door de US.

      @CorM1@CorM12 ай бұрын
    • Gaat ook veel erger worden. Ze kraken Wilders helemaal af en prijzen Putters de hemel in. En dat terwijl het beleid van Putters als rode draad diende voor Rutte 3, wat dus ook 1 grote ramp was (net als alle kabinetten Rutte). Dat zijn analyses objectief lijken te zijn wilt niks zeggen. Als het erop aankomt is hij gewoon een poppetje van de EU en VS die kant zal kiezen voor de oude regerende partijen. En het lijkt erop dat ze dat bij DNW ook maar al te graag willen als je hoort hoe negatief ze zijn over Wilders.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero2 ай бұрын
    • @@XanderNiks1234 Dat is complete onzin. Historische schuldgevoelens verhinderen niks, dat is gewoon iets wat de linkse verraders naar boven halen om de discussie de kop in te drukken. Dat doen ze met hun hele agenda. Ze verantwoorden niks, ze kunnen niks concreet schrijven en als ze iemand beschuldigen zelfs zonder enig bewijs staan de kranten er de volgende dag vol van. Als Putters premier zou worden dan wordt dit ook alleen maar erger.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero2 ай бұрын
  • Maurice heeft zo gelijk, onze burgemeester Halsema heeft hierin heel erg gefaald. Ik vind dat ook en ik vind dat heel pijnlijk en ik vind dat dit consequenties moet hebben, zij is nb alweer herkozen voor 6 jaar.

    @pampelonne63@pampelonne632 ай бұрын
    • Halsema heeft niet gefaald dit was de bedoeling maar daar heeft niemand het over

      @berendbotje62@berendbotje622 ай бұрын
    • Sorry, u bent in de war. Burgemeesters worden niet gekozen. Ze worden benoemd door kartel politici.

      @dickievtvdk@dickievtvdk2 ай бұрын
    • @@berendbotje62 alles voor agenda 2030

      @henkm9279@henkm92792 ай бұрын
    • Ja dat valt mij ook op. Dat begrijp ik niet van deze drie mensen. Of zitten zij ook in het complot?​@@berendbotje62

      @PimVree@PimVreeАй бұрын
  • Ha, van Marianne Zwagerman en Maurice niet naar Buitenhof, maar naar Nieuws van de week van De Nieuwe Wereld!

    @Jannette-mw7fg@Jannette-mw7fg2 ай бұрын
  • Mooi Ad, recht op ceremonie, had ik niet aan gedacht. Een echt originele gedachte.😊

    @winnetou-hu9ex@winnetou-hu9ex2 ай бұрын
  • Met waardering voor alle mensen van de nieuwe wereld, is Maurice voor mij een groot man. Als jood heeft hij begrip voor de protesten tijdens de opening van het Holocaust Museum. Natuurlijk niet daar en op dat moment maar toch het uiten van begrip.

    @winnetou-hu9ex@winnetou-hu9ex2 ай бұрын
    • Maurice is continue in evenwicht, wat hij ook meemaakt. En hij heeft heel erg veel meegemaakt op vele vlakken. Respect.

      @michiel8600@michiel86002 ай бұрын
    • Helaas lukt dat niet alle mensen (de meesten) . Als dat zo was dan zag de wereld er anders uit.

      @Wouter-yd3sj@Wouter-yd3sjАй бұрын
  • Dank, Maurice, voor je grote inlevingsgevoel over hoe je met "de gebeurtenis" rond de opening van het Holocaustmuseum om gaat. Ik ben geschokt over wat je vertelde over "de gebeurtenis" op het strand. En, bedacht mij gelijk over de rol die NL instanties (NL spoorwegen, NL ambtenaren, NL politie, etc.) in het "vangen", vervoeren en deporteren van onze Joodse medemensen hebben gespeeld.

    @alwaysfourfun1671@alwaysfourfun16712 ай бұрын
  • Altijd prettig met Marlies 👌

    @user-yw3um8zj5i@user-yw3um8zj5i2 ай бұрын
  • Complimenten weer aan Marlies, fijn hoe je met oprechte interesse, verontwaardiging en verbazing het gesprek toch dichtbij weet te houden

    @jjvpelt@jjvpelt2 ай бұрын
    • Bijzonder irritant juist. Keer op keer riekt het weer naar complotdenken als Marlies begint. Overal wordt iets achter gezocht, is het eng of neemt de emotie weer de overhand. Bijzonder storend en haalt echt de credibiliteit van de Nieuwe Wereld omlaag.

      @alfredh2079@alfredh20792 ай бұрын
    • Ik begrijp je reactie. Ik had hem een jaar geleden ook. Blijf zacht en dan komt het goed :)@@alfredh2079

      @jjvpelt@jjvpelt2 ай бұрын
  • Over Oekraïne: Ik zag net John Mearsheimer en hij zei dat er eigenlijk maar twee opties overblijven: A. direct onderhandelen, zodat Oekraïne nog wat meer grondgebied overhoudt en B. doorgaan met vechten met als gevolg dat Oekraïne Charkov en Odessa zal verliezen. Rusland wint deze oorlog sowieso.

    @orlandofurioso357@orlandofurioso3572 ай бұрын
  • Indrukwekkend wat Maurice zegt, raakt me diep (nav opening holocaustmuseum). Ook erg mooi waarmee Ad het onderwerp begon, het respect voor ceremonie, normen en waarden. Dank lieve mensen voor jullie werk, openheid en prachtige zienswijze op actuele thema's. Dit is een soort gouden driehoek, elke keer weer ontstaan er mooie en diepe gesprekken tussen deze wijze zielen

    @abrahameijgenraam491@abrahameijgenraam4912 ай бұрын
  • Hartelijk dank voor deze weekoverzicht met een heerlijk gefilosofeer over een nieuw kabinet. Ik ben voor Ad als minister van Onderwijs.

