Wanhopig door lange wachtlijsten | DANNY'S WERELD #8 | VPRO

2021 ж. 27 Қаз.
115 647 Рет қаралды

Danny spreekt met Lotte en Anna, die beiden in afwachting zijn van een behandeling tegen anorexia. De wachtlijsten hiervoor zijn zo lang dat beide jonge vrouwen in een uitzichtloze situatie beland zijn. Anna wacht al vanaf april 2021 op een intensieve behandeling. Bij Lotte speelt mee dat zij naast anorexia ook de diagnose autisme heeft. Zij eet inmiddels niets meer en leeft al maanden op sondevoeding.
Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
#dannyswereld #danny #vpro

Пікірлер
  • Ken jij iemand die op een wachtlijst voor psychische hulp staat? Hoe vind jij dat dit opgelost moet worden?

    @danny_ghosen@danny_ghosen2 жыл бұрын
    • Meer geld voor de zorg

      @Juaniita2@Juaniita22 жыл бұрын
    • Geld is niet de oplossing alleen. Zaken zijn complexer en er zijn te weinig hulpverleners. Eerst is het allemaal kapot bezuinigd en niets is gerepareerd. Ook de werkdruk is hoog. De wereld en de mensen zijn veranderd maar de systemen als ggz, onderwijs, politie etc etc zijn niet mee veranderd/gegroeid. ER ZIJN MEER HANDEN AAN HET BED! EN MEER MENSEN IN GGZ NODIG.

      @nettywijnveen@nettywijnveen2 жыл бұрын
    • @@nettywijnveen ik werk sinds 2015 in de kind en jeugd GGZ. De druk is zo hoog omdat er continu is bezuinigd. Binnen de eerste 3 jaren dat ik er werkte was er al 2 keer een herorganisatie waarbij ontzettend veel mensen zijn ontslagen. Dus met meer geld voor de zorg is er ook meer geld/uren voor genoeg personeel.

      @Juaniita2@Juaniita22 жыл бұрын
    • @@Juaniita2 Na de crisis van 2009/2010 is er bezuinigd en niets is gerepareerd. Den Haag kijkt weg van de echte problemen. Het draait om geld en macht en niet om de mens ( het volk) Sterkte 🍀

      @nettywijnveen@nettywijnveen2 жыл бұрын
    • Ik wacht zelf al een jaar op psychische hulp. Bizar maar waar: overal waar ik aanklopte geldt een patiëntenstop of een wachttijd van meer dan 16 weken, waardoor ik niet toegevoegd kon worden aan de wachtlijst. Na een jaar sta ik nu dankzij een smeekbede bij en enorme inzet van mijn huisarts eindelijk ergens op een wachtlijst en hoop ik over vier weken een intake te kunnen krijgen. Dit gaat overigens over basis GGZ

      @evavandenbosch7280@evavandenbosch72802 жыл бұрын
  • Heel dapper van ze om hier open over te spreken

    @TimeCyclus@TimeCyclus2 жыл бұрын
  • Lieve meiden, ik hoop dat jullie dit programma kijken en de comments lezen. Want ik wilde als een wildvreemde die jullie voor het eerst ziet, laten weten dat jullie geweldig zijn, mooi zijn en hopen dat jullie snel weer gezond zijn!

    @beautifulmind1047@beautifulmind10472 жыл бұрын
    • dankjewel!!♥

      @linnh940@linnh9402 жыл бұрын
  • Ik vind dit altijd zo onwerkelijk om te zien, omdat ik mezelf niet kan inbeelden om niet te kunnen eten of wat dan ook. Ik heb zeer veel respect en vind het heel dapper dat jullie hier zo open in zijn! Ik hoop/gun jullie de juiste hulp 😃 Nog steeds dikke so naar Danny voor de docu’s!

    @roellie5272@roellie52722 жыл бұрын
    • wees daar blij mee! fijn dat je gezond ben, super goed!

      @linnh940@linnh9402 жыл бұрын
  • Mja de zorg is keihard weg bezuinigd.. erg sneu voor de meiden. Hoop dat ze snel hulp krijgen

    @ascend7172@ascend71722 жыл бұрын
    • Idd, zijn haar gezien? Hoop voor hem dat de zorg snel beter wordt!

      @christophputteman4145@christophputteman41452 жыл бұрын
    • Idd mijn schoomvader heeft vorige week een hartinfarct gehad na 4 dagen zat hij alweer thuis... reden is dat je thuis het beste geneest... hij kan niet eens lopen

      @dannypronk5614@dannypronk56142 жыл бұрын
    • Niet alleen de meiden hebben dit ik geloof er sterk in dat jongens dat ook hebben.. alsjeblieft laat meer mensen de betreffende personen helpen die deze hulp nodig hebben!

      @vanpoppelchristiaan@vanpoppelchristiaan2 жыл бұрын
    • Tja, zij/wij hebben het een beetje verstiert met zijn allen. Erg sneu, maar vooral erg stupid. Hoop dat we ooit leren nadenken.

      @wiggeltje3502@wiggeltje35022 жыл бұрын
    • En wel een x aantal miljoen vrijmaken voor extra toezicht op corona

      @Nero13FX@Nero13FX2 жыл бұрын
  • Wanneer gaat de regering echt oog hebben voor de crisis in de GGZ. Er vallen zoveel doden door de lange wachttijden... Het is een vicieuze cirkel.. hoe langer wachten, hoe verder iemand af glijdt en hoe langer diegene hulp nodig heeft om op te krabbelen. Waardoor anderen weer ook langer moeten wachten... Heel veel kracht voor deze vrouwen gewenst 💕

    @madelon7849@madelon78492 жыл бұрын
    • Dat is de bedoeling toch dat er doden vallen. Te veel mensen op aarde vandaar ook corona. Mensen die normale griep hadden werden opgenomen in ziekenhuis omdat zij zogenaamd corona hebben en dat ze snel behandeld moesten worden. Maar zij kregen allemaal spuitjes, pillen en drankjes weet ik veel allemaal. Dus kort gezegt corona patienten werden zelf vermoord door de dokters.

