Op straat gezet na de dood van je ouder

2020 ж. 22 Жел.
109 977 Рет қаралды

Verlies je plotseling je vader of moeder, word je daarna ook nog je huis uitgegooid. Voor Semra en Mustafa was dat de pijnlijke werkelijkheid. Kan dit zomaar? Dat zochten we uit.
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg
Volg NOS op 3 ook op Instagram: / nosop3
Wij vroegen aan de tien grootste woningcorporaties en verschillende huurrechtadvocaten, hoe vaak zij hiermee geconfronteerd worden. Hoe vaak het precies voorkomt is onduidelijk, maar het gaat om zeker tientallen jongeren per jaar.
Zoals gezegd is dit niet de eerste keer dat we hier een verhaal over maakten en Semra en Mustafa zijn niet de enige jongeren die we spraken.
Hier het artikel dat we eerder publiceerden: nos.nl/artikel/2357079-nog-ge...
En hier de Instagram-post: / chs8ltxilv-
---------------------------------------------------------------
● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl
● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: / nosop3 Twitter: / nosop3
___________________________________________________
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

Пікірлер
  • Het valt me op dat voor ouderen en hun pensioenen altijd alles op alles wordt gezet om niet te korten, terwijl jongeren steeds minder voorzieningen hebben, geen beurs, geen (betaalbare) woning en oh ja, de klimaatrekening mogen betalen.

    @augustus331@augustus3313 жыл бұрын
    • Jongeren stemmen minder dan ouderen en zijn minder politiek geëngageerd. Ook hebben ouderen als groep meer geld. Dit maakt het dat jongeren een makkelijker doelwit zijn. Zeker als ze jonger dan 18 zijn omdat ze dan helemaal niet kunnen stemmen. Zo hadden ze toentertijd het leenstelser er door heen gedrukt. Lekker alleen laten gelden voor mensen die op het moment van beslissen onder 18 waren omdat die toch geen bezwaar konden aantekenen via de stembus.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • En we moeten het eu herstelfonds betalen...

      @tmsupreme7763@tmsupreme77633 жыл бұрын
    • @@Ironborn4 Zelfs als jongeren massaal zouden stemmen zouden ze niet de getallen hebben om serieus beleid op te maken. Jongeren zijn een minderheid en daar komt nog eens bij dat ze keer op keer niet serieus genomen worden als ze met problemen naar de voorgrond treden. Politici weten dit maar al te goed, en zodra er wat kritiek lijkt te komen trekken ze meteen de belerende kaart. Wat is de laatste keer geweest dat er een wet werd ingevoerd die niet nadelig, maar juist voordelig uitpakte voor mensen onder de 30 jaar oud?

      @MtJochem@MtJochem3 жыл бұрын
    • Politiek schuift graag problemen naar de toekomst en ouderen zijn politiek actiever.

      @KokkiePiet@KokkiePiet3 жыл бұрын
    • @@MtJochem Dat is inderdaad zo en dat zal de komende 30 jaar zo blijven omdat de cohort van tussen de 40 en 70 jaar oud 50% van de bevolking is. Eer dat zij af zijn gestorven en de huidige jongeren invloed kunnen hebben zijn we in een enorm lastig parket als land. Alle sociale voorzieningen zullen dan naar de galemiezen zijn, de nivellering zal Amerikaanse niveau's bereikt hebben en de nieuwe generatie zal zo een vertekend beeld van wat normaal is hebben dat het omdraaien van het land heel lastig wordt. Maar gelukkig hebben al die bedrijven toch een winst gemaakt, zeg. Daar zijn we ff blij mee dat die aandeelhouders tevreden waren. Ik ga het nog even aanzien maar ik sluit niet uit dat ik binnen 10 jaar zal emigreren. Ik zie niks om voor te blijven in dit land als het zo door gaat.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
  • "Kinderen worden geacht om uit te vliegen." Er zijn niet veel alleenstaande jongeren die een 'starterswoning' van €345.000 kunnen kopen.

    @misshoneynevercame4832@misshoneynevercame48323 жыл бұрын
    • @HQ LOL klopt

      @misshoneynevercame4832@misshoneynevercame48323 жыл бұрын
    • @lygophile Ja blijf maar lekker het falen van de overheid goedpraten. Dankzij onze falende overheid heb je jarenlang in een klotesituatie moeten wonen en omdat jij dat hebt gedaan vind je dus dat iedereen datzelfde moet doorstaan.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero3 жыл бұрын
    • @lygophile ook huurwoningen liggen niet voor het oprapen. Ja peperdure.

