Syrjäytyneiden miesten ahdinko - Jaakko Keso

2018 ж. 28 Қаз.
141 137 Рет қаралды

Ylilaudalla toivottiin, että käsittelisin videollani nuorten miesten syrjäytymistä. Tässä pyrin puheenaiheistamaan teemaa ja avaamaan syrjäytymisen juurisyitä.
Video on osa Sekasin-kampanjaa.
Seuraa Kioskin tube-kanavia:
👉Kioski: / ylekioski
👉Journal: / ylekioskijournal
👉All X Panel: / allxpanel
👉Gaming: / ylekioskigaming
👉Life: / ylekioskilife
👉Food: / ylekioskifood
Seuraa Kioskia Instagramissa:
👉Kioski: / ylekioski
👉Tiede: / ylekioskitiede
👉Gaming: / ylekioskigaming
👉Life: / ylekioskilife
👉Food: / ylekioskifood
Seuraa Kioskia Facebookissa:
/ ylekioski
Ja löydä vielä lisää videoita Yle Areenasta:
areena.yle.fi/tv/ohjelmat/kioski
Musiikki:
Epidemicsound
Video- ja kuvalähteet:
Yle Arkisto
Oma arkisto
Gettyimages

Пікірлер
  • Jaakko tässä. Tiedoksenne, että teen nykyään videoita uudelle kanavalleni. Tulkaa tänne: kzhead.info/tools/W8eDvy7DN3pDgRhfJ-GMAg.htmlfeatured

    @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski4 жыл бұрын
    • Aiheeseen vielä kommenttina, vaikka video onkin jo vuoden vanha. Itse avioeron ja yt-neuvotteluissa lopputilin saamisen jälkeen hain pelastusopistoon. Tein kahden vuoden aikana valtavasti töitä, että olisin siinä kunnossa, että pääsisin eteenpäin. Läpäisin testit ja tulin pisteiden perusteella valituksi. Koulu ei kuitenkaan hyväksynyt minua opiskelijaksi, koska eu:n takia turvallisuusselvityksen aikajanaa oli venytetty viidestä vuodesta viiteentoistavuoteen. Siellä näkyi kaikki vanhat nuoruuden köppäilyt. Ihmisen ei anneta nykyään onnistua eikä menneitä saa anteeksi. Jatkuvasti nostetaan rimaa ja tiputellaan normaaleja suomalaisia pois kelkasta näillä typerillä esityksillä. Masennuin aika rankasti tästä kohtelusta. Tahtoa olis edetä elämässä, mutta vanhoja vain kaivellaan.

      @mattukko@mattukko4 жыл бұрын
    • Jaakko, mulla on kysymys: Millainen merkitys ihmisen maailman- ja ihmiskuvilla sekä elämänkatsomuksella on syrjäytymisessä? Onko ns. syrjäytyneissä keskimäärin enemmän jonkin mallin kannattajia? Joissakin näissä kommenteissa näkyy tulevan esiin materialistisia ja biologian teorioihin (erit. evoluutioteoriaan) perustuvia selityksiä ilmiöille ja elämänkokemuksille. Voiko syrjäytymisessä olla osittain kysymys myös filosofisesta "vinoumasta", jossa elämän selitysmalleissa painottuu luonnontieteellisten tieteiden hypoteettiset filosofusrt mallit, joita popularijulkisuissa saatetaan (skientistisesti) markkinoida kiistattomina tosiasioina, "faktoina", vaikka jo ihan lukion syvemmillä filosofian kursseilla tietoteoriaan perehdyttäessä tulee ilmi, että kaikki inhimillinen tietämys onnluonteeltaan spekulatiivista.

      @tonihonkala8663@tonihonkala86634 жыл бұрын
    • @masa retto Hieno voimantumistrina sulla! Harmi tosin, että kriteereitä on nyt muutettu etkä päässytkään haluamaasi opinahjoon. Voisitko kenties hakeutua jotain muuta kautta samanasuuntaiselle alalle? Esim. lähihoitajakoulutuksen kautta ensihoitoon, hakeutua mukaan paikkakunnan VPK:n toimintaan, puolustusvoimiin pelastustyyppisiin tehtäviin, tms.? Tilanteisiin sopeutuminen ja uusien mahdollisuuksien löytäminen voi olla haasteellisuuden lisäksi avartavaa ja kutkuttavan seikkailullistakin...

      @tonihonkala8663@tonihonkala86634 жыл бұрын
    • @@tonihonkala8663 Kiitos rohkaisusta. Olen ollut vpk toiminnassa mukava vähiinsä mutta kuitenkin. Lisäksi suoritin maakuntakomppanian peruskurssin ja cooper testin, joka vaadittiin päästäkseen mukaan ko. toimintaan. Tämä olisi elämäntilanteessani ollut hyvä yleishyödyllinen ja yhteisöllinen harrastus. Minun ei annettu jatkaa sitäkään avioeron takia, koska olin tästä syystä jonkinlainen riski. Olin mm. yhteydessä silloiseen puolustusministeriin asiassa, mutta en saanut varsinaista apua, toki rohkaisua kyllä. Nykyisin olen työssä julkisella alalla, mutta työ ei ole kovinkaan mielekästä. Siksi koen jonkin asteista epäonnistumisen ja syrjäytyneisyyden tunnetta. Tunnen elämäni kuluvan hukkaan, koska minun ei anneta tavoitella unelmiani. Halusin kertoa tällaisen tarinan, joka sisällöllisesti tuo esiin sellaisia elementtejä, että tällaisetkin vastukset synnyttävät katkeruutta yhteiskuntaa kohtaa. Eikä kyseessä tarvitse olla aina hirveän epäkelpo tai suuria henkilökohtaisia ongelmia omaava ihminen. Minusta tänne muuttavat saavat paljon reilumman kohtelun sekä vahvemman tuen yrittää menestyä, kuin nyt tässä toimittajan määrittävässä väestön osassa. Onko tämä Suomi enää reilu meille suomalaisille valkoisille heteromiehille. Muistan hämärästi Timo Soinin arvostelleet tätä eu päätöstä, pidentää taustojen tutkinta ajanjaksoa ns. virlamiestyöhön johtavilla aloilla. Siitä pisteet hänelle. Terveisin, syrjäytetty ja katkera.

      @mattukko@mattukko4 жыл бұрын
    • @@tonihonkala8663 Mikäli tämän asian ymmärtämiseen tarvitaan lukio-tason tutkinto, niin mennään jo hyvin syvissä vesissä.

      @gruntscrewdriver3261@gruntscrewdriver32614 жыл бұрын
  • Ikävää ettei koppia otettu. Ei voi kun hattua nostaa upeasta työstäsi.

    @kuisuli@kuisuli5 жыл бұрын
    • Kiitos paljon kuisuli! Tai siis otettiinhan tästä koppia sinänsä, että toi A-studiokin järjestyi. Mutta silti tällainen ongelma on kai niin syvällä, että se ei millään riitä ongelman ratkaisuksi.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • @@RiitakorpiYleKioski Joo siis tarkoitin tuntuu että asia jää tasolle "pitää löytää oma juttu" "pitää ottaa niskasta kii" ja siis syrjäytymisen ehkäisy jää kauniiksi lauseeksi, mutta siihen se tuntuu jäävän. Vaatis monen vuoden työtä.

      @kuisuli@kuisuli5 жыл бұрын
    • @@kuisuli Se on ihan turha alkaa tekemään mitään työtä. Mua ainakaan kukaan ei oo koskaan tässä yhteiskunnassa kaivannut muiden syrjäytyneiden lisäksi. Mun puolesta koko touhu sais romahtaa. Ei haittais mua yhtään.

      @De_Lirium@De_Lirium4 жыл бұрын
    • @@De_Lirium No olen itsekkin syrjäytynyt nainen, mutta sitä haluais uskoa että asioita voitaisiin muuttaa.

      @kuisuli@kuisuli4 жыл бұрын
    • @@kuisuli Niinhän sitä haluaisi itsekin, mutta todellisuus ja haaveet/unelmat ei vaan tosimaailmassa kohtaa. Se on sellasta.

      @De_Lirium@De_Lirium4 жыл бұрын
  • Tuot todella hienovaraisen, huolellisen ja ymmärtäväisen näkökulman journalismiin. Tämä on suunta, johon toivoisin median menevän. Arvostan myös todella paljon sun haavoittuvaisuutta ja aitoutta. Kiitos Jaakko!

    @markustervo2721@markustervo27214 жыл бұрын
  • Tässä on erittäin hyvin ja selkeästi kuvattu että minkälainen responssi yhteiskunnalla on näihin ongelmiin. "Juu on ongelma, mutta katellaan tossa syssymällä" ja mitään ei tapahdu... Valitettavaa, ja pelottavaa.

    @kytta@kytta5 жыл бұрын
  • EI TAIDA YLE MAKSAA HYVIN KUN EI POJALLA OLE EDES KULTATILIÄ....

    @Gamer-hy8ld@Gamer-hy8ld5 жыл бұрын
    • Ei ketään kiinnosta mikään kultatili. Huutopierua...

      @bugezi@bugezi5 жыл бұрын
    • Anna tää tai kiveskiertymä

      @DialoX@DialoX4 жыл бұрын
    • tää

      @jameskuukkeli@jameskuukkeli4 жыл бұрын
  • Hienoo että joku käy kunnolla läpi tätä aihetta, minkä olemassaoloa valtaosa ei tiedosta ollenkaan.

    @maksu9251@maksu92515 жыл бұрын
    • Näistä asioista on kyllä puhuttu yli 30 vuotta

      @lepakko4010@lepakko40105 жыл бұрын
    • Tämä ilmiö on olemassa vielä suuremmassa skaalassa esim. Japanissa.

