"It's Not Like in American Hollywood Movies!" - The Story of Eva Nihal...

2024 ж. 12 Сәу.
352 478 Рет қаралды

Elazığ-born Eva Nihal, a brave and determined woman who has been living in America for 25 years. She worked as a nurse in Turkey, completed her psychology counseling degree at university, and started her teaching career. The challenges she faced on the path to becoming an academic did not discourage her; instead, they motivated her even more.
Despite taking the academic exam, she was not accepted due to their claim of being incompatible, which led Eva Nihal to strive for even greater achievements in America. Inspired by a teacher, she took the scholarship exam to go to America, and with her determination and success, she seized this opportunity. Despite the difficulties she faced with the language, she completed her education in special education at Pennsylvania State University and then received a prestigious job offer in Prince George's County.
After working with special needs children for 9 years, Eva Nihal took a short break to spend more time with her family and realized her passion and talents for real estate. Inspired by the realtor she worked with in search of a new home for her children, she achieved success in this field and gained deep knowledge of the real estate system in America.
Eva Nihal's story beautifully reflects the power and determination of women. She is a woman who does not give up in the face of challenges, turns every obstacle into an opportunity, and pushes the limits of her own success. Despite emotional challenges such as the passing of her father and longing for her homeland, Eva Nihal shapes her life with determination and resilience. Her story emphasizes how courage and belief are crucial on the path to success.
Eva Nihal: @eva_nihal
theevateam.com
----------------------------------------------------------------------
Producer: Fimographer.co
Director: Kaan Öztürk
Production Manager: Mahmut Şenyuva
Edit: Kaan Ergüven & Recep Güneş
Social Media: Buse Yağmur Barlık Ergüven & Nisa Özden
Special Thanks: Pınar Öztürk & İbrahim Derindere
----------------------------------------------------------------------
To follow us on other platforms;
Instagram: @SeyirHikayem / seyiramerika
Tiktok: / seyirhikayem
Facebook: / 913819057075597

Пікірлер
  • Sizce insan büyüdüğü yerde mi yaşlanmak ister?

    @SeyirAmerika@SeyirAmerikaАй бұрын
    • Mutlu olduğu yerde yaşlanmak ister

      @chemicalengineer6585@chemicalengineer6585Ай бұрын
    • bende yasligimi turkiyede yasamk istiyorum 🥰🥰

      @arzuc2482@arzuc2482Ай бұрын
    • Insan buyudugu yerin hep bi ozlemini cekiyo , evet buyudugun topraklarda yaslanmak istiyorsun . Memleketime yillar sonra gittigimde ilk gormek istedigim yer eski evimiz ve mahallemiz oldu . O kadar cok anilar varki seni ceken . Orda kendini tamamlanmis hissediyorsun .

      @tulayunutmaz6079@tulayunutmaz607929 күн бұрын
    • Evet insan hep yarım hissediyor kendini uzakta ama doğduğunuz yerde yaşlılığınizı tamamlamak istiyorsunuz bu çok doğru

      @azimesakarya4697@azimesakarya469727 күн бұрын
    • Evet yaşlılığı ait olduğu yerde yaşamak istiyor insan

      @tayfuntopcu37@tayfuntopcu3726 күн бұрын
  • 68 yildir Amerika'dayim. Nihal hanim efendinin anlattiklarina katiliyorum; ama bazi farklarla. Turkiye ozlemi hepimizde var. Bu ozlemi Internet dunyasinda cogunlugunu Amerika'da olsaniz bile yasayabiliyoruz artik. Turk televizyonlarini seyredebiliyorum, artik sadece Turk TV haberlerini seyrediyorum ve emekliligimde bir de Turk dizilerine dadandim. Arkaslarimin cogu Turk, haftada bir kere bulusup dunyayi kurtariyoruz. Bir tavla grubumuz vardi artik dagildi. Turk gazetelerini okuyabiliyorum. Internet platformlarinda Turkiye hakkinda fikir yurutebiliyorum. Oradaki sirketlerle temas kurabiliyorum. Super marketlarda Turkiye'de olan hemen hemen hersey var. Sadece komsular Amerikali ve onlarin da bazilari ucuncu ulkelerden, Iki kere temelli Yurkiye'ye dondum, ama pek olmadi. Cocuklarim Turkce ogrendiler, bircok Turk arkadaslar edindiler. Ikisi orada evlendi. Onlar Turkiyeden kopmasin, tatillerimizin hic olmazsa bazilarini orada gecirelim diye Bodrum'da bir ev aldim. Cocuklar da zaten yazlarini hep orada gecirdiler. 25 kere, cogukez ailecek, Turkiye'yi ziyaret ettik. Korkulacak bir sey degil Amerika'da olmak. Ama hayatinin sonunda, cocuklugunu gecirdigin sokaklari, parklari, oradaki arkadasligin sicakligini ozluyorsun; bilhassa son uykuna o kokusunu ozledigin topraklarda dalmak istiyorsun.

    @gunesecer920@gunesecer92020 күн бұрын
    • Duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz , Türkiye'den sevgi ve selamlar gömderiyorum 😇

      @personagrata7765@personagrata776520 күн бұрын
    • Teşekkür ederim samimi duygularınız için.

      @Wintersun100@Wintersun10019 күн бұрын
    • 68 Amerika'dasın ve Türkiye özlemin var, peki ne yaptın ülken için? ABD emperyalizmi bizim içimizden geçerken, Türk düşmanı Batı'nın çomarlarıyla ben her gün internette kavga ederken, SEN NE YAPTIN DAYI? Sen Türk ya da Türkiyeli değilsin, 10 paralık değerin yok gözümde. Al ABD'ni başına çal! Saf, tertemiz bir nefret var içimde senin gibilere. Yaşadığın yerde öl, kemiklerin onlara kalsın, tek dileğim budur hakkında.

      @otgunz@otgunz19 күн бұрын
    • Oğlum lise son sınıfta. Hep ABD de okumak çalışmak istiyor. Biraz korkuyorum ama hayat onun hayatı.

      @virginmary2027@virginmary202719 күн бұрын
    • Hikaye güzel algı yapma moruk gel burda yaşa asgari ücretle böyle konuşurmusun. Tuz kuru tabi dimi 2 dil biliyorum asgari ücretle kafede çalışıyorum eee senin kafa uçmuş

      @littlethings5216@littlethings521619 күн бұрын
  • İnsan büyüdüğü yerde yaşlanmak istemiyor , yaşlandıkça çocukluğunun anılarının olduğu doğduğu yere geri dönmek istiyor. GENÇKEN DÜNYAYA AÇILMAK YAŞLANDIKÇA AÇILDIĞI YERE GERİ DÖNMEK İSTİYOR.

    @alidurmus7196@alidurmus719624 күн бұрын
    • Döndügūndede biraktigin gibi kalmadigini görünce tekrar yurtdisina kacasin geliyo (44 sene yurtdisi) 🙁

      @ilyask5078@ilyask507821 күн бұрын
    • @@ilyask5078 Hiç bir şey aynı kalmaz , sen bile..

      @alidurmus7196@alidurmus719621 күн бұрын
    • E aynı şey zaten. ha Ali Veli.. ha Veli Ali..

      @freemind1923@freemind192318 күн бұрын
    • @@freemind1923 Deniz veya okyanusa balığa çıkmak gibi düşün balığa çıkmak bir mutluluk, eli dolu karaya ayak basmak ayrı bir mutluluk..

      @alidurmus7196@alidurmus719618 күн бұрын
    • @@ilyask5078 :(((

      @icimdsmkedi3936@icimdsmkedi393617 күн бұрын
  • 35 yildir Kanadadayim dusuncelerinizi paylaştığınıza sevindim bu videodan sonra 25 yaşındaki oğlumu Turkiyeye gezmege gitmesine sebep oldunuz teşekkürler. Arif.

    @arif-jaleabo4097@arif-jaleabo409722 күн бұрын
    • Ben de Kanada’dayım! Nerde yaşıyorsunuz?

      @timuraykeldi8633@timuraykeldi863322 күн бұрын
    • Brampton

      @arif-jaleabo4097@arif-jaleabo409722 күн бұрын
    • Artık sizler Kanadalı sınız sizler kesin TC vatandaşı sınız aslında sizleri TC vatandaşlgından çıkarmak lazım 😂

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx20 күн бұрын
    • Oglum 8 aydir Kanadada yashayir . Sanki bir yuxudayam . Özlədiyim anlar cox olur .

      @melisarose250@melisarose25018 күн бұрын
    • @@arif-jaleabo4097 Orası Kanada mı yoksa Pakistan Hindistan yada Afrika ülkesi bir yer mi Toronto ontoria değil o kesin 😂😂😂

      @-KaiserSoze@-KaiserSoze10 күн бұрын
  • Sizin videonuz tesadüfen önüme çıktı.Nasıl bir tesadüfse oğlum da 1999 Aralık ayında Amerika’ya üst lisans için gitti.Sizi dinlerken çok hak verdim.Çok sevdiği büyüklerinin cenazesinde olamadı biz anne ve baba olarak önemli ameliyatlar geçirdik yanımızda değildi.Şimdi görüntülü görüşme çok iyi olsa da torunum aynı sizin dediğiniz gibi Amerikalı o kültürle büyüyor. Oğlum çok fedakarlık yaptı çocuğuna Türkçe konuşmayı,okumayı ve yazmayı öğretti.Annesi Amerikalı ama o da Türkçeyi anlıyor ve de konuşabiliyor.Bu da buraya gelince hepimize kolaylık sağlıyor. Aynı sizin gibi çok çalıştı iyi yerlerde bulundu .Güzel ve kaliteli bir yaşamı ve iyi bir işi var.Ama çocuğunla beraber yaşlanamıyorsun. 5 gün sonra SanFransiscoya gideceğiz.Yol çok uzun ama bir kez daha gidelim dedik.Pandemi süresinde gidemedik. Sizi kutluyorum ,zor şartlarda bu başarı övünülecek bir şey.Hayat insana böyle yollar açıyor.Gençler keşke sizi dinleyip öyle karar verseler. Eşin ve çocuklarınla güzel sağlıklı bir ömür dilerim

    @aytentopcuoglu5884@aytentopcuoglu588424 күн бұрын
    • Bu satırları okurken duygulandım. Ama her şeye rağmen onların refahı ve mutluluğuyla mutlu olmanız muazzam. Üstlerinde duygusal yük bırakmadan bu süreci yönetmek hiç kolay değil

      @denizcelepp@denizcelepp23 күн бұрын
    • Tesekkurler>Allah kavustursun

      @evateam5478@evateam547822 күн бұрын
    • kzhead.info/sun/d7Rym9d-gH2gi40/bejne.html&ab_channel=GlobalMusicGrooves

      @user-qy4qc9xe6t@user-qy4qc9xe6t21 күн бұрын
    • Cocugunla beraber yashlanamiyorsun cumlesi beni aglatti😢

      @zeynepp1461@zeynepp14612 күн бұрын
    • Türk dilini öyrətmək fədakarlıq etmək demək deyil. Öz dilini onsuzda öyrətməli idi. Ne olsun Anası amerikalıdır ?

      @User1user2345@User1user2345Күн бұрын
  • Ben de12 yıl Amerika da o kalabalığın içinde yalnız yaşadım. Kurulu bir düzene gitmediyseniz ilk baştan 2 yılınız ÇÖP oluyor. Bu iki yıl Amerika yı tanımak ve ucuz işlerde çalışmakla geçiyor. Daha sonrasında hedefiniz para kazanıp bir an önce Türkiye ye dönmekse ki... Bu çok yanlış bir düşünce... Memlekette çalışmaya utandığınız işlerde uzun saatler boyunca durmadan dinlenmeden günlerce aylarca yıllarca sosyal bir yaşantınız olmadan tabiri caizse köstebek gibi yaşıyor ve çalışıyorsunuz. Bir zaman geliyor tamam ben artık iki ev alacak parayı yaptım. İki sene daha çalışayım da döneyim artık diyorsunuz... O iki sene hiç bitmiyor... Nihal hanımın dediği gibi yer, yaşam, düzen değiştirmekten korkuyorsunuz. Daha fazla uzatmayacağım... Dünyada hiç bir şey... Ama hiç bir şey kendi özünüzü kaybetmenize değmez!!! Allahıma çok şükür döndüm 21 yıl oldu. Döndüğümün ilk yılları adaptasyon süreci geçirdim. Çok zorlandım. Ama iyi ki dönmüşüm. Orada çalıştığım yılları aynı hırs ve azimle burada çalışmış olsaydım şu an çok farklı yerlerde olabilirdim. Allah'ın size belirlemiş olduğu rızkı burada da kazanabilir siniz. Bunun için Amerika ya da başka bir memlekete gitmenize gerek yok. Gittiğiniz yerlerde kimse sizi kırmızı halılar ile karşılamayacak. Kendinize iyi bir hedef seçin. Çalışkan ve dürüst olun. En önemlisi Allah'ın yolunda ve Allah'ın yanında olun. Allah'a emanet olun.

    @mangusta57@mangusta5715 күн бұрын
    • Allah razı olsun

      @mesterado@mesterado9 күн бұрын
    • Batı dünyasını neye benzettin de gittin? Gelenlerin parası var, bu mudur? Ne öğrendin? Alaturka Beleşçi zihniyetiyle zengin ülkelerde kolay para olmuyormuş. Yaaa. Türk'ün keyifi var ama teknolojisi yok. Tabi ki yok! Diğer taraftan, amerikan görünmez uçağın kaplamacısı Türk, Dr. Öz Türk, isimleri çok paylaşılmayan, mesela MİT Üniversitesindeki önde gelen Pröfesörler Türk. Yani, Amerika'da oluyormuş. Ama beleşe değil, çatalından ter akıtarak yaparsan, diğerlerinden daha çok çalışırsan, Türkiye'de asla elde edemeyeceğini, asla taktir edilmeyeceğin yerde Amerika ve başkaca Batı ülkelerinde taktir edilir, yatırıma değer görülürsün. Ey Bebeğim, Gül Bebeğim dünyası, Anadolu gibi beleşe müspet, dört bir köşeden gıda fışkıran, bu sebeple binlerce yıldır kavga ve savaş sebebi olan Anadolu toprakları hakimiyet sebebi olmuştur. Kolay yaşam Anadolu'dur haydi git 400 yıl öncesi Amerika'ya, çiftçi ol, bak bakalım o adamın toprağa verdiği emeği ve bunu Anadolu çiftçisinin verdiği emeği karşılaştır. Dünyanın en kolay gıdasına kavuşan, bunun şımarıklığını yaşayan, diğer tüm nüfusların sana "bir acayip herif" diye baktığı, disiplinsiz, umursamaz çünkü karnı, her ne olursa TOK olmaya alışık bir nüfustur Türkler. Bu paylaşım hakikattir arkadaşlar.