      @jinde75@jinde75 Жыл бұрын
  • Ontzettend sterk van Mustafa en Semra om hun verhaal te doen. Wat een toppers dat ze zich zo staande hebben gehouden.

    @realanimalshorts@realanimalshorts3 жыл бұрын
    • Mijn man en ik weten er alles van helaas. 😢 Mijn moeder overleed in nov 2020 aan ziekte en woonstichting liet ons in de steek 😢 Ik was 5 maanden zwanger en we werden ineens dakloos. We krabbelen nu gelukkig beetje op. Onze dochtertje word deze maand 28 maanden.

      @NataEna4@NataEna410 ай бұрын
  • Goed dat dit soort dingen aan het licht worden gebracht. Het lijkt mij echt verschrikkelijk om in een rouwproces zoiets voor je neus te krijgen. Niemand zit daar op te wachten en ik vind het ook ongelofelijk dat dit in een zorgstaat zoals Nederland voorkomt.

    @stefannijenhuis6688@stefannijenhuis66883 жыл бұрын
    • Schattig dat je nog steeds denkt dat Nederland een zorgstaat is.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • @Mocro Lion Ga dan maar lekker naar America ofzo

      @robin9740@robin97403 жыл бұрын
    • Dat klopt ook allemaal, je kan dit misschien wat beter aanpakken. Waar ik alleen bang voor ben is dat mensen eindeloos (zelfs levenslang als ze dat willen) een huurwoning claimen na het overlijden van hun ouders, zo werkt het natuurlijk ook niet. Zeker als je gewoon meerderjarig bent....

      @erikhenksen9292@erikhenksen92923 жыл бұрын
    • @@erikhenksen9292 een overgangsperiode van 1 of 2 jaar? Dan heb je genoeg tijd om afscheid te nemen, sparen en een nieuwe woning te vinden

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • Nederland is allang geen zorgstaat meer. Bovendien staat het welzijn van de mensen extreem laag op de politieke agenda.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero3 жыл бұрын
  • Ah wat fijn dat ze in haar woning mag blijven. Meer dan 11 jaar geleden verloor ik mijn moeder en ben erg blij en dankbaar dat, inmiddels mijn wooncorporatie, mij in de woning heeft laten wonen. Het ging ook niet vanzelf vanwege de regels in deze video besproken, maar na het overhandigen van stapels documentatie, handtekeningen van de halve buurt, hebben ze toegezegd. Zonder rechtszaken oid. Je verliest je ouder(s) en dan ook nog eens je woning; daar breekt je hart toch van. Ik woon er na al die jaren nog steeds. Goed dat hier aandacht voor is!

    @joyvanommeren4701@joyvanommeren47013 жыл бұрын
    • Aaww. Ben blij voor je. 😊 Mijn man en ik helaas niet na overlijden van mijn mama in nov 2020,plus ik was 5 maanden zwanger. Dochtertje is nu 28 maanden. Echt erg voor nl. 😢

      @NataEna4@NataEna410 ай бұрын
  • Overigens prima als je zegt: he, in je eentje heb je geen recht op een eengezinswoning. We gaan het komende jaar kijken welke woning passend voor je is. Maar das iets anders dsn mensen gewoon uit huis flikkeren.

    @MisFellatio@MisFellatio3 жыл бұрын
    • meeste jongeren kunnen het ook niet betalen

      @vincentprins4133@vincentprins41333 жыл бұрын
    • @@vincentprins4133 jawel hoor, dat zijn gewoon huursubsidie woningen.

      @EliseSecond@EliseSecond3 жыл бұрын
    • Maar dat boeit de woningcorporaties niet. Want ze weten toch wel dat er snel genoeg mensen zullen intrekken, en de vraag groot genoeg is. Hun helpen aan een andere woning kost tijd, en tijd = geld.

      @JiaWHB@JiaWHB3 жыл бұрын
    • @@EliseSecond gemiddelde studio huurwoning kost je al gauw 900-1200 euro per maand

      @RSUnicorn@RSUnicorn3 жыл бұрын
    • Zelfs wanneer je met een kindje bij je ouders woont mag je er niet in blijven...