    @annemiekerietmeijer136@annemiekerietmeijer1362 ай бұрын
    • Ben bang dat zijn stellingname over de oorlog in Oekraïne niet geaccepteerd wordt door het heersende narratief, helaas

      @ZaftraMorgen@ZaftraMorgen2 ай бұрын
    • Harm Beertema zou dat moeten doen.

      @vrijbuiterspartei2715@vrijbuiterspartei27152 ай бұрын
  • Wat een goede uitzending! Deel deze! Dit is de goede kant om samen in Nederland elkaar de hand te reiken! Doe mee!

    @mirjamg8274@mirjamg82742 ай бұрын
    • Ja hallo. Je bent mijn moeder niet 😂

      @N3mdraz@N3mdraz2 ай бұрын
    • 😛@@N3mdraz

      @mirjamg8274@mirjamg82742 ай бұрын
    • Was dit geen irrationeel gedrag van Maurice?

      @PimVree@PimVreeАй бұрын
  • Beide mannen bedankt voor de inzichten over de opening van het Holocaustmuseum. Recht op ceremonie. Mooi gezegd.

    @ernstoud@ernstoud2 ай бұрын
    • Daar staan dan dus 2 rechten tegen over elkaar

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
    • ​@@Danilo44Het zou een recht bij wet moeten zijn om ongestoord te eren, te rouwen en herdenken. Dat prioriteert boven het verabsoluteerde onfatsoen, respectloos gedrag en dat walgelijke dikke ik en dikke wij praktijken, waar ieder zich onder dat absurde absolutisme van recht op protest hebben, zich lijdzaam aan dient te onderwerpen. Mw Halsema en het Bestuur daar maken meer van deze grove uitglijders. Het begint altijd in Amsterdam waar misbruik wordt gemaakt van grondrechten, die niet naar de Geest daarvan worden geïnterpreteerd, maar zoals het activisten uitkomt en Burgemeester van Amsterdam en het Bestuur daar dat faciliteren.

      @derkkeijzer6874@derkkeijzer68742 ай бұрын
    • Ah weer reactie weg. Dat gebeurt opvallend vaak sinds vertrek vorige hoofdredacteur.

      @derkkeijzer6874@derkkeijzer68742 ай бұрын
    • @@derkkeijzer6874 oh joh, stel je niet aan. Dat deed NOS al bij mij in 2019. Zelfs Sky news Australia verwijdert mijn comments. Het is zo. Acceptatie. Toch Ad? KZhead doet ook aan willekeurig verwijderen zodat mensen zoals jij zich gaan irriteren.

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • Wat zijn jullie drieën goed bezig met jullie analyses. Helder en mensenkennis.

    @matielindhout1399@matielindhout13992 ай бұрын
    • Dank u wel voor het compliment.

      @DeNieuweWereldTV@DeNieuweWereldTV2 ай бұрын
    • Mensenkennis? 😂😂

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • +- 45 min. Dit is waarom er niets verandert. Ambtenaren/ consultants bepalen de boel. Ongekozen lui.

    @user-hh3vd8th3y@user-hh3vd8th3y2 ай бұрын
    • jordan peterson heeft een hele monoloog over deloit kpmg en ey die over de hele wereld de dienst uitmaken.

      @tommske@tommske2 ай бұрын
    • Juist , top ambtenaren en de elite bepalen het beleid, ministers , kabinet, parlement; allemaal toneelspel; zij komen en gaan, Puppets

      @ME1970freedom@ME1970freedom2 ай бұрын
    • Mwah is te makkelijk. Rechters nemen de maatschappelijke context zeker mee in hun oordeel. Ambtenaren dragen bij aan verandering maar de tweede kamer verandert wel heel vaak van mening zonder goed gevolgen te doordenken, en de ambtenaren zien die effecten wel want zij hebben daar veel meer kennis van.

      @maart787878@maart7878782 ай бұрын
    • @@maart787878 ik heb met ambtenaren te maken gehad op buurt niveau. Wonen er niet, bepalen alles, frustreren de inspraak, intimideren. Zo gauw geen voorbeelden van landelijk, maar hoe is het mogelijk, mbt de toeslagenaffaire dat het voorstel van Leijten het niet haalt maar er consultants worden ingezet waardoor de kosten de pan uit rijzen. En op de een of andere manier moet Laurentien van Oranje ook een duit in het zakje doen? Vind jouw opmerking nogal makkelijk eerlijk gezegd, alsof je alleen maar achter een bureau zit.

      @margreetdoodeman1441@margreetdoodeman14412 ай бұрын
    • Ambtenaren bereiden alleen voor en voeren uit. Besluiten worden genomen door de volksvertegenwoordiging.

      @blauwebanaan4756@blauwebanaan47562 ай бұрын
  • Het is verbijsterend te denken dat je kunt 'winnen' van een kernmacht. Laat deze onrealistische gedachte varen en ineens ziet het scala aan mogelijkheden er anders uit: hoeveel levens moeten er verloren gaan in een oorlog die niet te winnen is?

    @g.scholtes@g.scholtes2 ай бұрын
  • 19:42 Ik vind je geweldig Marlies! Bravo 🙏

    @ronaldent5781@ronaldent57812 ай бұрын
  • 20 weken wachttijd om een specialist te mogen bezoeken in het ziekenhuis. Dat ondanks ernstige klachten gepaard met pijn. Zo erg is het al in Nederland. Eer dat ik aan de beurt ben is het te laat

    @mc02zb@mc02zb2 ай бұрын
  • Wat een geweldige uitzending weer. Dank voor het delen van de inzichten.