      @Elintasokas@Elintasokas5 жыл бұрын
    • Jep sitä ei tiedosteta ja on itelläkin tullu luettuu mies vihaajien ja jne sivuja valkoiset heteromiehet ovat tätä ja tätä niin se on oikeasti olemassa oleva ongelma vaikkei se siltä tuntuisi.

      @Weewi_02@Weewi_025 жыл бұрын
    • Etsikää tubesta Jordan Peterson. Hän herättelee miehiä taistoon.

      @LoremLorem@LoremLorem4 жыл бұрын
  • Tavallaan tykkäsin tosta lopusta. Palautti maan pinnalle niin toiveikkaan alun jälkeen. Alkaa tajuta kuinka vaikeasta tehtävästä on kyse. Onneksi ihmiset ovat hyviä tekemään vaikeita asioita.

    @R3tr0t@R3tr0t5 жыл бұрын
    • Toivon, että tämä herättelisi edes jotain.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Lopetus oli minusta sangen osuva. Paljon puhetta ja painotusta kuinka tärkeä tämä aihe on, mutta sitten kukaan ei aio tehdä mitään. Ja jos joku haluaa, niin ei sille löydetä aikaa tai ei loppujen lopuksi niin paljoa kiinnostakkaan. Ja todennäköisesti syrjäytyneiden ongelmaan herätään vasta sitten kun on liian myöhäistä.

    @Huokonen@Huokonen5 жыл бұрын
  • Miesten on todistettava itsensä ollakseen minkään arvoisia parisuhdemarkkinoilla. Ihminen on kehittynyt olosuhteissa jossa ei ollut kummoisempaa tukiverkkoa kuten valtiota, joten naiset suostuivat lisääntymään vain itsensä todistaneiden miesten kanssa koska raskaana yksin niissä olosuhteissä selviäminen oli epätodennäköistä. Evoluutio on siis muovannut naiset suosimaan korkean statuksen omaavia itsenäisiä miehiä. Evoluutio on myös ohjelmoinut miehet tavoittelemaan korkeaa statusta, osittain tämän takia korkean statuksen ihmiset ovat lähes aina miehiä. Nyt elämme kumminkin hyvin erilaisessa maailmassa. Nyt ei tarvitse enää metsästää mammutteja keihäillä ja tapella naapuriheimon kanssa, eikä nykynaiset tuollaisia ominaisuuksi arvostaisikaan. Miehet joutuvat siis kilpailemaan keskenään työelämässä ja nykyisin yksi statuksen mittareista on raha. Päästäksesi hyviin töihin, sinun pitää pärjätä koulussa hyvin. Kaikki eivät kumminkaan pärjää, johtuen monenlaisista syistä, kuten keskittymisvaikeuksista tai ongelmista elämässä, kuten vanhempien alkoholismi tai avioero jne. Jos et pärjää koulussa, et pääse hyvään jatkokoulutukseen etkä täten saa hyviä töitäkään. Yhteiskunnalla on automaation ja globalismin takia yhä vähemmän käyttöä näille kelkasta tipahtaneille miehille. Hyvinvointiyhteiskunta tarjoaa myös syrjäytyneille helpon tavan pakoilla masentavaa todellisuutta. Rahaa tulee säännöllisesti tilille ilman, että tarvitsee tehdä mitään. Ruokaa saa kaupasta, Internet on viihdettä pullollaan. Masennukseen tuollainen elämäntapa tietenkin johtaa ennemmin tai myöhemmin, mutta siitäkin selviää hyppäämällä junan eteen. Ei siis ole mielestäni mikään ihme että yhä useampi mies syrjääntyy, eikä myöskään mikään ihme ettei ketään tunnu kiinnostavan.

    @NaamioKukko@NaamioKukko5 жыл бұрын
    • "Masennuksesta selviää hyppäämällä junan eteen." Eiköhän tämän syrjäytymisen idea ole se, että ei tapahtuisi sellaista. Tuo että ketään ei kiinnostaisi on myös väärin, kaikki eivät edes tiedä että on tällainen ongelma, tai että ongelma on kasvanut näin suureksi.

      @avaragecracker6986@avaragecracker69865 жыл бұрын
    • ​@@avaragecracker6986 Ei syrjäytymisessä ole mitään ideaa. Syrjäytyminen on vain oire siitä, että ihmisen elinympäristö on muuttunut radikaalisti ja nopeasti. Vaikuttavin muutos tässä on varmaankin se, että naiset eivät enää tarvitse elättäjää ja suojelijaa, näin on ollut vasta hyvin lyhyen aikaa ihmisen historan aikana. Kyllähän se jossain näkyy kun miesten luontainen tarkoitus katoaa. Eivätkä miehet yksin oireile tästä nopeasta muutoksesta, naiset kärsivät myös. Syntyvyys laskee laskemistaan ja onkin nyt matalampi kuin ikinä, yksinäisyys on myös suuri ongelma. Moni nainen käyttää nuoruutensa työuraansa ja huomaavat vasta kolmekymppisenä, että lapsia on kohta myöhäistä saada. Lisäksi kolmekymppisenä naisen markkina-arvo laskee rajusti, koska evoluutio on ohjelmoinut miehet pitämään naisista, jotka voivat saada paljon terveitä jälkeläisiä, eli nuorista hyvännäköisistä naisista. Ei sillä statuksella ole niin väliä. Eipä näihin ongelmiin yksinkertaisia vastauksia ole ja kehityksellä on aina hintansa. Silti, ehkä perinteiset perhearvot olivat paikallaan syystä.

      @NaamioKukko@NaamioKukko5 жыл бұрын
    • @someone Ei tässä kukaan ole uhraamassa mitään. Oletatko, että haluan vaikka valtion palauttavan perinteiset perhearvot paikalleen? En halua, se olisi hullua enkä oikein ymmärrä, että mistä moisen johtopäätöksen nykäisit. Kunhan totesin, että ne perinteiset perhearvot olivat paikallaan syystä. Nyt valtio on korvannut miehen, eikä noita perhearvoja enää tarvita. Toki miehet voivat löytää elämäänsä sisältöä muustakin kuin parisuhteista, mutta lisääntyminen on aika olennainen osa ihmisen elämää. Sehän on biologisesti katsottuna kaiken elämän ainut tarkoitus, joten sitä tukevat mekanismit ovat vahvoja, eikä niitä noin vain suljeta pois. Suurin osa kaipaa kumppania. Joka viiden suomalainen kärsii yksinäisyydestä ja 500k syö masennuslääkkeitä. Syntyvyys on myöskin alempana kuin ikinä, ei ihmiset tänne halua lapsia tehdä. Ei nuo luvut ainakaan suomalaisten onnellisuuden puolesta puhu. Lisäksi tuo radikalisoituminen. Montako radikaaliryhmää tiedät? Montakohan jäsentä niissä on? Luvut taitavat olla niin pieniä, että ei Suomessa voisa radikalisoitumista oikein laittaa syrjäytyneiden syyksi. Useimmat vain makaavat kotona ilman ihmiskontakteja, käyden vain lähikaupassa muutaman kerran viikossa.

      @NaamioKukko@NaamioKukko5 жыл бұрын
    • @saganist Hyvin harva varmasti rajoituksia kaipaa. Individualismi on johtanut siihen, että ei ole vahvoja yhteisöjä tai suuria perheitä enää. Itse pärjäämistä arvostetaan yli kaiken. Ei siinäkään mitään väärää ole mutta ihminen on kehittynyt hyvin erilaisissa oloissa ja uskon, että moni kärsii tästä. Aikaisemmin oli kyläyhteisöt ja sunnuntaikirkot, nyt ei ole edes niitä.

      @NaamioKukko@NaamioKukko5 жыл бұрын
    • Eivät ne naiset lisäänny välttämättä niiden itsensä todistaneiden miesten kanssa. Tai no, mikä nyt joillekin naisille sitten käy "todistamisesta"..

      @Aivottaja@Aivottaja5 жыл бұрын
  • Mutta kun ihminen ei voi sille mitään että ahdistaa ja ei jaksa ihmisiä yms. Sellanen joka ei itse ole kokenut,ei pysty ymmärtää ja moni ns syrjäytyneistä on rauhallisia eikä häiritse ketään.

    @catwoman8675@catwoman86753 жыл бұрын
  • Liike synnyttää liikettä, ei lannistuta. Tää video oli todella tärkeä nähdä.

    @lyylilyyli7639@lyylilyyli76395 жыл бұрын
  • Väittäisin, että Nyky-Suomen tilanne eroaa aika paljon Suomen sisällissodasta tai Arabikeväästä. Sosiaalisten suhteiden muodostaminen on vaikeampaa (sukulais- ja naapurisuhteet löyhempiä), individualismi on korostunut, fyysisten töiden määrä on vähentynyt, nihilismi on lisääntynyt. Historiallisesti ihmiset tekivät tiiviissä yhteisöissä ihmiselle luonnollisia töitä, tämä on viimeisen sadan vuoden aikana hävinnyt.

    @thefinnishchamp@thefinnishchamp5 жыл бұрын
    • tää suhteellisen pieni syrjäytymisen kuitenki aiheuttaa isomman riskin siitä huolimatta kaikelle "ei toivotulle" toiminnalle.

      @orvokki1428@orvokki14285 жыл бұрын
  • Minä ja uskon että moni muukin on todella ylpeä kaikesta mitä tämän eteen teit, vaikka ei nyt siitä niin isoa juttua syntynyt, yritit parhaasi ja oikeasti jaksoit yrittää. Arvostan sitä kovasti, niin kuin Saulikin sanoi, meidän kaikkien vastuuhan tämä on ja kaikkien pitäisi yrittää, mutta moni ei vaan tajuu kuinka iso juttu tää oikeesti on.

