5G Radiation, a danger?

2019 ж. 30 Шіл.
455 387 Рет қаралды

In every working day, from 18:30 (or 6:30 PM), I stay to talk on my Discord server: discordapp.com/invite/presura . Everybody can ask me questions. Buy "Fizica Povestita" (eng. "Chronicled Psysics") here: bit.ly/2YsKaAc Here you can help me on Patreon: / cristianpresura
Social media: / presura
/ stiintaclub
/ cristianpresura

Пікірлер
  • Domnu Cristian, știu ca aici pe KZhead ne spunem pe nume, fără pronume de politețe, dar eu nu pot sa nu te numesc domn! Ești o mina de aur pentru tineri! Te felicit din suflet!

    @PovestiJudiciare@PovestiJudiciare4 жыл бұрын
    • Spuneti simplu Cristi. Domnul Presura e doar tata. Multumesc!

      @presura@presura4 жыл бұрын
    • Povesti Judiciare te urmaream intr. Un timp da am sa ma dezabonez vazand ca ridici in slavi pe unul care ridica in slavi aceasta sinistra tehnologie

      @alexandrucartas279@alexandrucartas2794 жыл бұрын
    • @@alexandrucartas279 Tin sa te contrazic. Omul a afirmat faptul ca trebuie sa ramanem vigilenti chiar daca la nivel teoretic nu sunt factori de risc major. Daca ai fi urmarit cu atentie nu ai fi scris astfel de comentarii. Pace.

      @MrNumedeutilizator@MrNumedeutilizator4 жыл бұрын
    • @@MrNumedeutilizator pace si tie frate dar chiar si teoretic sunt factori de risc major. Acum e tarziu da o sa.mi corectez limbajul poate am fost cam agrsiv ma doare nedreptatea. Ce o sa le zici copiilor? Pace

      @alexandrucartas279@alexandrucartas2794 жыл бұрын
    • @@alexandrucartas279 știi cat de mult îmi pasa ca te dezabonezi? Deloc! Eu sunt ateu... Va las pe voi sa credeți ce vreți. Eu sunt de acord cu Cristi! Canalul meu nu este pentru oricine, doar pentru cine intelege! O zi buna și vizionare plăcută la canalele la care ai rămas abonat!

      @PovestiJudiciare@PovestiJudiciare4 жыл бұрын
  • Sunteti o persoana absoult extraordinara domnule Presură.Spre uimirea mea "v-am descoperit" numai de cateva zile,dar acum incerc sa gasesc tot ce se leaga de numele dumneavoastra.Sa continuati pentru ca avem nevoie sa ascultam astfel de oameni

    @alexbadea8935@alexbadea89353 жыл бұрын
  • Cred că suntem atât de norocoși sa avem un om ca și Cristian Presură sa explice atât de simplu o grămadă de lucruri din fizica și din realitatea din jur!

    @cristi92ro@cristi92ro3 жыл бұрын
  • Toti care cred in radiatiile 5g, se trag din aia care agatau CD-uri la retrovizoare si dadeau cu fixativ pe numere sa nu ii prinda radarul. =))

    @trumpfan2894@trumpfan28943 жыл бұрын
    • @Jwoeje Splasj Este, dar este pusa de unii pe acelasi picior cu una de la Cernobal.

      @trumpfan2894@trumpfan28943 жыл бұрын
    • @Jwoeje Splasj Asa cum a zis si omu', mai intai sa lasam obiceurile nesanatoase gen fast food, alcool, fumat. Oricum, asa s-a spus si despre curentul electric, au pus unii cate 3 gandaci intre tot atatea antene si se trag concluzii. Oricum, va trebui sa avem la un moment dat si 5g cam peste tot, ca sa nu ramanem de tot in urma.

      @trumpfan2894@trumpfan28943 жыл бұрын
    • @@trumpfan2894 FALS ! obiceiurile nesanatoase sunt la alegerea noastra ca nu toti fumam sau mancam fast0food dar radiatia 5G nu este o optiune personala ci o decizie a marilor companii

      @MonkeyBlueAss@MonkeyBlueAss3 жыл бұрын
    • Vezi ca te striga Catarama si Leana lu Costel in piata sa va jucati de-a conspiratia =))

      @trumpfan2894@trumpfan28943 жыл бұрын
    • @@galaciucelena4639 nu am 5g, tot conexiunea prin cablu e cea mai stabila. D.p.d.v. al afacerilor spuneam sa nu ramanem in urma, nu personal, Orange mi-a dovedit ideea, oferind acoperire 5g in tot Bucurestiul. O sa urmeze si restul oraselor.

      @trumpfan2894@trumpfan28943 жыл бұрын
  • O explicatie logica, dar extrem de simplista. La fiecare cateva studii care dau unda verde la sistemele 3G/4G/5G, exista si unul care le considera ca avand efecte daunatoare CUMULATIVE si IREVERSIBILE. Numai ca acestea din urma sunt maturate sub pres, si nu aude prea multa lume de ele. Problema nu e efectul ionizant al radiatiei, si nici macar nivelul de absorbtie specific (SAR) intr-adevar relativ mic (majoritatea studiilor se axeaza pe masuratoarea SAR tocmai pentru ca produce rezultate incurajatoare). Se pare ca pericolul vine sub forma de dereglari la nivel celular din cauza naturii pulsate, neliniare a radiatiei. Pentru cei interesati, un studiu foarte comprehensiv si mult mai 'curat' din punct de vedere al intereselor financiare il gasim sub titlul "WI-FI is an important threat to human health" - autor Martin Pall. In final, suntem fiecare liberi sa ne alegem sursele de informatie, dar atentie mare - o alegere proasta, netrecuta prin filtrul unei profunde gandiri proprii, se plateste 'cu capul'!

    @Lestat103@Lestat1034 жыл бұрын
    • Asa e...dar ce sa faci cand altii gandesc pentru noi!

      @eduard7520@eduard75204 жыл бұрын
    • da ca lumea in general foloseste internetul doar pt facebook, sunteti atat de cretini incat nu puteti cauta pe google ceea ce nu ati invatat la scoala

      @adysc74@adysc744 жыл бұрын
    • Adrian Sc deci tu + Google= Cristian Presura. Si el care a petrecut atata timp in scoli si a trebuit sa citeasca sute de carti, articole, studii etc pentru a ajunge sa explice lucruri complicate pe intelesul tuturor. Do yoursef a favor and stop going to “Google- Wikipedia University”

      @GT-elqt@GT-elqt4 жыл бұрын
    • Suna interesant

      @nicolaebacrau6703@nicolaebacrau67034 жыл бұрын
    • ​@@ramonastanciu1714 Ia uite ce spune Dr. Martin Pall (cauta pe Google) in februarie 2019: “Putting in tens of millions of 5G antennae without a single biological test of safety has got to be about the stupidest idea anyone has had in the history of the world.” Deci se-ntelege ca omul, la general vorbind, e impotriva sistemelor 5G? Pai atunci poate ne spui si noua dupa care rationament se-apuca el sa faca un studiu pro-5G. Adevarul e ca ai citit printre randuri, ai scos din context si n-ai inteles nimic. Si cum esti si fudul, nu cred ca meriti nici o explicatie.

      @Lestat103@Lestat1034 жыл бұрын
  • Pana sa ajung pe acest canal, credeam ca fizica este plictisitoare si nu m-ar face niciodata sa ii aloc vreo secunda din timpul meu. Mi-ati schimbat parerea si ma uit cu interes la fiecare video postat. Felicitari!