    @Wouter-yd3sj@Wouter-yd3sjАй бұрын
  • Dank! Zo fijn om op zondag deze analyse/samenvatting/ inzichten /gesprek van het nieuws van de week te week te mogen volgen.,❤ en het lijkt mij ook een goed idee Ad om ceremonie en demonstratie een eigen ruimte te geven.

    @marjanpostma1970@marjanpostma19702 ай бұрын
  • Een heel mooie en duidelijke analyse.

    @259valk@259valk2 ай бұрын
  • 1000 keer beter dan buitenhof ja

    @user-kw2pq5im5w@user-kw2pq5im5w2 ай бұрын
    • 💯💯

      @Jess88363@Jess88363Ай бұрын
  • Interessante uitzending👍🏻

    @VonsWanderingMind@VonsWanderingMind2 ай бұрын
  • "Het spinnenweb, waarin we allemaal gevangen zitten" is al enkele decennia lang, m.i. marktwerking in de zorg, maar ook in het onderwijs, in alle sectoren, die voorzien in basisbehoeften. Een "sterke" minister van o.a. Zorg, iemand met helikopterview, gedegen inhoudelijke kennis en leiderschapskwaliteiten in haar/zijn karakter zou verandering kunnen brengen.

    @dini7363@dini73632 ай бұрын
  • Eén van de beste afleveringen tot nu toe! Enorm zinnige bijdrages van alle drie, ...hulde!

    @saintinel@saintinel2 ай бұрын
  • Bedankt weer ☺️

    @theageelen3693@theageelen36932 ай бұрын
  • Weer een heel interessant gesprek ❤

    @saskiavisser1279@saskiavisser12792 ай бұрын
  • Geweldige uitzending. Dat meten met 2 maten, de enorme bureaucratie pfff hopen dat de 'boel' wat dichterbij elkaar komt@extraparlementair kabinet. Hans Teeuwen is zo grappig, 6 politieagenten, en er is al zo'n schrijnend tekort aan politieagenten😅

    @MW-rq5do@MW-rq5do2 ай бұрын
  • 1:00:18 bekijk zeker dit fragment even waarin Maurice vertelt wat zijn familie is overkomen. Bedankt weer voor een serieuze keek op de week. Maurice en Ad behandelen de onderwerpen zoveel dieper dan de usual suspects van Op1, Buitenhof etc.

    @Timocraat@Timocraat2 ай бұрын
  • Maurice zegt dat hij hoopt dat Putters, het goed zal benoemen en dat hoop ik altijd, In het eerste gedeelte van dit gesprek, hoorde ik het woord moeten al zo vaak voorbij komen, dat het me duizelt. Het klinkt wellicht arrogant in de oren van veel mensen, maar ik vraag me toch echt af waarom mensen dit niet herkennen of erkennen. Bijna iedereen die ik spreek over dit woord, zegt met bravour dat hij of zij, niets moet,. Als ik vervolgens vraag waarom ze het dan zelf zo vaak uitspreken,, wordt meestal gereageerd, op een manier alsof ik mensen aanval. Taal en woordgebruik zijn toch essentieel voor communicatie, of zie en hoor ik dat verkeerd? We zijn als mensen toch verantwoordelijk, voor wat we spreken en niet voor hetgeen anderen Menen, wat we bedoelen? Ik zeg: laten we weer verantwoordelijkheid gaan dragen voor onze uitspraken en onze Nederlandse taal weer gaan eren, voordat we in spraakverwarring,als natie ten ondergaan. Vrede zij u allen.

    @joopvandermast@joopvandermast2 ай бұрын
  • Ad, het feit dat in het geval van Teeuwen het protocol gevolgd werd, en dat links overal maar mee weg komt, is al repressie. Het selectief hanteren van de wet is repressie. Zoals de Spaanse dictator Franco al zei: "Voor mijn vrienden: alles! Voor mijn vijanden: de wet!"

    @robertvanleeuwen5066@robertvanleeuwen50662 ай бұрын
  • Het verbaast mij, dat men nog denkt, dat de politiek problemen oplost. Politici kennen geen ja en nee. Er wordt alleen maar gepraat. Wie hoop legt bij politici, wordt teleurgesteld. Ik bepaal zelf, of ik ze nog serieus neem. Wat je niet meer serieus neemt, hoef je ook niet meer naar te luisteren. Als het er op aan komt, nemen ze toch geen verantwoording. En zijn ze onschendbaar.

    @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
    • @XanderNiks1234 ja

      @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
    • @XanderNiks1234 ik bepaal mijn leven.

      @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
    • @XanderNiks1234 het beperkt mij niet, ik maak er gebruik van.

      @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
    • Stem FvD

      @hargappelpie4845@hargappelpie48452 ай бұрын
  • Wat? Wordt Hans Teeuwen de nieuwe premier? Dat wordt lachen!

    @caskraker@caskraker2 ай бұрын
    • Volgens het staatsrecht is de koning van de lach uit hoofde van zijn functie uitgesloten van het premierschap.

      @DeNieuweWereldTV@DeNieuweWereldTV2 ай бұрын
    • @@DeNieuweWereldTV Jaja, dat kun jij nou wel beweren, maar onderbouw het maar eens! Graag een link maar het betreffende wetsartikel dus!

      @caskraker@caskraker2 ай бұрын
    • Hans zou een goede nar zijn voor elk premier, mensen aan de macht verliezen volledig de link met de realiteit.