      @user-dn4hj1pd7c@user-dn4hj1pd7c9 күн бұрын
    • Allah razı olsun abim son cumleniz her seye bedel

      @UgrSbs@UgrSbs8 күн бұрын
    • Aynen katılıyorum biz zoru görünce çalışıyoruz biraz rahat bırakıldığımızda çalışmıyoruz gurbetçilik zordur çeken bilir biz de 17 yıl oldu Avrupadan döneli Allah’a şükürler olsun 365 gün bahçemizde dalından meyve tüketiyoruz Antalyada ne isterseniz var Havası Denizi Dağı Suyu istediğiniz ne varsa burada mevcut bundan iyisi can sağlığımız Vatanımız Cennet kıymetini bilene

      @antalyaantalya9214@antalyaantalya92148 күн бұрын
    • Burada aynı azim ile çalışsanız da asla iki ev parası biriktiremezdiniz

      @ozgurum1020@ozgurum10207 күн бұрын
  • Eva hanımı, Türkçeyi unutmadan bu denli güzel konuştuğu için tebrik ederim, Türkçe kelimelerin arasına İngilizce kelimeler katmaması aslında Eva hanımın aldığı kaliteli eğitimi gösteriyor. Deneyimlerini paylaştığı için teşekkür ederim, Sonuçta hayat mücadeleyle geçiyor, Türkiye'de bile küçük bir şehirden büyük şehre göç edildiğinde yıllarca uyum sağlamak çok zorken, O yıllarda sadece Hollywood filmlerinden bildiğiniz Amerika'ya gitmek çok cesurca hareket !

    @metinyildiz4835@metinyildiz483515 күн бұрын
  • merhaba Eva Hanımın hayat hikayesini hayranlıkla izledim. Evet Ona çok konuda katılıyorum. 2005 senesinde ben de ABD macerasına katılmak için gitmiştim. Eva Hanımın söylediği gibi çocuklarınız olsa siz Türkiyeli kalıyorsunuz evlatlarınız ABD'li oluyor. Evet bu büyük fedakarlık buna katılıyorum. Ayrıca yakınlarınızı asla silemezsiniz. Anneniz babanız Türkiye'de iseler onlardan uzak kalmak kadar kötü bir his yok. Eva Hanıma bir sözünde sonuna kadar katılıyorum. "Amerika yalnızlığı kemiklerinize kadar hissettiğiniz bir yer." bunu ben de hissettim. ve geri döndüm. Bir sözüne daha katılıyorum ki bunu ben de söyleyerek geri geldim. Türkiye'ye "İnsan büyüdüğü yerde yaşlanmak istiyor." İbretlik bir hikaye emeği geçenlere teşekkür ederim.

    @mutluibili@mutluibili22 күн бұрын
    • Çok teşekkürler!

      @evateam5478@evateam547821 күн бұрын
    • 8:27 eheheh, Hintli'yi cok guzel taklit etmissiniz😊

      @bmetal2@bmetal220 күн бұрын
    • ​@@evateam5478merhablar size bursla alakalı bir soru sora bilirmiyim

      @talibtalibli9283@talibtalibli928314 күн бұрын
    • Hepsine katılıyorum yazsaydın. Aynı anlama gelirdi.

      @guncelkanal2196@guncelkanal219611 күн бұрын
    • 😂😂😂😂😂🎉 Ne hayat hikayesi var ki ???? Alt tarafı 3 iş değiştirmiş Hiç bir probleme bulaşmamış 50 yaşında hiç zorluk çekmemiş yabancıyla evlenip boşanmış emlakçı işte Yada sen çok cahilsin yeğenim

      @-KaiserSoze@-KaiserSoze10 күн бұрын
  • Kesinlikle katiliyorum soylediklerine. 10 yil Almanya'da yasadim. Sonra Turkiye'ye dondum ve cocuklarimi Turkiye'de buyutuyorum. Arkadaslarimin Almanya'da dogmus cocuklarini gordukce ne kadar dogru bir karar oldugunu dusunuyorum. Burada babaanne dede sevgisi ile buyuyorlar, halasi, teyzesi,dayisi canlarini verir onlar icin, yegenleri ile bulusacaklari gunu iple cekiyorlar. Yurtdisinda bunlarin hicbirini yasayamayacaklardi, yabanci cocuklar arasinda bir yabanci olarak buyuyeceklerdi. Turkiye'ye dair umudumu hic kaybetmedim, eksiklerimizi duzeltecegiz, cok daha mutlu insanlarin yasadigi bir ulke olacagiz. Cocuklarim ileride iyi ki burada buyumusuz diyecekler. Hicbir sey disaridan gozuktugu gibi degil. Gitmek isteyene gitme demiyorum ama beklentinizi cok yuksek tutmayin, bir cok sey hayal ettiginiz gibi olmayacak.

    @xoqXpox@xoqXpox20 күн бұрын
    • Ben de 5 yıl evvel döndüm, keşke 10 sene evvel dönseydim memlekete. Aynen dediklerinize katılıyorum. Almanya Almanların olsun.

      @fatihozvar2902@fatihozvar29026 күн бұрын
  • Ben Türkiyeden iki kere gittim. Ilk gittigimde 21 yasinda Almanya'ya. Okudum master yaptim calistim toplam 10 yıl durdum sonra geri döndüm. Sırf kendi sehrimde yasamak icin, videoda anlatilan eksik seyleri yasamak için döndüm. Cok zorlandım. Keske donmeseydim, geri mi gitsem celiskileriyle yasadim. Bi yandan da mutlu da oldum. Guzelliklerde yasadim. 7 yıl sonra deprem oldu ve herseyimizi kaybettik. Sonra yeniden yurtdisina ciktim. Su an Cezayirdeyim. Aslında anlatacak cok sey var ama kısaca sunu söyliyim. Gitmek de donmek de zor. Biseyleri kafada bitirmek lazim. Su an bulundugum ulkede ilkine göre daha az zorlandım. Cünkü donecek bir yerimin olmadigini biliyorum. Burada baska turklerin sikayet ettigi seylere sukrediyorum. Hayatta, saglikli, esim ve cocuklarimla birarada olabilmek bana yetiyor...

    @eylemafnas7849@eylemafnas784924 күн бұрын
    • Neden baska ulke degil de Cezayir? Esinizin isi nedeniyle mi? Hosteslik yaparken Cezayirde cok bulundum da, sirketimizin Air Algeirie ile anlasmasi oldugundan her gidisimizde 15-30 gun kaliyorduk baskentte. Dubaide de bulundum Arabistanda da. Arap ulkeleri icinde en yasanabilir olani Dubai asiri sicak olsa da.Sizinki neden cezayif merak ettim orara bircok sehrinde kalmis bilen biri olarak.Tesekkur ederim.

      @denizbaroncello9813@denizbaroncello981321 күн бұрын
    • @@denizbaroncello9813 merhaba. Aynen eşimin işi dolayısıyla. Zaten 5 yıldır burda çalışıyordu. 2023 yazı temelli donecekti ve başka yatırım planlarımız vardı ama şubat depremi bizim de hayatımızın dönüm noktası oldu.

      @eylemafnas7849@eylemafnas784921 күн бұрын
    • @@eylemafnas7849çok geçmiş olsun herşy gönlünce olsun

      @nazifebahceci5510@nazifebahceci551018 күн бұрын
    • Benim de oğlum Amerikaya gitti. Orada 1 yıldır mücadele ediyor. Work end travel programıyla orada birkaç ay çalışıp geri dönecekti ama kalmaya karar verdi. Program dahilinde davet edildiği yerde çalıştı her şey iyiydi ama sonra vize süresi bitince kuryelik yapmaya başladı. Arabayla evlere siparişleri ulaştırıyordu. Pek çok sorun yaşadı, bir trgik kazası atlattı, kiralık ev bulamadı. Bir oda kiraladı başka bir Türk arkadaşıyla kalıyordu. Birkaç kez bulundukları yerden taşındılar vs. Çalışma izni ve oturumu olmadığı için hiçbir hakka sahip değil. Oturum için başvurusu var. Avukatla görüşüyor. Çalışma izni olmasa bile ABD devletine vergi ödüyor. Böyle bir sistem kurmuşlar. Çok fazla göçmen olduğunu söylüyor. Henüz 22 yaşındaki bir insan için oldukça zor bir durum. Oraya gidebilmek için üniversite eğitimini yarım bıraktı. Ama hala oğlumuz Türkiyeye dönüp dönmeme konusunda kararsız. Biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

      @sengulozbudun4630@sengulozbudun463016 күн бұрын
    • @@eylemafnas7849 İnsallah siz ve esiniz yine gerceklestirisiniz planlarinizi

      @denizbaroncello9813@denizbaroncello981316 күн бұрын
  • Benim özellikle son kısımda duygu ve düşüncelerime bire bir tercüman olmuşsun!!!! Amerikanin rüyalar ülkesi olmadıgı, yalnızlığın ağırlığı, mesafelerin acımasızlığı ve ‘büyüdüğün yerde yaslanmak” ve en önemlisi de, “büyük fedakarlık”, bayıldım.. Basarıların sonsuz olsun Nihalcim- zevkle izledim!! Herkesin emeklerine sağlık- kaliteli bir çekim senin tarzınla birleşince süper olmuş!! Sevgiler 😘🌸🤗

    @ahurega4188@ahurega418829 күн бұрын
    • Tesekkruler Ahu cuum

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
  • Cok guzel anlatmişsınız. Çok büyük fedakarlıklar veriliyor bu yeni hayat için.Türkiye’de yaşayan ailemi 4 yıl boyunca hiç göremedim. Sanırım beni en zorlayan kısmı buydu. “ Çocuklarınız Amerikali oluyor siz Türk kalıyorsunuz” işte bu çok doğru bir ifade❤️

    @sedayaral9968@sedayaral9968Ай бұрын
    • Evet cidden oyle. tesekkurler

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
    • Bu neden oluyor biliyormusunuz hanimlar??Psikolojiniz ve kültürel temelleriniz cok zayif,hatta hic olmadigindan.Oralara ve avrupaya zaten pesinen bir asagilik komplexi ile geliyorsunuz.Bilmeden cocuklariniza bunu empoze ediyorsunuz.Ben viyanada yasiyorum,burada okudum ve inanin benim yerli cevrem tamamen bana uyar.Kadin erkek fark etmez.Asla sizler gibi komplex sahibi olmadim.Sizde böyle olsa idiniz emin olun böyle bir problemle karsilasmazdiniz.Hanimlar ikinizede saygilar sunuyorum.

      @i.y6800@i.y680026 күн бұрын
    • 😢bende

      @summersummer9642@summersummer964226 күн бұрын
    • Ne güzel söylemişsiniz cook doğru👍

      @zumrutcakir1617@zumrutcakir161726 күн бұрын
    • Kesinlikle. Benim cocugum 3.5 yasinda. Amerika'da buyutmek istemiyorum. Bir Amerikali bile burada buyutmek istemiyor. 3. Dunya ulkesine gitmek istiyorum diyenler var.

      @pembebulut2781@pembebulut278125 күн бұрын
  • Bi amaçla ülkesinden ayrılmış insaların hayatına dokunmuşsunuz.Ne güzel anlatmışsınız. Hepimiz kendimizden birşeyler bulduk anlatımınızda.Tek başınıza verdiğiniz mücadele tüm gençlerimize örnek olsun.Sizlerle gurur duyuyorum, tanışmış olmak ayrıca onur. Ağzınıza sağlık.

    @NazanDogus@NazanDogus29 күн бұрын
    • Çok teşekkürler nazik yorumunuz için!

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
  • Anlattiklariniz cogunlukla bizim hayatimizla ortusuyor...benim evladim da 15 yildir Amerikada yasiyor..cok yorulup cok calissa da guzel bir isi ve ustune titredigi bir cocugu var..torunumun giderek tamamiyle Amerikalilastigini uzulerek gozlemliyorum...onlar iyi, mutlu, saglikli olsunlar guzel bir hayatlari olsun diye dua ediyorum..ama bizler burada kalanlar ozlem ve hasretle yasiyoruz ve ben torunumun buyudugunu goremiyorum..bazen imkan oldukca goruyorum...veya kamerada ozlem gidermeye calisiyoruz..ilk seneler havaalanlarinda aglardik ayrilirken..sonra uzakliga alistik...seneler araya giriyor ..her zaman gidilebilecek bir yer degil Amerika... sartlar zorluyor.. gozlerim hep ozlem gozyaslari dolu...keske sartlari daha iyi olan bir ulkede yasasaydik o zaman evlatlarimiz ailelerinden uzakta yasamayi secmez yada dediginiz gibi egitimleri bitince geri doner ulkesine hizmet ederlerdi...cogu zaman dusununce iyi ki gitmis evladim diyorum ama onunda orada bir yaninin eksik oldugunu biliyorum..allah ulkesinden uzakta cabalayan tum evlatlarimizin islerini rast getirsin ve onlari korusun 🙏

    @nazcigdem4768@nazcigdem476824 күн бұрын
    • Аминь

      @teymurrzayev8235@teymurrzayev823521 күн бұрын
    • Amin.