    @over24h62@over24h624 жыл бұрын
    • Degeaba te uiti, esti la fel ca mine. Sunt la profil filo, ma atrag videoclipurile lui, dar inteleg pentru putin timp, adica degeaba

      @swindllett6976@swindllett69764 жыл бұрын
    • @@swindllett6976 Pentru ca lipseste baza. Eu personal am terminat studii de economie, insa lucrurile explicate in videoclip nu imi sunt deloc necunoscute. De mic m-au fascinat chestiunile legate de fizica, electronica, sunet, etc si drept urmare, desi lucrez in domeniul economic, cunosc in destula profunzime detalii din sfera asta. Spun doar ca daca va place si va fascineaza, o sa invatati chestiile astea cu mult drag daca o faceti pentru placerea vostra si nu pentru o nota la scoala. Nu este obligatoriu sa fii pe profil sau sa vrei sa profesezi in asta (desi nu se stie niciodata). Spor la citit si aflat lucruri noi! :)

      @adyandrey23andrey@adyandrey23andrey4 жыл бұрын
    • Fizica in general este foarte plictisitoar.De aceea majoritatea asteapta ca altii sa-si bata capul cu problemele si sa publice rezultatelel ca apoi sa copieze de la ei si sa-si faca si ei carti ca sa le sara banul.Adica sunt niste trantori care traiesc pe seama altora.

      @iuliusfoyas8159@iuliusfoyas81594 жыл бұрын
    • așa-i???

      @MariusSoflete@MariusSoflete4 жыл бұрын
    • @@MariusSoflete Un alt domeniu unde mai toti sunt cersetori si asteapta de la altii

      @iuliusfoyas8159@iuliusfoyas81594 жыл бұрын
  • Felicitări pentru video! Totuși mai rămâne de discutat partea BIO-chimica și anume influența 5G la 60GHz asupra absorbtiei oxigenului din atmosfera. Care ar duce la imposibilitatea de a respira.

    @drigerorange@drigerorange4 жыл бұрын
  • Frumos reportaj. Mi-a plăcut , este exact ceea ce aveam nevoie sa înțeleg ce și cum e cu 3,4,5G Mulțumim ca ești și investești din timpul tău pentru a excplica chiar pe întelesul tuturor.

    @cosmincostea8386@cosmincostea83864 жыл бұрын
  • Multumesc de asa lectie, chiar nu stiam ca exista asa canale de popularizare a stiintei si in romana. E un lucru foarte folositor. Mult succes. Din partea mea un repost.

    @moldumitru@moldumitru4 жыл бұрын
  • In fiecare zi lucratoare, de la 18:30, stam de vorba (voce) pe Discord: discordapp.com/invite/presura Oricine poate pune intrebari. Te asteptam! P.S. maine si poimaine e mai dificil, pentru ca sunt plecat, dar incerc.

    @presura@presura4 жыл бұрын
    • Nu merge sa vad clipul. Oare de ce e blocat??

      @liviu3307@liviu33074 жыл бұрын
    • Și la mine apare "This video is unavailable on this device" 🤔 LE. Acuma merge 👍

      @King_Raa@King_Raa4 жыл бұрын
    • Am vazut titlul acesta pe tot internetu (sursa BBC news)l: "Climate change: 12 years to save the planet? Make that 18 months ". Poate ne puteti spune cate ceva sa intelegem mai bine ce se intampla si ce se poate intampla. Numai bine!

      @SFLX-fc5gx@SFLX-fc5gx4 жыл бұрын
    • @@SFLX-fc5gx pe scurt, poluam mult prea mult.

      @1romantech@1romantech4 жыл бұрын
    • Deci tu ești omul acesta : ro.m.wikipedia.org/wiki/Cristian_Presur%C4%83 Frate ești un om super tare . Pentru că faci ceea ce faci . La cum explici tu fizica am pofta de niste formule că sa aflu lucruri. Rar oameni de cultură care atrag publicul așa de bine . Nu vă uitați la numărul de abonați. Este cel mai bun om de știință în fizica din Romania. Și printre cei mai buni din Europa.

      @cipriantaoshu@cipriantaoshu4 жыл бұрын
  • Felicitari pentru canal si multumesc pentru informatii. Keep up the good work!

    @alexrevega2280@alexrevega22804 жыл бұрын
  • Sunteți un om extraordinar, mi as dori sa fiți profesorul la liceul meu!

    @keriandrei3462@keriandrei34624 жыл бұрын
    • Inseamna ca iti place sa fiiintit frumos. Un adevar spus doar pe jumatate este defapt o minciuna. Voi dormiti linistiti, ca tehnologia 5G are grija de sanatatea voastra !

      @remusi.2148@remusi.21484 жыл бұрын
    • @@remusi.2148 se pare ca nu ai inteles nimic din videoul asta atunci... mai periculoase sunt particulele de praf si mucegai din camera in care dormi decat radiatiile 5g. Omul vine cu studii, explicatii, argumente si tu tot o tii pe a ta... iti urez mult succes in viata cu o astfel de mentalitate.

      @danieliacomi5411@danieliacomi54114 жыл бұрын
    • Eu as vrea sa ma fac micut micut sa devin elevul dumnealui

      @AaaaAaaa-kx9fr@AaaaAaaa-kx9fr4 жыл бұрын
    • Este dar nu se gandeste ca albinele incep sa moara din cauza radiatiilor 5G? Din cate observ omul acesta este doar inteligent pe un domeniu dar nu si DESTEPT!

      @Racovitatraian@Racovitatraian4 жыл бұрын
    • @@Racovitatraian Mulțumesc. Toți se gândesc doar ce tare este 5G?Ce vom mai manca când albinele vor dispărea, pt că ele fac polenizarea.?Stiu antene 5G?Este adevarat că vom fi tot mai tehnologizati,dar cu ce preț?Ne gândim doar la bani?La sănătate, Nu?

      @sorinadumitru391@sorinadumitru3914 жыл бұрын
  • Destul de elegant explicat, avand in vedere publicul-tinta. As mentiona cateva detalii de finete: Chiar in cazul proteinelor sau altor compusi din corp, ionizarea se poate produce la energii ceva mai scazute de 13.6 eV, mai degraba in zona 3-5 eV, adica in domeniul radiatiei violet spre ultraviolet. Oricum foarte departe de energia fotonilor din 5G. As mentiona ca pana si nivelele rotationale si vibrationale sunt in zona THz respectiv 10-100 THz, iar 5G e la maximum 0.9 THz, deci ar fi imposibile inclusiv tranzitii rezonante de rotatie respectiv vibratie. Singurul fenomen indus de microunde este incalzirea dielectrica, care depinde mai mult de puterea sursei de radiatie. Un cuptor cu microunde emite fotoni la 2.4 GHz dar la putere de 1000 W, pe cand un telefon 4G emite aceeasi fotoni dar la putere de maximum 2-3 W. Pentru 5G ne putem astepta la fotoni de 90 GHz la putere comparabila, maximum 5W. Ca idee, un turn 5G de sol emite maximum 15 W putere totala, corpul uman emite 100 W ca radiatie termica, in zona IR, adica 1-10 THz, fotoni mai energetici decat 5G. Corpul uman intrece orice tehnologie de date la capitolul asta, ca frecventa si putere.

    @sidewaysfcs0718@sidewaysfcs07184 жыл бұрын
    • Ai terminat cumva recent Hasdeul in Buzau? Pentru ca stiu un tip foarte experimentat pe partea de bio din bz cu același nume ca al tau. Daca tu ești, mult succes la UMF Cluj!

      @mateusarvid6050@mateusarvid60504 жыл бұрын
    • Excelent.

      @Mizil-oj7ow@Mizil-oj7ow4 жыл бұрын
    • @pinkdiamond82 Confunzi puterea emisa cu cea consumata. Randamentul nu e de 100%, din pacate.

      @floringataiantu9052@floringataiantu90524 жыл бұрын
    • @@Mizil-oj7ow !

      @MrAlpinab7@MrAlpinab74 жыл бұрын
    • de ce luati in calcul doar frecventa de ionizare nu si faptul ca se agita moleculele sau interfera campurile generate de aceste tehnologi cu campul creierului? De ce credeti ca este lege ce interzice construirea de case in jurul trecerilor pe stalpi de foarte inalta tensiune 11KV? Asta a fost problema omenirii de multa vreme, s-au gandit doar la cateva variabile care afecteaza sanatatea si cu timpul descopera alte variabile in plus de care n-au tinut cont, dar e prea tarziu pentru cei ce au murit deja.