      @Judge_Magister@Judge_Magister2 ай бұрын
    • @@DeNieuweWereldTV Grappig bedoeld hoop ik? 🤪

      @Tubemanjac@Tubemanjac2 ай бұрын
    • zelenski was toch ook een caberatier?

      @tommske@tommske2 ай бұрын
  • Als er uiteindelijk een programmaformatie komt, dan vermoed ik zo dat NSC met kandidaten aan komt dragen die vooral in het kamp zaten tegen Wilders.

    @AviaBonne@AviaBonne2 ай бұрын
  • Dank jullie wel voor interessant en mooi gesprek

    @aquarius42@aquarius422 ай бұрын
  • Wanneer jullie analyse en oplossingen voor de Nederlandse politieke situatie ook in realiteit worden omgezet, kunnen jullie dat dan even in België komen uitleggen? Zou fijn zijn. Alvast dank.

    @GfaDriewerf@GfaDriewerf2 ай бұрын
  • Denkt Maurice echt dat de media onafhankelijk van de investering maatschappijen hun nieuws kunnen brengen.

    @carlaschlagwein@carlaschlagwein2 ай бұрын
    • de media is in handen van de EU via 2 belgen

      @henkm9279@henkm92792 ай бұрын
  • Kan Ad niet in het kabinet als "filosofisch raadpleger" zei komen ook met nieuwe woorden dus wij ook. En dit woord heeft ook nog eens een goede inhoudelijke functie die past bij de politiek van deze tijd. 🙏🏻

    @Yt699Dutch@Yt699Dutch2 ай бұрын
  • Nog eventjes geduld : de WEF Kabouter ‘Flop’ Timmermans wordt ons zo via omwegen alsnog opgedrongen…

    @stefvb2032@stefvb20322 ай бұрын
    • Dat verwacht ik ook. Ik hoop het alleen niet 😫

      @maureenplassaer@maureenplassaer2 ай бұрын
    • Dat zei ik al op het moment dat ik hoorde / las dat ie weer hier naar toe kwam en net een poosje voor de verkiezingen . Niks is toevallig bij die lui , alles is uit een script en geënsceneerd . Immers de Agenda's moet uitgevoerd worden en de Doelen gehaald want als dat voor hun niet gebeurt en al het gepeupel komt er achter waarom ze dit doen dan eindigen ze zoals dat vroeger gebeurde toen hongersnoden de wereld teisterden en dat proberen ze ten koste van zeer veel leed van de populatie te vermijden . Het scheelt , timmermans kan vast niet snel rennen net als Hugo op zijn punt schoentjes .

      @dreddredd7137@dreddredd71372 ай бұрын
    • @@maureenplassaer Mijn levensbeschouwing behelst geen politiek systeem , hoog uit zou een systeem van aansturing kunnen bestaan waar men vrijwillig aan kan meedoen . Daarom kijk ik met afstand naar het politiek gekrakeel en hoe de populatie daarop reageert . Ik kan je zeggen dat de democratie die jullie denken te hebben niet ( meer ) bestaat , jullie worden in de waan gelaten dat jullie nog wat te vertellen hebben zodat het makkelijker is om de Doelen te kunnen halen . Je hebt vast over de klimaat narratief gelezen en hoe ''ze'' van alles aan de populatie willen opleggen , dat is niet zonder reden want als de wereldwijde populatie er achter komt wat er werkelijk aan de knikker is dan zouden ze onmiddellijk geen enkele macht meer hebben en zouden mensen of feesten tot ze erbij neer vallen of preppen in het oneindige . Wat er aan komt is vele malen erger dan wat er in het narratief word voor geschoteld , kijk eens bij Suspisious0bservers op YT .

      @dreddredd7137@dreddredd71372 ай бұрын
    • Absoluut, waarschijnlijk weer onder een VVD premier. Zo werken communisten.

      @robertvanleeuwen5066@robertvanleeuwen50662 ай бұрын
    • @@dreddredd7137 onze gemeenschappelijke wereld wordt zichtbaar en opzettelijk door enkele gewetenloze figuren met een ver doorgeschoten en ontspoorde ego van achter de schermen geperverteerd. Het gaat er tactisch bij deze OCD personaliteiten om om zoveel afleiding te genereren om een economische/sociale/psychologische/structurele/materiële ‘machtsgreep’ over het individu te kunnen bewerkstelligen. Afleiding alom om ons maximaal een zwaar bedenkelijke en valse(digitale) veiligheid en monetair structuren te helpen verkocht te krijgen. En dan de corporatieve mainstreammedia die zich voor een zeer groot deel mede prostitueert om ook nog’s zulk een ziekmakend gedrocht te lopen propageren. Er zijn bepaalde individuen die ons allen een Europees technocratisch proletariaat aangestuurd Eugenetica programma met alle beschikbare middelen aan de mensheid trachten op te dringen. Ontmenselijking om de macht te grijpen…

      @stefvb2032@stefvb2032Ай бұрын
  • Marlies staat dichter bij de maatschappij dan ab ,getuigen haar opmerkingen.

    @carlaschlagwein@carlaschlagwein2 ай бұрын
    • Helemaal mee eens, en Ad maar doorlullen over hoog en laag opgeleid alsof het daarom gaat. Echt zo'n wereldvreemde universiteitsman, puur theorie, nul ervaring

      @tombreukers4887@tombreukers48872 ай бұрын
    • Marlies is altijd top !

      @HubertLR@HubertLR2 ай бұрын
    • Ad

      @VladaLishenko-dz4nj@VladaLishenko-dz4nj2 ай бұрын
    • @@tombreukers4887 Ad

      @VladaLishenko-dz4nj@VladaLishenko-dz4nj2 ай бұрын
    • Ad 11.40: ...ik, wij hier behoren tot de elite. Oftewel: deel uitmaken van de beau monde, bovenlaag, de betere kringen, keur, top, upper class, upper ten, met buitengewone kwalificaties of privileges, waardoor hij op een bepaald vlak de hoogste positie inneemt, leidsman van onze Nieuwe Wereld. Abdus!