      @arzuhood2206@arzuhood220620 күн бұрын
    • Ne kadar guzel anlatmissiniz cok tesekkurler guzel dilekleriniz icin inanilmazdi soyledikleriniz aynisi yasadik annem de sizin gibi mi hissetti acaba ilk zamanlar havalanlari aglama vs cok duygusaldi dediginiz gibi biz ler degil bizim cocuklar yani torunlariniz acaba o ulke adetini mi aliyor ozlem evlat icin anne icjn de zor olsa gerek ben de evladiniz gibi londraya gittim cocuklqrim burda dogdu ama surekli gidebiliyoruz amerikadan gitmek biraz daha zor. Fakat su var ki kendi cocuklarim bende ayri baska bi ulkeye gitsin istemiyorum hayat cok kisa sevdiklerimizle anne baba cocuj torunlar birada inanin cok guzel simdi biz ler donmek istesekte bu sefer cocuklarin okulu egitimi ve turkiye ye donmeyin orda kalin diye dost es arkadaslarin soylemi ama inanin cok guzeldi yaziniz guzel kalbinizden opuyoruz ellerinizden Allah tum cocuklari bizleri sizleri korusun Amin.❤💐

      @Superyildiz@Superyildiz15 күн бұрын
    • herseyi anladim da Amerikalilasmalarina neden uzuluyorsunuz.. Hepimiz biryerlerden geldik gidiyoruz... onlarin uzulmedigi seye uzulmenize gerek yok bence. Diger konular hepsi dogru onlar iliski ama Amerikalilasma veya Amerikali olma onlarin icinde bulundugu ve haliyle olagan bir durum size gore farkli ya da yanlis (nedense)

      @mehmetkunter5998@mehmetkunter599814 күн бұрын
  • Ah, ah nekadar haklisiniz. Nasil baslasam, bilemiyorum. Balkanlarda dogup buyudum ve 20 yasindan beri 4 ulkede yasadim, 3 vatandasliga sahibim. En fazla Amerikada yasadim, 35 yil ve kisa bir sure once buradan emekli olup, en az yasadigim kucuk bir adaya yerlestik esimle. Yeni bir hayat, yeni bir ortam. Aileme yakin, yasli anneme, yillarca donmemi bekleyen anneme yakin olmak cok guzel. Akrabalar ve arkadslara daha yakin ama hep bir eksiklik var maalesef, baska bir hasret, baska bir sizi, baska bir ozlem var icimde. Biricik oglumun Amerikada birakmanin kalp agrisi. Annemi nekadar da iyi anliyorum simdi, biricik kizini tam 45 yil donmesini bekledi, hic kolay degilmis. Kendisi 89 yasinda, gayet saglikli ve dinc. Sadece 12 yasindaydi oglum gittigimizde. Biraz turk ve biraz da amerikali oldu. Tabiiki donmesini asla istemem, buraya uyum saglayamaz. Isi var gucu var, bir hayati var orada. Belki bir gun emekli oldugunda isterse, onun bilecegi bir sey. Hic uyusturucuya bulasmamasi bize verecegi en buyuk odul oldu. Yoksa kendimi asla affetmezdim. Burada tum gocmenlerin korkulu ruyasidir bu. Gencken her sey cok guzel basliyor, bir macera gibiydi, tum zorluklara ragmen, guzeldi. Fakat emekli olma yasina geldiginizde cok degisiyor insan. Bir doygunluk bir bikkinlik oluyor ve koklerine donme arzusu kabariyor, yarim biraktiklarini donup tamamlamak ister gibi. Ama maalesef, hic bir seye ayni yerden devam edemiyorsunuz. Yurtdisinda yasadiginiz ortam sizi oyle degistirmis oluyor ki artik ne oralisiniz ne de burali. Gittiginiz yere adapte olmaya calisirken, geldiginiz yerleri ozluyorsunuz. Baktiginiz her yerde bir eksik goruyorsunuz. Siz ayni siz degilsiniz artik. Oyle iste, kimi gun mutlu kimi gun mutsuz oluyorsunuz, maddi durumunuz iyi olsa bile. Evet, herkes sizi cok sansli goruyor ve imreniyor. Hem evet hem hayir. Oglum adina seviniyorum, orada ona iyi sartlarda, insan gibi yasamasini sagladik. Bizler icin hic kolay olmadi, amerikalilarla birlikte 35 yil calistik, yeni amerikalilar gibi parali gelmedik buraya. Fakat, bu hayat bizim secimimizdi, sansliydik, ve biz ozgurlugu sectik. Amerikalilarin dedigi gibi "Freedom is not free" Ozgurlugun de bir bedeli var. Hayat zaten bir mucadeledir sonucta, biz de o mucadeleyi burada verdik ve basardik. Hic pisman degilim. Biz hayalimizi yasadik ve herkese tavsiye ederim. Ne olursa olsun, nekadar zor olursa olsun, hayalinizi yasayin. Eva hanima cok tesekkurler ve okuyanlarin zamanini aldigim icin de tesekkur ederim. Saglikla kalin! Fatos

    @fafakoksal@fafakoksal17 күн бұрын
    • yurt dışına giden insanlardan duyduğum bir kelime var. değişmek. sürekli farklı ülkelere taşınıp kendine farklı kişilikler eklemek. hiç yaşamadım, empati yapamam, anlayamam ama buradan bakınca bu güzel görünüyor. hep aynı kalmak sıkıcı olmaz mıydı. hayatı bir yolculuk olarak görmek gerek bence. evet insan doğduğu yaşadığı yeri özlüyor lakin bunun bir önemi olmamalı. sonuçta sadece yaşadığınız anıları özlüyorsunuz ve o anılar artık geçmişte kaldı. yaşadığınız ‘an’ da geçmişte kalacak.. o yüzden o an ne istiyorsak onu yapmak gerek. özlemimizin esiri altında kalırsak çok şey kaybederiz. birilerine bir şeylere bağlı kalmak zorunda değiliz ki hiç birimiz. değişim bence güzel bir şey. eminim size de çok şey katmıştır bu durum. iyi veya kötü..

      @durguno@durguno16 күн бұрын
  • Türkiye'de yaşayan ve yurt dışında yaşayan Türkler arasında aşılması zor bir duvar var. Memleket özlemi ve yurt dışında yaşayanların şanslı olduĝunu düşünme, kendini şanssız görme psikolojisi. Ben de 16 sene önce ilk defa Avusturya'ya gelirken ayaklarım havalardaydí, adeta süper lüks kalitede hayat beni bekliyor sanarak uçaĝa binmiştim. 36.m.kare küçücük, çamaşırmakinasinin bile ortak kullanıldıĝı bir eve gidince, adeta duvara tostlamış gibi oldum. Adeta 60-70.li yıllarda yaşıyorum gibi. Daha sonra gördüm ki ben şanslıyım 18.mkare rutubetli banyonun bile ortak kullanıldıĝı evlerde yaşayanlar var. Ve eĝer size destek olacak kimse yoksa bütün kemikleriniz kırılmış gibi aĝrısayıya çalışıyorsunuz😢 ama kalbiniz de ki aĝrı, ailenize ve memleketinize olan özlem vücud aĝrınızı bastırıyor. Avrupa da insanların iyi yaşamasının sırrı kanaatkãr olmaları, en zenginini de orta hallisi de aynı sakinliĝe aynı mütavaziliĝe sahip, başka biri olmak gibi bir dertleri yok, başka ülkelere imrenmiyorlar. Kendi kültürleri ile bütünleşmişler, araların da bölünme çatışma yok. Seçim olup olmadıĝını anlamıyoruz bile. Insanların birbirine saygısı var, Türkiye'de ki gibi ne kadar dolandırıcısıysan o kadar akıllısın yok. Hak ve adaletten şaşmiyorlar. Iş yerin de iş arkadaşın hakkında bile olumsuz konuşursan sana iyi bakmıyorlar, sorunları büyütmüyorlar. Saygı çizgisini asla aşmıyorlar. Çok entesandır, ilk Avusturya'ya geldiĝim de bana" Türklerden uzak dur" demişlerdi, şimdi ben de yeni gelenlere aynı şeyi söylüyorum. Elbette çok fazla Türk arkadaşım var ama onlarlayken bir mücadelenin için deymiş gibi hissediyorsunuz, hep iyi olmalisiniz, hep başarılı olmalisiniz, yani açıĝınızı bile vermeye korkuyorsunuz, Enerjinizi boşa harcıyorsunuz. Ben geldiĝim de nerdeye her otelde bir şef Tür bayan olurdu, şuan sadece Balkanlardan gelenler var, onların birbirlerini nasıl desteklediĝini görünce, biz de olmayanları daha iyi görüyorum. Ne olursa olsun, birbirlerini koruyorlar ortak hareket ediyorlar, o zaman çalıştıkları yere de hakim oluyorlar. Ne yazik ki, ilk iki sene yeterince almancam yokken çalıştıĝım Türk şefim ile, ekstra çalıştıĝım Türk lokantası sahibinin benim haklarımı ihlal ettiĝi kadar, yabancılardan haksızlık görmedim. 21 gün izinsiz çalıştıĝım , doktor randevum oldugu halde 22.gün bana izin vermedi, üstelik kötü konuştu. Hiç fazla mesai diye birşey de bilmiyordum, öyle bir ödeme ya da izin almadım. Halbuki, doktor randevuları, diĝer önemli randevular da izinli olmak iş yerlerinde kuraldır. Yani biz Türklerin unuttuĝu kimliklerine asilliklerine, insani yapıları geri dönmesi gerekiyor o zaman, herşey daha güzel olabilir. hanıfendinin anlattıĝı gibi, bayramlar, düĝünler, herşeyden mahrumsunuz. Neden dönmüyorsun? Bir mücadelenin içindesiniz, birşeylere savaş vermişsiniz, belirli yollar katdetmişsiniz, yaşam akışınız ve alışkanlıklarịnız olmuş. Koronada, uçak seferleri iptal edilince hatta cenazeniz bile gitmiyecek burda fırınlarda yakılacak , haberleri, sanırım yaşadıĝım en kötü zamanlardı. Gözlemlemeden yerinde görmeden birşeyler hakkın da yorum yapmak bence çok mantıklı deĝil, evet ülkemi çok seviyorum ama izinden dönünce burda ki sakinlik bana iyi geliyor. Bir bucuk senedir tamamen alman ve avusturyalı iş arkadaşlarım var, hepsi nerdeyse hep aynı şeyleri giyiniyorlar,plastik şişeden çeşme suyu iciyorlar, bunla gocunmuyorlar. oldukca mütaviziler, ben hergün deĝişik giyiniyordum, bana sirke gelmiş gibi bakıyorlardı😅 artık ben de onlar kadar olmasa da daha mütavazi olmaya gayret ediyorum. En mutlu ülke olmalarına şaşırmıyorum. Bizim çocuklarımıza dünyaları alıyoruz yine de mutsuz ve burun kıvırıyorlar, ve istekleri hic bitmiyor. Avrupalıların çocuk yetiştirmesi ile biz de uçurumlar var. Yurt dışı seyahatleri umarım daha kolay olur, gençlerimiz bu tecrübeleri yerinde görür, mesala Italyan arkadaşım var, ilk evine davet ettiĝin de, yani cok harika sofra bekliyorsunuz, muhteşem italyan mutfagı😅, masada iki bardak ve iki tabak, bir tencerede su kaynıyor, dişinizi kıracak kadar sert makarna ve içine kattıkları domates sosunda ki tuzu bile aşk ile anlatırken, iki üç çeşit var , beceriksizmişim gibi algılanacak en az altı yedi çeşit yapmalıyım diye düşündügüm de işte o zaman TÜRK kimliĝinin anlamını buluyorsunuz, yemeklerinizi paylaşınca, onların övündügü mutfaklara biz yemek bile demediĝimizi farkedince, ikram ettiginiz çayın soĝuması bekledikleri görünce, bundan kaçış yok, bizim genlerimiz böyle kotlanmış. Eĝer yurt dışın da yaşamasaydım,,sahte yapay bize empoze edilen bilgilerle hep başkasınịn hayatına özenerek hayatım geçecekti. Şimdi hic bilmediĝim bir ülke de, ayakta kalmanın ve başarılı olmanın gururunu yaşıyorum. Ve kendi kimliĝimi uzaklarda bulanlardanım.

    @nilgunavc5186@nilgunavc518615 күн бұрын
    • sizin isin sirrini cozmussunuz... tabi baskasini tatmin etmeyebilir o baska... uzun ama sonuna kadar okudum super tespit ve gelisim... herkese gore degisen deneyimler okumak cok guzel. basarilarinizin devamini dilerim, basari derken yukaridaki taniminiz gibi degil iyisiyle kotusuyle deneyim zaten kendi icinde basari... yoksa para mevki mal mulk degil

      @mehmetkunter5998@mehmetkunter599814 күн бұрын
    • Bir kitap gibi okudum..😊..

      @Dolphin_457@Dolphin_45711 күн бұрын
    • 62 olacağım mayıs 14 te. Emek edip detaylı yazmışsınız.sağolun varolun.1994 mart başında rusyaya ilk gidişimdi.1 aylık vizenin 25 gününü orada geçirdim.gece trt radyosunu yakalamak için saatlerce uğraştım.dönüşte yeri öpecektip utandım.sonra hep gidip geldim rusyaya.normal telefon bile yoktu.saatlerce beklemek gerekiyordu.neyse yıllar geçti ufak tefek işler yaptım.sonra şimdi sizin yazdığınız gibi detaylı bile olmasa ,ömrünü yurtdışında geçirenlerin düşüncesi neydi.?kalmalımı dönmelimi idi?bilme imkânı yoktu ,internet ,ceo telefonu dünyada bile uzaktı. Sonra evlendim.çocuklarım istanbul şivesiyle temiz türkçe öğrendiler.ikisi istanbulda özel üniversitedeler 3. Sınıf,ist.ün. nide okudular. Çocukluk arkadaşım bir partiye( çocuklarından birini )üyeliğini kullanıp işe soktu..bana da sen aylık yada yıllık alan trolmusun ? Diyor.oysa 40 yıldır oy kullanmam.bir de 'hem rusyada yaşayıp hem türkiye hakkında konuşmak'! Diyor.yandaşlığı öylesine kör etmişki onu.yurtdışında dünyaya çok başka pencereden bakma yetisi kazanıldığını göremiyor.aslında hiçbirşey göremiyor.bu şahsi gibi görünse de ,yurtdışındakilere genel bakışı yansıtıyor.bir konsolosluk görevlisi hanım şöyle demişti,iki yıl moskovada yaşadıktan sonra Ankarada yaşamak.evet vatan özleminin ana baba özleminden önemli olduğunu kendimde gördüm.şimdi hatırlamıyorum ama bir hastalığıda varmış bu durumun. Gök kubbenin altında bile kapalı yerdeyim gibi geliyor.herşeye rağmen döneceğim.depremde artık olmayan köydeki evimi yapacağım.ömrüm yeterse.bir iki yıl var kızımın liseyi bitirmesine.sonunda küçük bir ev birkaç civciv,beşer onar kök domates biber.soğan vs.bir sağılır inek. Allah ömür ve sağlık verirse.20 yıldır sadece bütün türk tv kanallarından başka kanal yok.ondan dolayı çocuklar temiz Türkçe öğrendiler. Gençlere ,zamanında benim aradığım gibi,başkalarının ne düşündüğünü,psikolojik vs ne etkileri olduğunu bilmek isteyenlere büyük yardımı dokunur yazdıklarınızın..iyi geceler.