      @yellowred5909@yellowred59092 жыл бұрын
    • @@yellowred5909 wat heeft corona nu te maken met dit filmpje over anorexia en wachtlijsten binnen de GGZ? Dat was voor corona ookal het geval namelijk... Ben het met je eens dat de aarde zich op aan het schonen is en dat daardoor onder andere pandemieën ontstaan

      @madelon7849@madelon78492 жыл бұрын
    • @@yellowred5909 mafklapper, opzouten en heel snel

      @rbvdho4831@rbvdho48312 жыл бұрын
    • @@yellowred5909 Als Corona er was om de overbevolking tegen te gaan dan zouden overheden geen maatregelen treffen om sterfte tegen te gaan he ;) Dan zouden ze juist willen dat iedereen besmet raakt en in het ziekenhuis komt zodat er maximaal aantal doden vallen. (en men zou een stuk dodelijker virus gebruiken zoals polio of ebola)

      @Eikenhorst@Eikenhorst2 жыл бұрын
  • Dank je wel Danny, alle bijdragen helpen. Ik zou graag meer docu's zien waarin mensen ook daadwerkelijk vertellen over hun achterliggende problemen, waar hun eetstoornis voor staat. Als het over eten blijft gaan, blijft er nog steeds gestigmatiseerd worden. Vaak kunnen mensen met eetstoornissen pas tien jaar later oid. vertellen over wat er nu eigenlijk achter hun eetstoornis zit of zat. In het begin van je eetstoornis praat je veel alleen nog over eten, waardoor de buitenwereld kan denken.. wat ze zoal denken over eetstoornissen en dat is veelal helaas nog stigmatiserend en dat deze mensen gewoon moeten eten en niet zo moeilijk moeten doen want er zijn ergere dingen. Dit is zeer pijnlijk als je er midden inzit want het beheerst je hele leven. Dat blijkt ook uit de docu, maar desondanks gaan mensen die dit niet werkelijk begrijpen, dat dit een hel is, deze mensen toch betitelen als aanstellers of aandachtzoekers bv. Ik hoop dat er nog steeds meer begrip komt voor eetstoornissen en dank je wel voor de docu nogmaals.

    @wilmaw6835@wilmaw6835 Жыл бұрын
  • Ik word erg verdrietig van veel van de comments die bij de video geplaatst zijn. Daaruit blijkt maar weer hoeveel onbegrip, stigmatisering en vooroordelen er nog zijn omtrend eetstoornissen en psychische problemen. Ik ben daar zelf ook tegenaan gelopen. Een tante die zei: ‘jij anorexia? Ik ken iemand, die heeft pas anorexia.’ Wat voor mij dus bevestigde dat 1. ik nog steeds (te) dik was en 2. Er dus eigenlijk helemaal niks met me aan de hand was en ik geen hulp moest gaan zoeken, ik me aanstelde. Hierdoor ging ik nog even lekker door met afvallen, waardoor ik alleen maar verder van huis kwam. Toen ik eenmaal vond dat ik toch wel hulp nodig had, kon ik (14 jaar geleden) nog 7 maanden op de wachtlijst staan tot het eerste intakegesprek, waarna het ook nog maar afwachten was of je dan ook wel echt die hulp kon krijgen of nog verder doorgestuurd moest worden (met weer een wachtlijst). Met anorexia geldt: hoe eerder ze erbij zijn, hoe makkelijker het nog is om er vanaf te komen. Maar de lange wachtlijsten zijn helaas niks nieuws. Schrijnend om te horen dat dit na al die jaren nog niks verandert is. Ik wens deze dappere meiden veel kracht toe.

    @mrv89mrv89@mrv89mrv892 жыл бұрын
  • Vorig jaar zat ik zo slecht in mijn vel dat ik zelfmoord wilde plegen. In augustus hulp gevraagd en pas in februari een psycholoog gekregen, half jaar dus. Wachttijden bij de GGZ zijn bijzonder lang helaas.

    @N3mdraz@N3mdraz2 жыл бұрын
  • Ik vind het schandalig dat de wachtlijsten zo enorm lang zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze meiden hun motivatie om geholpen te worden dreigen te verliezen. Anorexia is een ernstige ziekte waarbij snel hulp geboden moet worden ipv zulke lange wachtlijsten. Ik hoop dat ze kunnen volhouden en dat hun geduld beloond wordt met een goede behandeling zodat ze daarna weer volop van het leven kunnen genieten!

    @GOTHICDRAGONS-TRAVELS@GOTHICDRAGONS-TRAVELS2 жыл бұрын
  • Ja het is vreselijk, ik weet het.. Ik voel me soms ook wel machteloos omdat ik zo graag zou willen helpen maar ik weet niet hoe... Het probleem wordt er ook alleen maar groter van. En een jaar wachttijd is niet zeldzaam. Juist bij, met name kinderen waar de ouders wél snel aan de bel trekken zou het zoveel schelen als de behandeling z.s.m. gestart wordt, want als ze zo lang moeten wachten wordt het alleen maar moeilijker om er nog vanaf te komen. Buiten dit, is het ook nog eens zo dat er in klinieken lang niet altijd goede behandelingen zijn en patiënten bij elkaar komen, die elkaar enkel versterken in de anorexia, en er alleen aan symptoombestrijding wordt gedaan en de onderliggende problemen nauwelijks aangepakt worden. Het is bizar, hoe in een welvarend land als Nederland de zorg soms zo ontzettend tekort schiet, en dan met name de psychische zorg.

    @different5061@different50612 жыл бұрын
  • Goed item weer. Danny, zou je ook een item willen maken over verkrachting en hoe de politie daarmee omgaat? (extreem late reacties, jarenlang wachten tot er een volgende stap komt, niet serieus nemen van aangiftes, rare vragen tijdens de aangifte als "wat had je aan.."? Maar ook hoe de omgeving reageert op verkrachting en het taboe erom heen. En/of hoe je daar als slachtoffer verder mee moet (bijvoorbeeld als je er PTSS aan over houdt).

    @monicax1108@monicax11082 жыл бұрын
  • Wederom goeie docu! Goed om dit soort onderwerpen onder de aandacht te brengen

    @lindazoe6368@lindazoe63682 жыл бұрын
  • Helaas moet het zo gaan in Nederland… zelf ook last van gehad dat je lang moet wachten of er niks meer van hoort… groot probleem in Nederland waar nauwelijks aandacht aan besteed word..

    @corbijncoen@corbijncoen2 жыл бұрын
    • Niet om het goed te praten, maar Nederland is wel een van de best geregelde landen. Is wss maar een handje vol landen die sneller/betere hulp kunnen bieden. Jammer dat veel mensen altijd zo negatief moeten doen en niet inzien wat ze wel hebben. Wees dankbaar dat er in iedergeval hulp is.