      @kondordv@kondordv4 жыл бұрын
  • Daca mergi cu masina si te uiti pe telefon ai sa intri intr-o caruta 🤣🤣

    @adrianvintila5077@adrianvintila50774 жыл бұрын
    • Poți să mergi liniștit regulamentar și se deschide asfaltul 😂😂😂

      @monikacuc7019@monikacuc70194 жыл бұрын
    • 😅😂🤣

      @danielapana7006@danielapana70064 жыл бұрын
    • @@monikacuc7019 câtă dreptate poți avea.

      @carmenflorica1216@carmenflorica12163 жыл бұрын
    • Ferească Sfântul Duh.

      @SimonStuff2000@SimonStuff20003 жыл бұрын
  • cam riscanta faza de la final, telefonul izbit de "cusca Faraday" a dvs... :) Multumim pt video!

    @thetreasureinsideyou@thetreasureinsideyou4 жыл бұрын
    • @@mrdorinelpavel ai luat-o razna, numai conspiratii vezi

      @buturusca@buturusca4 жыл бұрын
    • @@buturusca Atunci când vrei să pui pumnul în gură servești imediat eticheta de ”conspiraționist”. La fel cum se procedează și cu ”homofobie” și ”rasism” etc.

      @cyberp0et@cyberp0et4 жыл бұрын
    • @@mrdorinelpavel n-ai inteles nimic, te depaseste subiectul.

      @ultimatex001@ultimatex0014 жыл бұрын
    • @@mrdorinelpavel Mulțumesc

      @sorinadumitru391@sorinadumitru3914 жыл бұрын
    • @@ultimatex001 ești efectul privitului la tv! Dracul poate lua chip de lumină, dar nu este! Așa și,, beneficiile neînțelese" ale 5G! De aceea mor albinele în tarile sau zonele unde este funcțională ac tehnologie. Greșeala lor, nu ț-i au citit comentariul, nu știu ce este bun și folositor!

      @ilovethetruth2130@ilovethetruth21304 жыл бұрын
  • Foarte bine prezentat. Felicitari ca împărtășiți cunoștințele.

    @enachelucianadrian@enachelucianadrian4 жыл бұрын
  • ar fi frumos un ep despre materia exotica:) Chiar sunt foarte captivante subiectele pe care le abordezi , de mult asteptam acest tip de canal in romania. Multumesc pentru munca depusa !!!

    @RazvanInsane@RazvanInsane4 жыл бұрын
    • @@mrdorinelpavel Mulțumesc

      @sorinadumitru391@sorinadumitru3914 жыл бұрын
  • Ma bucur ca faci astfel de continut. Mereu am cautat oameni isteti sa am de unde invata. Felicitari!

    @loredanilinca5383@loredanilinca53833 жыл бұрын
  • foarte tare, chiar m-a ajutat acest video , foarte bun, imi place foarte tare ceea ce faceti, continut foarte calitativ !!!

    @MrAlin86@MrAlin864 жыл бұрын
  • 22:42 Asta trebuia pusă la început, clar :))

    @GeoXT@GeoXT4 жыл бұрын
  • Cât am putut să râd la final 😂😂😂 nu m-am putut opri din replay

    @anonim4169@anonim41694 жыл бұрын
  • Asta este cel mai bun clip de pana acum de pe canal din punctul meu de vedere.Are de toate:statistici,studii,explicatii,analogii si cred ca este explicat pe intelesul oricui,chiar daca sunt niste informatii oarecum complicate.

    @mamutu10@mamutu104 жыл бұрын
  • Mulțumim dl Cristian ptr informațiile dvs eficiente care ne sunt de mare folos.

    @cocosystema8763@cocosystema87634 жыл бұрын
  • Chiar nu aveam un raspuns clar cu privire la tehnologia 5G. Desi habar nu am de fizica, draga Cristi am inteles perfect; doar nu as putea reda mai departe. Va apreciez. Un om cu lumina. Fiti binecuvantat.

    @adrianluica6960@adrianluica69604 жыл бұрын
  • Ce ràu imi pare ci nu am învățat fizica in şcoalà......SUPERRRRR GRAZIE PTR INF 🌏🤗

    @boiciucrodica9894@boiciucrodica98943 жыл бұрын
  • cel mai bun canal informativ romanesc. Continut de calitate explicat clar si profesionist de o persoana cu expertiza.

    @VladBatrinu@VladBatrinu4 жыл бұрын
  • Felicitări. Nu am cuvinte. Cum s-a spus deja, o mină de aur pentru tineri.

    @giureaalexandru3423@giureaalexandru3423 Жыл бұрын
  • Dragă domnule Cristian vă urmăresc cu drag de fiecare, fiind un pasionat înrăit al fizici quantice , al Științei și în general a tot ce ține de univers, vreau să vă spun că: prin deontologia și profesia dumneavoastră, sunteți obligat contractual, că atunci când furnizați, informații, importante care privesc oamenii, sunteți oare cum obligați de a nu crea panică, și de a încheia mereu între o notă, Adevărul este însă, știm bine cu totul alt fel, în spațiu există miliarde, asteroizi care nu pot fi monitorizați, iar Pământul este lovit în fiecare secundă, iar noi încă nu avem tehnologia de a ne apăra împotriva lor, doar dacă nu facem parte deja, din scala 1 a lui Kardasev.

    @vasilegoia5725@vasilegoia5725 Жыл бұрын
  • Mulțumesc pt video. Mi se pare ca nu ați pomenit de nevoia de a instala mult mai multe și mai dese antene de transmisie (cell towers). Transmisia undelor 5G nu se poate face pe distante mari, ca în cazul tehnologiei 3G și 4G și se vor instala rețele de astfel de antene sub forma de rețea, din 500 în 500 de m sau cam așa. E o alta diferența care poate afecta inclusiv sănătatea umana.

    @Guguluff@Guguluff4 жыл бұрын
    • Asta am spus și eu, el a făcut video-ul de parca ar fi o antena la câteva zeci de km

      @Satanelul@Satanelul4 жыл бұрын
    • Candva, demult, in vremuri pe care nu le stii, exista in multe orase radioficare, adica o retea de difuzoare stradale in care se auzea un post de radio. Acele difuzoare erau destul de dese, pentru ca cel care era in miscare sa beneficieze de o informare coerenta. Antenele 5 G nu vor fi chiar atat de dese dar nici mai periculoase decat acele difuzoare.

      @danutlehutu@danutlehutu4 жыл бұрын
    • Bănuiesc ca teoria dovedita de Einstein nu e o explicație suficient de buna în video pt dumneavoastră. Aveți răspunsul de la min 20 încolo, de ce 'antene apropiate' sau, cu alte cuvinte, mai multa radiație nu produce cancer.

      @superdeli47@superdeli474 жыл бұрын
    • @@johnnyfuxx6808 Stai linistit. Problema 5G e aproape de disparitie. Cercetatotri australieni au reusit sa atinga o viteza de net egala cu descarcarea a 42 de cd-uri blue ray intr-o secunda. 6 G is coming. ``Pacea care covarseste toata mintea(filip 4,7) este data numai celui care are minte.``Sf Atanasie Cel mare. Uite ceva logic: daca ar fi ceva ce se vede nu ar trebui sa te chinui sa ma convingi, pentru ca se vede. Daca e ceva ce nu se vede, ci exista doar in imaginatia unora, de aceea e si imposibil de dovedit ca nu exista sau ca exista, respectiv efectele daunatoare la care te referi. Pana la proba contrarie, bati campii, voluntar.