    @reetta1142@reetta11425 жыл бұрын
    • Kiitos, mukava kuulla.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Hyvä yritys Jaakko! Sivuraiteilla oli hyvä dokumentti syrjäytymisestä. Sellaista journalismia kaipaisin lisää jotta syrjäytymisen syihin päästäisi paremmin kiinni. Toivoisi myös päättäjien etsivän kokonaisvaltaisempia ratkaisuja ja ennenkaikkea ennaltaehkäiseviä. Koulutuksesta ei saisi leikata, työpaikkoja tulisi lisätä ja niissäkin tulisi olla inhimilliset olosuhteet. Nykyajan paineet niin opiskelu- kuin työelämässä karsivat heikot pois. Ennen heikommatkin otettiin mukaan. Tekivät sen minkä pystyivät. Mielenterveyspalveluiden tulisi olla helpommin saatavilla eli jo siinä vaiheessa kun tulee ensimmäisiä oireita. Ei vasta siinä vaiheessa kun ongelmat ovat niin suuria, että toipuminen vie vuosikausia tai vie lopullisesti työkyvyttömyyseläkkeelle. Vaikeita juttuja kun kaikkiin näihin tarvittaisi enemmän rahaa, mutta sitä ei yhteiskunnalla ole. Toisaalta samalla nämä syrjäytyvät tulevat joka tapauksessa yhteiskunnalle kalliiksi.

    @YugeYun@YugeYun5 жыл бұрын
    • Kiitti pohdinnoista, pitää tsekkaa toi dokumentti.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Hatun noston arvoinen yritys Jaakko! Tuntuu siltä, että normomaailmassa syrjäytymistä ei tunneta kuin sanana ja se myös tiedetään, että Pirjo-Liisan crossfit-kaverin esikoinen saattaa olla syrjäytymisvaarassa kun se pelaa sillä tietokoneella niin paljon. Tietääkö syrjäytymisestä vain itse syrjäytyneet? Entä ovatko he lopulta oikeasti oikea taho puhumaan asiasta ja tuomaan asiaa julki, kun se ei oikein koskaan näytä tuottavan tulosta tai isompaa liikehdintää? Tosin edes se, että presidentti nostaa asian julki ei tunnu hyödyttävän tai kiinnostavan juuri ketään. Ja vielä vähemmän kiinnostaa asiantuntijoiden ympäripyöreät vastaukset ja ratkaisut ongelmaan, johon ei ole helppoa ratkaisua. Sun keskustelun aloitus oli hyvä juttu - toivottavasti se vielä saa tuulta alleen jossain muodossa, laajemmin ja syvemmin. Älä luovuta! Sulla on Ylellä laajat kontaktit - ehkä sieltä jostain vielä löytyy jokin idea, jolla syrjäytymisestä keskustelu saadaan kunnolla käyntiin, jos nämä videot ei sitä vielä tee.

    @ongkalo@ongkalo5 жыл бұрын
    • Kiitti kannustuksesta. Onhan tää vähän turhauttavaa puuhaa, mutta ehkä tämmöset pienet purot vaikuttaa sitten kuitenkin johonkin.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • Ja näinhän se on! T:hikikommeron nyymi!

      @lempaalanturhake829@lempaalanturhake8295 жыл бұрын
  • Todella tärkeä video ja hyvin toteutettu. Huomaavainen ja jopa herkkä ote tähän aiheeseen, toimittaen kuitenkin voimakkaan sanoman. Aina ei välttämättä tarvitse olla 'hyvää' päätöstä näitä asioita käsitellessä, harvemmin on, mutta tärkein asia on se, että tällainen kannanotto ylläpitää keskustelua aiheesta ja toivottavasti kannustaa katsojiaan ottamaan selvää siitä, miten itse voivat vaikuttaa asiaan.

    @heta5190@heta51905 жыл бұрын
  • Mahtavaa, että tälle ongelmalle ei löydy pelkästään vain puhujia vaan myös tekijöitä! Nythän yksi suurista vaikuttajista nuorten miesten syrjäytymiseen maailmalla on Kanadalainen Professori Jordan Peterson, joka kerää kuulijoita ja katsojia ympäri maailmaa. Hänen sanoilla pienikin rohkaisu ja kannustus, tekee jo ihmeitä arkielämässä. Suosittelen kaikille kuuntelemaan hänen höpinöitään :)

    @viljami-xyz@viljami-xyz5 жыл бұрын
    • Eikös se ole se sama jota media mielellään tituleeraa äärioikeistolaiseksi kansankiihottajaksi?

      @YPO6@YPO65 жыл бұрын
    • Harvaa ihmistä todellinen viisaus kiinnostaa

      @ancientfinn3738@ancientfinn37385 жыл бұрын
  • Katsoin Japanilaista dokumenttiä samasta aiheesta. Kerrottiin näistä syrjäytyneistä nuorista miehistä, jotka asuivat kotona, eivät poistuneet huoneestaan, eivät puhuneet perheenjäsenilleen mitään, huone oli täynnä roskia, huonetta ei saanut siivota, äiti kantoi pojalle ruuat ja nuorukainen istui huoneessaan pelaamassa tietokoneella. Toki oli myös valoa tunnelin päässä. Heitä kävi tapaamassa ja heille puhumassa henkilö, joka itsekkin oli ollut vastaavassa tilanteessa ja nyt auttoi muita. Ajatuksia herättävä ohjelma. Jatka ihmeessä näitä mielenkiintoisia teemoja! 👍🏿

    @rapsarummakko1330@rapsarummakko13302 жыл бұрын
  • Hemmetin hyvä jakso ja tärkeä aihe vaikka ei ole helppo ja yksinkertainen. Kiitos.

    @MrLehtinen@MrLehtinen4 жыл бұрын
  • Kyllä tää on nousemassa hyvin pinnalle, koska tätä sekasin kampaniaa on joka paikassa.

    @avaragecracker6986@avaragecracker69865 жыл бұрын
    • Toivottavasti nousee!

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Todella mielenkiintoinen, kiitos tästä!

    @niku4480@niku44805 жыл бұрын
    • Kiitos!

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Ehdottomasti jatkoa tälle videolle !

    @sinakallio262@sinakallio2625 жыл бұрын
  • Nyt on niin asiallista asiaa! Tästä pitäis saada kunnon keskustelut pystyyn ja saada oikeesti asioita muuttumaa. Pistää vihaks että näi tärkeitä juttuja sivuutetaan. Toisaalta, tänään kyllä koulussa keskusteltiin mm. Juurikin tästä aiheesta, tai siis työttömyydestä & syrjäytyneistä (/syrjäytetyistä) just siitä, miten vaikeeta on hypätä takas kiinni yhteiskuntaan jos on useita vuosia ollu työttömänä, jos itellä meni moti jonkun kymmenen tuloksettoman kesätyöhakemuksen jälkee, ei oo ihme että elämä alkaa tympäännyttää monien vuosien työnhakuyritysten jälkee. Voi tuska tätä maailmaa. Ugh. Olen puhunut.

    @TheMursutin@TheMursutin5 жыл бұрын
  • Miehet ei oo niin oma-alotteisia kun yleensä luullaan, tai niinku tosi monen on hankala päästä alkuun jos ei tiedä miten tai mistä alottaa. Pitäs varmaan olla sellanen joku juttu joka auttais pääsemään vauhtiin, vähäniinku opintojen jälkeinen Opinto-ohjaaja. Ei tiedetä mistä löytyy työpaikka, miten voi hakea, mitä tarvitaan hakemiseen, jos jotain puuttuu mistä sen saa hankittua. Yksinkertasia juttuja mutta silti tuottaa hankaluuksia

    @emila.k.mannerheim5829@emila.k.mannerheim58295 жыл бұрын
    • Joo, niinpä. Itse asiassa toi sekasin-kampanja tähtää just tommoseen sekasin-chatissä ja discordissa.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • Ei ehkä johdu siitä, että he olisivat kykenemättömiä tms. Se on enemmänkin motivaation puute. Ei ole motivaatiota edes ottaa selvää asioista koska se ei ole palkitsevaa.

      @RCmies@RCmies5 жыл бұрын
    • @@RCmies no sitä mä vähän ajoin takaa, kun tarttis vaan ettiä mutta ei vaan huvita alkaa käymään kaikkia paikkoja läpi mistä tietoa sais nii sitte se jää ja jää ja jää... jos ymmärrät

      @emila.k.mannerheim5829@emila.k.mannerheim58295 жыл бұрын
    • Tähän kun lisätään se, että isää ei välttämättä ole kuvioissa antamassa esimerkkiä miten normaali aikuisen miehen arki ja psyyke ja työelämäkuviot toimivat niin avot. Ennen isä laittoi vaikka väkisin työmaalle harjoitteluun tai otti mukaan töihin. Nyt yh-äiti saattaa olla tehnyt vain lähärihommia vuodesta 89 eikä tiedä miten koulutus- ja uramahdollisuudet toimivat 2018.

      @etniessi@etniessi5 жыл бұрын
    • Veikkaisin että esim. Ohjaamot yrittää ajaa tälläistä ajatusta, eli siis tietyn kaltaista opinto-ohjausta ja muuta apua oudon vaikeaksi tehtyyn suomen arkielämään. Mut niissäkin on se ongelma, et miten tavoitetaan ne ihmiset jotka ei oo missään mukana, jos ihmine on jotunu siihe pisteesee et o syrjäytyny yhteiskunnasta, voi olla aika vaikee raahautua sinne ohjaamoon ja pyytää apua, kun elämä potkii päähän niin pahasti.