      @09dariii@09dariii2 жыл бұрын
    • @@09dariii maar wij zijn een goed land doordat we alles beter willen en het best. Als we met alles tevreden zijn zou ons land snel achteruit gaan.

      @lolpop1974@lolpop19742 жыл бұрын
    • @@lolpop1974 beetje optimisme mag toch wel? Zal mij niks verbazen als al dat negativisme andere mensen erin mee trekt.

      @09dariii@09dariii2 жыл бұрын
  • Vind echt jammer als meiden zichzelf niet knap of goed genoeg vinden. Ik vind elke vrouw mooi en uniek op haar eigen manier. Dames, blijf jezelf en wees blij met wie jullie zijn.

    @sjoerdfennema7484@sjoerdfennema74842 жыл бұрын
    • Niemand boeit wat je vind van vrouwen. Zeg dan "elke vrouw is mooi op haar manier" Houd je cringy mening voor je, goed bedoelt of niet.

      @VolatileHunter2@VolatileHunter22 жыл бұрын
    • @@VolatileHunter2 Ik hoop dat je je eigen advies opvolgt. En je Nederlands gaat bijspijkeren.

      @SapientEudaimonia@SapientEudaimonia2 жыл бұрын
    • @@VolatileHunter2 hij zegt precies zoals jij het verwoordde met je grafbek!

      @jorisdemmink49@jorisdemmink492 жыл бұрын
    • Dit is geen negatieve comment, maar eetstoornissen hebben weinig te maken met je uiterlijk. Ik ben zelf herstellende van Anorexia en Boulimia. Bij mij begonnen mijn eetproblemen toen ik uit huis werd geplaatst en daardoor het gevoel had alsof ik geen controle had op het leven. Iemand met een eetstoornis heeft vaak het gevoel alsof zij controle hebben over het leven, doordat zij dus precies weten wanneer/hoe laat/hoeveel/met wie/wat/op welk bord ze eten. Ook gaan eetstoornissen en depressie vaak samen. 1 op de 5 doden (bij anorexia) is door zelfmoord. Ik zelf ben nu op gezond gewicht, maar ik ben is naar het ziekenhuis gebracht omdat mijn hart het gewoon fysiek niet meer aan kon. Helaas is elke maaltijd nog moeilijk, maar je moet de hoop erin houden:)

      @Bloomingsnowyflower0101@Bloomingsnowyflower01012 жыл бұрын
    • eetstoornissen gaan veel verder dan jezelf mooi vinden of niet. Vaak hebben mensen met deze problematiek een enorme behoefte aan controle en geeft hun eetstoornis hun controle. Wat eigenlijk niet zo is, maar wel vaak zo ervaren word. Ook speelt het soms mee dat iemand zich door zichzelf uit te hongeren niet meer aantrekkelijk wil laten zijn wat weer schijnveiligheid geeft, en zo zijn er nog zoveel andere dingen die achter een eetstoornis kunnen zitten. Het gaat heel veel verder dan zichzelf mooi vinden of niet en daarnaast verschilt het enorm per persoon. Ik had een relatie met iemand met anorexia dus heb bij har gezien hoeveel meer het is dan jezelf mooi vinden of niet. Helaas had mijn partner nog meer psychische problemen en heeft dit er uiteindelijk toe geleid dat ze er zelf een einde aan heeft gemaakt. Maar ze wou zeker wel herstellen, alleen haar eetstoornis en ptss waren sterker dan therapie.

      @monica-5466@monica-54662 жыл бұрын
  • Dat krijg je als je de ggz kapot bezuinigd

    2 жыл бұрын
  • Waardevolle aflevering. Goed in beeld gebracht. 😪 Veel sterke gewenst voor deze vrouwen🍀

    @mir3349@mir33492 жыл бұрын
  • Respect voor deze dames! Aller minst voor de overheid, structureel meer geld voor de alle zorg lijkt mij zo duidelijk als wat. Hoe kunnen jullie dit niet zien?🤔

    @Cheesher@Cheesher2 жыл бұрын
  • Ontzettend dapper van beide personen dat ze hierover praten. Hopelijk word er zo snel mogelijk wat gedaan aan de tekorten bij de zorg/ggz.

    @JessedeGrootTV@JessedeGrootTV2 жыл бұрын
  • Verstandig om als maatschappij ook meer na te denken wat er voor zorgt dat die meiden een eetstoornis ontwikkelen.

    @Mr-wt4eo@Mr-wt4eo2 жыл бұрын
    • Dat is juist enorm complex en verschilt enorm per persoon. Een deel is een "afwijking" in de hersenen, diezelfde die ervoor zorgt dat mensen bijvoorbeeld verslaafd worden aan alcohol. Ook net als andere verslavingen is het vaak een coping meganisme. Het zorgt dat het je gedachten uitzet en focust jezelf op een ander ding, in dit geval je eigen lichaam, niet/weinig eten. Het beeld is vaak dat "de media" of "beelden van dunne vrouwen op sociale media de oorzaak zijn, maar dat is vaak maar een heel klein deel. Hoogstens een trigger wat hetgeen wat zich in je hoofd afspeelt kan aanwakkeren. Bij mij was de grootste trigger bijvoorbeeld door het pesten op de middelbare school. Je kan als preventie hoogstens bijvoorbeeld pro-ana websites verbieden. (Of zijn die al verboden?) en in gesprek gaan op scholen. Je ziet dat veel scholen zich enorm focussen op gezondheid en bewegen de laatste jaren. Enerzijds goed, anderzijds kan het nét een trigger zijn voor bepaalde tieners. Dus met die focus op gezond eten/meer bewegen vind ik dat er wel op gelet moet worden dat iemand niet doorslaat. 🙈

      @lifewithastrid@lifewithastrid2 жыл бұрын
  • Ik herken zo goed wat ze zeggen… erg vervelend. Sterkte dames!❤️

    @bubu04@bubu042 жыл бұрын
  • Ik kan ook bijna niets van voeding binnen houden (na twee operaties van een stoma )het is iedere dag overgeven waardoor ik naar afval( ook zondvoeding heeft niets gedaan ) ben ook zeer verzwaak, en ik wens jou veel geluk toe on weer een gezond fit jong mens te worden

    @jeaninerompen875@jeaninerompen8752 жыл бұрын
  • yup de wachtlijsten voor mentale zorg zijn niet normaal, dank aan kabinet rutte, die blijft maar bezuinigen op de zorg

    @mentalyou263@mentalyou2632 жыл бұрын
  • Die Anna is oprecht een hele knappe meid. Zo sneu dat ze zo onzeker is (slecht zelfbeeld) en daardoor ook een eetstoornis heeft opgelopen. Zelfs in deze hoedanigheid is het al een hele leuke, lieve en vooral knappe dame. Laat staan als ze mentaal weer sterker wordt en wel gewoon eet zoals elk mens dat doet. Ik hoop dat je snel geholpen kan worden Anna, je bent zo’n leuke meid en je kan alleen nog maar leuker worden!!