      @ismailoscan3042@ismailoscan304211 күн бұрын
    • B​@@mehmetkunter5998

      @humeyratutan7299@humeyratutan729910 күн бұрын
    • Maalesef kardeşim. Türkün Türk'e ettiklerini bir başka milletten olanlar etmiyor. İşin açığı kendi milletinden uzak durmak acı olsa da,en doğrusu budur. Sözünde durmaz, yalanla dolanla hilekâr birmillet haline döndü bizim millet

      @TheMagnifiscience@TheMagnifiscience10 күн бұрын
  • 100% katiliyorum, 28 yil once gelmis biri olarak. Ben herseye ragmen degmez diyorum, aileden, can arkadaslardan uzak, kacirilan, birlikte yasanmasi gerekip yasanamayan o kadar cok sey var ki. Simdi de geri donmek… cocuklar burada olacagi icin, anne baba ile yasanan ayriligin tekrari olacagindan secenek degil. Iste ne orali ne burali, arada yasamak

    @figbotanicals2229@figbotanicals222921 күн бұрын
  • Ben çocuklarımı Almanya'da büyütmek istemediğim için döndüm. Almanca'yı da öğretmedim. Okulda öğrenmeye başladılar. Türk kişilikleri ve özgüvenleri olmasını istedim. O kültürler arasındaki sıkışmışlığı yaşamadılar. Hiçbir zamanda döndüğüm için pişman olmadım. Eva hanıma çok teşekkürler.

    @selmacankurt8179@selmacankurt817926 күн бұрын
    • Almanya ile Amerika cok farkli. Amerika’da dislanmiyorsun. Almanya farkli.

      @ademozel1456@ademozel145626 күн бұрын
    • Tesekkurler !!

      @evateam5478@evateam547825 күн бұрын
    • @@ademozel1456 Adem bey, Facebook veya Instagram kullaniyor musunuz ? Size birkac soru sormak isterim.

      @berdan5115@berdan511524 күн бұрын
    • Doğru söylüyorsun. Almaniya eğitim al, çalış paranı kazan sonunda 5-10 yila en İyisi Türkiye'ye dönmek

      @aynuraxundova7292@aynuraxundova729219 күн бұрын
    • Evet simdiki aklim olsa dediginizi uygulardim büyük ihtimal​@@aynuraxundova7292

      @bluedeep7956@bluedeep795617 күн бұрын
  • Bizde Ailece 1981 Yılında New jersey e geldik vay be 43 sene geçmiş ASLA Türk olduğumuz için Doğduğumuz toprakları unutmadık ve bence Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye evet Amerikada herşeyin sahibi olma imkanın var ve bununda bir bedeli var ...........

    @cengizgizmen3040@cengizgizmen304022 күн бұрын
    • @vercingetorixkandemirkan7019 Ne geveliyorsun lan?

      @zagortenay33@zagortenay3318 күн бұрын
    • Çalışırsan, ayni imkanlar TR'de de var😊

      @sah1681@sah168117 күн бұрын
    • 😂😂New Jersey pek Amerika denmez be usta

      @juditero@juditero15 күн бұрын
    • Adı üstünde,gurbet😔bemce ağır kana dokunan bişi,ben asla vatanımdan dışarda yaşamayı aklımdan dahi geçirmedım,yıllarca turıst amaçlı gexilerden burnumun direpi suzlar döndüm,bi defasında 9 günlük avrupa turunda 4. Gün ağlamaya başladım,o yüzden vatan özlemi çekenlerın sızısını derınden hissediyorum,😔

      @Gunes-aslan@Gunes-aslan15 күн бұрын
    • En cok Türk New jersey de sanırım

      @zeynep-lt7nb@zeynep-lt7nb14 күн бұрын
  • Eğer İngilizce baraj yapılmamış ise bu demek ki sizin sınava girdiğiniz sene çok “mühim” kişi ya da kişilerin çocukları da o sene sınava girmişti. İşte bu bir kader gerçekten.

    @yahyamurat7307@yahyamurat730724 күн бұрын
    • O zamanlar devlet bursuyla gitmisler ,sanirim borclanma turk lirasi uzerinden oldugundan zorunlu hizmet karsiliklarini devalue olmus TL uzerinden kolayca odemisler. Bu kapsamda cok insan var. Normalde ailenizin durumu orta sinifin ustu (mesela ana baba doktor) degilse ya da turkiyede ilk binde degilseniz amerikada okumaak hayal.

      @emrahtestere5372@emrahtestere53728 күн бұрын
  • Çok güzel dile getirmişsiniz Eva Nihal hanım . Bütün gerçekliği ile Amerika ve gurbeti anlatmışsınız .”Kimseyi tanimaya ihtiyacıniz yok , kendiniz olmaniz ve çabalamanız lazım “kismina bayıldım . Ben gerçekten bu samimiyetinizi herzaman çok begeniyordum. Başından - sonuna saf ve gerçekçi bir söyleşi olmuş . Başarınızı kutluyorum . İnamiyorum bu cabaniz Ela , Eda ve Edize yol gosterecektir . Sevgiler 💙

    @zahidekaya.1841@zahidekaya.184128 күн бұрын
    • Çok teşekkürler Zahide Hanım ❤

      @evateam5478@evateam547827 күн бұрын
  • Amerika da 8 sene kaldim. egitim aldim ve calistim. daha once de uc yil italya da yasadim. ulkeme dondum. turkiye yaşamak ve yaslanmak icin harika bir ulke. kiymetini bilmiyoruz . amerikadan ziyade italyada yasamayi tercih ederim ancak oncelik kesinlikle turkiye. sosyal birisi olmama ragmen hep bir eksiklik hissediyorsunuz... amerika firsatlari ve imkanlari olan bir ulke ancak insanlari ne kadar yakin olursaniz olun hep bir mesafe koyuyorlar. yalnizlik gercekten hissediliyor. kalabalik icindeki yalnizlik. cok garip bir duygu. Allah hepinizin gonlune gore versin.

    @sevgi6593@sevgi659321 күн бұрын
    • Aynen

      @kthnl@kthnl19 күн бұрын
    • Omur kisacik on sene uk de yasadim ve snr ulkeme temelli donus yaptim.

      @arzugonen9197@arzugonen919717 күн бұрын
  • 13 yaşımda lise için, doğduğum yerden ayrıldım, 35 ime kadar zor dayandım, doğduğum yere, aileme döndüm. Herşey süper olmasa da, yaşadığın yerin, anılarının olduğu yer olması, ailenin yanında olduğunu bilmek , iyi arabaya binmekten, güzel evde oturmaktan daha kıymetli bence.

    @ruzgar3843@ruzgar384320 күн бұрын
    • kesinlikle hemfikirim.. sırf bunun icin ben de Amerikadan gidiyorum....

      @ebraaarrr@ebraaarrr17 күн бұрын
  • bende 27 yildir yurtdisindayim , Duygularinizin aynen katiliyorum. özelliklede cocuklar icin söyledikleriniz . Ben turkum onlar yabanci, tek ortak yanimiz ayni evde yasiyoruz.

    @cessar7562@cessar756227 күн бұрын
  • Amerika’da emlak sahibi olmak isteyenler için en ideal kişidir Eva hanım. Tuttuğunu koparan, kibar, narin dünya iyisi dir kendisi. Aynı zamanda çok misafirperverdir. Amerika’daki emlakçınız tartışmasız Eva hm.dır. Eva hanım azminize şapka çıkarıyorum. Yolunuz her daim açık olsun. Sevgi ve saygılarımın kabulü dileğiyle…

    @ahmetoz4760@ahmetoz476029 күн бұрын
    • cok tesekkur ederim kibar sozleriniz, ve desteginiz icin!!

      @evateam5478@evateam547828 күн бұрын
    • Merhaba siz bursla alakalı bir sorum olacakti​@@evateam5478

      @talibtalibli9283@talibtalibli928315 күн бұрын
    • @@evateam5478 Mrb. Eva sizin gerçek adınız mı? Yoksa Havva da Amerika da mı Eva kullanıyorsunuz?

      @harunalakurt9539@harunalakurt953915 күн бұрын
    • Reklamlar

      @oneraksakal@oneraksakal11 күн бұрын
    • @@evateam5478 eve hanım isminizi niçin değiştirdiniz? Birde Amerika o kadar iyi ve geliriniz güzelse anne ve babanız için niçin gelemediniz. Bu dünyada onlardan değerli ne var ki.

      @seciyeurkut1835@seciyeurkut183511 күн бұрын
  • Şahane bir hikaye , yalın , samimi bir anlatım. Emeklerinize sağlık... Ne kadar adapte olursak olalım vatanımız köklerimizin olduğu yerdir. Ailece son derece adapte bir şekilde ve de dil sorunumuz olmadan 25 yıl yaşadığımız ülkeden , iki ülke arasında ki siyasi kriz nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığımızda , ne olacaksa vatanımda olsun dedik. İyi ki dönmüşüz. Ana vatan ... Adı üzerinde...

    @nuranaydin1@nuranaydin124 күн бұрын
  • Hayat ve eko sistem herkese aynı şartları sağlamıyor maalesef. Ben iktisat mezunu, özel sektörde çalışmış ve 42 yaşında bir bireyim. Üniversite sonrası son 20 senem resmen survivor şeklinde geçti. Kendimi zorlamadığım, limitlerimi aşmadığım alan iş kalmadı. Girdim-çıktım, çalıştım. İş farkındalığım ve iş etiğim üst düzeyde. Ama son 20 yılın eko sistemi öyle bir düzeye geledi ki, benim yaşımda bir çok arkadaşım işsiz ve kimse işe almıyor. Bizler yetişmiş emek verilmiş iş gücüyüz. Amacımız zengin olmak değil. Çalışalım evimize ekmek götürelim. Tek derdimiz bu. Hanımefendinin çok doğru temas ettiği bir nokta var. Amerika'da çalışıyorsanız ve çalışkansanız iyi bir yaşam sürersiniz. Evet işte tam da sorun bu. Biz çalışıyoruz, hem de deliler gibi ama değerimiz olmadığı gibi iyi bir yaşam da süremiyoruz. Bence yurtdışına gidenlerin tek derdi bu. İyi kaliteli bir yaşam sürme isteği. Çünkü yetişme tarzımız gereği biz her yerde çalışırız. Her yerde verilen işi yaparız. Esas ekonomik patlama henüz yaşanmadı. Bugün Türkiye'de yaşananlar eğer bir şeyler değişmezse ileride geri dönüşü olmayan bir yola çıkacak. 60 yaşına kadar kimse çalışamaz bu ülkede bu şartlarda. Hadi çalıştı bir şekilde ve emekli oldu diyelim. Nasıl bir hayat bizleri bekliyor olacak? Bunlar düşünülmüyor. Ben ailemin 42 yaşında tek evladıyım. Annem ve babam yaşıyorlar. Tabi ki yaşları ilerledi. Bakıma muhtaç değiller ama, kendi geleceğimi onların yaşlılık evrelerine değişiyorum ve Türkiye'den ayrılamıyorum. En büyük vicdan muhasebesi yaptığım husus ise şu, onlar beni besledi büyüttü. Of demediler. Ben onları yaşlılıklarında nasıl yalnız bırakırım? Bu vicdan muhasebesini veremiyorum. Bizler diğer milletler gibi değiliz. Yoğun duygular ile büyüyoruz. 18'inde iletişim kopmuş olsaydı, belki bugün daha farklı yaklaşabilirdim ama mümkün olmadı. Bu anlattıklarımın dini duygular ile de ilgisi yok. Tek düşündüğüm, ihtiyaçları olduğunda, tek evladlarının binlerce km ötede, başka bir dünyada yaşıyor olması. İşte bunu düşünmek bile bana çok koyuyor.

    @FearlessFrog@FearlessFrog15 күн бұрын
    • Aynen katılıyorum kardeşim...

      @dogrucudavudss6259@dogrucudavudss625913 күн бұрын
  • Bende yurtdışından Türkiye'ye geldim ve aynı fedakarlıkları bende yaşadım bana herkes Türkiye den kaçıyor sen orada yaşamak mı istiyorsun dediler aynen öyle yaptım ve hiç pişman olmadım ❤ memleketim herşeye rağmen çok güzel

    @zehraozkan7697@zehraozkan769723 күн бұрын
    • Son 1 yılda 11 ülkeye gittim geldim is icabı. Her döndüğümde havasını havalimaninda içime doya doya çektim. İlk yaptığım şey kendimi bir lokantaya atmak oluyor.

      @bulentotur@bulentotur14 күн бұрын
  • Bende 25 yıldır İngiltere’de yaşayan ve benzer tecrübelerden ve yine benzer aile yapısından gelen bir kadınım. Tecrübeleriniz, gözlemleriniz, bakış açınız hepsi çok gerçek ve takdire şayan. Benimde bir çocuğum var ve sizinle çok benzer düşünüyoruz Türkiye ve göçmen yaşadığımız ülkelerdeki duygusal bağımız ile ilgili. İzlerken duygulanarak izledim inanın sizi. Yolunuz açık olsun. Selam ve sevgiler.

    @ozxx580@ozxx58019 күн бұрын
  • Güzel anlatmışsınız hemşehrim kardeşiniz Nihal ile tanısiyoruz bende kebanliyim 30 yıldır Amerikadayim kalbim Türkiye’de 😢

    @Who-care.1@Who-care.128 күн бұрын
    • Çok teşekkürler hemşehrim!

      @evateam5478@evateam547827 күн бұрын
    • 43 yildir Almanya dayim(9 yasindan beri)kalbim Türkiye de❤🇹🇷❤🇹🇷

      @nerimansahin7056@nerimansahin705625 күн бұрын
    • ​Eva hanım merhaba emlak konusunda sizinle görüşmek istiyorum yardimci olurmusunuz

      @kthnl@kthnl19 күн бұрын
    • EVA NIHALIN MILLIYETI NE? 100% MUSULMAN DEYIL.