      @ErikAart-xi7wb@ErikAart-xi7wb2 ай бұрын
  • Putters is 100 procent wef 2030

    @arthurbraun6535@arthurbraun65352 ай бұрын
    • Daar zal ons Nederland niet beter van worden! 12 jaar Rutte was al meer dan genoeg!

      @jankraijer5521@jankraijer55212 ай бұрын
  • Fantastische analyses in dit gesprek. Heel goed. Er is geen andere betere optie. En Kim Putters is de man…

    @Elia318@Elia3182 ай бұрын
  • Wie gelooft er nu nog steeds dat het werkelijk iets uitmaakt wie er in Nederland regeert?

    @mh60648@mh606482 ай бұрын
    • Het maakt ook echt niet uit, al die jaren al niet

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
    • Denk je echt, dat het iets uitmaakt, als je 1x in de vier jaar een vakje rood maakt ?

      @adhoogenboezem6718@adhoogenboezem67182 ай бұрын
    • @@adhoogenboezem6718 mensen denken dat ze hun stem uitbrengen. Dat moet nu wel duidelijk zijn dat dat niet zo is aangezien Wilders zijn halve partijprogramma heeft omgegooid en de oorlog ineensvwel wilt steunen. Zo ver met je stem. Het is toestemming geven. Toestembiljet. Toestempas ToeSTEMMING Om over ons te regeren. Wanneer is onze stem daadwerkelijk doorgevoerd?

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • Sterke aflevering waarvoor veel dank❤. Steengoed punt van Ad: recht op ritueel en ceremonie. Maurice zijn familieverhaal onderbouwt dit en laat daarmee meteen horen waarom beleidsmakers met 75% in aantal kunnen worden verminderd. Menswording, dat is wat Nederland ontbeert, we groeien maar niet voorbij het brulaapstadium. Mw Halsema is geen voorbeeld of kartrekker bij deze hoognodige omwenteling. Top van Teeuwen, mag een wekelijkse uitzending worden: Fruit met Femke😂

    @marjanhemme3964@marjanhemme39642 ай бұрын
  • Als het museum de hr herzog ,niet had uitgenodigd, was er geen demonstratie geweest .

    @jannigjedegeus3162@jannigjedegeus31622 ай бұрын
    • Goh, het is ook zo'n raar idee om de president van Israel uit te nodigen bij de opening van een holocaustmuseum 🤡

      @cebruthius@cebruthius2 ай бұрын
    • ​@@cebruthiusklopt, een massamoordenaar uitnodigen op deze ceremonie is inderdaad heel raar. Niets voor niets waren er dan ook vele Joden aanwezig bij de demonstratie.

      @PimVree@PimVreeАй бұрын
  • Goed gesproken Maurice!!

    @user-gh6zb3rl2l@user-gh6zb3rl2l2 ай бұрын
  • Marlies als premier. Alles beter Dan wat we nu hebben.

    @harveydent722@harveydent7222 ай бұрын
    • niet echt een compliment met die toevoeging😀

      @alberto123iq@alberto123iq2 ай бұрын
    • Nee iemand als Wienie de Jong

      @liengamier3290@liengamier32902 ай бұрын
    • ze zou 100 keer beter zijn dan rutte

      @salihbegovic@salihbegovic2 ай бұрын
    • Met het eerste ben ik wel met je eens.

      @hargappelpie4845@hargappelpie48452 ай бұрын
  • Een hoop geneuzel, en nog wat gekrakeel.

    @michaelrider@michaelrider2 ай бұрын
  • Mooie uitzending! Eens met Marlies: Omtzigt heeft op alles 'zijn zin' gekregen. Is dat niet 'gewoon' razend knap? En dat dat met de nodige emoties gepaard is gegaan, geeft m.i. alleen maar de kracht van zijn intenties aan. Ik denk dat geen ander politicus hem dit nagedaan had. Eens met Ad dat er op het recht op demonstratie een recht op ceremonie moet zijn/komen. Dat heet denk ik gewoon: iets in goede banen leiden. In navolging wat Maurice over zijn familie vertelde een kijktip: De Joodse Raad op NPOstart.

    @karinv1128@karinv11282 ай бұрын
  • Goede analyse wederom van de panelleden in de #nieuwewereld. Chapeau. Bottom line; stoppen met partijpolitiek en ga aan de slag met de bekende problemen van dit land. En al eerder gemeld, de NieuweWereld zou prime time op #NPO moeten worden getoond en besproken.

    @BuremaRW@BuremaRW2 ай бұрын
    • Dan val je weer onder het NPO kartel. Moet je niet willen . We kennen de gevolgen in deze.

      @EdtePas@EdtePas2 ай бұрын
  • Ik ben geen lid van "petje af'. Ik heb echter wel wat gegeven, maar ik houd er niet van om mij te binden. Niettemin ben ik een vaste kijker en ik waardeer DNW enorm vanwege het feit dat DNW onafhankelijk is en omdat Ad, Jelle en Marlies zelfstandig kunnen denken. Zij zijn geen volgers, maar zijn EIGENwijs. Ik mis wel de man die zo mooi kon vertellen over een schilderij, wiens naam ik me helaas niet meer herinner.