    @Decorluxinho@Decorluxinho2 жыл бұрын
  • Arme liefe meiden! Ik wens jullie alle beste!

    @user-bx2ub4mm7i@user-bx2ub4mm7i2 жыл бұрын
  • Vroeger was ik heel erg bang voor deze ziekte. Nu ben ik 25 en heb ik het zelf anorexia. Ik ook wachtend voor hulp bij de kliniek. Ik ben dagelijks bang voor mezelf. Dankjewel voor deze docu.

    @jmid8467@jmid8467 Жыл бұрын
  • Wat een vreselijke ziekte.. en erg dat het vaak lang duurt voordat men de juiste hulp of er de juiste zorg krijgt.. Heel dapper van deze meiden, dat ze hier zo open over durven zijn. Vaak word een eetstoornis ook vaak onderschat(denk ik). Ik hoop dat het goed komt met ze💐

    @maartenh8660@maartenh86602 жыл бұрын
  • Dwang en Angst,is zo erg.Ik begrijp het.Veel ❤sterkte.

    @marionderidder3269@marionderidder32692 жыл бұрын
  • Ik kijk dit terwijl ik 200 gram Maltesers wegwerp en een blikje 40 cent energy opdrink. Lastig te bevatten, maar respect voor de openheid.

    @thijsdefeijter6276@thijsdefeijter62762 жыл бұрын
  • Erg moedig om je verhaal te toen. Veel sterkte en succes!

    @lamaboy2878@lamaboy28782 жыл бұрын
  • ik herken dit zo erg ik ben van boulimia naar anorexia en nu weer naar boulimia nervosa gegaan. veel mensen weten echt niet wat het inhoud en hoe erg het je dagelijks leven beheerst. ik ben gestopt met werk, heb begeleiding voor school (twijfel of ik ga stoppen), ik kan niet sporten en naar sociale bijeenkomsten vanwege angst en schaamte. ik vindt het mooi hoe ze zich zo open stelt, zorg goed voor jezelf! ♥

    @linnh940@linnh9402 жыл бұрын
    • Niet zo zeiken

      @imsendingsignals113@imsendingsignals1132 жыл бұрын
    • Vind het heel knap hoe jij dit vertelt ook! Heel erg veel succes en sterkte lieve mooie meid ❤️

      @maartjelekkerkerk597@maartjelekkerkerk5972 жыл бұрын
    • U can do this girl🐱

      @Satanprincess666@Satanprincess6662 жыл бұрын
    • @@imsendingsignals113 dusdat.

      @VolatileHunter2@VolatileHunter22 жыл бұрын
    • Trek je niets aan van die idioten hier - sterkte. Er zijn mensen die het begrijpen en je struggle waarderen.

      @mitjellk2186@mitjellk21862 жыл бұрын
  • Tijdens intensief sporten heb ik periodes dat ik tussen de 6000 en 8000 kcal per dag neem voor een aantal weken. Bang worden van 300 kcal is zo moeilijk in te beelden. Hoop dat ze snel kunnen herstellen en de behandeling krijgen die ze zo hard nodig hebben.

    @stevie802@stevie8022 жыл бұрын
    • Als iemand een eetstoornis heeft haalt iemand beloning en bevestiging uit het feit dat het lukt om niet te eten. Dat is het verneukeratieve er aan. Iemand voelt zich schuldig als hij/zij eet.

      @mrblehr2884@mrblehr28842 жыл бұрын
  • Ik vind het mooi dat hier iets over gemaakt wordt, wel vind ik het jammer dat mensen bij te dun vaak problemen zien en willen helpen, maar bij te dik moeten lachen en zeggen kom van de bank af en eet wat groens terwijl beide gevallen vaak onderliggende psychische klachten hebben en soms ook fysieke. Erg jammer hoe we met een dubbel glaasje kijken naar mensen..

    @svw3734@svw37342 жыл бұрын
  • Thx Rutte!

    @lithostheory@lithostheory2 жыл бұрын
  • Mooi gemaakt danny! het is wel echt beter om mensen met een eetstoornis niet te vragen naar hoeveel calorieën ze binnenkrijgen of hoeveel er ergens inzit, omdat dit nummer ook weer kan triggeren of confronteren.

    @annek.g@annek.g2 жыл бұрын
    • Spreek je uit ervaring of denk je dat? Ben oprecht geïnteresseerd.

      @09dariii@09dariii2 жыл бұрын
    • Denk dat het toch relevant is. Er zijn toch mensen zoals die moeder van Anne die lijken te denken dat het wel meevalt en dat je gewoon moet gaan eten, en als je haar zo op het oog ziet dan lijkt het ook wel mee te vallen, ze is niet uitgemergeld ofzo. En het is wel haar dagelijkse realiteit dat ze hiermee worstelt en dat ze eigenlijk gewoon veel te weinig eet (wat te zien is aan het aantal calorieen). Ik begrijp wel dat hij het ter sprake brengt.