      @TheMursutin@TheMursutin5 жыл бұрын
  • Omaan tuttavapiiriin lukeutuu aikamoinen määrä noita jotka on syrjäytyny ja kutakuinki näin huomannu et asiat menee: Jätkät yrittää löytää duunia, kaikkialta saadaan vastaukseks eioota. Pari kaveria yliopistossa aikanaan pyöriny ja jotai tutkintoja suoritellu ja mitään työtä ei ole missään. Muutaman tiedän jotka haluis muksuja, tässä kaupungissa on vaan ongelma jotta fiksut naiset hommautu naimisiin/suhteisiin jo nuorempana ja nyt ketä täällä on vapailla markkinoilla on käynyt koko kaupungin läpi muutamaan kertaan ja nää "syrjäytyneet" on ihan fiksuja siinä määrin ettei lähde tuollaseen hommaan huoran kanssa, poikkeuksia tietysti löytyy muutama ja jokainen noista kerryttelee elareista mukavaa ulosottovelkaa samalla kun ryyppää/narkkaa itteään hengiltä. Osa kavereista rupes narkkaamaan tylsyyteensä kun koulujen jälkeen ei töitä mistään saanu. Tietysti hyvänä osana on vielä se osa jätkistä jotka käy töissä mutta ei löydä itelleen naista joka ei ois käyny puolta kaupunkia läpi, täällä päin nuo tiedetään aika hyvin kun ei ihan niin tajuttoman iso paikka ole ja kukaan ei halua naista joka on käynyt kaikki tutut läpi. Hyvältähän tämä ei suomen tulevaisuuden kannalta näytä mutta eipä tähän kyllä ratkasuakaan ole.

    @kookoo9235@kookoo92354 жыл бұрын
    • VIimenen sammuttaa valot, kuoleva yhteiskunta

      @anselmiconda1540@anselmiconda15402 жыл бұрын
  • Hyvä että tästä puhutaan. Tärkeetä duunii

    @sakru100@sakru1005 жыл бұрын
  • Tää on niin helvetin tärkeästä aiheesta tehty video! Sinä Jaska tuot muutenkin videollasi ajankohtaisia mutta valtamediosta piilotettuja tabuja

    @stevenjounstown@stevenjounstown3 жыл бұрын
  • Nyt vasta tuli tämäki vastaan. Erittäin hyvä aihe! Koski itseä myös noin 18-vuotiaasta nuoresta aina 30+ vuotiaaseen "aikuiseen" asti. Onneksi siitä kuopasta on päästy etenemään.

    @_piitsi@_piitsi4 жыл бұрын
  • 3:30 "tukien saatavuus" ja näytössä teksti "rottailu" :DDDDD

    @MultiStarboard@MultiStarboard4 жыл бұрын
  • Pitää muistaa, että syrjäytyneitä on kaikissa ikäluokissa ja väestöryhmissä. Syrjäytyminen voi kohdata kenet tahansa milloin tahansa. Esim äkillinen tapaturma tai sairastuminen vakavasti voi tehdä kenestä tahansa syrjäytyneen ja toisen luokan kansalaisen vaikka väitetään, että elämme tasa-arvoisessa maassa.

    @MrJofatsu@MrJofatsu4 жыл бұрын
  • Tärkeä aihe, hyvä video. Yksi asia mikä voi auttaa on olla ystävällinen muille ja koittaa ottaa esim. hiljaisia kavereita enemmän mukaan yhteisiin juttuihin kuten peli-iltoihin tai lähtemään leffaan.

    @samisapeli8892@samisapeli88925 жыл бұрын
  • Yksi suuri tekijä, mikä epäsuorasti paistaakin tän videon taustalla, on työn merkitys nyky-yhteiskunnassa. "työttömänä syrjäytyy", "ei saanut amiksen jälkeen töitä", "etsi töitä muttei saanut niitä"... Yhteiskunta painottaa epäsuorasti kokoajan sitä, miten työ on kaikki kaikessa ja jos et käy töissä et ole mitään. Jos työ on se suurin ihmisarvoa kantava tekijä (ja jos/kun ihminen uskoo siihen!), niin työttömyys takaa sen että ihminen syrjäytyy. En sano että ihmisten pitäisi kieltäytyä töistä, vaan että ehkä sen työn merkitys olisi hyvä arvioida uudestaan ja nostaa sitä merkittävämmäksi tekijäksi esimerkiksi ihmisyys.

    @Scetchye@Scetchye4 жыл бұрын
  • Kiitos kaikista kommenteista. Mulla on ollut tässä vähän hösis päällä, joten en oo ehtiynt niihin kovin hyvin reagoida. Mutta luen nämä kaikki pian.

    @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Hyvä video, ei lannistuta tästä vaan heitetään lisää vettä myllyyn, kyllä luulisi Saulinkin heräävän tähän kun on kerran itsekin asiasta puhunut, ehkä hänellä nyt on ollut kiirettä kun on isäksikin tullut. Itsekin isänä sen tiedän mitä se on kun vastuu painaa ja mielenterveys painaa ja huoli tulevaisuudesta. Yksi mitä väitän syrjäytymisen syyksi on tämä someaika, netissä ollaan kyllä yhteyksissä ihmisiin mutta irl ihmisten kohtaamisesta on tullut hankalampaa. Myös tää maailman meno on niin vaativaa, kokoajan pitäisi olla suorittamassa jotain, etsiä töitä, parisuhdetta tai mitä ikinä meiltä miehiltä odotetaankaan. Some täyttyy onnistujien postauksista. Kilpailu on kovaa. Maailma on kova. Helpompaa jäädä kotiin makaamaan tv:n ääreen tai uppoutua internetin, pelien ja aikuisviihteen maailmaan. Päihteet vielä oma lukunsa, Jos jo lähtökohtaisesti olet lain väärällä puolella mielipiteen tai yksilönvapauden toiveen takia, olet jo aika konkreettisesti ulkona systeemistä. Tämän sanon syvällä masentuneen rintaäänellä. Tsemppiä!

    @Nsir777@Nsir7775 жыл бұрын
  • Aivan mahtavasti rakennettu video jossa oikeasti ajankohtaista asiaa.

    @joku560@joku5605 жыл бұрын
  • Mahtava video. kertoo aika paljon meidän yhteiskunnasta, kun näitä asioita ei oteta todesta. kaiken pitäsi olla vaan hyvää. jossain vaiheessa ko. asiat kumminkin vielä leviää käsiin. koska kaikkea ei voi lakaista maton alle....

    @jarkkov79@jarkkov794 жыл бұрын
  • Parasta mitä yleltä tullu aikoihin. Valitettavasti voin taas samaistua moniin videon tuomiin pointteihin. Itse oon taistellu masennuksen kanssa 6 vuotta ja kerran käynyt aika syvällä. Valitettavasti kuvio jostain syystä vähän uusiutumassa ja vaikea etsiä/löytää apua tilanteeseen. Viimeksi rankan etsimisen jälkeen löysin yksityiseltä puolelta terapeutin ja hän oli erittäin pätevä, mutta hän oli niin ylibuukattu että nosti tuntitaksan 200€/h niin ei ollut varaa enää käydä. Työkyvyn menettäminen on kova kolaus itsetunnolle ja arvolle, ja sen tuomat taloudelliset huolet ja ahdinko ajavat nurkkaan. Hyvä puoli tässä on se että nykyään ymmärrän miksi niin moni ajautuu alkoholismiin/ huumeisiin enkä tuomitse heitä. Se on pakopaikka. Itse pitkälti lopetin alkoholin käytön koska tiesin että se päättäisi taisteluni nopeasti. Yksinäinen ja pitkä taistelu... voimia kohtalotovereille. Uskon että monien syrjäytyneiden ja masentuneiden vilpitön toive on päästä takaisin kelkkaan mukaan, mutta omat resurssit eivät vain siinä tilanteessa riittää.

    @toni_7035@toni_70355 жыл бұрын
  • Älä lannistu. Olet tuonut esiin todella tärkeitä asioita. Meidän yhteiskunnassa on vallalla kovat arvot. Menestynyt ja pärjäävä ihminen sokeutuu, ja alkaa pitää kaikkea omana ansionaan. Hän ei oivalla sitä, mikä vaikutus perheenjäsenten tuella, hyvillä kavereilla ja harrastuksilla, hyvällä koululla ja asuinalueella on vaikutusta omiin valintoihin ja etenemiseen elämässä. Ne jotka ovat päättäneet varhaiskasvatuksen, sosiaalityön, koulutuksen ja eri kouluasteiden tukitoimien leikkauksista näkevät tulokset edessään, jos haluavat.

    @woollady7784@woollady77845 жыл бұрын
    • Pidätkö sinä aktiivimallista?

      @bobfromsoireegames4309@bobfromsoireegames43094 жыл бұрын
  • 5/5 tärkee aihe!!

    @akusillanpaa5382@akusillanpaa53825 жыл бұрын
  • Syrjäytyminen voi iskeä kaiken ikäsiin. Itse olen 34v ja ehkä muutamaan otteeseenkin ollut syrjäytymässä mutta nyt asia aika hyvin. Paljon on meitä päälle kolmekymppisiä joilla ei oo vielä koskaan ollut vakitöitä vaan pätkää jos sitäkään. Jotkut puhuu 80-luvulla syntyneistä menetettynä sukupolvena. Toki tärkeintä ois nuorille saada muutosta aikaan mutta hyvä muistaa että meitä jo kohta keski-ikäistyviä tapauksiakin riittää.