      @leylaeva589@leylaeva5893 жыл бұрын
  • Nog een reden om de huisvestingsproblemen in Nederland op te lossen.

    @diane_princess@diane_princess3 жыл бұрын
  • De Nederlandse sociale huur. Zo goed geregeld :) je word er gewoon blij van. Vergelijkbaar met de toeslagenaffaire hoe dit eraan toegaat

    @MisFellatio@MisFellatio3 жыл бұрын
    • Meer mensen moeten woningen gaan bouwen. Niet alleen huren want daardoor zijn er veel te weinig woningen om te huren.

      @henkdekraai5290@henkdekraai52903 жыл бұрын
    • @@henkdekraai5290 Trek jij effe €300.000 per huishouden uit je zak?

      @StanSwantNoLimits@StanSwantNoLimits3 жыл бұрын
    • We zijn gewoon een mini US.

      @Valleybucker@Valleybucker3 жыл бұрын
    • @@henkdekraai5290 Nederland is over vol. 1/3 heeft hier niks te zoeken dus dan hoef je ook niet te bouwen.

      @vos0108@vos01083 жыл бұрын
    • @@vos0108 Jep, jij mag wel weg van mij

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
  • Dit is voor mij als 23-jarige mijn grootste angst. Ik denk er dag en nacht aan. Mijn zusje (16) en ik wonen bij mijn moeder die chronisch ziek is. Wij doen alles samen met mijn moeder en dit is altijd al zo geweest. Wij hebben verder ook geen familieleden in Nederland en ik ben als de dood bang dat mijn zusje en ik het huis uit moeten als mijn moeder er dalijk niet meer is. In dit huis wonen we al langer dan mijn geboorte, ik durf er niet eens aan te denken om geen herinneringen meer van haar over te houden. Hier moet snel verandering in komen en meerderjarige jongeren horen automatisch het huurcontract over te nemen, tenzij ze dit zelf natuurlijk niet willen. Doe hier wat aan.

    @yasemindogan5864@yasemindogan58643 жыл бұрын
    • Klopt, als je de huur gewoon kan betalen, begrijp ik het probleem niet.

      @sharmilaprahladsingh3893@sharmilaprahladsingh38933 жыл бұрын
    • Probeer snel te regelen dat jij dus mantelzorger bent voor je moeder voor al 2 jaar of langer, dan mag je dus blijven

      @TheHadesShade@TheHadesShade3 жыл бұрын
    • @@TheHadesShade Hoe regel ik dat precies? Moet dat via de gemeente? Wat moeten we precies allemaal doorgeven?

      @yasemindogan5864@yasemindogan58643 жыл бұрын
    • @@yasemindogan5864 weet ik niet zeker maar ik denk dat het via de woningbouw corporatie zal gaan. Dit zeiden ze ook in de video. Bekijk je huurcontract en neem contact op met de verhuurder.

      @TheHadesShade@TheHadesShade3 жыл бұрын
    • @@TheHadesShade Ik ga eens informeren, dankjewel!

      @yasemindogan5864@yasemindogan58643 жыл бұрын
  • Hoezo is het niet duurzaam? Als inwonend (Jong)volwassen kind, *de voorbeelden hier zijn allemaal ouder dan 18* Doe je toch mee aan schoonmaken, koken, 'toekomst plannen' EN als je een baan hebt dan zal je ook kostgeld aan je ouders betalen.

    @Jacob-W-5570@Jacob-W-55703 жыл бұрын
  • Kinderen worden verwacht om uit te vliegen, wtf hoe dan met zo een lange rij bij woningcorporaties en 300k euro ''starters woningen'' ???

    @Bart-bs3kd@Bart-bs3kd3 жыл бұрын
  • Mijn vriend zat met hetzelfde. Hij is terminaal ziek en statushouder. Zijn kinderen hebben geen familie in Nederland. Wij hebben contact opgenomen met de woningbouwcorporatie. Gelukkig hebben we kunnen regelen dat zijn kinderen in de woning kunnen blijven wonen na zijn overlijden 🙏

    @MLKok1969@MLKok19693 жыл бұрын
  • Dank! Heel informatief, morgen gelijk verhuurder bellen en regelen just in case.