      @danutlehutu@danutlehutu3 жыл бұрын
    • @@Satanelul nu te ai uitat la partea despre intensitate? Nu ai inteles? Daca nu vine pe o anumita frecventa inalta degeaba vine in numar mare nu are suficienta forta de penetrare. Nu ionizeaza.

      @cristianion2056@cristianion20563 жыл бұрын
  • Buna ziua. De ce credeti ca celelalte tari s-au opus la implementarea acestei Tehnologii ?

    @Tajo92@Tajo924 жыл бұрын
    • Prosti si sceptici sunt peste tot in lume, nu putem raporta pericolul tehnologiei la scepticismul altora.

      @Nebunici2003@Nebunici20034 жыл бұрын
    • @@Nebunici2003 Și mai mulți proști care ar accepta ORICE pentru bani sau pentru confort. Inclusiv ar renunța la libertăți de dragul „securității” de tip Big Brother.

      @cyberp0et@cyberp0et4 жыл бұрын
  • Mulțumim pentru explicațiile oferite ! 👍

    @marianotecsan3290@marianotecsan32903 жыл бұрын
  • De as fi avut un profesor de fizica asa ca dvs cu siguranta fizica ar fi devenit o pasiune pt mine. Felucitari pt ceea ce faceti. Sunteti cel mai bun model profesor de fizica. Profesorii ar trebui sa copieze tiparul acestui stil de a explica o materie.

    @amys7460@amys74603 жыл бұрын
    • DAR CINEVA (OCULTA)SE VA FOLOSII DE 5 G IN SCOP MALEFIC. AICI ESTE PROBLEMA. ZORRO.

      @csabaeugenfris6745@csabaeugenfris6745 Жыл бұрын
    • APROPO DE HAARP SAU SURA. INTELEGEȚI CE VREAU SĂ SPUN.

      @csabaeugenfris6745@csabaeugenfris6745 Жыл бұрын
    • ZORRO.

      @csabaeugenfris6745@csabaeugenfris6745 Жыл бұрын
    • NICI APA NU ESTE PERICULOASĂ DACĂ OMUL ȘTIE SA INOATE SI DACĂ NU VINE UN TSUNAMI PRODUS DIN BUTON. APROPO DE EXEMPLUL DVS CU APA.

      @csabaeugenfris6745@csabaeugenfris6745 Жыл бұрын
  • Materialul contine destul de multe explicatii simpliste, care manipuleaza publicul necunoscator. In timp ce o gramada de aspecte sunt total neglijate. Daca wifi nu creaza probleme, avand aceeasi fecventa cu cuptorul cu microunde, de ce cuptorul asigura protectie? Daca pielea creaza un fel de cusca Faraday, cum se explica faptul ca functioneaza RMN-ul, care merge cu frecvente de zeci de MHz (deci asemanatoare 5G), si care "te feliaza imagistic" cu extrem de mare precizie? Daca sunt unde termice, de ce se neglijeaza efectul cumulativ de incalzire a corpului (care e 70% apa!) in prezenta undelor 5G? Si nu ma refer la ce emite telefonul. Sunt sigur ca domnul profesor stie ca pe masura ce creste frecventa, distanta de propagare scade, astfel incat reteaua 5G va avea nevoide de o densitate mult mai mare de celule (emitatoare)! Iar alea emit continuu, nu precum telefonul care in stand-by are activitate scazuta (daca nu folosesc net-ul). Sarim peste teoriile conspirationiste care ne spun ca prin 5G un telefon poate fi localizat extrem extrem de precis.. Si ajungem la partea medicala, parerile medicilor ignorate total, este notorie dezbaterea din Senatul american in care reprezentantii 5G au recunoscut ca nu exista nici macar un singur studiu de impact asupra sanatii umane. Discutia este lunga, si din pacate acest film linisteste direct, in stilul "FNI vegheaza", masa de spectatori.

    @foresteramazon@foresteramazon4 жыл бұрын
    • La toate întrebările tale găseşti răspuns corect dacă îl cauţi. Dar e clar că nu te interesează răspunsul, tu "dăcît întrebi".

      @AlbertGuilmont@AlbertGuilmont4 жыл бұрын
    • Lumina este radiaţie electromagnetică, aşa că nu mai mînca nimic din ce e crescut afară, că e iradiat!

      @AlbertGuilmont@AlbertGuilmont4 жыл бұрын
    • Şi mai caută de vezi care este diferenţa dintre _posibil_ şi _probabil._

      @AlbertGuilmont@AlbertGuilmont4 жыл бұрын
    • @@AlbertGuilmont, eu stiu raspunsurile, le-am pus pentru a trezi si interesul altora. Probabil am fost prea subtil pentru un "decatist" ca tine. Si daca tot te voiai destept cu replica ta, puteai spune legat de lumina, fiind tot radiatie electromagnetica, sa nu deschizi ochii ca vei orbi.

      @foresteramazon@foresteramazon4 жыл бұрын
    • @@foresteramazon felicitari l-ati pus la punctpe pusti:)))

      @alexandrucartas279@alexandrucartas2794 жыл бұрын
  • Daca as fi avut un profesor ca dumneavoastra ajungeam mult mai departe. Sunteti un profesor incredibil.

    @aldu4120@aldu41204 жыл бұрын
  • Explicat excepțional de un expert. Am înțeles tot videoclipul. Vă mulțumesc

    @laurentiubadescu6695@laurentiubadescu66954 жыл бұрын
  • Mai citiţi studiile lui N. Tesla în care sunt specificate efectele undelor electromagnetice, influenţa lor asupra corpului uman, al creierului... de ce neapărat trebuie să funcţioneze aceste reţele pe 2.4-2.5 GHz şi multiplele acestora ..

    @dgaby9503@dgaby95034 жыл бұрын
  • Salut. Tu făceai acum câțiva ani (vreo 10) ceva podcast? Nu mai retin pe ce site

    @kllaus21@kllaus214 жыл бұрын
  • Aveți dreptate, nu pot sa dovedesc... Dar am auzit des și sunt sigur ca unele păsări stau mult cu capul sub apă când se fac teste în Olanda cu G5, prin apropierea lacurilor.

    @nicolaekelemen@nicolaekelemen4 жыл бұрын
    • Ai auzit ca Iisus a mers pe apa, cu toate astea e credinta si nu adevar.

      @optimistul4725@optimistul47254 жыл бұрын
  • Felicitări pentru tot! Mulțumesc! Cam neplăcută "gluma" de la final, cel puțin așa cum o văd eu.

    @Relax-bp8hn@Relax-bp8hn3 жыл бұрын
  • Vizionat și distribuit. Felicitări!

    @razvantel9552@razvantel95524 жыл бұрын
  • Dacă ați umblat cu stații emisie recepție știți ce senzație vom avea ! Oboseala ,dureri de cap

    @MADALINBANCIUOlariPrahova@MADALINBANCIUOlariPrahova4 жыл бұрын
    • Oboseala si durerile de cap nu au nimic de-a face cu radiatia absorbita, ci cu efortul nefiziologic de a urmari cuvinte care se aud prost si asimetric (mai mult intr-o ureche decat in cealalta). Incearca sa folosesti o pereche de casti de buna calitate si vei vedea cat de mult scade oboseala si frecventa migrenelor. Exista si filtre digitale care scad zgomotul de fond si fac sunetele mai clare.

      @Dr_V@Dr_V4 жыл бұрын
    • Durerile de cap sunt efecte comune si puternic corelate cu expunerea la unde radio de intensitati mari. Cei care lucreaza ca tehnicieni telecom stiu asta foarte bine, nu degeaba se opreste temporar transmisia daca se lucreaza in fata antenei, la cativa metri.