      @Roanmonster@Roanmonster2 жыл бұрын
    • Hou je kop

      @Ten_Thousand_Locusts@Ten_Thousand_Locusts2 жыл бұрын
  • Ikmzelf heb te maken met psychische hulp vanwege cptss en depressie. Ik ben nu sinds augustus in behandelingen bij een organisatie waar ik door een wonder heel snel terecht kon. Toevallig heb ik een paar weken terug een gesprek gehad over de wachttijden [mede omdat ik een doorverwijzing kreeg voor verdere trauma verwerking ] en hij vertelde mij dat er bij sommige organisaties momenteel een wachttijd van 2 jaar! Twee jaar laat dat even binnen komen. Ik snap niet dat er vanuit de de regering niet meer wordt gedaan om dit op te lossen. Mensen met psychische nood [wat dat voor nood dan ook] hebben hulp nodig. En dan her excuus vader kost geld….maar mensen die niet mee kunnen draaien in de maatschappij kosten feitelijk ook geld. Daarnaast ben ik door de krapte binnen de hulpverlening ook van mening dat veel mensen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Ik ben een kind van 2 verslaafde ouders en ik heb van dichtbij gezien hoe de ggz met deze mensen omgaat (en hun omgeving ] en je kunt je daar geen voorstelling van maken. Er valt echt op heel veel punten nog meer als zat te verbeteren

    @sigmitdies@sigmitdies Жыл бұрын
  • Ik heb in 2012 psychische hulp nodig gehad . Ik heb ook 7 maanden moeten wachten. Toen ik aan de beurt was krijg ik eerst een afgekeurde maatschappelijk medewerker. Die gewoon tijdens een sessie in slaap valt. Ik afspraak erna aangegeven dat ik niet meer met die maatschappelijk werker wilden praten omdat ik me niet gehoord voelde. Ik kreeg daarna psycholoog Esther Flores. Wat een top vrouw ik ben haar nog steeds dank baar . We zijn nu bijna 10jaar verder ben bang dat ik me weer moet aanmelden daar. Maar heb geen zin in die malle molens en van kastje naar de muur . Ik zie wel waar het schip strandt

    @Twazzie85@Twazzie852 жыл бұрын
    • Er zijn nu inderdaad lange wachttijden maar soms kan het al iets opluchten om met een huisarts/praktijkondersteuner te praten. Vanaf daar zie je wel weer verder. Mij helpt het heel erg om niet te ver vooruit te kijken, maar om juist bij de dag te leven ❤

      @FB-em4ir@FB-em4ir2 жыл бұрын
    • Zou je aanmelden, tegen die tijd dat je aan de beurt bent, kun je altijd nog beslissen het niet te doen. Sta je iig boven aan de lijst mocht het wel nodig zijn. Tot die tijd sterkte

      @winnyswalks6369@winnyswalks63692 жыл бұрын
    • Het schip strand tussen 6 plankjes voor jou! Is geen redden meer aan!

      @jorisdemmink49@jorisdemmink492 жыл бұрын
  • Sterkte!!

    @HoiHoi-no8gn@HoiHoi-no8gn2 жыл бұрын
  • En dan te beseffen dat de gezonde onder ons soms lopen te zeuren dat we 10 minuten geen wifi hebben bijv heel veel respect voor deze meiden dat ze er open over zijn en ik gun hun het allerbeste en heel sterkte

    @sanin2863@sanin28632 жыл бұрын
  • Volgens mij kan het beter ambulant dan een opname. Geconfronteerd worden met andere patiënten die nog dunner zijn of automutileren is niet helpend. Mijns inziens hebben ze veel te hoge verwachting van een behandeling.

    @Patricia-pq5hx@Patricia-pq5hx2 жыл бұрын
    • Klopt. Ook na behandeling sterft gewoon meer dan de helft binnen 10 jaar

      @drunkensailor112@drunkensailor1122 жыл бұрын
    • Opname is verschrikkelijk… alleen maar meer ruimte om eetgestoorde gewoonten van anderen te leren en dus ook over te nemen. Daarnaast heb ik het zelf ervaren als niets meer dan een plek om aan te komen. Hele strenge richtlijnen hier binnen. Verder zit je in een bubble, met alle anderen patiënten. Totaal geen handvatten voor het dagelijkse leven. Het is nu pas drie maanden geleden dat ik ben ontslagen uit het ziekenhuis + kliniek, en inmiddels weeg ik alweer ruim tien procent minder dan toen ik daar vertrok… En het erge is nog: ik wil er zo graag vanaf! Maar die stomme ziekte heeft mij nog steeds helemaal in haar greep…

      @mazyzkey@mazyzkey2 жыл бұрын
    • Ja, meestal wel. Maar soms is ambulant moeilijk. En de wachtlijsten voor ambulante zorg zijn niet beter

      @cristakampert8740@cristakampert87402 жыл бұрын
  • Als zorgverlener lijkt mij dit ook zo ontzettend moeilijk. Zoveel mensen hebben baat bij een snellere en meer persoonsgerichte behandeling.

    @carmenkuiper9439@carmenkuiper94392 жыл бұрын
  • Gek om jezelf voor te stellen.. maar wat is dit weer een goeie docu. Meiden, jullie kunnen het!

    @poarneemn6854@poarneemn68542 жыл бұрын
  • Hoe ontstaat dit?

    @wilmathompson4676@wilmathompson4676 Жыл бұрын
  • Verdrietig dit, knap dat ze hun verhaal willen vertellen! Ik hoop dat ze snel hulp krijgen. @vpro Danny’s wereld: ik werk zelf als hulpverlener in de psychiatrische zorg voor volwassenen, afdeling eetstoornissen. Ik herken de lange wachttijd niet, ik vraag me af of het bij deze meiden gaat om jeugd- of volwassenen psychiatrie? Het zou mooi zijn wanneer de kant van de zorg ook belicht zou worden! Wachttijden in de GGZ zijn een groot probleem, echter wordt hier een beeld geschetst dat ik niet herken.

    @elise2507@elise25072 жыл бұрын
  • ik studeer psychologie en wil later juist met dit soort jongeren werken. Lisa Westerveld heeft een motie ingediend om de gz opleidingsplaatsen te verhogen met ten minste 35 en die is verworpen. De mensen die willen helpen zijn er wel, de opleidingplaatsen en geld vanuit de overheid is er niet!

    @rachellabrand@rachellabrand2 жыл бұрын
  • He #anny. Ik heb nu 20jaar anorexia. Ik heb nooit goede zorg gehad. Vanaf mn 11e tot nu ik net 31 ben geworden, is het een strijd. Wil je een keer met me praten?

    @karinanema9718@karinanema97182 жыл бұрын
  • Ik ga precies daarom deze Zaterdag 30-10 3uur lang staan bij het IJ in Amsterdam met honderden andere om aandacht te vragen voor mentale gezondheid zo proberen we geld op te halen. Van 12uur tot 15uur! Lastmanstanding wordt door MIND georganiseerd Ook jongens en mannen kunnen een eetstoornis krijgen Eetstoornissen discrimineren niet jong/oud het kan iedereen overkomen

    @NaomiAnna14@NaomiAnna142 жыл бұрын
    • Respect! (Ik kan helaas niet, anders had ik zeker overwogen om mee te doen!)