    @orlandofurioso357@orlandofurioso3572 ай бұрын
  • Persoonlijk denk ik dat het naïef is om te denken dat de politieovermacht bij Hans (na een persiflage van een GL-burgemeester en de door Halsema getolereerde verstoringen en intimidaties bij de herdenking toeval zijn of slechts het volgen van protocollen. Ik denk dat dit meer in het eerder besproken rijtje past van politieke benoemingen/ambtenaren binnen de instituties die hun wil opleggen.

    @mrpietair@mrpietair2 ай бұрын
  • Helemaal mee eens Ad! Recht op ceremonie wat niet gestoord mag worden. Dat recht overruled het recht op demonstratie 😊

    @andreschenk9583@andreschenk95832 ай бұрын
  • Zonder coalities was er al een kabinet. En hebben we echt 150 overbetaalde parlementsleden nodig? Veel instellingen kunnen ook verdwijnen.

    @woonwouter4404@woonwouter4404Ай бұрын
  • Met genoegen weer geluisterd naar deze uitzending. Vwb de gedachte van Ad over Macron: in Wynia’s week over de sollicitatie-campagne van Mark Rutte is te horen hoe/hoelang e.e.a. wordt ‘voorgekookt’

    @user-tz1lp7ro1m@user-tz1lp7ro1m2 ай бұрын
  • Beste Ad, het pijnlijke aan het holocaustmuseum is natuurlijk niet dat er een holocaust museum. Er moet misschien ook wel een Nakba museum komen, want daar weten NL-ers veel minder van dan van de holocaust. Het pijnlijke was, dat ze iemand uitgenodigd hadden die net tot een soort van "Endlosung" had opgeroepen van weer andere mensen. Dat veroorzaakte de dynamiek van die dag.

    @alwaysfourfun1671@alwaysfourfun16712 ай бұрын
    • U vergist zich, die "endlosung" is wat Hamas voorstaat en zelfs in zijn statuten had opgenomen.

      @HubertLR@HubertLR2 ай бұрын
  • Bij het geval Teeuwen zijn Ad en Maurice echt te naief. Dit was niet "het protocol". Dit was een duidelijke, Putinesque, waarschuwing: "muil houden, of er zwaait wat."

    @robertvanleeuwen5066@robertvanleeuwen50662 ай бұрын
  • We hebben toch niet gekozen voor PvdA, dus waarom zou putters dan premier moeten worden .

    @Annie-sz1fs@Annie-sz1fs2 ай бұрын
    • Misschien omdat hij de juiste kwaliteiten heeft voor dat ambt???? De premier staat boven de partijen.

      @user-ey4gc8uy6z@user-ey4gc8uy6zАй бұрын
  • Ad: "Je hebt eigenlijk een crisis nodig". Die crisis is er al. Het niet functioneren van al die systemen (school/opleiding, zorg, schone energie, schoon water, schone lucht, ruimtelijke ordening, landbouw, woningbouw, de 3hoek en de machtsstructuur, vervlechting multinationals en politiek), waar jullie het net over hadden, dat is de crisis. Heel boeiend gesprek, Dame en heren. Altijd weer verfrissend.

    @alwaysfourfun1671@alwaysfourfun16712 ай бұрын
  • Over het recht op ceremonie: helemaal eens met Ad, behalve als het om ceremonies van de machthebbers gaat. Dan moet protest in de meeste gevallen wel kunnen, maar wel zonder geweld. Als het om burger-ceremonies gaat, dan moet dat het recht op ceremonie misschien wel zwaarder wegen als het recht op demonstratie. Op afstand kan uiteraard wel.

    @nanningveenstra4154@nanningveenstra41542 ай бұрын
  • Ze moeten gewoon een profielschets maken voor de functie van MP gebaseerd op de basis regeerakkoorden.😊

    @andreschenk9583@andreschenk95832 ай бұрын
  • “C’est la vie”, said the old folks It goes to show you never can tell...🙏

    @Wunengzi-tz4ly@Wunengzi-tz4ly2 ай бұрын
  • Bij de Corona demonstraties heeft men geprobeerd demonstranten een verbiedsgebod te geven. Daarbij is de demonstratievrijheid bewust zoveel mogelijk beperkt. Gelukkig is door de Rechtbank hiervoor een stokje gestoken, maar het bestuur wilde wel de demonstratievrijheid maximaal beperken.

    @tridosprint8458@tridosprint84582 ай бұрын
  • Mis Plassterk nu al ben ook pvv maar hij mag van mij zo de kamer in zo rustig en straalt gezag uit ik hoop dat hij terug komt ronald en ook Arib met wat ze haar geflikt hebben haal haar ook terug.

    @stoltmain123@stoltmain1232 ай бұрын
  • definieer "Elite" ik ben het kwijt..

    @maggyklatte@maggyklatte2 ай бұрын
    • Elite = alle systeemmedewerkers, de deug neuzen en de zwijgzame volgers.

      @yourchoice9361@yourchoice93612 ай бұрын
    • Degenen aan wie jij jouw kracht (macht) geeft.

      @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
    • maar dat kan ook de tandarts zijn.. ! @@proankers1704

      @maggyklatte@maggyklatte2 ай бұрын
    • De mensen die overal mee wegkomen zoals het regeringstuig.

      @woonwouter4404@woonwouter4404Ай бұрын
  • 12:19 wat bedoel met hoger en laag opgeleid? Zit je mij nu in de zeik nemen? Ik "vervreemd?" Vergeet niet Autodidact en de persoon met altruïstische persoonlijkheid... je praat snel, ik niet. Ik denk na, heel lang voor ik iets zeg, of doe...

