Синевир 2022: реабілітаційний центр бурого ведмедя Synevyr 2022: brown bear rehabilitation center

2022 ж. 24 Қаз.
2 321 Рет қаралды

​@LvivDepo #синевир #synevyr #ведмідь #львівдепо #закарпаття #bear #карпати
Синевир 2022: реабілітаційний центр бурого ведмедя в Закарпатській області Synevyr 2022: brown bear rehabilitation center in Zakarpattia region 22 жовтня 2022 р.
Дякуємо нашому підписнику і другу Дмитрові (Дімка Ісаєв) за чудово організовану подорож на Синевир та інші цікаві місця Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей відео з яких з'являться згодом
Реабілітаційний центр бурого ведмедя - спеціалізований центр реабілітації особин бурого ведмедя, які зазнали жорстокого поводження або постраждали внаслідок стихійного лиха. Також це місце тимчасового перебування конфіскованих тварин, подальша доля яких вирішується в судовому порядку у зв'язку з порушенням законів України, відтворення їх природної популяції.
Тому, помилково думати, що тут знущаються над ведмедями. Знущалися над ними раніше попередні власники.
Діє з 2011 року на території НПП «Синевир» (Закарпатська область), де ландшафтні та кліматичні умови відповідають природному середовищу існування ведмедів. Первинно для облаштування парку Міністерство екології виділило близько 2,5 млн гривень Територію центру огороджено електромережею та відеоспостереженням, огорожена металевою сіткою.
Центр є популярним місцем відвідування туристами, вхід на територію платний. Станом на жовтень 2022 року для дорослих - 30 гривень, для дітей - 15 гривень.
Реабілітаційний центр бурих ведмедів розташовано на ділянці лісу, площею 12 га. У верхній його частині споруджено 6 кліток та 2 секції для утримання груп та одиночних тварин різного віку та стану здоров'я. В 2019 році побудовано новий вольєр розміром 6 га.
Нові тварини, після проходження необхідної медичної допомоги (транквілізація тварин, дегельмінтизація, дезінфекція, виконання щеплень проти сказу, антибіотикотерапія, гельмінтоскопія), потрапляють на територію вольєрів, де відбувається адаптація до напіввільних умов перебування. Карантин може тривати декілька тижнів, після чого ведмеді переїжджають у виділений їм воль'єр. Їм здійснюють ветеринарний огляд, стоматологічні та інші обстеження.
Ведмеді повертають собі деякі природні інстинкти, а саме вони почали засипати на зиму та рити собі барлоги та впадати в зимову спячку. Окрім того їжу для ведмедів доглядачі ховають для того щоб вони її шукали відновлюючи відповідні навички та інстинкти.
Станом на 2020 рік у центрі мешкали понад 20 тварин а у 2021 році їх кількість зросла до 33 (5 з яких перебувають тимчасово). В основному в центр тварини поступають після вилучення у власників або добровільної їх передачі через неможливість утримання у відповідних умовах. Також в 2017 році центрі народилися ведмежата.
Дюрі
Ведмідь Дюрі був першим ведмедем в центрі. До цього був атракціоном для туристів на Рахівщині, голодував і харчувався лише відходами.
Беня
Ведмідь Беня перед тим як потрапити до центру для господарів танцював на розпеченій плитці, мав недостатню вагу. Почувши музику ведмідь нервово підтанцьовував.
Роза
Ведмедиці Роза переїхала до центру з Вінницької області де 5 років вона прожила в тісній клітинці на автозаправці.
Іра
Ведмедиця Іра є найстарішою в центрі. Вона жила на Хмельниччині в клітинах із підлогою з арматури, тож її кігті врізалися в лапи тож їй важко пересуватися.
Потап
Ведмідь Потап використовувався для тренування для мисливських собак.
Стелс, Бубочка та Малюк
Ведмеді Стелс, Бубочка та Малюк до того як потрапити в центр служили в цирку.
Вінні і Мишко
Ведмежатами їх знайшли у лісі без мами та оскільки в дикій природі вони б не вижили - їх передали до центру.
Центр відкритий для туристів, про історію кожного вихованця можна дізнатися детальніше. А ще кожен ведмідь чи ведмедиця мають власну дієту. Для них розроблений індивідуальний раціон, який дає всі необхідні вітаміни та мікроелементи і дозволяє їм рости та розвиватись. До слова, хоч ведмеді - найбільші хижаки в Україні, але в раціоні їхньому м’яса немає. Зате є яблука, морква, риба і хліб, а на десерт - трохи меду.
Адреса: Т0724, Синевирська Поляна, Закарпатська область, 90041, працює з 9:00 до 18:00.