      @user-cp3gp1iv8z@user-cp3gp1iv8z17 күн бұрын
    • @@nerimansahin7056 enteresan zor bir durum

      @mehmetkunter5998@mehmetkunter599814 күн бұрын
  • Kendini ne kadar güzel ifade edebilen bir kadın, ayrıca Türkçesi de mükemmel ❤ Tespitleri müthiş, çocukları ve eşi çok şanslı .

    @demetstigner5463@demetstigner546326 күн бұрын
  • burda yasayan birisi olarak anlatiklari cok dogru cok samimi, dunyaya bakis aciniz nasilsa ona gore hareket etmelisiniz hayata yasamak icin gelip yasamayi becermek icin artik kurallar cok degisti dumyayi tek bir toprak tek bir ulke olarak gormek bu durumda olanlar icin kabullenmeyi kolaylastiriyor diye dusunuyorum.

    @ermanilkkan1083@ermanilkkan108323 күн бұрын
  • Nihal Hanım, çok samimi güzel bir anlatım olmuş. Ülkemi seviyorum ama keşke çalışarak bir yerlere gelinse..Sevgilerimle...

    @hacermazlum3590@hacermazlum359023 күн бұрын
  • Çok doğru noktalara değinmiş hanımefendi. Türkiyeden gelmek isteyen insanları anlıyorum, ben de Türkiyeden geldim. Türkiyede iş imkanlarıni oluşursa da hemen dönmek istiyorum. Burada verilen maaşı geri alıyor sistem. Tek farkı politika, ekonomi stresi yok her gün. Yine de Amerikada yaşlanmak istemiyorum. Her insan yalnızdır ama burada o yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum 😔

    @gamze5934@gamze593420 күн бұрын
    • Herşeyin Bi bedeli var, o zaman geleceksin tr mesela bir basit ara için bile yıllarca çalışacaksın tabii işciysen...

      @kamildilaveroglu1983@kamildilaveroglu19837 күн бұрын
  • Babamin cenazesine gidemedim o hala icimde yaradir dediginde goz yaslarimi tutamadim. Bende babamin cenazesine gidemedim. 15 yildir burdayim durumumda fena degil ama ailenden cok uzaksin. Keske hic gelmeseymisimde babamin son zamanlarinda yaninda olsaymisim.

    @benjava4742@benjava474222 күн бұрын
    • bende babaminkine gidemedim anneminkine gittim ,cok uzak ve too much work especially court dates when you are a criminal or a vialator,lol

      @SaimMetinCetin@SaimMetinCetin21 күн бұрын
  • Çok etkileyici bir anlatım olmuş. Büyük fedakarlıklarla geçen hayat. En güzel tespitlerinden biri çocuklarımız Amerikalı oluyor, siz Türk kalıyorsunuz.

    @salimkose5900@salimkose590025 күн бұрын
  • Eva Hanım, ne güzel anlatmışsınız. Gözlerim doldu. Ben şahsen her bir nefesi burda alıyorum, Türkiye’de veriyorum gibi hissediyorum. Yumuşacık ama ayakları yere basan anlatımınız için teşekkürler, bir gün tanışmak üzere.

    @humeyrapamuk34@humeyrapamuk3426 күн бұрын
  • Bülbülü altın kafese koymuşlar “ah vatanım” demiş. Türkiye’de çok iyi imkanlarım olmasına rağmen malum koşullardan yurtdışında yaşamayı uzun yıllar düşündüm. Sonunda vazgeçtim.

    @hakimkeles1970@hakimkeles197024 күн бұрын
  • Eminim ki Türkiye de şimdiki hayatınızdan aşağısı olmazdı.Hakkinizda hayırlısı olsun, dediğiniz gibi çocuklar Amerikalı siz Türkiyeli.Sözlerinizden keşke Türkiye de kalsaydım hissini aldım.

    @tekingunce3315@tekingunce331523 күн бұрын
  • Doğduğun yer mi doyduğun yer mi, kalbin acıya acıya doyduğun yer maalesef. Oğlum yurtdışında okuyor ve anlattıklarınız beni çok etkiledi. Sadece Avrupa'da olması tesellim.Hayatı ve ihtiyaçlarımızı çok mu abartıyoruz acaba. Daha azıyla burda yaşamak daha huzurlu değil mi... Bilemiyorum hep ikilem.

    @dogasever777@dogasever77724 күн бұрын
    • Benim de oglum amerkada okuyor..gidiyorum dediginde Avrupa olsaydı be oğlum çok uzak diye üzülmüştüm.. 2. Senesinde ..yazı iple çekiyorum.. kalmaya karar verirse ne yaparım bilmiyorum..etkilendim bende videodan

      @guly2264@guly226423 күн бұрын
    • Ben ülkemde rahatça doyuyorum. Elhamdulillah. Eşimle evlendikten sonra bir iflas bile yaşadık soframızdan hiç birşeyimiz eksik olmadı Allaha şükür. 60 -70 yıl yaşam için insanlar çok dert ediyorlar ve Avrupa ya gittiler mi kendilerini garantilediklerini sanıyorlar. Bir çoğu uzun mesailerde çalışıyor. Amerika da mesela daha önce de izledim genelde bekar gelip bir kaç kişi bir evi paylaşıyor, birikim yapıyor. Burada da o şekil çalışsa biriktirse heryerde O birikimi yaparsın.

      @sumeyra8581@sumeyra858121 күн бұрын
    • @@sumeyra8581 doymak derken siz kelime anlamını anladınız galiba ben insanca yaşamaktan bahsediyorum.

      @dogasever777@dogasever77721 күн бұрын
    • @@dogasever777 İnsanca yaşamaktan kastettiğin ne ülkemde gayet insanca yaşıyorum. Amerika gibi ülkelerde sağlığına çok dikkat etmelisin. Tedavin için oluşacak masraflar seni yine hasta edebilir

      @sumeyra8581@sumeyra858120 күн бұрын
    • Ben 25 senedir avrupadayim gencken seviyordum ama belli bir yastan sonra ben ne yapiyorum burda hissi olusuyor insanda! Para hersey degil

      @rentoquando5249@rentoquando524918 күн бұрын
  • Cok etkilendim. Ayni duygu ve dusunceleri paylasiyoruz.. yasiyoruz ❤️ Gitmekle kalmak arasinda kaldik hep. Ama en cokta gitmek basarisizlik olur diye icten ice zorladik kendimizi. Herkes Amerikada yasiyoruz diye bize imrenirken, biz hep yalniz mucadele ettik...

    @PinarYalcinWest@PinarYalcinWestАй бұрын
    • Tesekkurler Pinir ciim. anca yasayan bilir dimi

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
    • Gitmek basarisizlik olur diye mi vazgeciyoruz gitmekten yoksa basarisizlikla yargilanmaktan cekindigimiz icin mi acaba ? ben hep bir rekabetin icinde kendi ozumuzu kaybettigimizi dusunuyorum.

      @berdan5115@berdan511524 күн бұрын
    • ​@@evateam5478üzülme çocuklarınız zaten türk değiller Türkiye'nin parçasında değil sizinde türk olduğunuzdan şüpheliyim umarım ömrünüzün sonuna kadar oralarda kalırsınız

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx14 күн бұрын
    • Diğerlere göre yaşamayın gitmek istiyorsanız gidin, önemli olan olduğun yerde mutlu olmaktır.

      @Ambrosia-@Ambrosia-9 күн бұрын
  • 30. Yıl sonra geri döndüm ama ben artık ne buralı nede oralıyım bunu anladım,2 yıl geçti uyum sağlamakta zorlanıyorum,

    @tedsoybakisli948@tedsoybakisli94821 күн бұрын
    • bayagi bir makale var, yurtidisindan donmenin gitmekten daha zor oldugu konusunda. Almanyaya asyadan donen bir arkadasim soyle demisti... 20 senelik arkadasim ama ayri kaldigimiz donemdeki deneyimlediklerimizden dolayi ortak konu ve tasa bulmakta zorlaniyoruz demisti... Giden insanin dunya gorusu yasanmisligi degistiginden bir kopukluk olmasi muhtemel... Yasamadim duyduklarim sadece anekdottur tespit degil!

      @mehmetkunter5998@mehmetkunter599814 күн бұрын
  • 1989 da abd ye gittim ve tam da bu hanımefendinin dediği gibi arada kaldım ve ben geri döndüm. Türkiyede evlendim ve hep hayatımı aileme yakın geçirdim. Çocuklar büyüdü. Kizim doktor oldu, oğlum tıpta okuyor. Abd de kalıp evlenseydim çocuklar ne dede ne babaanneyi bilmeden yaşayacaktı.

    @bulentotur@bulentotur26 күн бұрын
    • Sen de haklisin. Her insanin bakis acisi elbette degisik.

      @ademozel1456@ademozel145626 күн бұрын
    • Cok iyi yapmissiniz. 19 yildir Amerikadayim. Bu sene geri donuyorum cocugum icin, annemler icin. Cocugum 3.5 yasinda ve onu akrabasiz buyutmek istemiyorum. Turk gibi buyusun. Yegenler de burada dogdu buyudu, ama Amerikali gibi oldular.

      @pembebulut2781@pembebulut278125 күн бұрын
    • En isabetli karar bence de. Hersey para değil. Aile, vatan, akrabalık, yemekler. En çok da yemekler. İlk döndüğüm an kendimi bir lokantaya attım. Kurufasulye, pilav, turşu hiç bu kadar lezzetli gelmemişti. ​@@pembebulut2781

      @bulentotur@bulentotur24 күн бұрын
    • Biz Türkiyeliyiz de ne oluyor burdayiz da ne oluyor. Ne anneanne var ne dede var gidecek bir bayram evi varsa hayatınızda ne mutlu size

      @omreozen@omreozen23 күн бұрын
    • @ bülent….Senin kendine güvenin yoktu o zaman. İster ABD de yaşa ister uzayda çocuklarına gerçek sevgiyi verdiğinde seni hiç bir zaman terk etmiyorlar. Örnek mi ? Ben… 40 yıldır Avrupa’da çocuklarım ve torunlarımla gayet mutluyuz….

      @antuhanemlek8771@antuhanemlek877123 күн бұрын
  • Çok gerçekçi bir sunum olmuş.Memleket özlemini de ne güzel anlatmışsınız.Kimi youtuberların yurtdışına gidip gittikleri ülkelerin zor koşullarını görmezden gelerek ülkesini ve insanını kötülemesi çok üzücü. Türkiye Cımhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde ve binlerce şehit verilerek yoktan var edilmiş bir ülke.Bu yüzden ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilmek çok güzel. Umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir. İzmir’den sevgiler ❤

    @betulokat1224@betulokat122421 күн бұрын
  • Yurtdışında yaşamak çok özel bir tecrübe. Herkesin hikayesi farklı tabii. Ama özünde hayata bakış açınız yıllar içinde değişiyor ve bir dünya vatandaşı oluyorsunuz. Son aşama herkes memlekete geri dönmek için gün sayıyor.Özlem hiç bitmiyor.

    @emre28oz79@emre28oz7924 күн бұрын
    • Dünya vatandaşı olmaya katılıyorum. Ama yine de hiçbiri şöyle bir Türkle oturup iki lafın belini kırmanın yerini tutmuyor.

      @betulsenayaras390@betulsenayaras39016 күн бұрын
  • Eva Hanım başarılarınızdan ve fikirlerinizden çok gurur duydum bir hemşehriniz olarak…Bende Kemaliye’liyim(Eğin).Çocukluğum İstanbul’da geçti.Şimdi uzun zamandır yaşadığım Brüksel’de aynı sizin gibi duygular içindeyim…

    @alaincengo@alaincengo21 күн бұрын
  • Dünyanın en güzel coğrafyasında kötü yönetiliyoruz. Kültürümüz insanımız kıymeti bilinmeyen bir değer.

    @motobank.@motobank.20 күн бұрын
    • Maalesef çok doğru

      @irfanozcan7277@irfanozcan727718 күн бұрын
  • Hanımefendi o kadar doğru söylüyor o kadar haklısınız ki. Her zaman söylerim, birinci neslin canına okunur, ikinci nesil rahat eder. Keşke önce ben değilde babam gelseydi. Ama kader işte, yapacak bir şey yok. Güzelim cennet ülkemizi cehenneme çevirenleri hiçbir zaman affetmiyeceğim.

    @thelastfortress5845@thelastfortress584521 күн бұрын
    • 1.nesilde girisimciyse caliskansa firsatciysa ve biraz dalevereciyse guzel bir varliga kavusabilir bence

      @emrahtestere5372@emrahtestere53727 күн бұрын
  • efendim sizi soğukkanlılığınız ve cesaretinizden dolayı son derece takdir ve tebrik ediyorum. inanın bu anlattığınız şeyler öyle herkesin üstünden gelebileceği zorluklar değildir. güçlü bir insan nasıl olunur onu anlatmışsınız. hayatınızın devamında başarılar ve mutluluklar dilerim.

    @kafadoktoru4315@kafadoktoru431529 күн бұрын
    • Tesekkurler, kibar ve destek veren sozleriniz icin]

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
  • Çok beğendim, çok güzel anlatmışsınız😊 İkizlerim var deyince durdum, hüzünlendim. Benimkiler de 21 yaşında olmak üzereler. Türk kültürüyle büyüseler de artık onlar Amerikalı. Bu videoların devamı da gelmeli ve bence insanlar buraya gelmeden izlemeli. Evet çok başarılı, çok zengin olabilirsiniz ama çok da fedakarlıklar yapılması gerekiyor. Çocuklar büyüyüp evden gitmeye başlayınca nereye ait olduğumuzu düşünmeye başlıyoruz. Çok güzel detaylara değinmişsiniz. Teşekkürler 😊

    @handeakay818@handeakay818Ай бұрын
    • Tesekkurler guzel sozler icin, ve yorumunuz icin

      @evateam5478@evateam5478Ай бұрын
    • Benim de aklıma sen geldin Handecim ikizleri söyleyince Nihal- bence birçok duygu ve düşüncemize tercüman olmuş, ve bence çoğunlukla Amerika’ya hitap eden bir durum, burada kesinlikle aynı şeyleri hissetmiyorum- dediğin gibi gerisi gelmeli bunun..