    @JohnvL@JohnvL2 ай бұрын
    • Dat doen niet veel meer👍

      @berendbotje62@berendbotje622 ай бұрын
  • @ 45:22 Als Maurice zegt dat beleidsambtenaren de orders van hun gekozen superieuren attaqueren met "dat kan helemaal niet want precedentwerking ...." doet mij denken aan Yes Minister, waarin Sir Humphrey Appleby altijd alle ideeën van de minister afwees met de woorden : "That is the end of the British way of life as we know it!"

    @svendevries3245@svendevries32452 ай бұрын
  • ik ga er elke week weer voor zitten

    @user-kw2pq5im5w@user-kw2pq5im5w2 ай бұрын
  • Democratie gaat blijkbaar te gronde aan besluiteloosheid

    @peternelis156@peternelis1562 ай бұрын
    • Niet lullen maar poetsen.

      @proankers1704@proankers17042 ай бұрын
  • Op 46:01 refereert Ad aan een gesprek bij de Nieuwe Wereld met Roel Bekker. Die zou ik graag kijken, maar kan ik niet vinden. Kan iemand mij daar aan helpen?

    @lamamepper@lamamepper2 ай бұрын
    • Het gesprek met Roel Bekker wordt binnenkort gepubliceerd!

      @DeNieuweWereldTV@DeNieuweWereldTV2 ай бұрын
    • Dank! @@DeNieuweWereldTV

      @lamamepper@lamamepper2 ай бұрын
  • Maurice is zo vitaal ( haha spellingcorrectie maatke er viraal van ) daar mogen we blij mee zijn hij is al 75 geweest!!!

    @49ccMopedWorld@49ccMopedWorld2 ай бұрын
  • Hans Teeuwen voor MP

    @Soulkeeper.@Soulkeeper.2 ай бұрын
  • Man, hou toch eens op met je elite, hoog en laag opgeleid.

    @tombreukers4887@tombreukers48872 ай бұрын
    • Helemaal mee eens. Ik ben ook hoog opgeleid en zit net zo in de sociale tang als Henk & Ingrid. Het getuigt van weinig kennis om mensen op basis vna hun opleiding tot de elite tw rekenen.

      @AsklepiosvanApollo@AsklepiosvanApollo2 ай бұрын
    • @@AsklepiosvanApollo ikzelf ben ook universitair opgeleid en weet daarom juist dat dat echt niet zoveel voorstelt. Je wordt naar mijn mening eerder opgeleid om volgzaam te zijn en allerlei onzin te accepteren dan dat het enig niveau zou geven. Bèta opleidingen waarschijnlijk uitgezonderd. Ik waardeer de gesprekken bij de nieuwe wereld maar doorwauwelen over filosofie is misschien toch ook niet iets waar we als maatschappij echt veel aan hebben.

      @tombreukers4887@tombreukers48872 ай бұрын
    • @@tombreukers4887 Mja, ik ben bèta dus daar speelt het sociale niet zo sterk, maar stiekem sijpelt het er wel door. Ik heb gestudeerd in de jaren '90, toen was dat politiek correcte nog niet zo erg (maar het was er wel)

      @AsklepiosvanApollo@AsklepiosvanApollo2 ай бұрын
    • We zijn allemaal loonslaven en alles word duurder valt niks meer op te bouwen en anders ben je slaaf van de belastingdienst als je ondernemer bent die je steeds meer uitknijpt. Iedereen zit beetje in hetzelfde schuitje lijkt me.

      @Jaapst@JaapstАй бұрын
    • ​​@@tombreukers4887Van '62 hier. Op mn 15e van school gegaan en 45 jaar aan 'zelfontwikkeling' gedaan. Nu vrnlk temidden van de zg hoogopgeleiden sinds de crisis. Je hebt gelijk: met al dat, ik noem het academische, gewauwel gaan we er niet komen. Lullen om het lullen. Veel blaten, weinig wol. Ze hebben totaal niet in de gaten dat ze zelf ook onderdeel van de voor hen opgezette 'Marketing Mix' zijn. Koot en Bie maakten hier vroeger gehakt van. 😊

      @erikstekelenburg3020@erikstekelenburg3020Ай бұрын
  • Ook een buitenlandse zieken kosten verzekeraar toelaten in het systeem dat zou veel meer concurrentie geven.

    @peterjanvanbijnen226@peterjanvanbijnen2262 ай бұрын
  • Wilder kan het niet zonder putters. Dat geeft niveau pvv goed weer...

    @eduardhenny1@eduardhenny1Ай бұрын
  • Tav zorg: interview prof guus schrijvers interviewen mbt preventie over zijn boek het cappucino model. Wil ik ook doen. Dr Ir rube van poelgeest

    @rubevanpoelgeest@rubevanpoelgeest2 ай бұрын
  • Ik stem voor ab gietelink als premier 😊

    @Navajoias-ur6sn@Navajoias-ur6sn2 ай бұрын
    • Rusland zal blij zijn

      @eduardhenny1@eduardhenny1Ай бұрын
  • 0:59 skip naar de inhoud

    @cebruthius@cebruthius2 ай бұрын
  • Pvda heeft zichzelf opgeheven in groenlinks hoezo vertrouwen in de pvda.

    @arthurbraun6535@arthurbraun65352 ай бұрын
  • Goddank werkt de politie volgens protocollen, dat voorkomt willekeur. Stel je voor dat de ene agent een andere opvatting heeft over wie je wel of niet even moet bellen dan een andere agent. Dat kan toch niet.

    @ErivanderLinden@ErivanderLinden2 ай бұрын
    • Eindelijk iemand die het zegt. Alsof je op plaats delict kan bepalen hoe of wat.

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • Pfff, jammer dat gekakel er doorheen want de analyse is zo goed en het gekakel zo storend. Goed gedaan heren. Tafeldame minder op de voorgrond en minder emotioneel zou ik heel prettig vinden.