      @dm602s3@dm602s34 жыл бұрын
    • De aceea exista spor de antena la polițiști parca si la alții care or avea . Când trec acele unde prim corp perturba adn legături dintre celule etc deranjează tot pe acolo. Exista enzime care mai refac , dar ni fac fata daca e un exces. Spor au si parlentarii ca sunt niște antene pe acolo , de ce or lua daca nu au absolut nici un efect. De fapt e aberant sa nu intuim ca e o problema Trebuie date căutări pe net ca exista răspunsuri date de cercetători care au studiat efectul asupra celulei vii. De ce au trimis o avertizare peste 300 de specialiști? Poate scrie mai clar pe net, ce au vrut sa zică, se poate căuta.

      @petrum8956@petrum89564 жыл бұрын
    • @@Dr_V , CREIERUL FUNCTIONEZA PE ALTE FRECVENTE. Orice radiatii il pot perturba,, unele mai mult altele mai putin.

      @danielb2179@danielb21794 жыл бұрын
    • @@danielb2179 Detaliaza te rog, care frecvente si prin ce mecanism se produce aceasta perturbare?

      @Dr_V@Dr_V4 жыл бұрын
  • Cand am vazut clipul in feed credeam ca n-o sa fie ceva interesant mai ales ca e lung. Nici ca puteam sa fiu mai departe de adevar! E cel mai interesant clip pe care l-am vazut in ultima vreme! Sunteti super!

    @gigijaponezu@gigijaponezu4 жыл бұрын
    • @@eusakero Se vede clar ca acel clip a fost rupt din context cu scop unic de a portretiza negativ domnul din imagine. Dar chiar si asa se poate observa ca afirmatiile lui erau pur umoristice, nu cu mult diferite de cele pe care le auzi la un stand-up comedy. L-am vazut la mai multe interview-uri si de fiecare data glumele lui sunt de bun simt. Daca chiar ai ceva concret impotriva lui sunt dispus sa citesc/urmaresc, insa clipul asta nu demonstreaza decat stangacia autorului care l-a taiat si urcat pe facebook.

      @gigijaponezu@gigijaponezu4 жыл бұрын
  • Foarte frumos explicat. Știți matematica, fizica, mecanica cuantică, chimie etc... Sunteți bun. Foarte bun fizician.... Bravo, bravisimo... Super tare....și cușca asta Fereday... atribuită pielii e o adevărată surpriză pentru mine. Și treaba cu fotonii care nu-și unesc forțele mă lasă perplex.... Doamne câtă dreptate aveți, noi suntem foarte ignoranți... Termin și eu la fel de brusc Pe curând cu bucurie duhovnicească și numai bine.

    @carmenflorica1216@carmenflorica12163 жыл бұрын
  • Mor de râs la începutul vlogului ,respect ptr. dn. Presură

    @Mihai1174@Mihai11744 жыл бұрын
  • Pariez că 95% din cei care au dat dislike la acest film nici nu l-au urmărit pentru că oricât de necunoscător ai fi, tot ai înțelege. Atât de pe înțelesul tuturor este. Mulțumim domnului Cristian Presură!🤗

    @adrianazaharie5223@adrianazaharie52234 жыл бұрын
    • Nu există un surd mai surd decât cel ce NU VREA să audă ...

      @alexleibovici4834@alexleibovici48344 жыл бұрын
  • Sunt impartial. Super tare. Keep up the good work!

    @AlexSavage@AlexSavage4 жыл бұрын
  • Daca fiul meu ar fi avut un asemenea profesor de fizica sigur ar fi ajuns fizician! Multumim.sper sa postati cat mai multe filmulete.

    @dancingstar6418@dancingstar64184 жыл бұрын
  • Ești primul și probabil vei rămâne singurul fizician la care m-am abonat,continuă că deși n-am înțeles prea mult e cumva interesant

    @Roboss333@Roboss3339 ай бұрын
  • Altă inepție este la 18:09, analogia neinspirată a corpului omenesc cu "cuşca Faraday", a carei eficiență depinde de mărimea ochiurilor cuştii şi de legătura de împământare. Ce se întamplă dacă ochiurile sunt mai mari ca jumătate din lungimea de undă e.m. şi cuşca nu are împământare? Exact, cuşca nu mai există pentru undele e.m.

    @TinelClip@TinelClip4 жыл бұрын
  • Teorie și iarăși teorie, cifre plus litere, ești fizician nu biolog, ai studiat tu în parte și ai văzut cum acele radiații acționează asupra genomului ?

    @SSS-sz8mg@SSS-sz8mg4 жыл бұрын
    • am citit articole si nu m-au convins. Aveti link de articol care arata clar influenta asupra genomului?

      @presura@presura4 жыл бұрын
    • @@presura Uitati aici articole emfields-solutions.com/library/

      @monicaaccount@monicaaccount4 жыл бұрын
  • Am fost si la romexpo cand ati vorbit si ati fost si la scoala noastra sa ne spuneti despre astronomie.Imi place foarte mult de dumneavoastra!

    @victortoma1623@victortoma16234 жыл бұрын
  • Tare momentul de la final:))

    @andreea.what0.1@andreea.what0.14 жыл бұрын
  • pe mine unul ma sperie reclama de la Vodafone cu 5G :))))))

    @likriant@likriant4 жыл бұрын
    • Care? Aia care nu au nici 4g peste tot? :))))))))))

      @gabrielslt4527@gabrielslt45274 жыл бұрын
    • @@gabrielslt4527 aia o sa aiba 5g doar in magazinele vodafon parca si vad=)

      @robiplays9058@robiplays90584 жыл бұрын
    • @@robiplays9058 asta sa o crezi tu... astia de la vodafone doar vor vinde ideea de 5g pentru ca asa ceva nu vor avea 😁😁

      @gabrielslt4527@gabrielslt45274 жыл бұрын
    • ASA E : ))) Am H+ si in oras LTE sau 4G rar

      @danielcorneliusakadanieldr206@danielcorneliusakadanieldr2064 жыл бұрын
    • @@gabrielslt4527 Eram la aproximativ 300m de releu, și mai mult de H+ nu aveam la vodafone. Telekom și Orange aveau 4G full. Am avut 15 ani abonament la vodafone și le cunosc "calitatea". Servicii proaste și scumpe.

      @rodiansimon5315@rodiansimon53154 жыл бұрын
  • pur și simplu prea tare pentru youtube...

    @YsSpy1@YsSpy14 жыл бұрын
  • Multumim!

    @Alezandru11@Alezandru113 жыл бұрын
  • Atât din școala dumneavoastră cât și din ce știam eu stapanesc aceste informații tehnice

    @laurentiubadescu6695@laurentiubadescu66954 жыл бұрын
  • Nimic despre faptul că state și orașe europene au Interzis instalarea antenelor. De ce oare? Nu vor bani la buget că au destui...

    @Johnzapa@Johnzapa4 жыл бұрын
    • am citit, dar iesea videoul prea lung. Poate data viitoare voi explica de ce unele interzic. Spoiler: ceea ce a zis eu in video ramane adevarat!

      @presura@presura4 жыл бұрын
  • A new type of mobile network wouldn’t be new if it wasn’t, in some way, fundamentally different than existing ones. One fundamental difference is 5G’s use of unique radio frequencies to achieve what 4G networks cannot. The radio spectrum is broken up into bands, each with unique features as you move up into higher frequencies. 4G networks use frequencies below 6 GHz, but 5G uses extremely high frequencies in the 30 GHz to 300 GHz range.

    @airgaborpara3824@airgaborpara38244 жыл бұрын
  • Foarte explicit va mulțumim!

    @Ovidiukobra@Ovidiukobra4 жыл бұрын
  • Din punct de vedere fizic, intradevar comunicațiile radio nu produc radiații ionizante, desi există studii care arată că molecula de apă se poate disocia la anumite frecvențe si puteri specifice. De asemenea efectele radiatiilor EM asupra proceselor celulare sunt încă în cercetare, existand deja concluzii preliminare in acest sens. In rest, toata stima pentru modul practic in care prezentati acesta știința, sper ca unii dintre profesorii de științe exacte să ia exemplu, iar elevii să înceapă să îndrăgeasca din nou aceste științe.