    @Bhaalspawn84@Bhaalspawn845 жыл бұрын
  • Oisin halunnut kuulla näiden syrjäytyneiden omia ehdotuksia ja ratkaisuja ja ylipäänsä kuulla mitä he tarvitsevat. Olisiko tämä onnistunut paremmin jos oltaisiin haastateltu heitä? Kysytty että mitä he haluavat muutta ja minkä he haluaisivat olevan toisin?

    @llottas@llottas4 жыл бұрын
    • Koska itse vieläkin pohdin syitä tälle ilmiölle, ja koska en sitä löydä on hankalaa etsiä ratkaisua. Varmaan sama ongelma oli tällä yrityksellä. Jaakko Kesolle suoraan tämä jos joskus saat tämän kommentin käsiisi.

      @llottas@llottas4 жыл бұрын
  • Mielestäni suuri osatekijä tässä on se, että miehiltä puuttuvat roolimallit. Nykyään on niin mediaseksikästä tehdä vähemmistöjä voimistavaa materiaalia niin, että valtaväestö ja etenkin nuoret tavalliset miehet ja heidän tulevaisuus jäävät täysin huomiotta.

    @janjan727@janjan727 Жыл бұрын
  • Hyvä Jaakko ja Yle kioski! Nyt on tärkeästä aiheesta kyse ja hienoa, että siihen on tartuttu. Ite kuitenkin olisin toivonut, että oisitte tarttunu kysymykseen MIKSI nuoret MIEHET syrjäytyvät. Mistä johtuu, että juuri MIEHET ovat tässä yhteiskunnassa alttiimpia syrjäytymään kuin naiset. Mun mielestä tää syrjäytymis-aihe menee ihan sinne juuri tasolle: miten eritavalla miehiä ja naisia kohdellaan tässä yhteiskunnassa, mitä viestejä ja asenteita lapsille annetaan "miehenä olemisesta" ja maskuliinisuudesta. Tää sukupuolijako tässä syrjäytymisessä on niin selkeä. Siks se kannattais nostaa pöydälle ja tutkia asiaa. Onko miehien vaikeampi hakea apua, kannustetaanko nuoria miehiä puhumaan tunteista, kannustetaanko unelmoimaan? Peruskoulussa muistan, että meidän luokalta 100% tytöistä haki lukioon. Pojista lukioon haki 10%, loput menivät amikseen. Mitä eri viestejä lapset on saanu, että noin selkeä jako syntyy sukupuolien välillä kun haetaan jatkokoulutusta? Kuka niitä viestejä antaa, miten me vältyttäis antamasta sellasia viestejä? Meidän yhteiskunnan suurin ongelma on se, että me ollaan jaettu kaksi selkeää leiriä: miehet ja naiset. Ja näihiin leireihin me ollaan luotu hirveästi merkityksiä ja piirteitä, jotka on läpi historian meitä ahdistanu ja vaivannu. Ihmisen ei pitäisi määrittyä sukupuolensa takia tässä yhteiskunnassa. Amen. Tsemppiä töihin sinne ja kiitos videosta! :)

    @paniikkipaska@paniikkipaska5 жыл бұрын
    • Hyvä pointti. Tuo on juurikin se kysymys tähän aiheeseen liittyen, mitä pitäisi kysyä. Eivät taidakaan miehet olla niin "etuoikeutettuja".

      @Elintasokas@Elintasokas5 жыл бұрын
  • Ihan hemmetin hyvä juttu että sentään yritit ja kiitokset siitä! Harmi vaan että tuli vaan ympäripyöreitä vastauksia vaikka tarvittaisihan oikeita vastauksia.

    @juhanirozenqvist4481@juhanirozenqvist44815 жыл бұрын
    • Kiitti paljon, kiva kun katsoit.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • Ja oikeita tekoja.

      @rapsarummakko1330@rapsarummakko13302 жыл бұрын
  • Hyvää tutkimusta. Olen ollut Milkon saappaissa ja samastun vahvasti hänen (ex)maailmankuvaan. Sain 4 yrityskerran jälkeen korkeakoulupaikan, jolloin tämä syrjäytymisketju katkesi. Siinä järjestyi kaveriporukka, parisuhde, linkki työelämään ja lopulta vakityöpaikka. Yksin ilman mitään sieltä suosta ei pääse, siksi on tärkeää saavuttaa työttömät toisen asteen jälkeen elämässään kadonneet nuoret.

    @etniessi@etniessi5 жыл бұрын
  • Tää ongelma ja kaikki muutkin menee niin syvälle yhteiskuntaa ja ihmisii joista vois sanoo et suurin osa on aivopestyjä, tää ihmisten ikuinen jatkuva todellisuuden/kokonaisuuden rikkominen pienempii osii on menny niin pitkälle et pahalt alkaa näyttää. Jokaisen pitäis pystyä nähdä mitä täl maapallol on tapahtunu, mitä me ihmiset ollaa tehty ja miks, miten ajatukset on vaikuttanu kaikkeen ilman että ihmiset on sitä edes tajunnu. ++ Without understanding yourself, you have no basis for thought. Without self-knowledge, what you think is not true

    @391C@391C5 жыл бұрын
  • Mahtavaa että joku yrittää edes saada syrjäytyneiden äänen kuulumaan rehelliseltä kantilta loistava video ✌️

    @TheSupposeppo@TheSupposeppo4 жыл бұрын
  • Älä nyt heti lannistu. Kaikki vaikeat asiat epäonnistuu monta kertaa ennenkuin jotain lähtee toimimaan. Sait kuitenkin suhteellisen monta tuhatta katsojaa tälleki videolle ja asian tuotua muutamien korviin.

    @Rakykia@Rakykia5 жыл бұрын
    • Kiitti

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Tärkeä aihe, kiitos tästä. Ehkä joku syväluotaavampi henkilökuva lehteen, videona tai ihan telkkariohjelmana voisi herättää keskustelua? Kukaan ei oikein tiedä, ketä nämä syrjäytyneet ovat. Mutta toki, mistä saisi syrjäytyneen nuoren miehen joka haluaa kertoa tilanteestaan ja kipeistäkin asioistaan julkisesti.

    @sc-iu1tq@sc-iu1tq5 жыл бұрын
  • Tämä oli kuitenkin hyvä teko sinulta. Arvostan💪

    @petrilammela1138@petrilammela11382 ай бұрын
  • Tää oli todella mielenkiintoinen video, kiitos siitä! En oo itse ollut koskaan syrjäytynyt ja tunnustankin, että välillä on ollut hankalaa ymmärtää syrjäytyneitä ihmisiä ja heidän ajatuksia. Tää video kuitenkin avasi kuitenkin hyvin tätä todella laajaa, surullista ja vaiettua ilmiötä. Vaikken tän videon ansiosta mikään ekspertti asiasta ole, on ainakin oma ajatusmaailma nyt laajempi. On kyllä tosi sääli ettei nää syrjäytymisestä kertovat videot ja A-studio aiheuttanut sen suurempaa keskustelua aiheesta. Ehkei aihe ole tarpeeksi mediaseksikäs tämän hetken maailmassa? Luulisi poliitikkojenkin olevan huolissaan suuresta nuorten miesten syrjäytymisprosentista suurien ongelmien, kuten huoltosuhteen vääristymisen ja jyrkästi laskevan syntyvyyden vuoksi. Puhumattakaan ikävien ihmiskohtaloiden määrästä ja siitä henkisestä tuskasta, joka aiheutuu ulkopuolisuuden tunteen myötä. Joku tuolla alempana kommentoikin tosta Sekasin-kampanjasta joka just nyt käsittelee syrjäytymistä. Toivon kyllä todella että aihe löisi läpi ja saataisi aikaan oikeasti kehittävää keskustelua ja etenkin toimenpiteitä, joilla syrjäytyneet ihmiset saataisin takaisin yhteiskunnan kelkkaan.

    @petraeskola7163@petraeskola71635 жыл бұрын
  • Yksi asia on myös välinpitämättömyys, joka ilmenee aina niissä tietyissä ilkeissä kommenteissa ja monessa syrjäytyneessä.

    @TheTono321@TheTono3215 жыл бұрын
  • Teet arvokasta työtä. Kiitos ponnisteluistasi tärkeän asian puolesta.

    @ZakiAzedani@ZakiAzedani5 жыл бұрын
  • Hyvä video 👍🏻

    @Dud30ify@Dud30ify4 жыл бұрын
  • Yhteiskunta syrjäyttää ihmisen kostona siitä että hän ei suostu osallistumaan yhteiskuntaan halutulla tavalla. Ideana on se että nuori voi huonosti ja hakee apua ja sitten yhteiskunta auttaa hänet mukaan systeemin rattaisiin. Syrjäytyminen on myös paljon "meidän" luoma ilmiö. Sanoisin että syrjäytyminen on sitä kun yhteiskunta ei päästä ihmisestä irti mutta ei myöskään vedä häntä sisään mukaan vaan ihminen pidetään siinä mukavasti jumissa käden ulottuvilla. Suurin syy syrjäytymiselle on loppujain lopuksi hukkaan kulunut aika, aika jota ei käytetty itsensä kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen eikä myöskään oikeen mihinkään muuhunkaan järkevään.

    @JohnSmith-my5wb@JohnSmith-my5wb3 жыл бұрын
  • Amiksessa ei ole mitään vikaa. Kauppiksessa ei ole mitään vikaa. Niiden koulutuksen tasossa on. Ja yhtä lailla korkeakoulutettuja vaivaa työttömyys.