      @ahurega4188@ahurega418829 күн бұрын
    • Bırak türk kültürü mültürü ayaklarıni Aynen sizler AMİRİKALİ sınız kültürünüz ABD 👈 sizler bize yabancı biz Türklerde sizlere nasıl 😂

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx20 күн бұрын
    • Aynen sizler Amerikalı sınız yaşadığınız yerle ilgilenin mümkünse TC vatandaşlığından çıkabilirsiniz

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx16 күн бұрын
    • Sizler kesin ABD vatandaşı sınız ve mümkünse TC vatandaşlığından çıkabilirsiniz

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx16 күн бұрын
  • SEYIR videoları tiryakilik yarattı bende. Hepsi birbirinden güzel. Konuklar harika yapımlar güzel. Emeği geçenleri kutluyorum. Devamını bekliyorum inşallah.

    @ahmetoz4760@ahmetoz476029 күн бұрын
  • Dunya benim vatanim ve tum insanlar kardesimdir. Nereye giderseniz gidin, %100 oraya gidin. Geri gidecem, burda geciciyim derseniz hayatiniz telef olur. Yemeklerini yiyin, insanlarla iliski kurun, yani yasadiginiz yerli olun. Oraya ayak uydurun. Ben 35 sene Abd de yasadim. Hic bir sorun yasamadim. Orda oraliyim, burda buraliyim. O kadar.

    @johnycash8291@johnycash829112 күн бұрын
  • 16 yildir San Diegodayim, tek basima okudum, calistim, dustum, kalktim, donsem neye donucem, biraktigim hicbir sey ayni degil, ben ayni degilim, Turkiyenin durumu malum, kalsam nereye kadar?

    @senasarigullu9007@senasarigullu900723 күн бұрын
  • Sevgili Nihal, gerçekten soluksuz izledim.Amerikaya gelmeden önce bu tarz hikayeleri dinlemek bana çok yol gösterici olmuştu. Sanırım sende bir çok insan için bunu yapmış olacaksın. Hayatın, emeğin, kazandıkların ve kazandırdıklarınla muhteşem bir insan, kadın,anne ve arkadaşsın. Seni tanımış olmak helede aynı toprakların insanı olmaktan onur duyuyorum. Umarım çocuklarında senin memleketlin olacak büyüdüğünde, burası bir anne olarak bana çok dokundu. Ve mutlaka Kendi ülkemizde birlikte yaş alacağımız bir arazide evlerimiz olsun diliyorum. @seyirAmerika ekibinide tebrik ediyorum. Çekimler kurgu her şey çok iyi olmuş. Basarılarınızın devamını dilerim🎉

    @guldalkocamaztutan328@guldalkocamaztutan328Ай бұрын
    • tesekkurler nazik sozlerin cin.

      @evateam5478@evateam5478Ай бұрын
    • Guldal ciim cok tesekkurler kibra sozlerin icin

      @evateam5478@evateam5478Ай бұрын
  • İlk videonuz hayırlı uğurlu olsun hocam 👏 Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz

    6 күн бұрын
  • Değerli Hemşerim, Keban'dan böyle mücadeleci hanımefendi çıktığı için gurur duydum. Siz ve gurbetteki vatandaşlarımız Allah'a emanet.

    @feritsecgin2640@feritsecgin264021 күн бұрын
  • İyi veya kötü, hepimiz bir hayat yaşıyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın (manen) kolay bir hayat geçirmediğine inanıyorum. Hepsine kolaylıklar ve sabır diliyorum.

    @muratkaya7417@muratkaya741719 күн бұрын
  • Nihalcim çok samimi ve içten bir video olmuş. Tebriklerler

    @cigdemertekin351@cigdemertekin35126 күн бұрын
  • Ah, gelmesi bir mücadele, geri dönmek başka bir mücadele. Hep arafta olmak.

    @alicesalihvural9397@alicesalihvural9397Ай бұрын
    • Cidden oyle, yorum icin tesekkurler

      @evateam5478@evateam5478Ай бұрын
    • İyi yorum

      @aynuraxundova7292@aynuraxundova729219 күн бұрын
    • Gurbet esittir Araflik... Uk vatandasiyim ama ulkemde yasiyorum ama Araflik bitmiyor

      @arzugonen9197@arzugonen919717 күн бұрын
    • @@arzugonen9197 ben de öyle istiyorum bazan vatanimda bazan Almaniyada. Ama bana göre zor olucak

      @aynuraxundova7292@aynuraxundova729217 күн бұрын
  • Guzel bir video. Ben esim ve iki cocugumla 1997’de geldim. 1996 yilinda Green Card cikmisti. Çocuklarıma ve esime dedim ki “biz yeni bir ulkeye gidiyoruz, geri donmek yok, orasi artik bizim ulkemiz olacak”. O sekilde geldik. Mudurlukten bulasikciliga terfi etmistim. Olsun, cocuklarin gelecegi icin bizimki kurban olsundu. 42 yasinda jeoloji’de master’a basladim bir taraftan da pizza dagittim. Isyeri kurdum, cocuklar okudu evlendi. Simdi emekliyiz, isyerini sattim. Uyumda cok zorluk cekmedim. Cocuklar ilk yil cok zorluk cekti, sonra alistilar. Biz hic geri donmeyi dusunmedik. Selamlar, tesekkurler. Biz de anlattiklarinizi sizinle yasamis gibi olduk.

    @ademozel1456@ademozel145626 күн бұрын
    • Reis baya kalmışsınız orada ne hikayeler vardır dinlemek isterim

      @aliihsaneser4544@aliihsaneser454424 күн бұрын
    • Bizlerde Canadaya yıllar önce geldik Hiç bilmediğim bir Ülke , İlk yıllar zor olsada alıştık Bende 18 sene Ülkeme hiç gitmedim çocukların çok küçüktü Yoksa gitmeme hiç bir engelim yoktu. Yıllar yılları kovaladı Hiç bir şey o kadar kolay değildi Ülkende bile şehir değiştirirseniz oraya bile alışmak zordur Burası dünyanın bir köşesi .Şimdiyse mutluyuz alıştık huzurluyuz ikinci Ülkemiz olmuştu artık geri dönmeyi düşünmedik .Ha Ülkem bizim için canımızdır ne olursa Doğduğum yerden vaz geçmek asla olmaz hasretim olarak kalacaktır her daim .Çocuklarınız buradaysa daha çok çabuk alışıyorsunuz Neyse Paylaşmak istedim kalın sağlıkla .❤

      @mkardelen3458@mkardelen345823 күн бұрын
    • Hanım efendi Bugünün çocukları Ülkemizde olsakta Maalesef aynıdır .Anne baba kültürü almaları kaçınılmazdır ki Buralı olmaları buranın kültürünü almaları çok normal Çocuklar Burda yetişsede ebeveynlerin yaşamlarının farkındadırlar Nerde olursanız olun fikir çatışması her yerde aynıdır Ülkemizde de bu aynıdır, zamane der büyüklerimiz .Onlara uymak gerekiyor zor olsada birbirimizi anlayabiliyoruz çünkü ayni dili aynı kültürü yaşıyoruz ,bunun bilincindeler . Beraber büyüyoruz yinede fikir çatışması kaçınılmaz oluyor burda da aynı Ülkende olsanız da bu değişmiyor ne yazıkki .Kalın sağlıkla Canada 🇨🇦

      @mkardelen3458@mkardelen345823 күн бұрын
    • @@mkardelen3458beni eşim inadindan 5 sene salmadı turkiyeye çok zor ben hala uçağa bindigimde Antep Sema’ların da iken eh 10-15 dakika baya ağlarım salya sumuk hiçbir zaman yaşadığım ülkeyi ikinci vatan gormedim saygı duydum kurallarina uydum halkini sevdim ama ben türküm

      @queenshebabalques985@queenshebabalques98522 күн бұрын
    • @@mkardelen3458 18 sene Turkiyeye hic donmemek buyuk sabir ister.Ben 7 yil italyada yasadim. Pandemi surecinde1 yil ailemi gormek icin donemedim diye panik ataklar gecirdim. Sizde psikolojik acidan hasarlar birakmadi mi bu koca 18 yil?

      @denizbaroncello9813@denizbaroncello981321 күн бұрын
  • 2 sene kaldım network ta hanim efendi o kadar doğru ve güzel anlatı ki ekleyecek hiç bir şey yok ( ben dayanamadım Anneme ve çocuguma geri döndüm

    @metincil2574@metincil257421 күн бұрын
  • Anlatımınızda ki yalın gerçekçiliği çok takdir ettim, Türk biriyle evlenseydiniz çocuklarınız Nerede olursa olsun Türk gibi olacaktı, oğlu mu okumak için dahi yurt dışına yollamadım ülkesine doysun diye ve ben emekli olup sonra Amerika’ya geldim şimdi benim için herşey çok kolay Amerika tam bir özgürlükler ülkesi bayılıyorum

    @esensan4369@esensan436919 күн бұрын
    • ABD mi özgürlükler ülkesi 😂 ABD nin sahte demokrasi tezgahı artık kimse yemiyor polis devleti diktatör ülke

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx11 күн бұрын
    • ABD mi özgürlükler ülkesi işine gelirse artık kimse yemiyor ABD nin demokrasi tezgahı

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx11 күн бұрын
    • ABD mi özgürlükler ülkesi işine gelirse artık kimse yemiyor

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx11 күн бұрын
  • Çok güzel anlatmışsınız Eva Nihal Hanım. İçtenliğiniz ve samimiyetinize tekrardan hayran kaldım ❤️ herşeyi tüm gerçekçiği ile anlatmanız yaşadığınız olayların üstesinden gelmeniz beni çok etkiledi 🙏bunları bizimle paylaştığınız için ayrıca çok teşekkür ederim 🌺 Herşey güzel gönlünüzce olsun sağlıcakla kalın inşallah 🌺❤️

    @tugbakilinc1495@tugbakilinc149524 күн бұрын
  • Eva Hanim ne kadar samimi bir insansınız. Yüreğinize sağlık çok güzel anlatmissiniz gerçekleri, endişeleri, hissedilenleri. Amerika’da 5. yılımı dolduruyorum. Geri dönememekten korktuğum için sistemin içine doğrudan girmiyorum, öğretmenim aslinda ve çalıştım da Philadelphia’da ama geçici olarak. Deger mi diyorum bunca hasrete ama bugün dön desen donmek de istemiyorum. Cocuk yapsam hiç dönemem diyorum. İnsanın benzer kaygılari yaşamış ve kendinden 20 sene ileride birini dinlemesi ne kadar hoş. İçtenliğiniz için teşekkürler!

    @selenselenable9399@selenselenable939913 күн бұрын
  • 32 senedir Hollandadayim ama 2024 sonu canım ülkeme döneceğim kısmetse..Vatan da vatan❤❤

    @user-pp9ym9oo4d@user-pp9ym9oo4d24 күн бұрын
    • Dön de gör dünyanın kaç bucak olduğunu 😊😊

      @ahmetsaygin1@ahmetsaygin123 күн бұрын
    • @@ahmetsaygin1 belki olabilir lakin Hollanda sizin bildiğiniz gibi de değil, ev doktoruna gidiyorsunuz diyelim sizi parol ilacı söyler hersey uzaktan gözüktüğü gibi değil kardeş

      @user-pp9ym9oo4d@user-pp9ym9oo4d23 күн бұрын
    • @@user-pp9ym9oo4d​​⁠yıllarca orda yaşayıp buraya beş kuruş vergi ödemeyip yaşlanıp elden ayaktan düşmeye başlayınce ödediğiniz kuş kadar sgk primiyle gelip burda sağlık sistemine parazit olacaksınız yani ? Oh ne güzel

      @ahmetsaygin1@ahmetsaygin123 күн бұрын
    • Hollanda dediğiniz için yazıyorum 22 senem geçti tek kelime ile Vitrinleri renkli ... uzaktan hoş geliyor ... Türkiye de kolay değil belki ama Hic olmassa dil ,din , Gurbet derdin yok ... Kısaca hollanda da başımıza euro yağmıyor ...

      @afrakahraman5074@afrakahraman507423 күн бұрын
    • esas mesele hollanda bunu neden 32 sene ülkeside tuttu. zavallı avrupa ülkeleri. insaniyet ayağına 3. dünya insanlarını alıyorlar. karşılığı sıfır sadakat full sosyal fonlarla hayat

      @saitylmaz5414@saitylmaz541423 күн бұрын
  • ABD de uzun zamandan beri yasayan biri olarak. bazi seyler soylemek isterim. - Herkesin hayatta aradigi farkli _Aradigi seyi buldugunda,yeni arayislarida farkli oluyor. -Insanin istekleri ,dusnceleri zamanla degisiyor.Ozlediginiz,hedeflediginzi seylerin sonradan bir degeri olmuyor. ben 1980lerin basinda yurtdisna gitmek icin yirtinip duruyordum.Once Almanyaya,sonrda ABD ye gittim Simdi ABD den ayrilmak icin gun sayiyorum. 20 yaslarindaki dunay gorusum,isteklerim amacim bugun 65 yasindaki isteklerden,amaclardan cok farkli. hatta cogu zaman bugunku degerler ile kendimin ne kadar aptal,dar goruslu oldugumu dusnuyorum.Cogu insan benim gibi.Hayat denilen bir okula girdik hatalar yaparak yasam okulunu bitirecegiz...Mutlu ol yeter.ciplak dogduk,ciplak olecegiz.ufak seyler icin terlemeye degmiyor..

    @MySmallWorld.@MySmallWorld.17 күн бұрын
    • cok guzel severek okudum.. genelde bir de yolculugu kucumsuyor muyuz ne? oyle ya da boyle bu yaslara gelniyor sonra sonuca bakiliyor ama yolculukta var bu arada, biriktirilmisler var.. turkiyeye donmekte bir goc degil mi? o da kendi basina bir yeni dunya degil mi? o da bir degisiklik... keske insanlar daha rahat yer degistirebilseler mobil olsalar ki boyle ozlem yerine git gel yasa bitir olsa ama olamiyor...

      @mehmetkunter5998@mehmetkunter599814 күн бұрын
    • @@mehmetkunter5998 Dedikleriniz cok dogru zaman herseyi degistiriyor.Ben 1980 de 600 Alman Marki ile Almanyaya gittim. fakat 2000 yillarinda $120.000 dolar ile Floridadan Californiyaya tasinamadim.Degerler degisti, yas ilerledickce,cesaret azaliyor,her seyi daha derin dusnuyor insan. Bunlar hayatin bir parcasi.Sagliklar,Mutluluklar.