    @sebiventz8068@sebiventz80684 жыл бұрын
  • Intrebare: Ati fi de acord să aveți atașată o antenă ce prelucrează date 5G de peretele dormitorului copilului dvs.? Mai mult de atât, în loc să lăsați sa se facă testele telefoanelor pe manechine cu interior gelatinos să acceptați să se facă direct pe copilul dvs., timp de un an de zile după care să ne expuneti un documentar filmat de pe toată perioada cu experimentul practic și binefăcător al dispozitivelor 5G. Astept cu nerăbdare să ne anuntati cand începeți!

    @adrianpreda4702@adrianpreda47024 жыл бұрын
    • antenta 5G in casa? cine spune de asta?

      @presura@presura4 жыл бұрын
    • Adriane, explică-ne ce studii in fizica ai!!

      @sergeantshock3179@sergeantshock31794 жыл бұрын
    • @@presura oamenii de stiinta zic asta vor fi antene din 50 in 50 de m vor fi becuri cu transmitatoare practic peste tot. Deja copacii din orase sunt taiati pt ca absorb din radiatie si nu se doreste lucrul acesta.

      @alexandrucartas279@alexandrucartas2794 жыл бұрын
  • Dacă aveți timp, puteți face și un video cu o analiza asupra radiațiilor generate in jurul stațiilor emitente de 4g / 5g și efectele lor?

    @horatiutaina@horatiutaina4 жыл бұрын
  • Felicitari si din partea mea, sunteti un profesor model, demn de luat ca exemplu!

    @kondordv@kondordv4 жыл бұрын
  • Domnul cristean frumoasa lectie si adevarata.frumos placut bine explicat.excelența.

    @paulcoman7237@paulcoman72374 жыл бұрын
  • Nu stiu cine sunteti si ce faceti in viata de zi cu zi, dar ma bucur extrem de mult ca am dat peste canalul dumneavoastra de youtube. Tineti-o tot asa! Incredibil de usor de inteles chiar si pentru o persoana care a facut doar 8 clase.

    @danieliacomi5411@danieliacomi54114 жыл бұрын
    • Superb spus...celor cu 8 clase se și adesează! Un om cu mai multe clase vede exact care este scopul acestul individ !

      @atenasolomon1597@atenasolomon15974 жыл бұрын
  • Daca sunteti interesati de acest subiect, pe RAI 1, dimineata la ora 8, este o dezbatere ampla de aproximativ 2 ore la care participa oameni de stiinta de la institutii prestigioase si se pun in balanta avantajele si dezavantajele. Am urmarit 2 zile aceste dezbateri si pot sa va spun ca in Italia nu s-a luat inca oficial decizia daca sa se introduca sau nu tehnologia 5G. Aceasta dezbatere este in Italia din luna ianuarie si cred ca si0au expus parerea pana acum sute de oameni de stiinta, din toate domeniile, de pe toate continentele. Problema este destul de serioasa ca altfel nu se justifica cheltuielile facute de institutele de cercetare. Ce facem noi acum este sa ne contram pe cunostiinte minime de fizica dobandite in liceu sau facultate, afara problemele sunt puse cu responsabilitate si asta a inceput odata cu mutarea antenelor GSM in afara orasului. La noi antenele sunt inca pe blocuri!

    @gabrielnegrila5631@gabrielnegrila56314 жыл бұрын
    • La 5G sunt mai multe si mai dese , deCi, IN ORAS.

      @danielb2179@danielb21794 жыл бұрын
  • Multumim Cristian!

    @tudorbalc303@tudorbalc3034 жыл бұрын
  • Esti superrrr tare ..imi place cum explici lucrurile.

    @mirelacovaliuc4934@mirelacovaliuc49343 жыл бұрын
  • Suberbe explicatii!!! Multumim pentru continutul valoros! M am abonat cu notificari activate !!!! Mult succes !!!!

    @Toys4YouJucariiPentruTine@Toys4YouJucariiPentruTine4 жыл бұрын
  • Ma simt putin dezamagit, domnule profesor.., (zic din prima ca e posibil sa le amestec, că poate nu mai tin minte exact toate chestiile invatate) trecand de paranteză, a-ti explicat foarte bine din punctul de vedere al fizicii, dar mie un lucru imi scapă, poate ma lamuriti dumneavoastra. Diferenta de la 2 la 70 Ghz, e intr-o oarecare măsură destul de mărisoara. Cu cat frecvența creste, cu atat necesita energie mai mare pentru a transmite pe aceasi distanță, rezultand o radiatie electromagnetica mai mare. Fiecare stâlp de semnal la ora actuala emite cateva sute de kw pentru a acoperi o anumita arie, iar generatia 5g vor avea un stalp care sa si peria si sa emita semnalul util cu o energie cu mult mai mare datorita frecventei. Si acum vine intrebarea, expunerea zilnică la asa ceva, nu ar mari șansa unei boli gen cancerul ? , dar nu numai.

    @asustar9715@asustar97154 жыл бұрын
    • Lumina e la sute de mii de GHz, ești expus zilnic la ea. Nu cred că ai făcut cancer din cauza ei.

      @1romantech@1romantech4 жыл бұрын
    • @@1romantech Asta e datorita stratului de ozon care te protejează de radiațiile lumini in asa fel incat nu ai probleme. Ăla reprezintă scutul omenirii, daca ala nu ar fi, nu exista viața, plante etc.., dar despre cea ce vorbesc este o radiatie ce nu vine din exterior, este generată de aparatura umană.

      @asustar9715@asustar97154 жыл бұрын
    • @@ambatukam36 Ah, imi pare rau ca mi-am ales gresit unele cuviinte, ca esti mult prea habarnist incat sa nu intelegi idea, prin "radiatiile lumini" ma refer la radiatia UV, decât sa comentezi degeaba si prost, mai bine nu comenta.

      @asustar9715@asustar97154 жыл бұрын
    • @@ambatukam36 Repet, imi pare rau că mai mănânc din ii 🤣 , dar sa fim înțeleși "radiatiile luminii" poate fi referit doar la radiatii UV, deoarece alte radiații nu are, tu spui "pachet de radiatie cosmică", care are in componență "UV + radiatie X", din moment ce afirmi că, contine radiatie X, e clar ca esti batut in cap, nu inteleg de ce te-ai bagat in seama sa vii cu chestii eronate ?

      @asustar9715@asustar97154 жыл бұрын
    • @@1romantech Ia mai interesează-te de cancerul de piele. Ai auzit că există așa ceva? Soarele se mai ascunde noaptea, dar semnalele antenelor ba.

      @cyberp0et@cyberp0et4 жыл бұрын
  • la cat de simpatic e nenea asta, ar putea sa-mi spuna ca pietrele sunt bune de mancat si l-as crede!

    @smokingcoolcat@smokingcoolcat4 жыл бұрын
    • Dacă tu crezi ce spune un om pe baza simpatiei, iar nu pe baza calităţii argumentelor lui, atunci n-ai decât să mânânci pietre.

      @alexleibovici4834@alexleibovici48344 жыл бұрын
  • Prezentarea, discursul, explicatiile, inserarea umorului, toate sunt de nota 10 ! Felicitari!

    @razvanstanciu2655@razvanstanciu26554 жыл бұрын
  • E posibil sa debusoleze de exemplu, păsările? Sau animalele in sine?

    @aramis25ro@aramis25ro4 жыл бұрын
    • Da. Sonarele vapoarelor deruteaza balenele care esueaza. E dovedit stiintific.