      @Laurayoutube22@Laurayoutube222 жыл бұрын
    • Gekkie

      @imsendingsignals113@imsendingsignals1132 жыл бұрын
    • Nee hoor. Sommige mensen van ons hebben meer kennis over hoe anderen in deze wereld leven. Dan leer je je leven en je eten wel waarderen. Dus het overkomt alleen mensen met een zwakke mindset. Is niet erg, iedereen heeft zn zwakke punt. Maar nee dit overkomt zeker niet iedereen 🤣.

      @VolatileHunter2@VolatileHunter22 жыл бұрын
  • Bless

    @Nero13FX@Nero13FX2 жыл бұрын
  • Zouden ze geen ghreline verhogende zooi kunnen geven? Dit hormoon regelt het hongersgevoel zodat ze wel moeten eten. Ik heb zelf voor de fitniss even mk676 gebruikt. Dit verhoogde mijn hongergevoel zo erg dat ik snachts zelfs wakker werd met buikpijn van de honger en ik bleef eten. Ook na 1 week erdoor gelijk mee gestopt. Kijk het is niet super gezond maar kan lijkt mij eerste stap zijn om meer te eten en een gezonder gewicht te krijgen of natuurlijke hongersniveaus te behalen, maar ben zelf geen doktor. Dit is meer mijn eigen theorie.

    @Puma-ph5ep@Puma-ph5ep2 жыл бұрын
  • Volgens mij is die moeder er erger aan toe

    @abdulllah281@abdulllah2812 жыл бұрын
  • Die tweede meisje heeft ook een hoge niveau angst.

    @ryukenhondaraiden252@ryukenhondaraiden2522 жыл бұрын
  • Jemig die liefde die ze missen is liefde voor hunzelf zo sneu

    @realtalk7897@realtalk78972 жыл бұрын
  • Ik heb zelf een jaar lang op een wachtlijst gestaan om een diagnose voor ADHD the krijgen. Uiteraard was ik het tegen de tijd dat ik gebelt werd alweer vergeten (ook typisch voor adhd) en ondertussen was mn situatie ook weer verslechterd zonder dat ik hulp had of wist wat er aan de hand was.. Nu eindelijk de diagnose gehad met hulp en medicatie en dat is echt levensveranderend. Zulke lange wachtlijsten zijn echt verschrikkelijk om mee te dealen. De overheid die al jaren weer aan het bezuinigen is op mentale gezondheidszorg kan hiermee helpen maar dat zal ook wel weer jaren op zich laten wachten...

    @Tommoslasguitaros@Tommoslasguitaros Жыл бұрын
  • Ik heb zelf ook anorexia gehad en ben genezen maar ja niet helemaal want zit nog wel in me hoofd

    @marjanxxx26@marjanxxx26 Жыл бұрын
  • inhoud eticket aanpassen geen 300 maar 15 calorieën erop plakken ? Hoop dat het goed met ze komt ! 👊

    @hgsb9749@hgsb97492 жыл бұрын
  • Heftig

    @BlueBoysYT@BlueBoysYT2 жыл бұрын
  • Weer een mooie aflevering! Zou je misschien ook eens wat kunnen maken over longcovid patienten? Is misschien ook nog een onderbelicht thema.

    @EllisGirlsFashion@EllisGirlsFashion2 жыл бұрын
    • Denk eerlijk gezegd dat ze die video niet willen maken. Dan lijkt het alsof ze het beleid van de overheid steunen, en veel mensen trekken dat niet. Ben het met je eens hoor, denk dat veel mensen zich gehoord voelen

      @janneke2315@janneke23152 жыл бұрын
    • @@janneke2315 ja, ik snap wat je zegt. Wel heel jammer dat zoiets zo polariserend kan werken terwijl het een objectief ziektebeeld zou moeten zijn. Toch heb ik ook wel weer vertrouwen dat ze een reportage kunnen maken die objectief blijft over het ziektebeeld.

      @EllisGirlsFashion@EllisGirlsFashion2 жыл бұрын
  • Bizar dat deze mensen niet tijdig worden geholpen. Schandalig

    @haaglandi@haaglandi2 жыл бұрын
  • 11:00 goeie camera scherpstelling naar de andere persoon en dan die danny z’n halve hoofd op de bokeh… camerman weet wat ie doet 🗿

    @stfu6397@stfu6397 Жыл бұрын
  • Bijna een heel jaar moeten wachten op zorg die levensbepalend kan zijn is absoluut onacceptabel. Voor zo'n lange tijd het minimale eten is echt niet goed voor je lijf en er had in haar geval véél eerder actie ondernomen moeten worden. Hopelijk krijgt ze Q1 '22 wel de zorg die ze nodig heeft

    @LVIS-a@LVIS-a2 жыл бұрын
  • ♥️

    @daboilucki6657@daboilucki66572 жыл бұрын
  • Als je overdrijft moeten ze je helpen want dan krijg je wel voorrang

    @aqwsderxz@aqwsderxz2 жыл бұрын
  • Mijn nichtje is voor anorexia behandeld in een kliniek in Zuid Afrika op kosten van de ziektekostenverzekering. Wellicht een tip?

    @lienbijs1205@lienbijs12052 жыл бұрын
    • @Reint van Dijken Vaak is de behandeling in het buitenland ook pas een optie als de behandelingen in Nederland niet aan lijken te slaan. Je komt écht niet zomaar in Zuid-Afrika terecht. Daarvoor moet je veel mensen overtuigen waarom dat voor jou écht nodig is.

      @lifewithastrid@lifewithastrid2 жыл бұрын
  • Ik had anorexia in 2021. Er was geen plek voor mij in een kliniek. Ook niet toen ik een bmi van 11.9 had. Ik werd alleen 4 keer opgenomen in het ziekenhuis omdat daar altijd plek was. Uiteindelijk moest ik wel naad 2 klinieken maar dat waten alleen crisis opnames. Mutsaerstichting in Venlo en Karakter Nijmegen (High Intensive Care ) Karakter is een kut instantie.