    @beginbijheteind@beginbijheteind2 ай бұрын
    • Laten we bij het einde beginnen dan. Laat ze lekker praten, beter dan die geregisseerde gelul in mediapark

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • ad is wederom weer fantastish op oukraine

    @user-kw2pq5im5w@user-kw2pq5im5w2 ай бұрын
  • Wanneer je naar dit gesprek luistert zonder beeld erbij valt het op dat de heer Verbrugge er voortdurend doorheen zit praten. Vreselijk irritant. Het waren twee linkse vrouwen die rechters die het 'chilling effect' belangrijker vonden dan het bezit van lijf en goed. Een legitimiteitscrisis is de voorbode van een omwenteling.

    @leonardozuid8733@leonardozuid87332 ай бұрын
    • Ad moet gewoon dominee worden!

      @basvlot@basvlot2 ай бұрын
  • Correctie, begrip voor de emotie.

    @winnetou-hu9ex@winnetou-hu9ex2 ай бұрын
  • Hans Teeuwen for president!

    @sven7736@sven77362 ай бұрын
  • Bij Voermans is mogelijk de wens de vader van de gedachte. 🤔

    @Tubemanjac@Tubemanjac2 ай бұрын
    • Volgens mij steekt het hem dat hij niet door Putters is gevraagd om zijn visie te delen

      @ZaftraMorgen@ZaftraMorgen2 ай бұрын
    • @@ZaftraMorgen Mogelijk, maar hij zei het ook al eens eerder voordat Putters in beeld kwam en Omtzigt kabinetsvormen begon te schetsen.

      @Tubemanjac@Tubemanjac2 ай бұрын
  • Het recht op ceremonie, heel mooi gezegd van Ad. Spijker op z’n kop!

    @gpgrievink5464@gpgrievink54642 ай бұрын
  • Extra parlementaire kabinet zou niks veranderen. Gaat gewoon op oude voet verder en zullen allemaal poppetjes zijn in dienst van hogere machten. Jammer dat er hier wordt gedaan alsof er nog een weg nawr verbetering is. Die polarisatie willen ze niet tegemoet gaan. Hun manier om dat tegen te gaan is door het helemaal de kop in te drukken.

    @thenonexistinghero@thenonexistinghero2 ай бұрын
  • Marlies, wat ben je goed heel even aan het woord en meteen toe the point “wat wil het volk”

    @benniemous5430@benniemous54302 ай бұрын
  • Mooi Ad, inderdaad, meer gevoel voor ceremonie, respect en ruimte daarvoor kunnen wij hier wel gebruiken....

    @adrianagertrude7907@adrianagertrude79072 ай бұрын
    • Ceremonie hoort bij een souverein land......en dat is Nederland niet.

      @jonhagedoorn4874@jonhagedoorn48742 ай бұрын
    • ​@@jonhagedoorn4874Juist. 👍

      @jmjrademakers@jmjrademakers2 ай бұрын
    • ​@@jonhagedoorn4874 Juist.

      @jmjrademakers@jmjrademakers2 ай бұрын
    • Is het een ceremonie of een ritueel?

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
    • @@jonhagedoorn4874 militaire parades zijn bij uitstek rituelen. Om mensen in oorlog "hypnose" te krijgen. Rituelen zijn veel omvattender dan kippenbotjes en wierook. Maar ja, mensen zien waarheden in sprookjes als onwaarheden, en onwaarheden in sprookjes gebruiken ze dan wel als standpunt. 🤔? Die begrijp zelfs ik niet. 😁😁 Maar, Zelfs prinsjesdag is een ritueel. Dat de nazi aanhang toen de tijd massaal elke keer hun arm schuin omhoog deden, is een ritueel. Een bruiloft zie ik als een ceremonie want dat is, bij normale gang van zaken, maar 1 keer. Hertrouwen kan maar komt sporadisch voor. Een opening, zie ik als ceremonie, is eenmalig. (Bijna) alles wat repeteert zou je als ritueel kunnen beschouwen. En nu spreek ik mijzelf een beetje tegen merk ik op. Hahaha Het was inderdaad een openingsceremonie. Dus je hebt gelijk, Het was een ceremonie. 😁🤷🏽‍♂️ Te grappig dit. Maar vergis je niet in de kracht van rituelen.

      @Danilo44@Danilo442 ай бұрын
  • Jammer dat Maurice altijd uitgaat van falen ipv opzet. Volgens mij weet Femke Halsema precies wat ze doet en wat het effect is. Omtzigt ebenso.

    @frederikknapen8222@frederikknapen82222 ай бұрын
  • Trias politica! Breng de wetgevende macht weer in het parlement, daar moet het maatschappelijke debat gevoerd worden en vandaaruit de oekazes aan kabinet en ministeries. Is de uitvoerende macht het er niet mee eens kunnen ze klagen bij een rechter, die de uitgangspunten van onze rechtstaat bewaakt, wat vervolgens weer in het dialogische proces van het parlement kan worden opgenomen enzovoort enzoverder...

    @alarikharten2610@alarikharten26102 ай бұрын
  • Iemand mat Herben of wienie de Jong of misschien Hildebrand Nawijn

    @liengamier3290@liengamier32902 ай бұрын
  • We moeten ook de rechters vervangen dit kan niet ,links en woke en groen mogen alles,de rest niets vraag maar de blokkeer friezen.

    @peterjanvanbijnen226@peterjanvanbijnen2262 ай бұрын
  • het museum gebeuren is natuurlijk zo opgezet om te gebeuren ,, hals slag weet heus wel wat ze veroorzaakt

    @t.h.a.orders2086@t.h.a.orders2086Ай бұрын
KZhead