Пікірлер
  • Дякуємо нашому підписнику і другу Дмитрові (Дімка Ісаєв) за чудово організовану подорож на Синевир та інші цікаві місця Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей відео з яких з'являться згодом

    @LvivDepo@LvivDepo Жыл бұрын
  • Дякую за чудову перебудову подорож на Закарпаття.Завжди хотіла там побувати, та не судилося.Відео чудове.Так там гарно.

    @user-rr4os1qh3z@user-rr4os1qh3z Жыл бұрын
  • Дякую за цікаву екскурсію! Не була тут, а тепер хочеться. Може син завезе.

    @lidaduda9113@lidaduda9113 Жыл бұрын
  • Гарно улаштований притулок.

    @user-jt9xn7rp8z@user-jt9xn7rp8z Жыл бұрын
  • Дивився відео з озера Синевир і думав, невже бути там і не заїхати до ведмедів?.. Але ні, - є відео. Шкода тих звірів, хоча тут їм точно краще, як у попередніх господарів. Дуже дякую за відео, оновив спогади 😀. Раніше часто їздив на Волинь і зупинявся в Турійському подвір'ї, там у них також жив ведмідь, персонал просив відвідувачів не споювати тваринку... всім гарного настрою та швидкої перемоги. З підписників побільше вподобайок. Слава Україні!

    @bogdanandrukhiv6319@bogdanandrukhiv6319 Жыл бұрын
  • Бачу багато відвідувачів у Карпатах.

    @user-jt9xn7rp8z@user-jt9xn7rp8z Жыл бұрын
  • Видмедики 😍😘🫠Яки Гарнюни 😍🤗🙏🏼👍💙💛🇺🇦😘

    @Olga-zw5lc@Olga-zw5lc10 ай бұрын
  • Шкода бідних тварин,мішка танцює до сіх пір😢але тут їм набагато краще... Дякуємо за екскурсію,колись тут була дуже сподобалось!

    @lenalisovskaya5577@lenalisovskaya5577 Жыл бұрын
  • Ведмеді вже так звикли розважати людей, що просто не можуть припинити це робити. Але, без сумніву, це краще ніж цирк 😡

    @user-uy6zm9fn7m@user-uy6zm9fn7m Жыл бұрын
  • Добрий вечір! Була в подібному центрі, але на Львівщині, а не на Закарпатті - Домажир. Видно, що до тварин там ставляться дуже добре, але це всеодно неволя. А на волі після того, що зробили з ними люди вони вже не житимуть... 😢

    @panna_martzypanna@panna_martzypanna Жыл бұрын
    • У нас був за містом невеликий центр. Також було цікаво до ведмедиків їздити.

      @user-jr6py8cj4u@user-jr6py8cj4u Жыл бұрын
    • Ви бачите що територія де вони можуть ходити 12 гектарів, але вони сидять біля парканів, позують людям бо звикли до них і їжу собі знайти самі не можуть.

      @user-pq3go5re2o@user-pq3go5re2o2 ай бұрын
  • N 1 🤗

    @user-jt9xn7rp8z@user-jt9xn7rp8z Жыл бұрын
    • і знову вітання! :)

      @LvivDepo@LvivDepo Жыл бұрын
  • Тут буваю часто

    @user-xd7zp8sp9s@user-xd7zp8sp9s7 ай бұрын
  • То як наші всі до Польші так і ведмеді в заповідник хоч покормлять;)

    @totenkopf-lisa@totenkopf-lisa Жыл бұрын
  • Діма ударив автопробігом по перлинах нашого краю

    @totenkopf-lisa@totenkopf-lisa Жыл бұрын
    • Дорога була дуже гарна, цікавіше чим назад - там лише траса чоповська

      @user-jr6py8cj4u@user-jr6py8cj4u Жыл бұрын
  • 00:50 мішка танцює 🤗

    @misizkaty@misizkaty Жыл бұрын
    • Ти по якому буквару мову вчила чукча?;)

      @totenkopf-lisa@totenkopf-lisa Жыл бұрын
  • А вовки як в мультіку Ну зачекай..;)

    @totenkopf-lisa@totenkopf-lisa Жыл бұрын
  • Кажут з них смачні пельмені;)

    @totenkopf-lisa@totenkopf-lisa Жыл бұрын
KZhead