    @isso013@isso0133 жыл бұрын
  • Ik werd ook bijna dakloos door exact deze situatie. Niets aangeboden, bijna dakloos geworden, dat was geen reden voor urgentie, maar 10+ jaar terug had een huisarts gelukkig geconstateerd dat ik licht autisme heb. Dus daardoor kreeg ik wel urgentie en toch nog een woning. Hiep-hiep! Oh en die 6 maanden dat ik er kon blijven kreeg ik door deze achterlijke situatie ook geen huurtoeslag. Stond duizenden euros rood toen ik verhuisd was. Het was kut.

    @ukeyaoitrash2618@ukeyaoitrash26183 жыл бұрын
    • Uk had een geluk dus. Maar het probleem is eigenlijk dat bijna alles op urgentie gaat, en voor de doorsnee het wachten wel ontzettend lang gaat duren.

      @pizzablender@pizzablender3 жыл бұрын
  • Soms snap ik niet waarom VVD-stemmend Nederland hier zo van schrikt. Iedereen stemt voor een rechtse, zeer individualistische en gevoelloze regering die dit mogelijk maakt. Waarom reageert iedereen hier zo geschokt op? Dit is immers waar wij voor kiezen in de stemhokjes. Misschien is het wat slimmer om wat verder te denken dan de villasubsidie en populistische opmerkingen als je VVD stemt bij de volgende verkiezingen.

    @piperpilot679@piperpilot6793 жыл бұрын
    • nee stem links dat gaat alles oplossen

      @Doubledeepfried@Doubledeepfried3 жыл бұрын
    • Welke regeringspartij zit jij dan aan te denken? Ik zou echt niet weten wat ik in maart moet gaan stemmen

      @gijsjanpaul@gijsjanpaul3 жыл бұрын
    • @@gijsjanpaul SP.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • @@Doubledeepfried Het gaat veel oplossen ja. Een echte linkse regering zou nooit dit soort achterlijke asociale regels opstellen.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • Iedereen stemt voor een rechtse?? de vvd is naar mijn weten altijd links geweest

      @mvdh877@mvdh8773 жыл бұрын
  • Dit lijkt behoorlijk veel op de toeslagenaffaire. Er is niks menselijks aan iemand op straat zetten nadat diegene zijn of haar ouder(s) is kwijt geraakt.

    @BobbiPhantom@BobbiPhantom3 жыл бұрын
  • Goed dat jullie dit uitzoeken!

    @fabialorent876@fabialorent8763 жыл бұрын
  • Ik heb zelde toestand meegemaakt. Nog steeds geen woning. Ondanks dat ik 10 jaar ingeschreven sta bij de woningcorporatie. 4 jaar actief gereageerd op de woningen. Eindelijk werd ik de 1e kandidaat. Op moment dat ik aangaf dat ik de woning accepteerde, gingen ze een proefbereking maken waardoor ik de woning alsnog niet kreeg omdat ik volgens hun berekening 50 euro meer zou moeten verdienen. Als burger ben ik heel transparant dus bij belastingdienst ib60 opgevraagd en ingeleverd waaruit blijkt hoeveel ik verdien. Maar nee hoor dat was ook niet betrouwbaar. Ze gaan van hun proefberekening uit. Ik ben het spuugzat van alle regeltjes van deze schijn/ maffia organisaties. Ze geven niets om mensen. Alles wat ze doen is, ons kapotmaken en ze willen alleen maar meer en meer en meer verdienen. Ik heb altijd heel hard gewerkt, gestudeerd. Ik ben altijd een mantelzorger voor mijn moeder geweest en ook voor andere mensen trouwens. Ik heb het nu opgegeven. Echter ik zie geen vooruitzicht meer. Ik vind dat youtube kanalen, media en alle instellingen veel meer van dit soort verhalen moeten blootstellen aan mensen. Er zijn families, jonge mensen, kinderen getraumatiseerd, kapotgemaakt . Wat kun jij van deze mensen nog verwachten dat ze productief zijn? Hele systeem moet veranderen. En het nieuwe systeem moet mensen dienen en niet andersom. Wat ik ook geconctateerd heb is, dat men zit te klagen over de gevallen regering. Mensen jullie hebben deze regering aan de macht gekregen dus dat hebben jullie verdiend. Zit nou niet te klagen. Moest het zover komen dat jullie je ogen gingen open doen. Zijn jullie nu pas wakker? Wat zou ik zeggen? Goedemorgeeeeeeen... Of zal ik het beter bij Slaap lekker houden... Zolang er racisme is en er geen rechtvaardigheid bestaat, zijn wij allemaal gedoemd om te falen.