      @MySmallWorld.@MySmallWorld.14 күн бұрын
    • lakin ülke sizin bıraktığınız gibi değil. ayrıca türkiye'de hayatı sürekli ıskaladığımı hissediyorum. Amerika'da yaşadığım zamanları özlüyorum! ordayken de burayı özlüyordum! öyle bir ikilem işte!

      @sinnyawesome7037@sinnyawesome70377 күн бұрын
  • Ben de 1986 da geldim Amerika ya..sekiz yıl sonra Türkiye den evlendim..çocukların biri burada doğdu ve bi sekiz yıl daha yaşadıktan sonra çocuklar Türkiye de okusun diye Türkiye ye kesin dönüş yaptık.. çocuklar üniversiteyi bitirir bitirmez Amerika ya döndüler..bir kaç yıl sonra ben de döndüm ama amacım Amerika dan emekli olmaktı.. yeni emekli oldum ve yakında tekrar Türkiye ye döneceğim çünkü burada emekli maaşı kirayı bile karşılamıyor.

    @MKMNK-sr8nv@MKMNK-sr8nv25 күн бұрын
    • Demek ki PARA insanı peşinden sürüklüyor..Kimse açlıktan gebereceği sürüneceği yerde yaşamak istemez..Sende yükünü yükledin USA emeklide oldun tr da50-60 Bin maaşta aldın mı daha keyiflisi birse üzerene künefe söyle..

      @unutmayeter4069@unutmayeter406921 күн бұрын
    • kac yasindasin and what state do you live at,how much you get a month from ssi,?

      @SaimMetinCetin@SaimMetinCetin21 күн бұрын
    • @@SaimMetinCetin I'm 62,I live in Florida,my monthly salary is $738. Any more questions?

      @MKMNK-sr8nv@MKMNK-sr8nv21 күн бұрын
    • emin olun turkiyede de emekli maasi kirayi karsilayamiyor. 😂

      @bilimbulvari@bilimbulvari14 күн бұрын
    • Doğru ancak benim Türkiye de evim olduğu için kira sorunum yok şükür 😂​@@bilimbulvari

      @MKMNK-sr8nv@MKMNK-sr8nv14 күн бұрын
  • Karşıma defalarca çıktı bu video. Sonunda izlemeye karar verdim. Sözlü bir kısa öykü gibi. Çok içten. Hem anlatınızdaki ses, hem doğruluk, nesnellik, hem de hikayenin kendisi. Hep düşünmüşümdür yurt dışına pek çok kez çıktığımda burada yaşasam ne olurdu diye. Onun yanıtı var burada. Yaman bir çelişki. Evet söylediğiniz gibi sevdiklerinize yarenlik edememek yani gurbet hem de hak edilmiş bir yaşama çalışırsanız yakınlık hissi. Aslında dünya bilmecesinin ta kendisi. Tanıştığımıza mutlu oldum doğrusu. Empati yapabildim bir parça. Edip Cansever’i getirdi aklıma. Mendilimde kan sesleri şiiri ve ‘insan yaşadığı yere benzer’ dizeleri. Çocuklar ile kendin arasında bir memleket uzaklık. Yani yalnızca ebeveynlere değil çocuklara hem üst soy hem alt soya olan mesafe. Sakince anlattığınız bu hikayede zaman zaman ürktüğümüz bir gök gürültüsü sesi var. Yağmur gerekli ama gök gürültüsü ve şimşek ile irkiliyor insan.

    @LearnDifferently2023@LearnDifferently20237 күн бұрын
  • Kadin isterse herseyi yapabilir ❤ Türk olarak ta cok gurur duydum bu basarili hikayeleri bence okulardada göstermek lazim genclerimize Motivation olsun , basarinizin devamini dilerim 😊

    @yasimu3274@yasimu327420 күн бұрын
  • It is hard to listen because of the bg music . Thanks for sharing . Edit : Folks , keep watching music volume is high only at the beginning . Cok guzel .

    @sarahtag3021@sarahtag302128 күн бұрын
  • Çok güzel özetlemiş hemşerim, sağlıklı bir ömür dilerim.

    @mahmutkoc2788@mahmutkoc278821 күн бұрын
  • Çok güzel bir çekim olmuş!!!. Seyir kanalini ilk defa izledim. Cok muhtesem. Elinize saglik. Çok takdir ettim sizi Eva hanim👏👏 cok guzel ozetlemissiniz. Hep ayni duygularda olduğumuz için, bizler de zoru görüp burda sonunda tutunabildigimiz için yeni gelen biri olunca cani gonulden yardim etmeye calisiyoruz🥹 siz de gecen sene hic dusunmeden yardim teklif etmistiniz bir tanidigimiza. Simdi anliyorum nedenini

    @ayesultan@ayesultan27 күн бұрын
    • Her zaman!! Tesekkurler!!

      @evateam5478@evateam547827 күн бұрын
  • Eva hanimla ayni zamanlarda amerikaya gelmis ayni yaslarda olan birisi olarak sozlerinin altina yuzde yuz imzami atiyorum ne bir eksik ne bir fazla.Amerikaya gelecek gencler bu programi cok iyi izleyin ve her cumlesi hakkinda uzun uzun dusunun analiz yapin.Eger turkiyede orta halli bir hayatiniz varsa kesinlikle ve kesinlikle gelmeyin

    @kagancangirili8221@kagancangirili822127 күн бұрын
    • Bende 2 ay oldu almanyadan amerikaya geldim, pekte mutlu olduğum söylenemez!!

      @serdarbekar2489@serdarbekar248927 күн бұрын
    • Bence gelsinler. Turkiye artik ortadogu ulkesi haline geldi. Yetenekleri olanlarin orada ezilmesini istemem.

      @ademozel1456@ademozel145626 күн бұрын
    • onun için mi Amerika orta doğudan çıkmıyor, çok kötü ya?

      @tekingunce3315@tekingunce331523 күн бұрын
    • ​@@ademozel1456Sizi tebrik ediyorum bir Turk diğer Türklerin ABD ye gelmesini istediğini söyleyen güzel bir yorum yaptı. Herkesin harcı değil bunu söylemek.Çoğu Turk Eva Nihal hanımın da dediği gibi yapamazsın başaramazsın demişler. Hintli bir arkadaşı başarabilirsin demiş bu günde çoğu Turk gelmeyin başaramazsınız diyor. 99 da da Turk aynı 2024 te de demekki.Neden pasta buyuk herkese yetmiyor mu??

      @mulkiyeackgoz7530@mulkiyeackgoz753022 күн бұрын
    • @@ademozel1456 Bilhassa İzmirli biri olarak sizinle hem fikirim. Ben 50 yıl önce 1974 yılında 17 yaşındayken tek başıma önce okul için ABDye taşındım. Aldığım en iyi karar. 1960ların İzmiri artık yok. Eğer 1960ların İzmiri olsaydı yılın 3 ayını Türkiye’de geçirirdim. Şimdiki durumu ile Türkiye’yi ziyaret etmek bile canım çekmiyor. Gidip görülecek çok yer var. Hacca gider gibi her yıl Türkiye’ye gidenleri hiç anlamıyorum.

      @bobbrown8155@bobbrown815522 күн бұрын
  • Eva hanim, simdi seyir’den videonuzu seyrettim de daha öncesinde , hiç tanışmadık ve çok tatlı bir yabanciydiniz videoyu izleyene kadarı fakat şimdi aileden biri gibi oldunuz, bizim hissettiklerimizi dile getirdiniz, yalnız olmadigimizi, zorluklarin bir süreç olduğunu, hepimizin gurbette ortak hisslerini, ve birbirimizi dipe çekmek değil de aslında, Yanyana olunca neler basarabilecegimizi bize hatırlattığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma ❤️

    @elifdenizimsi@elifdenizimsi29 күн бұрын
    • Çok teşekkürler nazik yorumunuz için ❤ancak birbirimize destek verdikçe gurbette yalnızlık hissimizi bastırabiliyoruz

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
    • cok tesekkurler, memnun oldum

      @evateam5478@evateam547828 күн бұрын
  • @seyir kanalı Amerika konusunda çok güzel bilgi aktarımı sağlıyorsunuz. Teşekkürler.

    @ugurk.7861@ugurk.786129 күн бұрын
    • tesekkurler Gercekten guzel bir kanal

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
  • Herzamanki gibi zevkle izlediğimiz bir bölüm olmuş emeklerinize sağlık

    @rabiasayan6180@rabiasayan618027 күн бұрын
  • 93’te gidip 2003’de kesin dönüş yaptım. Sizinkinden farklı ama bir o kadar da tıpatıp benzer şeyler yaşadığım için beni anılarıma götürdünüz. Ağlayarak seyrettim. Ne kadar güçlü bir kadın, hayran oldum derken, meğer ben de ne kadar güçlüymüşüm, neler yaşamışım, neler atlatmışım diye düşünüp duygulandım. Tahmin bile edemeyeceğiniz güzel sürprizler ve mucizelerle dolu bir hayat ve çok sevip sevileceğiniz, ömürlük bir ruh eşi, hayat arkadaşı niyet ediyorum. Hem size, hem kendime 🙏🏼🧿🌺

    @yasemins1313@yasemins131322 күн бұрын
  • Nihalcim ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın. Sadece 1 sene yaşayarak bile bunu anlayabildim . Yaptığınız fedakarlıklar çok büyük ve kıymetli. 🙏🏻 kendi ailemin yarısıda orada ve ilk gittikleri zaman çok çok zorlanmıştık. Sizi tahmin bile edemiyorum.

    @hilalaltnsoy6416@hilalaltnsoy641629 күн бұрын
    • Evet Hial ciim. cok cok tesekkurler yorum icin.

      @evateam5478@evateam547829 күн бұрын
  • Ne kadar güzel anlatmışsınız, kelimeler ve tavırlar yerinde, kendinizi çok iyi yetiştirmişsiniz. Tebrik ediyorum. Size hayatta ailenizle saglıklar ve esenlikler dilerim degerli Nihal kardeşim.

    @ayhankaracaoglu6845@ayhankaracaoglu684524 күн бұрын
  • Amerika’yı o kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız ki sizi tebrik ediyorum👏👏 Yıllar önce bir arkadaşım beni New York ta Türk mezarlığına götürmüştü ve orda bir mezar taşında şöyle yazıyordu “HAYALLERİME KANDIM BURDA KALDIM” Aklıma geldikçe tüylerim kalkar ve gözlerim dolar 😞

    @user-fq8if8my5z@user-fq8if8my5zКүн бұрын
  • 12 yildir Amerika’dayim. Kizimiz burada dogdu. Cocugunuz ilkokulu Amerika’da okuduysa, Turk asilli da olsa bir American olarak yetisiyor. ilkokulda milli kimligini bu sekilde olusturuyorlar. Biz evde onunla hep Turkce konustugumuz icin ve mutlaka senede bir defa Turkiye’ye gittigimiz icin cok iyi Turkce konusuyor ve Turkiye’den de kopuk degil. Burasi tabiki zor bir ulke. Sosyal devlet anlayisi yok ornegin Canada ya da Almanya gibi imkanlar beklemeyin. New York gibi eyaletlerde hayat daha zor ve hizli akiyor. Rekabet cok daha yuksek. Ancak biz dort yildir Florida Miami de yasiyoruz ve burasi oldukca rahat bir bolge. Eger isiniz varsa, gecin sorununuz yoksa hayat oldukca keyifli. Zaten isiniz hazir degilse ya da geciminizi saglayacak imkaniniz yoksa goc etmek icin kimseye Amerika’yi onermem. Saglik pahali evet ama calistiginiz is yeri zaten saglik sigortanizi yapiyor. Ogrenci olarak geliyorsaniz yine okullar hatta dil okullari hile saglik sigortasi yapiyor bilginize.

    @didemguse2027@didemguse202718 күн бұрын
  • O zaman şunu sormamız lazım: İnsan ömrü ortalama 70 yıl .. Yaptığımız yaşadığımız Her şey yaptığımıza değiyor mu? Pişmanlık duymak veya sevinmek Neye yarar?O kaçınılmaz mutlak Sonun bizi beklediğini bilmek... Hiçten geldik hiçe doğru yolumuz.. ⏳️....

    @vehbikoc7393@vehbikoc739316 күн бұрын
  • Dinlerken hüzünlendim. Oğlumun dönmesine üzülmüştüm. Hayatın zorluğunu bu devirde gençler ve bizler çekiyoruz . Teşekkürler , güzel ve uyarıcı sohbet olmuş.

    @nurboyacigiller2662@nurboyacigiller26624 күн бұрын
  • Her şeyi çok güzel ifade etmişsiniz . Aynı duyguları bende yaşıyorum . Evet doğduğum büyüdüğüm topraklarımda yaşamak ve olmek istiyorum , Amerika’da değil

    @nuraydin3347@nuraydin334724 күн бұрын
  • Degisime, donusume acik, tekrar topraklanmaya, yesermeye, gelismeye cesareti olan mucadeleci ruhlar ulke degistirebilir, artilarini, faydalarini gorerek sevgi ve sukurle ilerleyenlerden olalim. 🙏🏼💗

    @healingnbeyondsifaveotesi5782@healingnbeyondsifaveotesi578225 күн бұрын
  • Öyle doğru şeyleri söylediniz ki. Ben de 22 yıldır iki çocuğumla Amerika'dayım. Çocuklar Türkiye'yi hiç görmeden büyüdüler, ben evde kuru fasülye-plav yaptıysam onlar dışardan chines food sipariş ediyor. Ben Türkiye'deki politik konularla ilgili konuşsam beni hiç anlamıyorlar neden hala ordaki yönetimle ilgiliyim, bana çok şaşırıyorlar. korkarım birgün büyük ithimal yabancılarla evlenecekler ve ben onların karıştıkları ailelerle iletişimsizliğim devam edecek ...Çocuklarımı Türklerin olduğu ortamlara sokmaya çalışsam da, onların çocukları da farklı kafada oldukları için birbirleriyle ortak bir bağ kuramadılar. :( Yani kısacası onların bizi anlamasını beklemek boş bir umut, onları hepten kaybetmemek için, biz onlara uyacağız mecburen.

    @elfida5966@elfida596625 күн бұрын
    • Iyi yetistirmemissin.benim 35 30 yaslarinda cocuklarim Almanya da dogdu yuvaya,okula gittiler burada egitim aldilar ,Tr de ki genclerden daha iyi Türkce biliyorlar.Türk tarihini,politikasini biliyor takip ediyorlar.