    @poutjenanana2558@poutjenanana2558 Жыл бұрын
  • Mede door de lange wachtlijsten is mijn Anorexia ontstaan, en heeft deze zich ook dusdanig ontwikkeld dat ik in het ziekenhuis terecht kwam… vanuit hier werd ik op de ‘spoed’ lijst gezet voor een kliniek gespecialiseerd in eetstoornissen. Maarja, dan is het dus eigenlijk al te laat… Als ik niet steeds werd doorverwezen en behandelaren betrokkener geweest zouden zijn, had het allemaal niet zo ver hoeven komen. Maarja, welkom in de wereld van de GGZ…

    @mazyzkey@mazyzkey2 жыл бұрын
  • Je voelt ook haast niet serieus genomen met de lange wachtlijsten. Alsof (dan met name vanuit de regering) wordt verwacht dat je een Harry Potter toverstok hebt om jezelf overeind te houden. Zo werkt dat gewoon niet. "Ziek genoeg" bestaat niet, het probleem is er en dat moet aangepakt worden. Ik heb mijn traject met succes afgerond, en geen spijt van gehad. Dames, ik sta achter jullie, dikke knuffel, houd hoop

    @lunaxartsy@lunaxartsy2 жыл бұрын
  • Haha die moet een weekje met mij mee probleem opgelost. Haha mijn probleem is dat het me niet uitmaakt wat andere van me denken.

    @WJansen@WJansen2 жыл бұрын
  • Ggz, kijken jullie mee?

    @hgvnl489@hgvnl4892 жыл бұрын
  • Ik wacht ook al heel lang maar voor andere psychische problemen dit komt door de privatisering door Rutte van de zorg

    @010FRnr1@010FRnr12 жыл бұрын
  • Girl..precies dezelfde struggles hier... hope your doing well

    @Satanprincess666@Satanprincess6662 жыл бұрын
  • 👍💓

    @jeaninerompen875@jeaninerompen8752 жыл бұрын
  • Vreselijk!!!!! Zorg voor ZORG!!!!!!!!

    @MrSchotland@MrSchotland2 жыл бұрын
  • Die anna ziet er nog goed uit als ik die buiten zou zien had ik dat niet verwacht

    @milton9097@milton90976 ай бұрын
    • Tevens ook dat andere meisje

      @milton9097@milton90976 ай бұрын
  • Ik ben zelf op zoek gegaan naar een vrijgevestigde psycholoog. Ja, daar betaal je dan voor. Maar als je die middelen hebt, dan is dat een optie.

    @inekeboeter4371@inekeboeter43712 жыл бұрын
  • Ik zelf heb ook moeite met eten. Wat zij zegt voel ik ook. Je hebt gewoon geen zin om te eten. Ik eet ook omdat mijn lichaam het vraagt maar echt zin in eten heb ik ook vrijwel nooit. Ik denk ook niet van ik moet minder eten noch heb ik een verkeerd zelfbeeld. Het is gewoon zo dat ik niet weet wat ik moet eten omdat ik nergens zin in heb En dat iederedag js gewoonheel vermoeiend. Ik wil lekker kunnen eten maarhet gaat gewoon niet. Ik heb zeker geen annorexia maar wat ik dan wel heb geen idee. Ik hoop dat de zorg veel verbeterd word want dit kan gewoon niet

    @rilanavaders314@rilanavaders3142 жыл бұрын
  • Ik was ziek met mijn oor heb 4 jaar moeten wachten was heel verdrietig en had veel pijn dus ja nu ben ik er van af maar komt volgend jaar weer terug zeggen ze

    @gamebro115@gamebro1152 жыл бұрын
  • Als het over lange wachtlijsten gaat was het ook mooi geweest om iemand uit de GGZ te interviewen. Die kunnen wellicht uitleggen waar dit door komt. Het zal waarschijnlijk liggen aan hoe de Tweede Kamer met de zorg omgaat, maar dan zou de volgende stap zijn om een minister aan de mouw te trekken. Als portret van jonge meiden met anorexia was het een sterke aflevering, als item over wachtlijsten niet helemaal compleet ;)

    @MrTruckosaurusRex@MrTruckosaurusRex2 жыл бұрын
  • why don't they eat ? what happened in their head ? Poor kids

    @klaratattoo3896@klaratattoo3896 Жыл бұрын
  • Een trigger warning had misschien wel gemogen, vooral omdat het gaat over “slechte producten” en calorieën - verder goede aflevering!

    @thesoberliciousguide2089@thesoberliciousguide20892 жыл бұрын
    • Ni janke, het gaat over eetstoornissen. Je weet dat er dat soort dingen in voorkomen. Jeez

      @evelinelucie@evelinelucie2 жыл бұрын
    • Een trigger warning? Sorry hoor maar Nederlanders zijn toch geen softe Amerikanen die dat nodig hebben?

      @Explosivenothingness@Explosivenothingness2 жыл бұрын
    • @@Explosivenothingness 🤦🏼‍♀️

      @AngelaAnoniem@AngelaAnoniem2 жыл бұрын
    • @@AngelaAnoniem wat?

      @Explosivenothingness@Explosivenothingness2 жыл бұрын
  • Ik heb precies de zelfde problemen als het meisje in het filmpje voor al de verstoppen herken ik terug in me zelf dat doen als of je geen honger hebt maar wel eten nodig hebt ik ben gewend geraakt om de hele dag niks te eten pas i de avond laat ⏰ ik hoop dat mensen hulp gaan zoeken wat je gaat er kapot aan ik heb ook hulp moeten zoeken en ben nog steeds bezig maar gaat beter dus zet hem op

    @yous1624@yous16242 жыл бұрын
  • Mijn moeder met een zware opvoeding zonder moeder, wat ik haar niet kwalijk niet nemen maar die ervoor zorgde dat ik een eer stoornis heb en nu 40+ blijft de strijd om eten😢

    @midget4581@midget45819 ай бұрын
  • Zie hier het resultaat van jarenlang VVD beleid. Te triest voor woorden.

    @MrNeesorry@MrNeesorry2 жыл бұрын
    • Wat als de zorgpremie minimaal 300euro per maand zou zijn, was dat dan ook weer de schuld van vvd? Lose-lose

      @Doubledeepfried@Doubledeepfried2 жыл бұрын
  • liever obesitas dan anorexia want dan kan ik veel eten

    @GongZilla-@GongZilla-2 жыл бұрын
  • Ikzelf heb ook een eetstoornis, ik herken me zoo erg in het geen honger gevoel kennen… maar ik heb een afwisselende eetstoornis… ik eet soms dagen niet en dan ineens eet ik zoveel dat ik gewoon ziek word ervan..

    @aliciahoitinga9171@aliciahoitinga91712 жыл бұрын
    • Binge eating disorder?