    @Aivottaja@Aivottaja5 жыл бұрын
  • Hyvä yritys kumminkin oli 👍🏻

    @veetivaisanen3362@veetivaisanen33625 жыл бұрын
  • Kiitos todella tärkeän aiheen esiin nostamisesta ja nimenomaan niin, ettei se suuntaudu vain ylhäältä alaspäin vaan myös lähtien syrjäytyneiden/syrjäytymisvaarassa olevien omista kokemuksista. (Koko syrjäytynyt-sana kanssa tosin tuntuu kauhean arvottavalta ja luokittelevalta.) Täytyy myöntää, että itselle aihe on aika etäinen, mutta tiedon lisääminen lienee ensimmäinen askel minkäänlaisen muutoksen aikaansaamisessa. Jään lukemaan kommentteja ja keskustelua oppiakseni toivottavasti aiheesta lisää :-)

    @mymediocrejourney2669@mymediocrejourney26695 жыл бұрын
  • Ei oo helppo juttu joo, ja harvinaisen vaikeilta yhteisöiltä koitat hakea dialogia, mut eipä käydä lannistumaan. Tää oli hyvä video ja jatketaan yhdessä rakentamista!

    @mesopable@mesopable5 жыл бұрын
  • Todella tarpeellinen video. Ei tämmönen tavallaan puolielitisti oikeasti ymmärrä, vaikka oikeasti olis kuinka kova ihmisoikeusaktivisti, ei vaan oo ollu vastaavaa tilannetta niin ei osaa oikein eläytyä hirveen hyvin..

    @aleksisiltala8405@aleksisiltala84052 жыл бұрын
  • Jännittää vähän miten tämä onnistui teidän mielestä. Uusien videoiden kohdalla iskee aina hullu itsekritiikki. Muuten semmosta vielä, että Discordiin voi mennä keskustelee tästä aiheesta osaavien ihmisten kanssa. Siellä voi puhua, avautua ja kysyä asioita. Tässä linkki: discord.gg/sekasin. A-studion jakso löytyy täältä: areena.yle.fi/1-50008256

    @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • Todella mielenkiintoinen video 👌

      @lassis2374@lassis23745 жыл бұрын
    • Nostat minusta hyvin kissaa pöydälle, lisää tällästä. T ex lähes sryjäytynyt. Turhaa jotkut tuktijat väittää asioita, eivät he todellisuudessaan tajua mistä he puhuvat sillä eivät ole nähneet mitä se on, he eivät ole kärsineet kuin siitä että vessapaperi on aamullapaskalla loppu

      @zankki90@zankki905 жыл бұрын
    • Hyvä video!

      @moppi6@moppi65 жыл бұрын
    • Hyvä että asiaan edes yritetään puutua, hyvä video. Älä luovuta! Aika monet yhteiskunnalliset ja taloudelliset ongelmat korjaantuis kun tähän ongelmaan saatais oikeita ratkaisuja. Tuo yhteiskuntaopin ja yleissivistävien aineiden opetusta tulis ehdottomasti nuorille lisätä amiksessa ja peruskoulun loppupuolella. Ja kouluihin lisää opetusta yrittäjyydestä. Ylipäätään miksi yrityksen perustaminen ja byrokratia on tehty niin vaikeaksi? Työpaikkoja kun ei kaikille riitä ja niin ois innovatiivista nuorta yrittämään, mutta yhä harvemmalla haluja siihen kun suuret riskit ja pienet mahikset menestyä.

      @nakkipiilo4935@nakkipiilo49355 жыл бұрын
  • Tää on kyllä perseestä ja yhdyn paljon siihen mitä Miklo sanoi. Turhille asioille anntetaan ihan älyttömästi tilaa mediassa, mutta oikean ongelmat jää aika vähälle. Toki ongelma on myös meissä, koska meitä ei selvästikkään kiinnosta. Yleensä A-studio herättää ison keskustelut, mutta pari twiittiä kertoo jostain, ehkä siitä että asia ei ole mediaseksikäs? Kuitenkin upeeta, että just sä teit tän videon ja oot kiinnostunut tästä aiheesta. En voi väittää, että itsekkään asian eteen tekisin mitään, mutta en toisaalta keksi edes mitä tekisin. Toisaalta tää on asia mistä haluaisin mielelläni keskustella lisää ja enemmän. Niin omista kokemuksista, kuin mielipiteistänikin.

    @mielenmaisema@mielenmaisema5 жыл бұрын
    • Kiitti, toi on kyllä sääli, että tuskin kukaan pitää tätä mitenkään hyvänä tilanteena, mutta on silti aika kädetön sen suhteen, että mitä asialle vois tehdä.

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
    • "Turhille asioille anntetaan ihan älyttömästi tilaa mediassa, mutta oikean ongelmat jää aika vähälle" Onko tämän pakko olla tämmöistä nollasummapeliä? Jos asia X ei saa huomiota, niin tuskin se tarkoittaa sitä etteikö asia Y olisi myös oikea ongelma, vaikkei se yhtä merkittävä olisikaan

      @kytta@kytta5 жыл бұрын
    • @@kytta lähinnä nyt tarkoitin uutisia tyyliin "Olet aina avannut suklaapatukan väärin". Tuollaiset uutiset nousevat etusivuille, trendaavat ja saavat ihan hemmetisti klikkejä. Totuus silti tässäkin on, että ihmiset ei klikkaa auki näitä vakavempia uutisia niin herkästi, koska yleensä ne ovat negatiivisia ja kukapa sellaista haluaa, kun vaihtoehtona on viihdettä.

      @mielenmaisema@mielenmaisema5 жыл бұрын
    • Toivon, että panostamalla jo varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaitoihin sekä kasvattajille/opettajille että lapsille/nuorille voidaan tähän(kin) ilmiöön ainakin yrittää vaikuttaa. Empatiaa ja myötätuntoa tuskin voimme tuntea väestötasolla liikaa, ja toisaalta jo hyvin varhain on tärkeää tarjota kokemuksia kasvavalle lapselle omasta kuulumisesta ja hyväksynnästä. Tää kuulostaa ehkä vähän itsestäänselvältä lätinältä eikä poista työttömyyttä, hyvinvoinnin epätasaista jakautumista, päihderiippuvuuksia jne, mutta vahvat tunnetaidot ja itsen hyväksyntään pohjaava vahva itsetunto voivat toimia suojaavina tekijöinä. Jos jo heikolla itsetunnolla ja mahdollisesti runsailla negatiivisilla sosiaalisilla kokemuksilla varustettu nuori esimerkiksi amiksen jälkeen jää tyhjän päälle, ei taida olla ihme, jos motivaatiota "kulkea uusia pettymyksiä kohti" ei juuri ole. Kyynisyydeltä meitä suojannee toivo.

      @mymediocrejourney2669@mymediocrejourney26695 жыл бұрын
    • Eiköhän tuo ole ihan mediaseksikkyyskysymys. Ongelma on kuitenkin, että vaikka saataisiin aihe trendaamaan, ei se muuttaisi niitä tekijöitä minkä vuoksi tilanne on mitä on. Lisäksi ylelle monikulttuuriagendan ajajana sopii mainiosti syyttää natseiksi neljännestä suomalaisista jotka ovat äänestäneet protestia, ja näiden dehumanisoitujen rehumanisointi sopisi sitä agendaa vastaan. Simppelisti, ei voi yhtä rahaa antaa kahdelle ja puoli on valittu.

      @kuhanrapelsin7877@kuhanrapelsin78774 жыл бұрын
  • TÄMÄ OLI ERITTÄIN HYVIN TEHTY VIDEO AIHEESTA. PEUKKU!

    @Lady260191@Lady2601913 жыл бұрын
  • Mielenkiintoinen video ja tärkeä asia. Hyvin tehty. Oli kyllä tosiaan aika liukuhihnakommentti tuo "no sitten kun se oma juttu löytyy, niin siitä se motivaatio lähtee". Juupa juu, tyhjempää kommenttia saa hakea. Tuo on sama kuin ei sanoisi mitään. Itse uskon, kuten mainittu, että yksi suuri tekijä tässä on se, että kun kärryiltä putoaa, niin takaisin on erittäin vaikea päästä. Taakkaa ja hankaluutta lisää vielä se, että aukolla CV:ssä voi olla katastrofaaliset seuraukset työnhakuun nähden. Pehmeiten homma menee tietysti silloin, jos koulussa menee aina erinomaisesti, eikä mitään katkoja tule. Tämä ei toteudu kaikkien kohdalla, ja hyvin pian ollaankin sitten pohjalla. Sekin on yksi aspekti, että nykyinen yhteiskuntamalli suosii rakenteensa puolesta sellaisia ihmisiä, joilla ei ole ongelmia itsensä markkinoinnissa ja väkisin survomisessa sinne työpaikkaan. Tuokin on todella epämiellyttävää ja jopa ylitsepääsemätöntä joillekin ihmisille. Näille ihmisille toimisi paremmin kommunismi, koska siinä ei ole tätä ongelmaa.

    @Elintasokas@Elintasokas5 жыл бұрын
  • Sanoisin että toimittajalla on asenne kohdillaan, elä luovuta. Puhut tärkeistä ja aroista asioista, yle illasta jäi selkeästi kuva että asiantuntijat eivät olleen tehtäviensä tasalla. Presidentin mainitsema aito läsnäolo paistoi poissaolollaan heidän kohdalla. Toimittajaa suosittelen jatkamaan aiheen/aiheiden parissa ja kehittämään juttujaan eteenpäin. Niin ja ehkäpä näemme seuraavan Hannu Karpon joku päivä, ei mulla muuta.

    @m0taboy@m0taboy4 жыл бұрын
  • hyvää työtä Jaakko

    @janne1203@janne12034 жыл бұрын
  • Hyvä video.

