Kan cultuur je leven verkorten? (2/5)

2015 ж. 28 Қыр.
15 583 Рет қаралды

Leeft een Chinees die geboren is in een ongeluksjaar korter dan een Chinees die in een geluksjaar geboren is? Helpen jouw gelukssokken je echt als je voetbalt? Kijk dit college en leer van socioloog Peter Achterberg welke rol bijgeloof kan spelen in een samenleving.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Deze week in Universiteit van Nederland:
Cultureel socioloog prof. dr. Peter Achterberg!
Professor Peter Achterberg is hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Tilburg, maar hij had net zo goed een carrière in stand up comedy kunnen najagen. Blij toe dat hij dat niet heeft gedaan, want nu kan hij ons met smaak en humor vertellen over de sociologische principes achter oer-Hollandse fenomenen als het Tros Muziekplein, Frans Bauer en waarom wij Nederlanders zo nodig overal ter wereld een frikadel uit de muur willen trekken.
Meer weten?
Klik hier voor meer informatie! www.universiteitvannederland.n...[permalink]
--------------------------------------------------------------------------------------------
Over de Universiteit van Nederland:
De beste hoogleraren van Nederland geven gratis college op internet. Elke werkdag komt er een nieuw college online, en elke week een nieuwe hoogleraar.
Een opname bijwonen? Dat kan!
Vier avonden per maand nemen we colleges op in Club AIR, Amsterdam, en jij kunt daarbij zijn. Tijdens zo’n avond nemen we vijf colleges van een kwartier op, gevolgd door Q&A en meet and greet (want tegen die tijd is de hoogleraar een rockster). Een echte aanrader!
Voor tickets en meer info ► www.universiteitvannederland.n...
Check onze website! ► www.universiteitvannederland.nl/
Twitter ► / universiteitnl
Facebook ► / universiteitvannederland

Пікірлер
  • De onderzoeker wil... 'aantonen dat'?Hij moet toch 'uitzoeken of'? :S

    @NatasjavanDijknah@NatasjavanDijknah8 жыл бұрын
  • Kan cultuur je leven verkorten? Ja zeker! Bestuurscultuur!!

    @robertvanslooten9475@robertvanslooten9475 Жыл бұрын
  • Weer een interessante video, cultuur als placebo-effect klinkt voor mij als een goede manier om er naar te kijken. Mindfulness vond ik wel een slecht voorbeeld, er is namelijk veel onderzoek dat uitwijst dat mindfulness en meditatie fysieke veranderingen in de hersenen veroorzaken. Het is dus niet enkel het idee dat mindfulness werkt dat het effect op roept, maar ook het process zelf. Bronnen: Universiteit van Californië - marc.ucla.edu/workfiles/pdfs/MARC-mindfulness-research-summary.pdf Harvard Business Review - hbr.org/2015/01/mindfulness-can-literally-change-your-brain Harvard Universiteit - evp.harvard.edu/book/where-can-i-find-evidence-based-research-mindfulness

    @sjwimmel@sjwimmel8 жыл бұрын
    • +J. van der Linden misschien veroorzaakt placebo ook wel fysieke veranderingen in de hersenen? Is het dan nog wel placebo? Ik weet niet of het is uitgezocht.

      @maan8846@maan88468 жыл бұрын
    • Compliment.

      @robertvanslooten9475@robertvanslooten9475 Жыл бұрын
  • Mindfullness werkt als je er in geloofd. Dit betekent ook dat je geen medicijnen nodig hebt om te genezen of niet eens ziek te worden. We hebben dus alles in ons om gezond te worden en te blijven.

    @intuitivme@intuitivme5 жыл бұрын
    • not sure if anyone gives a shit but if you guys are stoned like me during the covid times you can stream all the new movies on InstaFlixxer. Have been watching with my gf these days xD

      @kashtonnathanael2825@kashtonnathanael28252 жыл бұрын
    • @Kashton Nathanael Yup, been using InstaFlixxer for years myself :)

      @brycevincenzo3961@brycevincenzo39612 жыл бұрын
    • Gezwets!

      @robertvanslooten9475@robertvanslooten9475 Жыл бұрын
  • contradictie: ik ben een wetenschapper vs ik ben een socioloog.

    @fransveldhoen3364@fransveldhoen33644 жыл бұрын
KZhead