      @dhanyrafael@dhanyrafael4 жыл бұрын
    • @@dhanyrafael dacă ești plictisit de viață,caută distracția în altă partea! Am pus o întrebare destul de normală din privința mea. Astept un răspuns la întrebarea mea, simpla. Daca te crezi un genui,te rog sa vi cu amănunte. Mulțumesc

      @aramis25ro@aramis25ro4 жыл бұрын
  • FELICITĂRI! Foarte frumos structurat si explicat! Nota zeceee

    @vladyboy91@vladyboy914 жыл бұрын
  • Va rugam sa faceti un episod despre cum functioneaza cuptoarele cu microunde si daca mancarea incalzita in ele este sau nu sanatoasa.

    @valimaru@valimaru4 жыл бұрын
    • Nu este sanatoasa. Apa devine o alta apa ce nu are legatura cu apa interstitiala, nu se mai leaga - legaturile a de O- H- C- etc. Apa este o apa MOARTA, un corp inert pe care organismul omului - celulele, etc., nu - l mai recunosc. RUSII au interzis de mult comercializarea acestor aparate.

      @mitiitim5635@mitiitim56354 жыл бұрын
  • Felicitari!

    @cata6189@cata61894 жыл бұрын
  • Daca aveam profesor ca dumneavoastra...faceam facultatea de fizica. Keep up the good work 👍

    @vladx1701@vladx17014 жыл бұрын
  • Un videoclip reusit.Felicitari!

    @popescurares9189@popescurares91894 жыл бұрын
  • Mulțumim!

    @georgecatalin55@georgecatalin554 жыл бұрын
  • interesanta informatia despre plasa metalica de pe usa cuptorului cu microunde👍

    @revolutionar@revolutionar Жыл бұрын
  • Protectia consumatorului ?! Utila , sublima , dar lipseste cu desavarsire . Citat din marele Caragiale .

    @Grig50@Grig504 жыл бұрын
  • Sunt student la inginerie electrică și vă mulțumesc, am învățat teorie, dar n-am reușit să înțeleg de ce. Prin asta chiar m-ați ajutat foarte mult să înțeleg totul mai bine. 🙂

    @andreidiaconu8237@andreidiaconu82374 жыл бұрын
    • am asta era si ideea, sa pun si elemente de fizica in care invatatam ceva!

      @presura@presura4 жыл бұрын
    • E de înțeles ca teorie dar practic aceste unde trec prin corpurile ființelor vii si cantitatea de energie e f mare. Experimentele au demonstrat ca nu rezista ființele vii mult timp in acest câmp de radiații. Au murit cele care erau in zona... La fel si unele păsări care zburau pe acolo... Ce or face oamenii ei sunt mai rezistenți oare?

      @petrum8956@petrum89564 жыл бұрын
    • m.kzhead.info/sun/hsWqgLidr6iepIU/bejne.html

      @agabis7121@agabis71214 жыл бұрын
  • Foarte fain si util. 🙏🏻

    @paulbejan3209@paulbejan32093 жыл бұрын
  • fizica a fst intotdeauna materia la care adormeam in orice pozitie..in picioare chiar.acum sunt intr un bar si pur si simplu cristian trancaneste la greu iar eu dorm pe mine cu o bere in fata.fizica distruge frumusetea lucrurilor...poate ar fi mai bine sa renuntam la sistematizarea asta in masa care distruge calitatea vietii...pace si dragoste

    @vrubelvrubel6293@vrubelvrubel62934 жыл бұрын
    • sau putem sa renuntam la ...bere :)

      @presura@presura4 жыл бұрын
  • Domnule Cristian, eu am terminat Electronica de la Politehnica si vreau sa va marturisesc ca va urmaresc cu placere video-urile. Sunt excelent de bine explicate si pe intelesul tuturor. Imi amintesc cu drag de efectul fotoelectric al lui Einstein si altele explicate aici. Vreau sa va felicit si sa va urez sa o tineti tot asa. Va multumesc :)

    @sepia2008@sepia20084 жыл бұрын
    • si eu iti multumesc! te mai astept, chiar si pe canalul de Discord

      @presura@presura4 жыл бұрын
  • Interesant dar știu că e incomplet subiectul. As vrea să știu părerea dumneavoastră privind influența energiei termice acumulata in piele generată de radiația mobilului asupra legăturilor de hidrogen din ADN-ul uman, care este mult mai slabă decât energia de ionizare . Mulțumesc.

    @adrianparamanov4306@adrianparamanov43064 жыл бұрын
    • Nu răspunde la astfel de întrebări, răspunde doar la ce-i convine. Se vede ca este vădită informația, nu menționează nici măcar 1 secunda ca 5g are tehnologie de crowd control sau dispersie a grupurilor de oameni. Undele din 5g sunt regăsite în tehnologia militara. Pam pam

      @VibratiiInalte@VibratiiInalte4 жыл бұрын
    • @@VibratiiInalte Dacă vrea sa fie o persoană publică onorabilă ar trebui sa răspundă și la întrebările incomode. Sau cine știe poate cercetează subiectul și din punct de vedere biochimic. Apropo a citit cineva care deține un smartphone disclaimer-ul din cărticica de utilizare.

      @adrianparamanov4306@adrianparamanov43064 жыл бұрын
    • @@adrianparamanov4306 Ca orice alt End User License Agrement, nimeni nu le citeste si se trece direct la utilizare. Pe langa functia de crowd control, 5G implica si un sistem prin care se pot identifica posibile tinte in orice cladire. Un "documentar" "conspirationist" care l-am primit si eu de la alta persoana: kzhead.info/sun/otBspKWwpYCZlpE/bejne.html

      @ADaniel97@ADaniel974 жыл бұрын
    • @@ADaniel97 Crowd Control my ass! "Specialistul" acela din clipul pus de tine afirma ca 5G-ul are o frecventa de 868 megahertz, iar aici s-a demonstrat ca e vorba de 70 megahertz!

      @mihai_ender@mihai_ender4 жыл бұрын
    • @@mihai_ender Citez: "Europe selected 700 MHz (694-790 MHz) as the band below 1 GHz for 5G, while the leading pioneer 5G band should be 3.4-3.8 GHz. It is in this band that each European country is expected to deliver 5G services at least in one city by 2020. The 1.5 GHz band (1427-1452/1492-1518 MHz) is being studied to provide supplementary downlinks [6], [7], [8]. 5G may also be used in any other band harmonized at the European level for mobile services and licensed under technology neutrality paradigm (800 MHz, 2 GHz, 2.3 GHz and 2.6 GHz)." "SigFox: proprietary technology that enables communication using the 868 MHz (Europe) and 915 MHz (USA) unlicensed bands. It utilizes “ultra narrowband” modulation technology." Sursa: www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352864817302584

      @ADaniel97@ADaniel974 жыл бұрын
  • Super tare clipul, deci jur ca daca as fi facut pregatire cu dumneavoastra la fizica-mate, as fi iesit super geniu mai ales ca urmaresc fiecare episod mereu inca o data. La cel cu Chernobyl am stat 3 zile sa fac schitele accidentului nuclear. Poate pe viitor ne intalnim la o discutie sau o vorba, pentru ca sunteti GENIAL! Si poate lucram la un proiect impreuna!

    @AlexandruNita@AlexandruNita4 жыл бұрын
    • Desi conteza cine mana cireada, numarul de animale din cireada este mult mai important.