    @cadaver6665@cadaver66655 жыл бұрын
  • Nyt yle areenassa ainakin hyviä dokkareita syrjäytymisestä :)

    @karstafarius@karstafarius4 жыл бұрын
  • Loistava video :)

    @Smirkku@Smirkku4 жыл бұрын
  • HYVÄ video veli

    @clamantmountain6432@clamantmountain64325 жыл бұрын
    • kiitos paljon banaani600 kukko

      @RiitakorpiYleKioski@RiitakorpiYleKioski5 жыл бұрын
  • Tohon liittyy paljon häpeää ja pelkoja ja myös taustalla kummittelee joku miehisyyden malli, joka kertoo että sun pitäs olla parempi. Jotenki moni luulee, että pitää pärjätä yksin, eikä apua voi hakea, helposti tulee se kokemus, että muut on mua vastaan. Syystäkin vaikee aihe, mut teet iha huikeeta duunia tän parissa!

    @valtterimakinen6420@valtterimakinen64205 жыл бұрын
  • No hei ainakin sä yritit ja aivan niinku tässä maassa yleensäkin se, oli ensimmäinen askel kohti epäonnistumista.

    @faithqt9574@faithqt95745 жыл бұрын
  • Se, että a-studio raapas vaan pintaa ei ollu mun mielestä minkää muun paitsi keskusteluohjelmaformaatin syytä. Ainaha ne lähinnä raapasee pintaa, ku ei siinä kerkee oikeesti keskustella aiheista yksityiskohtaisesti ja nuanssin kera kun jokane puheenvuoro kestää sen minuutin verran. Jos mistään yhtään monikulmasesta aiheesta haluu kunnon keskustelua, pitäis sen varmaan olla esim. podcastin muodossa. Hyvä video.

    @kammikeisari5195@kammikeisari51954 жыл бұрын
    • Kuusamon vaakuna nice. KUU SAMO...

      @finnishlaplandlife8274@finnishlaplandlife82744 жыл бұрын
  • 0:12 Missä mun miljardit?

    @NotTonTon@NotTonTon4 жыл бұрын
  • Asiantuntija oli oikeassa mutta ei osannut selittää sitä yhtään mikä oli aika noloa. Sen olisi suoraan kameraan ylilautalaisille pitänyt sanoa että tärkeintä ei ole se että pyritte olemaan jotain mallikansalaisia vaan ensisijaisesti keskittyy omien unelmien toteuttamiseen ja pyrkii omiin henkilökohtaisiin onnistumisentunteisiin. Että he eivät ole luusereita vaikka yhteiskunnan hyväosaiset siat heitä sellaisina pitävätkin. 2008 jälkeen vakiduunipaikat ovat sen verran kortilla että ei kannata töitä hakea työpaikan "varmuuden" takia vaan sillä että mitä haluaa ja tykkäisi tehdä intohimonaan työkseen. Mikään haave ei ole liian kauaskantoinen tai hullu vaan niihin kannattaa aina pyrkiä. Silloin saa omaan elämäänsä jonkinlaista tavoitetta johon pyrkiä, eli omalle olemassaololleen jotain merkitystä. Että eläisivät elämäänsä ensisijaisesti itseään varten eikä muiden.

    @Meitti@Meitti4 жыл бұрын
  • Tämä oli hyvä video. nimim. Syrjäytyneenä ja huumaantuneena 1/3 elämästäni ollut. Nyt toipumassa...

    @rilluma@rilluma5 жыл бұрын
  • Täähän on ihan fiksua tavaraa ylen sisällöksi.

    @Napalmcpt@Napalmcpt5 ай бұрын
  • Hienoo tavaraa, toimittaja vois olla aleksibin isoveli :D

    @kaksoisdikki@kaksoisdikki4 жыл бұрын
  • Rohkea ja älykäs ihminen uskaltaa epäonnistua. Yritit juuri ratkaista ongelman jota ei voi yksin ratkaista, jos voi ratkaista ollenkaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asialle pitäisi yrittää tehdä jotain. Eräs selitys nuorten miesten syrjäytymiselle löytyy maantieteellisestä sijoittautumisesta maalle, kauas työ- ja opiskelupaikoista, sekä potentiaalisista parisuhteista. Syy tähän löytyy pitkälti elinkeinorakenteesta, jonka johdosta maaseutu tarjoaa miesvaltaista työtä ja kaupungit sen sijaan naisvaltaisia ammatteja. Työvoiman liikkuvuus työsuhteista toiseen on heikkoa maalla. Tämän faktan muuttaminen on käytännössä mahdotonta. Tiheämpi kaupungistuminen ei poista ongelmaa, tämä on nähty Ruotsissa.

    @tarpattituopponen7783@tarpattituopponen77835 жыл бұрын
  • Mitä mies tarvitsee? - Uskollisen naisen rinnalleen. Tämän takia hänellä on oltava.. - mahdollisuuksia rakentaa tulevaisuuttaan ja kotimaataan. Tähän tarvitaan.. - ..työtä ja koulutusmahdollisuuksia. Työhön tarvitaan toimiva yhteiskunta, joka saavutetaan.. - ..yrittäjyydellä ja tarkkaavaisella valveutuneisuudella omasta isänmaastaan. Niiden aikaamiseksi on oltava.. - ..vahvoja miehiä. Vahvoja miehiä kasvaa.. - ..meritokraattisessa yhteiskunnassa. Eikä tämä tarkoita sitä, että apua tarvitseva mies ei olisi vahva. Me olemme nyt tilanteessa, jossa poikalapsia aletaan syyllistää siitä, että he ovat poikia ja että heistä kasvaa miehiä. Maailmassa, jossa vaaditaan, että mies on miehekäs, mutta samalla rankaisee häntä siitä. Järjestelmässä, joka voi vaatia mieheltä, mutta jolta mies ei voi vaatia mitään. Jossa miehen ainoa todellinen arvo on mitä hän tuottaa gynosentrisyyteen vajonneelle valtiolle.

    @Aivottaja@Aivottaja5 жыл бұрын
  • Niin. Nuorten miesten syrjäytymisen ehkäisy ei ole saanut tuulta alleen, koska se ei ole trendikästä. Sen sijaan ilmastolässytys, metoo, seksuaali- ja maahanmuuttajavähemmistöjen oikeuksien ja hyvinvoinnin turvaaminen on erittäin trendikästä. Niiden puolustamisesta saa hyvän ihmisen leiman. Nuorten miesten ongelmista puhuttaessa saadaan aikaan korkeintaan kiusallinen ilmapiiri. Kiitos vielä videon tekijälle vilpittömästä yrittämisestä. Asioiden edistämiseen vaaditaan kuitenkin vuosien mediatyö, koska jos jostain ei puhuta, ei sitä ole myöskään olemassa. Monet ihmiset eivät ole lainkaan tietoisia miesten ongelmista, vaikka yksinäiset miehet muodostavat yhteiskunnan kurjaliston: itsemurhan tehneet, asunnottomat, alkoholistit, pitkäaikaistyöttömät, vangit, koulupudokkaat...suurin osa näistä on miehiä, nuoria miehiä ja poikia. Se ei ole feministien mielestä kuitenkaan mikään ongelma, vaan se on hyvin tasa-arvoista. Ai, anteeksi. Tiedän, että en saisi valittaa, koska se vie palstatilaa sukupuolineutraalien vessojen puolustamiselta. Haastateltu mies oli aivan oikeassa. Miehet eivät koskaan tule saamaan lupaa puhua ongelmistaan, saati puolustaa itseään.

    @harriseppala6200@harriseppala62004 жыл бұрын
  • Mun henkilökohtainen mielipide on se, että "pojat on poikia"-asenne on hyvin haitallinen poikien opiskelulle. Huom! Yleistän tosi paljon tässä, tietysti kaikilla ihmisillä tämä ei päde. Kun koulussa heti ykkösluokasta lähtien jotkut opettajat suvaitsevat poikien sähläämistä, se luo kouluympäristöstä heille sellaisen, jossa he saavat sitä tehdä. Tietysti kaikki opettajat eivät sellaisia ole, mutta kuitenkin hyvin moni. Poikien annetaan metelöidä tunnilla ja riehua ja sitä pidetään normaalina, kun taas tytöiltä hyvin usein odotetaan hiljaisuutta ja kilttiä käytöstä. Jos poika saa huonoja numeroita, eikä käyttäydy hyvin, niin siihen suhtaudutaan melko välinpitämättömästi. Jos taas tyttö käyttäytyy huonosti, niin sitä hämmästellään. Itselläni hyvin usein on käynyt niin, että alakoulussa käyttäydyin huonosti ja opettaja ihmetteli sitä suurinpiirtein "Miten SINÄKIN menit mukaan siihen poikien riehumiseen??". Mielestäni tämä luo pohjan sille, miten nykyään tytöt pärjäävät koulussa selkeästi paremmin. Tytöt saavat selkeän rangaistuksen käytöksestään ja parantavat tapojaan, kun taas pojat eivät. Pojilla tulee sellainen asenne opiskeluun, että vähän hälläväliä. Kouluun mennään pelleilemään kavereitten kanssa. Sitten kun peruskoulu on käyty niin ohoh eihän niillä papereilla pääse lukioon. Sitten vaihtoehtona on vain jonkinlainen amislinja, jossa sitten tulee vastaan kova maailma. Tietysti näihin asioihin liittyy tosi paljon ja ovat monimutkaisia, mutta omien kokemusten perusteella tämä on mielestäni merkittävä asia mistä ei juuri puhuta.

    @esterelina@esterelina5 жыл бұрын
    • Siis tottakai kielletään koulussa riehuminen mut sitä ei tarvii tuomita niinku sitä nykyää tehään. Koulut on yks paikka missä se henkinen kasvu tulee pojilla ja tytöillä tietenkin.

