İnek Beslemede Yemden %75 Tasarruf Et | Maksimum Süt Verimi

2023 ж. 25 Қаз.
9 694 Рет қаралды

İnek Beslemede Yemden %75 Tasarruf Et | Maksimum Süt Verimi
Mutlu hayvanlarınız için
Online Sipariş: yemsiparis.com​​​​​​​​​
Bilgi ve Sipariş Hattı: 0286 316 71 66
Whatsapp Bilgi Hattı: 0541 481 98 94
Akıllı Yem: akilliyem.com
Ayrıntılı Bilgi İçin: 0541 481 98 94
#sütçü #süt #inek #inekbakımı ​#hayvancılık​​​​​​​​​ #çiftçi​​​​​​​​​ #mutluhayvanlarınıziçin​​​​​​​​​ #yemsiparis #akıllıyem #büyükbaşhayvancılık #büyükbaş

Пікірлер
  • emmi çok güzel videolar yapıyorsunda anlamadıgım şu izahatte 1 kg yada 2 kg akıllı yem diyorsun bu senin sütyemin mısır arpa filake hariç senin dr derman süt yemiyin kg su 100 tl geliyor saman mısır sılaj kuru ot hariç senin matamatigini çözemedim inan videonda anlatımında dr süt yemi akıllı dedigin 20 kg 1950 tl nasıl oluyor rasyonun bilemedim bana bir izah et akıllı yemiyin tonu 100.000 tl ye geliyor inekler sana çalışacak galiba çiftlik batar beni aydınlat 40 kg süt verse yine kurtarmaz benim hesaba göre

    @dur_yolcu_buras_canakkale6730@dur_yolcu_buras_canakkale673023 күн бұрын
  • Tonu ne kadar hocam süt yeminin

    @RobloxaliTV@RobloxaliTV24 күн бұрын
  • Benim yaptığım hesapla aynı denk geldi sadece küsürat var arada benim derhal bu işe girmem gerek

    @user-it3qj2vb4w@user-it3qj2vb4w3 ай бұрын
  • Emeklerinize sağlık tamamen güncel ve gerçek fiyatlarla bilgi vermişsiniz. Bende kendimce laktasyonun orta dönemindeki yaklaşık 625 Kg C A günlük 25 Litre süt verimli Holstein inek için rasyon hazırladım. Ayni sonucu buldum. Rasyonum hiç bir yerden kopya değildir. Tamamen 25 Litre günlük süt için verim payı ve hayvanın yaşama payının biraz üzerinde sağlıklı beslenebilmesi için. (kendime göre) Benim anlayamadığım videonun hemen başında temel kaba yem kaynağı olarak silaj veya pancar posası verilebileceğini söylediniz. 20 Kg mısır silajı ile 20 Kg yaş pancar posasını nasıl ayni kefeye koyduğunuzu anlayamadım. KM leri mısır lehine en az %80 fazla olduğu gibi besin değerleri de mısır lehine en az % 60 fazla. Kısaca birisi posa diğeri silaj. Yaş pancar posası bir miktar tahıl ile silaj yapılırsa belki bir miktar iyileşme sağlanabilir. Bu durumda da hem ikinci bir işçilik çıkacak hem de ayni besin değerlerine gene ulaşılamayacak. Tahtadaki yazıya sadık kalarak pancar posasını hiç dile getirmeseydiniz daha iyi olacaktı. Yaş pancar posasını kaba yem olarak bile görebilmek doğru değil mısır silajı ile mukayese etmek hiç doğru değil. Not. Veteriner, zooteknist veya hayvan besleme uzmanı değilim. Umarım yazdıklarım sizler ve izleyiciler tarafından yanlış algılanmaz.

    @halukalpkaya7895@halukalpkaya78956 ай бұрын
    • Haluk Bey, merhaba. Değerli görünüşleriniz için teşekkür ederim. Pancar posası ve mısır silajını karşılaştırma yapmak için değil, sadece sulu kaba yem grubunu yem tüketimini sınırlamaması için günlük olarak 20 kg civarında verilmesini önermek için o şekilde bir tavsiyede bulundum. Dediğiniz gibi mısır silajı, pancar posasına göre fayda/maliyet açısından daha avantajlıdır. İyi günler dilerim.

      @drfurkandilber@drfurkandilber6 ай бұрын
    • @@drfurkandilber Furkan hocam amacım kesinlikle çok bilmişlik yapmak değil. Sadece bildiğimi sandıklarımı teyit etmek ve yeni bilgiler öğrenebilmek için izliyorum. İzlemeye değer bulduğum bir kaç kanaldan en önde gelenlerdensiniz. Dikkatlice çoğu zaman birden fazla kez izliyor bazende bir şeyler yazabilmek için sayfalarca okuma yapıyorum. Özellikle besi konusundaki yöntem araştırma ve çalışmalarınızı çok önemsiyor ve benzeri üretim yapmaya çalışanları size rakip bile görmüyorum. Pancar posasının kuru çuvalda palet halinde olanını bende kullandım ve özellikle Ca/P dengelemek için çok yararlı oldu. Fakat yaş olanının günümüzdeki kültüre alınmış hayvanların beslenmesinde sanıldığı kadar faydalı olamayacağını düşünüyorum. İyi günler dilerim.

      @halukalpkaya7895@halukalpkaya78956 ай бұрын
    • @@halukalpkaya7895 Arada yorumlarınıza denk geliyorum; çok meraklı ve bilgi avcısı olduğunuz her halinizden belli. Pancar posasını ca/p dengesinde hangisinin lehine kullanabiliriz.

      @hakankocak3259@hakankocak32596 ай бұрын
    • @@hakankocak3259 Merhabalar Hakan bey ben sadece koyun yetiştirdim ve süt ile hiç uğraşmadım. Süt almadığım için Ca ve fosfor dengesini sürekli gözettim. Ca fosfordan daima 0,5 ile 1 kat arası fazla vermeye dikkat ettim. Pancar posasını halk arasında küspe denilen kuru palet formunda yaklaşık 4 katı su ile ıslatıp 8 saat bekledikten sonra verdim. Ca oranı 0.60 fosfor oranı 0,10 fakat fosfor kullanımı ruminantlar için sıfır. Pamuk tohumu, ayçiçek tohumu küspesi ve tahıllardaki yuksek fosfor düşük kalsiyum oranını dengelemek ve enerji için kullandım. Ayni şeyi yonca otu ile de yapabilirsiniz. Ben yoncayi laktasyon dişında koyunlara zararlı bulduğum için kullanmadim. Zararı bana göre çok östrenejik bir bitki ve özellikle genital organlarda doku kalınlaşması yaparak serviks bölgesinin esnemesine engel oluyor. Süt alıyorsanız yoncayı kullanmanız çok iyi kuru dönemde ise kesinlikle kullanmayınız.

      @halukalpkaya7895@halukalpkaya78956 ай бұрын
    • @@halukalpkaya7895 teşekkür ederim doğru bilgilerinizi paylaştığınız için, ben büyükbaş besi yapıyorum. Kalsiyum kaynağı olarak ise yonca kullanıyorum ostrojenik olması da ekstra işime geliyor açıkcası. 600 kilo dana rasyonum 7.5 kilo mısır, 1 kilo arpa, 1.5 kilo yonca, 1.7 kilo kepek, 4 kilo sap ve saman + soda, maya(aktif, inaktif). Bu pazarlamacı KZhead kanallarının ticari kaygıyla hareket ettiğini bilerek farklı yetiştirme yöntemlerini görmek amacıyla prim vermeden takip ediyorum

      @hakankocak3259@hakankocak32596 ай бұрын
KZhead