      @nnadine1973@nnadine19734 жыл бұрын
  • Buna ziua respect. raportat la subiect: VOM VEDEA IN REALITATE PRACTIC DACA EXISTA SAU NU PERICOLE AMPLIFICATE PENTRU FORMELE VII DE VIAȚĂ SAU NU. sănătate și succes

    @picassopicasso6816@picassopicasso68164 жыл бұрын
  • Cristian Presura, genul genul de baiat care isi tatueaza “E=mc2” pe brat Cristian Presura, genul de baiat care agata fetele cu replica, “Buna ai inghitit un magnet? Esti foarte atragatoare” Cristian Presura, genul de baiat care agata cu replica, “Sunt atras de tine ca pamantul de soare, cu o mare forta invers proportionala cu distanta la patrat”

    @dragosxtc1901@dragosxtc19014 жыл бұрын
    • Thank You bro for your humor

      @arjunadelhy7411@arjunadelhy74114 жыл бұрын
    • @@arjunadelhy7411 uitați-vă de la cine luați lumină. m.facebook.com/story.php?story_fbid=2298918037033110&id=100007448070568?sfnsn=mo&d=n&vh=i

      @eusakero@eusakero4 жыл бұрын
    • @@eusakero Clipul ăsta de un minut este de fapt un fals grosolan: el este un fragment SMULS dintr-un interviu al lui Presură pentru HotNews. Fragmentul smuls dă impresia că analogia copil-ordinator este părerea lui Presură. Privind însă o porţiune mai mare din interviu - de aici kzhead.info/sun/d5hvfLSkjWdrloU/bejne.html , se vede că Presură spune că această părere (copil=calculator) o au ateiștii, oameni fără Dumnezeu, pe care Presură îi critică pentru asta. Deci nu este părerea lui Presură, din contra !!! Dar se vede cât de uşor te laşi manipulat, Răducule...

      @alexleibovici4834@alexleibovici48344 жыл бұрын
  • fa un experiment: pune un lime linga ruterul wifi si altul departe de orice radiatie(sau in cusca Faraday), compara-le dupa o saptamina

    @qscpkb9074@qscpkb90744 жыл бұрын
    • m.kzhead.info/sun/hsWqgLidr6iepIU/bejne.html

      @agabis7121@agabis71214 жыл бұрын
  • explica pe intelesul tuturor ..bravo

    @robertionut9987@robertionut99872 ай бұрын
  • Mulțumesc pentru informație

    @JupanulRobert@JupanulRobert4 жыл бұрын
  • Felicitari sincere! In oceanul asta de confuzie in care ne place sa ne invaluim, mai exista si oameni care aprind un bec. La cat mai multe persoane de genul!

    @AlinRbc@AlinRbc4 жыл бұрын
  • Domnule Cristian Presura, cu tot respectul de rigoare, nu stiu ce studii aveti dar bateti campii la maxim in ceea ce priveste subiectul de radiatii si implicit tehnologia 5G. Sa stiti ca aberatiile pe care dvs le imprastiati aici pe KZhead si pe Discord poate au priza doar la cei care nu au expertiza in domeniu dar uitati ca mai sunt si oameni cu expertiza. Nu-mi sunt inca foarte clare ratiunile pentru care sustineti aceasta "campanie" de dezinformare a oamenilor in general cu privire la impactul foarte grav al acestor tehnologii Wi-Fi asupra sanatatii umane si nu numai pe termen scurt/lung si ireversibil. Insa nu-mi permite timpul sa scriu aici romane intregi cu argumente foarte solide in ceea ce priveste tehnologia 5G si implicit intreg spectrul EM. Dar va las aici un film, un documentar foarte bine intocmit pe care va invit sa-l vizionati de la inceput pana la sfarsit. Toate cele bune. Link Documentar: kzhead.info/sun/otBspKWwpYCZlpE/bejne.html

    @knightrider6478@knightrider64784 жыл бұрын
    • Spui ca nu ai timp sa-ti insiruiesti si sa articulezi argumentele si faptele prin care sa sprijini afirmatia ca domnul Presura nu are habar de ce vorbeste, dar ti-ai gasit totusi timp sa scrii un comentariu vag, dar inflamator. De asemenea, vad ca pui la indoiala expertiza si competenta d-lui Presura, a carui cariera profesionala si academica e publica si vizibila tuturor, in schimb tu esti doar un user care se ascunde in spatele unui pseudonim. Cu toate astea, se presupune ca noi trebuie sa te credem pe cuvant pe tine, si nu pe Presura. Reteta perfecta a trolilor si postacilor (platiti sau nu) sa inflameze opinia publica si sa o bombardeze cu rahat.

      @QLEK99@QLEK994 жыл бұрын
  • Mulțumim mult ! Tot respectul!

    @adrianablaj2258@adrianablaj22583 жыл бұрын
    • @Jwoeje Splasj Poţi să DEMONSTREZI prezenţa vreunei manipulări? Sper că ştii că a demonstra nu înseamnă a afirma, sau a cita pe cineva care SPUNE acelaşi lucru, dar nu-l demonstrează.

      @alexleibovici4834@alexleibovici48343 жыл бұрын
  • Domnule Cristian Presură, De la început vă mărturisesc că materialul este interesant de urmărit, bine făcut, fapt care m-a convins să mă abonez la acest canal. Am totuși o observație. Ne-ați vorbit despre lipsa de periculozitate a microundelor emise în rețelele 5G (~70 GHz), dar ce puteți spune despre puterea semnalului emis? De la min. 19:03 la min. 21:19 faceți referire la intensitatea radiației emise (intensitatea fluxului emis). Vă contrazic prin exemplul următor: - radiația radio (cu frecvențe mult mai mici decât radiația luminoasă, char mai mici și decât microundele) emisă de stațiile radio militare, unde în antenă se poate ajunge la o putere de 100W (unele chiar de 1000W - cele de proveniență rusească), ei bine, această emisie de radiații face ca (termic vorbind) totul în jur să se încălzească, până acolo încât iarba să fie pârjolită în jurul antenei, pe raze chiar și de câțiva metri. Așadar, deși frecvența este fixă, intensitatea fluxului emis crește exponențial cu intensitatea curentului indus în antenă, ceea ce face ca un electron al unui atom de materie nu ”doar să vibreze un pic” ci să se agite zdravăn, ducând la acumulare termică extrem de periculoasă! Iar acum am o nelămurire: Știm că frecvența de 70GHz, fiind în spectrul microundelor nu este ionizantă, ci termică, însă de ce putere este nevoie în antenele unei celule cu capacități 5G ca să poată transporta informația? Este aceasta periculoasă? Dacă nu pentru utilizatorul unui terminal, este periculoasă pentru cel aflat în proximitatea unei antene (multe sunt instalate pe blocuri)? Și dacă da, până la ce distanță față de antenă poate fi socotită o zonă ”safe”? Acestea au fost cele două lucruri la care vă rog să raspundeți/contraargumentați. Până atunci, vă doresc sănătate și numai bine! Marius Mihai, Ploiești

    @marius.mihai71@marius.mihai714 жыл бұрын
  • Salut Domnul Cristian , ma gandeam daca puteti face un video clip legat de fumat daca provoaca cancer sau nu . Deoarece nu pot s-o conving pe mama sa se lase de fumat , poate clipul dumneavoastra ma va ajuta .

    @johndancu1228@johndancu12284 жыл бұрын
    • Îți țin pumnii amice! #SpuneNuFumatului

      @alindaniel1385@alindaniel13854 жыл бұрын
    • Cancer direct.

      @dhanyrafael@dhanyrafael4 жыл бұрын
    • Problema ar fi ca fumatul nu e legat de fizica

      @AlexZ1andOnly@AlexZ1andOnly4 жыл бұрын
    • @@AlexZ1andOnly Pe bune? Fumul cumva este ceva metafizic? :P Chimia și fizica se întrepătrund în acest caz cu biologia.

      @cyberp0et@cyberp0et4 жыл бұрын
    • @@cyberp0et Nu are cum sa se bage Cristian in chestii de biologie.

      @skinnygumbo2700@skinnygumbo27004 жыл бұрын
  • Ok,am vazut efectele adverse asupra corpului uman dar suntem curioși și asupra mediului înconjurator și mai ales vietuitoarelor

    @ionutene5843@ionutene58434 жыл бұрын
  • despre acceleratorul de particule poti face un videao?? ar fi foarte interesant

    @Leonid1802@Leonid18024 жыл бұрын
  • Dacă aveți telefoane/tablete cu 5G nu le puneți la urechie:))apropo deabea te-am descoperit ești super tare și explici foarte bine.

    @dariusstan3721@dariusstan3721 Жыл бұрын
KZhead