      @nonexxxxenon@nonexxxxenon5 жыл бұрын
  • Mitä tällä on minkään kanssa tekemistä? 0:51

    @kurtti1043@kurtti10434 жыл бұрын
  • Tää Milko puhuu täyttä faktaa!

    @nutbreaker22@nutbreaker222 жыл бұрын
  • Miksi sulla ei ole oikeaa suomen karttaa? Yhessä kohtaa heiluttelet karttaa joka loppuu Oulun korkeudelle? Video on vanha mutta eikö pohjoisessa asuvat ole samassa arvossa ja yhtälailla syrjäytyneitä? Tuo leikattu pala ei korvaa sitä että vain ”eteläinen” suomi on kartalla

    @user-uq6oq7tq3p@user-uq6oq7tq3p7 ай бұрын
  • "VALLANKUMOUS!" Olen tämän viestin kanssa täysin samaa mieltä

    @mky3039@mky30394 жыл бұрын
  • Ongelma on siinä, että syrjäytyneet ovat pääasiassa miehiä. Laajat piirit tietyissä aatesuunnissa. Ajattelevat, että se on oikein valkoiselle heteromiehelle kärsiä. Jos tuo syrjäytymis ongelma koskisi mitä muuta sukupuolta, tai seksuaalista vähemmistöä, niin meillä olisi jo satojenmiljoonien työryhmät aiheen kimpussa. Ja aktivistit kaduilla. Tämä on vain surullinen todellisuus. Syrjäytynyt nainen, tai tyttö on uhri, kun taas syrjäytynyt mies luuseri. Siis poliittisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa...

    @laurimoilanen8734@laurimoilanen87344 жыл бұрын
    • Johtuisko se kuitenkin siitä että maaseudulle jää enemmän miehiä ja sosiaalinen aktiivisuus on tästä syystä hitusen vaikeampaa. Eikä auta että miehet eivät hae tarpeeksi apua mielenterveysongelmiin ja tunne-elämä ylipäätään on raakileen tasolla.

      @boydquinoa@boydquinoa4 жыл бұрын
    • @@boydquinoa jos katsot miten helposti perustetaan työryhmiä aihepiirin kimppuun, missä tytöt ovat syystä, tai toisesta heikommassa asemassa ja vertaat sitten toisinpäin, niin huomaat epäkohdan. Naisten ongelmista on mediaseksikkäämpää ja julkisesti hyväksytympää pitää meteliä.

      @laurimoilanen8734@laurimoilanen87344 жыл бұрын
  • Tykkään omasta tilanteestani sanoa: mul on paljon kavereita mutta ei yhtään ystävää.

    @samileppanen3584@samileppanen3584 Жыл бұрын
  • runsauden yhteiskunta. Ei tarvita kuin tiettyihin aloihin työntekijöitä niinpä valinnat mihin nuoren pitäisi mennä työllistymään ovat vähäiset. Joko menee sinne minne on tarvetta ja työllistyy tai jää työttömäksi jos ei työn tarve kohtaa nuorta työntekijää

    @f8j3jn@f8j3jn4 жыл бұрын
  • Jos ratkaisua pitäisi etsiä niin sanoisin että yläasteen jälkeen nuoret pitäisi heittää työelämään vuodeksi ennen kuin saavat päättää ammattiaan, joka ei välttämättä edeskiinnosta mutta kun kaikki kaverit menee sinne....

    @TorterraX1@TorterraX15 жыл бұрын
  • Äh, olipa harmillisen lässähtävä tää loppu, vaikka yritit toki parhaas. Mun mielestä oot kuitenkin oikeilla jäljillä siinä, että löysit nettipalstojen kautta ihmisiä, joita tää aihe oikeesti koskee ja ne pääs sitä kautta ilmaisemaan itseään ja ehkä koki, että heitä kuunnellaan. Ehkä tän aiheen esille tuominen vaatis jonkun vielä osallistavamman kampanjan, jossa kynnys ilmaista itseään ois riittävän pieni, jolloin nää ylilautalaiset ym pääsis mukaan vaikuttamaan. Turha yrittää muuttaa yhteiskunnan rakenteita kuuntelematta ensin niitä, jotka sitä muutosta kaipaa. Toisaalta koulutuksen tärkeys kyllä jälleen nousee esiin. Miksi vitussa siitä pitää leikata, se on ihan kaiken perusta ja mielestäni tärkein asia koko Suomen hyvinvoinnissa nyt ja tulevaisuudessa.

    @YoureInSilico@YoureInSilico5 жыл бұрын
  • Mielenkiintoista sinänsä että nykyään puhutaan niin paljon naisten ja tyttöjen hyvinvoinnista että on unohdettu täysin pojat ja miehet. Joku jossain sanoi että jos pyritään taso-arvoon ja siihen että tytöillä ja naisilla olisi tasa-arvoisempi ja turvallisempi elämä niin ei tehdä sitten niin että unohdetaan miehet siitä laskusta. Sillä vaikka uskoisit mihin teoriaan ikinä niin mies on keskimääräistä vahvempi yksilö kuin nainen, joten tarpeeksi kauan kun lyöt polvillesi vahvempaa niin jossain vaiheessa tulee isku takaisin ja sitä ei välttämättä pysäytä enää mikään. Joten ihan naisten oman taso-arvo näkemyksen kannalta on elin tärkeää olla unohtamatta miehiä ja poikia ja tarjota tosiaankin sitä tasa-arvoa kaikille! Tämä näkyy yhä enemmän koulutuksessa jne. Sitten kun feministit (feministi sanan muotona jo on syrjivä mut joo) oikeasti tarjoaa mahdollisuuksia miehille niin ehkä suurempi osa miehistä voisi antaa tukensa sille. Ennen sitä niin ei ole mitään syytä kannattaa aatetta jossa jo nimessä on tietty lataus ja arvo asetelma.

    @alha7040@alha70405 жыл бұрын
    • "--mies on keskimääräistä vahvempi yksilö kuin nainen--". Anteeks mitä? Tarkoitat varmaan fyysisesti?

      @venla5375@venla53755 жыл бұрын
    • Öö eiks se Oo aika selvä että sitä mää tarkotin? Henkistä puolta voidaan toki jollain tapaa mitata ja vertailla mut Kyl yleensä meinataan fyysistä mitä on helppo mitata.

      @alha7040@alha70405 жыл бұрын
    • Venla ajattelin et ei tarvii kaikkea termistöä/ajatuksiani selittää, kuin kädestä pitäen, mut ilmeisesti 2018 täytyy selittää ihan kaikki, koska looginen tulkitseminen on yliarvostettua.

      @alha7040@alha70405 жыл бұрын
    • @@alha7040 Ei ole niin sanottua. Esim. nainen nähdään ja kuvataan usein tunteellisemmaksi olennoksi kuin mies, joku ihmisenä vääristynyt näkee tunteellisuuden vikana ja vian heikkoutena. Summa summarum: nainen on miestä heikompi.

      @venla5375@venla53755 жыл бұрын
    • Niin no tuohon sanon että se on viihde/mainosalan vika jos/kun luovat tuollaisia mielikuvia. Toivon mukaan siis ei lähdetä syyllistämään miehiä massana siitä jos naisia kuvataan henkisellä tasolla heikommiksi sillä ne ovat taas aivan eri tahon haluamia vaikutus keinoja. Täytyy muistaa että kun ihmiset ohjataan riitelemään tai jopa vihaamaan toisia vastaan niin silloin voidaan tehdä siinä sivussa mitä tahansa päätöksiä / lakeja jne kun kansa meuhoaa taustalla. Täytyy ymmärtää ketkä hyötyvät siitä että nykyisin jaetaan kansoja yhä enemmän omien idealogioittensa takia. Esim. Juuri feminismi vs miehet kun voisimme istua kaikki samaan pöytään keskustelemaan miehinä ja NAISINA ilman mitään ismiä.

      @alha7040@alha70405 жыл бұрын
  • Jaa.

    @EnraiChannel@EnraiChannel5 жыл бұрын
  • "Suomen aktiivisimpia äänestäjiä ovat eläkeläiset" ja seuraavaksi kuvataan demareiden Lipposta ja Rinnettä :D

    @Dublordful@Dublordful4 жыл бұрын
  • voisitko tehdä pidemmän jutun aiheesta, nää aiheet on niin tunnistettavia

    @pate7179@pate71794 жыл бұрын
  • FINLAND MOPO VIDEOS WAS HERE

    @lauripylkkanen6264@lauripylkkanen62645 жыл бұрын
  • Jaha täältähän se video löytyikin kuin tilauksesta jota toivoin aikaisemmalla Incel-videolla :D !

    @GTurn00610@GTurn006104 жыл бұрын
  • Miksi näytät kuvia Suomea puolustavista miesporukoista kun puhut syrjäytyneistä nörteistä? Oletko ihan järjissäsi?

    @allenatorerosso2834@allenatorerosso28344 жыл бұрын
  • Rasvaprosentti -4 @ 3:14

    @proletaire6442@proletaire64425 жыл бұрын
  • Muuttakaa Ruotsiin niin loppuu syrjäytyminen kun saa työtä, toimeentuloa ja tulevaisuudenuskoa. Meitä on täällä jo 720 000 suomalaista niin tulkaa vaan. Kieltä voi opetella Suomessa Hufvudstadsbladetia lukemalla, Svenska YLE:n ohjelmia kuuntelemalla ja katsomalla ja Duolingolla.

    @anttipeltola8578@anttipeltola85785 жыл бұрын
KZhead