      @Denissuur@Denissuur2 жыл бұрын
    • @@Denissuur bulimia nervosa

      @iloveamericaandamericalove4110@iloveamericaandamericalove41102 жыл бұрын
  • Heeft niemand de snap van Anna

    @Noelll.b@Noelll.b2 жыл бұрын
  • Ik zit al 2jaar binnen met een angst stoornis hulp is ver te zoeken in nederland.

    @FreddyCrane1@FreddyCrane12 жыл бұрын
    • dikke knuffel geef niet op😘

      @juulsloot5830@juulsloot58302 жыл бұрын
    • @@juulsloot5830 🤗

      @FreddyCrane1@FreddyCrane12 жыл бұрын
    • @Reint van Dijken ja is goed man. Gelukkig weet jij het beter.

      @FreddyCrane1@FreddyCrane12 жыл бұрын
  • Deze comments zijn echt ziek. Het is MENTAAL en niet zo 1-2-3 opgelost. Doe je research voordat je iets plaatst!

    @santjevana8279@santjevana82792 жыл бұрын
  • Alle commerciële troep is gewoon niet te vreten en onze lichamen wilen en kunnen dat niet zo goed opnemen

    @spoonkiller1663@spoonkiller16632 жыл бұрын
  • Er zijn heel veel meisje en vrouwen die.moeten wachten ik moest ook 4 maanden wachten Misschien is meer klinieken openen beste

    @marjanxxx26@marjanxxx26 Жыл бұрын
  • ze moet echt wietolie gaan gebruiken!!! p.s.. danny wtf..............

    @dabwayy4822@dabwayy48222 жыл бұрын
  • In het begin van een eetstoornis praat je veel over eten en calorieën, omdat je dat ook echt zo voelt of beleeft. Soms pas tot tien jaar later, begrijp je de werkelijke betekenis van je eetstoornis en ga je ook minder over eten praten en meer over je dagelijkse angsten voor het leven. Ik vind het jammer dat mensen dan nog steeds programma's maken wat vooral over het eten gaat, terwijl er steeds geroepen wordt dat het niet over eten gaat, krijg je in de meeste programma's over eetstoornissen nog wel steeds dat standaard beeld ervan.

    @sterremonstar@sterremonstar Жыл бұрын
  • Dit is een zeer complex probleem. Ik begrijp het wel waarom die wachttijden zo lang zijn. Er zijn heel weinig psychologen die door een anorexia patiënt kan doordringen. Zelfs als ze een behandelingen krijgen dan is het nog steeds geen garantie dat ze beter wordt. Een anorexia patiënt heeft een perfectie beeld. Je bent mooi als je dun bent. Eten is slecht. Elke keer als ze wilt eten dan denkt ze "eten is slecht". Terwijl het in werkelijkheid het goed voor je is. De behandeling kan alleen werken als de psycholoog kan overtuigen dat haar perfectie beeld niet klopt.

    @Stevensan71@Stevensan712 жыл бұрын
    • In veel gevallen heeft het vrij weinig te maken met perfectie en het mooi vinden om dun te zijn. Het heeft veel vaker te maken met controle. En/door extreme onzekerheid.

      @different5061@different50612 жыл бұрын
  • Anna ziet er zo top uit...vind ik dan...het andere meisje gelukkig ook. Ik hoop dat ze er allebei wel bovenop komen...ook psychisch.

    @aponcapone@aponcapone2 жыл бұрын
    • Ik vind anna er ook echt goed uit zien helemaal niet broodmager

      @rozannaschollmann7635@rozannaschollmann76352 жыл бұрын
    • @@rozannaschollmann7635 gevaarlijke comment.. Dit zou iemand heel erg kunnen triggeren om nog minder te gaan eten , kijk hiermee uit :)

      @lauragosselink8916@lauragosselink89162 жыл бұрын
    • @@lauragosselink8916 totaal niet zo gemeend maar valt me op en dat is en mening dat mag ik vinden 😇

      @rozannaschollmann7635@rozannaschollmann76352 жыл бұрын
    • @@rozannaschollmann7635 mensen van 100 kilo kunnen ook anorexia hebben. gewicht heeft hier niks mee te maken

      @CinnamonGirl0@CinnamonGirl02 жыл бұрын
    • @@CinnamonGirl0 yess, het mager zijn is vaak het resultaat van de ziekte maar niet de ziekte zelf. Die is puur mentaal

      @lievekseen2320@lievekseen23202 жыл бұрын
  • Het spijt me echt verschrikkelijk hoor maar ik ben ook zwaar ziek. Ik heb zo'n ontzettende hekel aan zulke aanstellers. Ik wil met niemand praten en daarom poets ik m'n tanden niet meer. Het slaat helemaal nergens op. Ik mocht vroeger niet van tafel van m'n moeder als ik m'n bord niet had leeggegeten.

    @marcelloroos766@marcelloroos7662 жыл бұрын
    • Helaas is het niet zo makkelijk als jij denkt marcello

      @frankkuipers2024@frankkuipers20242 жыл бұрын
  • Ik die heledag eten zoek thuis 🤣

    @johannesvoorhoevenvdb1670@johannesvoorhoevenvdb16702 жыл бұрын
    • liever obesitas dan anorexia 😂 want veel eten is lekker

      @GongZilla-@GongZilla-2 жыл бұрын
  • ze heeft meer in de koelkast dan ik

    @wanderlustv3840@wanderlustv38402 жыл бұрын
  • Geen VVD stemmen mensen

    @bubblez8853@bubblez88532 жыл бұрын
  • Jesus Anna je ziet er geweldig uit vertrouw in jezelf

    @jjf9020@jjf90202 жыл бұрын
  • Die moeder is een beetje toxic, denk ik

    @daboilucki6657@daboilucki66572 жыл бұрын
    • Het feit dat die moeder dit zegt, geeft aan dat ze nog niet helemaal weet wat de ziekte inhoudt. Dat is geen oordeel, maar ik spreek uit ervaring. Tijdens haar behandeling krijgen ook de ouders hopelijk meer inzicht in de anorexia.

      @jannekedewit4437@jannekedewit44372 жыл бұрын
  • Eten is mijn leven!!

    @mclovin1476@mclovin14762 жыл бұрын
    • Hahahahahahahaha......Ik heb een eetstoornis en ik denk ongeveer 12-16 uur per dag aan eten (letterlijk), voor mij is geen competitie😏

      @Bloomingsnowyflower0101@Bloomingsnowyflower01012 жыл бұрын
KZhead