      @mutkah730@mutkah73022 күн бұрын
    • Çocuklarıniz doğru söylüyor yaşadığın yerle ilgilenin çocuklarıniz artık AMİRİKALİ.👈 Ve çocuklarınız bize yabancı biz Türklerde sizlere

      @KadirKolanci-ui9bx@KadirKolanci-ui9bx20 күн бұрын
    • Üzüldüm gerçekten.

      @muhendiseksper7026@muhendiseksper702620 күн бұрын
    • ​@@mutkah730 İyi yetiştirmemişsiniz yargısını yapıştırma hakkını kendinizde bulmanız şaşırtıcı geldi. Tanımadığınız bir bir birey. Kendi çocuklarınızın iyiliğini çokta kendinizden bilmeyin. Nice iyi yetiştirmeye çalışmış aileler var çocukları bambaşka olabiliyor. Konuşurken yorum yaparken kibirden yargıdan uzak durmak mühim.

      @neslihancetin8530@neslihancetin853018 күн бұрын
    • Malesef cok uzucu emin olun bende,boyle hikayeler okuyunca nedendir bilmem bir uzuntu duyuyorum (hic bir sekilde bir alakam yok yurtdısikyla)en iyi yolu bir turk ile evlendirerek belki kurtarabilirisiniz eger kiz ise evlatlarıniz bir türk erkegi belki ozune dondurebilir ama erkek ise malesef bir nesil sonra sizi hatirlamayacak olma ohtimali bile kuvvetli umarim hayirlisi olur

      @wallstreetwall4994@wallstreetwall499416 күн бұрын
  • Amerika’yı iyi analiz ederek, çok samimi, çok doğal, harika anlatmışsınız. İçinde kendime ait pek çok şey buldum ve keyifle izledim. Ayrıca analizdeki ve anlatımdaki başarıyı görünce realtor olmanın ötesinde yeni şeyler yapmalısınız beklentisine girdim. Heyecanla bekliyorum..

    @zb6777@zb677727 күн бұрын
    • çok teşekkürler nazik sözleriniz için!

      @evateam5478@evateam547827 күн бұрын
    • Tesekkurler guzel sozler icin!! Yeni fikirlere acigi, oneriniz varsa duymak isterim!! Gonuleden tesekkurler !!

      @evateam5478@evateam547827 күн бұрын
  • her yerde çalışkan ve azimli olmak lazım. insan doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşarmış derler. her yerin ve hayatın artıları da var eksileri de var. önemli olan iç huzuru bulabilmek. kendine yetebilen insan her yerde yaşar. sağlığınız ve huzurunuz olduktan sonra her yer güzel.

    @nesekaynarful@nesekaynarful22 күн бұрын
  • Bende ABD’de sizin gibi 25 senede benzer zor şartlarda düzen kurdum. Aynı duygularla seneler geçti. Çok yakında kesin dönüş yapıyorum inşallah.🙏

    @ayseackgoz9019@ayseackgoz901921 күн бұрын
  • Ben de son 4 yıldır USA ve TR'de yazlımıcı olarak çalışıyorum.USA de hayat ve eğlence sosyalleşebilirsen çok güzel...CA ,NY ve FL güzel yerler...Evsizler sorun..Ama İStanbulan vazgeçemiyorum..En sevdiğim yer İstanbul

    @muratdincer5511@muratdincer551123 күн бұрын
    • tabi en iyi yerleri en iyi hayati sec güzel de oh imanim ne güzel

      @hannycurak3259@hannycurak325922 күн бұрын
    • @@hannycurak3259 duyar kasıp,boş yapma...it gibi çalışıyoruz

      @muratdincer5511@muratdincer551122 күн бұрын
  • Çok güzel mantıklı ve Realist yansıtmış sınız ! Bende kırk senedir Almanya'da yaşıyorum. ! Aynı yaşanmışlıklar var ,Babanın ,Annenin ve iki kardeşin kaybını Ailemle paylasamama m , Kolay şeyler değil ! Her insan kendi payına duseni yasiyor..

    @nimetkasapoglu663@nimetkasapoglu66320 күн бұрын
  • Nihal hanım merhaba ben Sadi'nin dayısı Cenap. Videonuzu izledim. Cok güzel cok doğal anlatmışsınız. Biz geleli 10 yıl bu diyara. Ama memnunuz, Kanadaya kiyasla cok daha fazla imkanları olan bir ulke. Burada emekli olmak istiyor ve kışları burada Kaliforniya'da geçirmek istiyoruz eğer kısmetse.

    @cenapilter2701@cenapilter270119 күн бұрын
  • Seni tekrar gördüğüme çok sevindim Nihal 😊

    @dilvinguven8523@dilvinguven852320 күн бұрын
  • Yasliligimi Turkiye'de yasamak istiyorum ama bir yandan da bu hayalmis gibi geliyor. Bunu cok isteyen birini taniyordum, emekli olduktan sonra gidemeden vefat etti. Bir yerden sonra gitmenin de bir anlami kalmiyor. Ne memleket eski memleket, ne de sen eski sen.

    @velevki@velevki23 күн бұрын
    • BEN Türkiye'de yaşlananlardan biriyim... Tek öğrendiğim paran varsa yaşlanmak heryerde güzel olabilir ama Türkiye'de yaşlanmak korkunç... Çünkü etrafındaki herkes seni aşağı çekiyor... Onu yapamazsın bunu yapamazsın, etraf cesaretini kıran, özgüvenini aşağı çeken, seni asla ama asla anlamaya çalışmayan, empati yapamayan insanlarla dolu... sosyalleşme diye size sundukları şey; herkesin hastalıklarını anlatmakta yarışması... Boyuna hastalıklarından söz eden bir orta yaş ve yaşlı kesimi var; bir de pahalılıktan konuşurlar... şunun fiyatı bu kadar bunun fiyatı şu kadar... O kadar sıkılırsınız ki, boğulursunuz... Sohbet konusunun marketteki bir şeylerin fiyatı ve hastalıklarını anlatmak olan baka bir ülke yoktur herhalde... Bir takım kurslar/gruplar vardır yaşlılar için; ego yarıştırmak için, komplekslerini gidermek için katılmış insanlarla dolu olduklarını görürsünüz.. Bir kısmının da/ özellikle erkeklerin yamanmak için yer aradığına tanık olursunuz; mideniz bulanır... Zaten Türkiye'de 50 yaşını geçmiş erkekler teklifsizleşir, pata küte senli benli başlar...Nezaket ve görgü sıfırdır. Kadınlar giderek bağıra bağıra konuşan varlıklara dönüşmüş olur...Çoğu torun bakar, torunlarının hepsinin kulak problemi olduğunu düşünmeden edemezsiniz çünkü parkta yanında oturan çocuğa bile bağıra bağıra bir şeyler anlatır... Çocuklar da 10 metre 20 metre öteden anne baba ahmet ayşe diye bağırmakta yarışır..Yani herhangi bir parkta oturup kitap okuyamazsın.... Arkadaşınla oturup sakin sakin sohbet edemezsin... Türkiye çocukluğumun Türkiyesi değil diyeceğim de çocukluğumun Türkiyesi de bir matah değildi. Çocukluğumla ilgili özellikle okul-öğretmen anılarım hiç ama hiç iyi değil. Halen de öğretmenleri hiç sevmem üstelik ben çok çalışkan, çok başarılı, çok örnek, düzenli-disiplinli bir çocuktum; yani herhangi bir öğretmen için ideal öğrenciydim de onlar ideal öğretmenler değildi. Çok çalışkan da bir çalışan oldum ama peki işverenlerim ya da müdürlerim nasıldı? İğrençlerdi, iş bilmez, çıkarcı, açık kollayan, insanlıktan uzak, pespaye insanlardı... Zaten işveren diye ya babasının kocasının torpili ile parası ile o mevkiye gelmiş ama kesinlikle iş bilmeyen, bulunduğu yeri hak etmeyen insanlardı ya da bir yere gelebilmek için o kadar yırtınmış, o kadar ezilmiş, o kadar acı çekmiş ki acısını sizden çıkarmaya çalışan, bir şeylerin cezasını size ödetmeye çalışan insanlardı... 64 yaşındayım ve bu ülkede tanık olduğum tek şey haksızlık.. Üstelik asla ve asla önünüzü göremez, bir plan yapamazsınız... İnsan yaşlanınca temiz bir ortam, yeşillik, sessizlik, güleryüz istiyor ya.. Türkiye'de öyle bir şey yok... İnsanların hemen çoğu saygısız, milletin suratı hep asık, yeşillik diye aldığım evin önündeki ağaçları bir gecede kesiverdiler...Sessiz diye şehrin en dışında olmasına razı olarak yerleştiğim evimin sokağına okul kuruverdiler, şimdi çığlık çığlığa (sadece çığlık atan çocuklar ülkesi oldu Türkiye-bakın cıvıl cıvıl değil.. öyle herşeye bağıran çocukların ülkesi burası.. Öğretmenler de bağırıyor zaten) çocuk sesleri yüzünden balkonunuzda oturup da arkadaşınızla sohbet edemezsiniz bile... Birbirinizi duyamazsınız çünkü. Dahası her 40 dk. da bir bütün mahalleyi ayağa kaldıran zil sesleri, okul giriş ve çıkış saatlerinde de bırakın iki sıra park etmeyi üç sıra park eden veli arabalarıyla dolar sokağınız...Ve tabi her gün kavga gürültü. Üstelik Ankara'nın en pahallı okuluna eğitilsin diye çocuğunu getiren o veli ve çocukların bütün pisliklerini çöplerini atıp gittikleri bir sokakta oturmaya mahkum oluverirsiniz... Zengin değilseniz, Türkiye'de yaşlanmak sağlık açısından da kabus olur. Devlet hastanesinde doktorla özel görüşemezsin, kapı açıktır, arkanızda 20 kişi sırada, doktorla yaptığınız tüm konuşmayı herkes dinler... Zaten doktorun da size ayıracak en fazla 3 dakikası vardır... Bir günde 40-50 hasta bakar...Devletin diş hekimlerine kanal tedavisi ile filan uğraşmayın (çünkü kanal tedavisi bütün gün sürer yarım gün sürer) doğrudan çekin dediğini biliyor musunuz? Çünkü döner sermayeden para kazanmak için daha çok hasta bakılmasını isterler... Bu ülkede hayatları boyunca hiç bir şey olamamış insanların, sırf yaşlandıkları için insanlar biraz saygı gösterir-ilgi gösterir ya.... yaşlandıklarında nasıl da hadsizleştiklerini, arsızlaştırdıklarını, nasıl da dilencileştiklerini görürsünüz... Hayır ben bu ülkede yaşlanmak istemezdim...

      @benkoray2090@benkoray209022 күн бұрын
    • @@benkoray2090 elinize sağlık bende Türkiye'de yaşıyorum emekliyim, değerlendirmeniz beş yıldız.

      @sinan2327@sinan232722 күн бұрын
    • eeee törkiada 35 yasinda emekli olup kahve köselerinde tavla atarken sen 70 yasina kadar calisip emekli olunca ölüyorsun, sonrada kahve köselerinde ülke kötü ävrüpa ömöriga eyi diye aglanirlar.

      @hannycurak3259@hannycurak325922 күн бұрын
  • Videonuz karşıma çok tesadüfen çıktı. Güzel gerçekci bir anlatım Doğduğumuz Türk toprakları gerçekten çok değerli bence. Ülkemizde herşey zamanla çok daha iyi olacak inanıyorum. Ben de Avrupa ülkelerinde 35 günlük dönemlerde çalışmaya gidiyorum. Fakat sadece 35 gün içinde bile hemen ülkemin özlemi, sevdiklerimin özlemi beni geri döndürüyor hemen. Herşey çok güzel olmasına, görülmeye değer olmasına, farklı kültürleri görmek adına çok hoş olmasına rağmen❤ ara verip tekrar gidiyorum. Çalışıp geliyorum. Ama bu defa her iki tarafı da özlemeye başlıyorum.

    @belmagulten8984@belmagulten898410 күн бұрын
  • Yaşadıklarınızı, duygu ve düşüncelerinizi çok iyi anlatmışsınız. Üzülmeyin, farklı hayatlar yaşamışsınız. Belki gitmeseydiniz, “keşke” diyebilirdiniz. Siz belli ki, kararlı ve cesur birisiniz. Yine istediğiniz hayatı yaşarsınız. Sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

    @nesringundag4382@nesringundag43826 күн бұрын
  • Üzdü bu video beni. Ben de benzer şekilde çabaladım. Uzakta olmak zor. Evet hayat şartları iyi, emeğin karşılığını almak büyük bir keyif. Neden haksızlıkların olduğu, corruption dolu bir ülkeye doğmuşum. Bu da bizim bahtsızlığımız diye düşünüyorum.

    @MsSuis@MsSuis23 күн бұрын
  • Yüzde yüz katılıyorum. Geldiğimden beri keşke benim ülkemde daha iyi bir hayat mümkün olsaydı diyorum. Amerikada yaşamak çok çok büyük fedakarlık ve pek çok şeyden vazgeçiş gerektiriyor.

    @sinemsenin6746@sinemsenin674627 күн бұрын
    • Evet maalesef oyle. Keske ulke bilime, insana, calisana, halkina saygili olsa. Torpil, rusvet, adam kayirma, devletin parasini calma olmasa. Bizler de ulkemizden cikmak zorunda olmazdik.

      @ademozel1456@ademozel145626 күн бұрын
    • Ne yazık ki katılıyorum. Ülkemiz kendini düzeltse de insanlar çıkıp gitmek zorunda kalmasa.

      @duygua1286@duygua128625 күн бұрын
    • @@ademozel1456 iyide güzel kardeşim, kendi ülkemize kızıp, dünyayı sömürenlerin ülkesindeki refaha imrenmek nasıl bir kafa gerektiriyor ???batı söz konusu olunca;" Banane , ben üzümünü yer gerisine karışmam " hesabı....herkes dilediği yere gitsin sorun yok, ama Türkiyeyi kötüleyip dünyaya kan kusturan batılıya imrenmek iki yüzlülük sayılmazmı ?

      @yineLeyla@yineLeyla22 күн бұрын
  • Muhteşem bir yayın teşekkürler.

    @erhanarslan8057@erhanarslan805725 күн бұрын
  • Samimiyetinize dürüstçe ifadenize bayıldım gerçekten.Tebrikler

    @adorable7289@adorable728916 күн бұрын
KZhead