    @karakiz86@karakiz863 жыл бұрын
  • Blijf sterk Mustafa! Er is altijd hoop.

    @ottofrank3445@ottofrank34453 жыл бұрын
  • Respect.... Ik heb dit zelf ook meegemaakt... Toen der tijd niet eens de kans gehad om het goed te verwerken.

    @begood.dogood@begood.dogood3 жыл бұрын
  • Dit is echt erg man het is het ergste ding die je een mens kan aan kan doen je heb geen ouders meer en doe je dit nog zo onstaan er zelfmoorden 😤🤦‍♂️

    @zone-cu5yn@zone-cu5yn3 жыл бұрын
    • Als dit mij zou overkomen, gegarandeerd dat ik mezelf van kant maak.

      @JonayPS@JonayPS3 жыл бұрын
  • Het is zo'n geweldig land nederland! En zo sociaal en het gaat nog veel socialer worden in de komende jaren! 🤮🤮🤮

    @alrangele9915@alrangele99153 жыл бұрын
  • Veel sterkte semra!!😔

    @fortunaleul1262@fortunaleul12623 жыл бұрын
  • Ooit waren wbvg’s sociale instellingen, iets waar ze zich graag op laten voorstaan. Realiteit is anders

    @KokkiePiet@KokkiePiet3 жыл бұрын
  • Waarom staat die petitie niet gelinkt onder de video ?

    @mathieuwiersma1660@mathieuwiersma16603 жыл бұрын
  • Dit raakt mij echt

    @Annelief_@Annelief_3 жыл бұрын
  • Herkenbaar. Ik had het geluk, dat ik mijn huis niet hoefde te verlaten.

    @MrFlebben@MrFlebben3 жыл бұрын
  • 3:52 ze zegt alleen over Amsterdam. NEDERLAND IS NIET ALLEEN AMSTERDAM!

    @jasonaarninkhof871@jasonaarninkhof8713 жыл бұрын
    • Dit gebeurt in heel Nederland.

      @weeswijzernederland8783@weeswijzernederland87833 жыл бұрын
    • Ze pakken Amsterdam gwn altijd als voorbeeld, omdat het tekort daar het grootst is

      @wokkehopjesokken1218@wokkehopjesokken12183 жыл бұрын
    • Haha ja nu zijn het ook binnenlanders die dat denken

      @mr.soundguy968@mr.soundguy9683 жыл бұрын
    • En Nederland is niet alleen van kleur.

      @Ozymandias1@Ozymandias13 жыл бұрын
    • Yeah en alsof in Amsterdam niet heel veel huizen en appartementen leeg staan - omdat ze door verhuurders worden gekocht, die er zelf niet in wonen

      @Avi2Nyan@Avi2Nyan3 жыл бұрын
  • gelukkig woon ik in belgie en hebben we het beste sociale zekerheid van de wereld

    @ayoubelyaakoubi9223@ayoubelyaakoubi92233 жыл бұрын
    • Ik heb een baan gevonden in belgie, Maar moet daar wonen, heb je tips voor mij?? Misschien kan je mij helpen, Beloning gegarandeerd, Selam broer uit Nederland

      @onilaw6253@onilaw62533 жыл бұрын
    • Wat niet verkrijgbaar is in Marokko.😂😂😂😂😂😂😂 zodra Belgen iets zeggen over die shithole Marokko speel je wel de nationalistische idioot.

      @DevletGM@DevletGM3 жыл бұрын
    • @@DevletGM jealous? 😂

      @ayoubelyaakoubi9223@ayoubelyaakoubi92233 жыл бұрын
    • @@ayoubelyaakoubi9223 Waarom zo ik “jealous” zijn op een land die wordt geregeerd door een absolute monarchie🤠🤠🤠

      @DevletGM@DevletGM3 жыл бұрын
    • @@DevletGM Je bent zo offensief, teken van jaloezie.

      @ayoubelyaakoubi9223@ayoubelyaakoubi92233 жыл бұрын
  • Ik kan me voorstellen dat een woningbouw graag dat huis dan wil voor een (vol) gezin. Ik snap echter niet waarom je mensen op straat zet en niet gaat kijken wat mogelijk is voor dat meerderjarig kind? Niet op straat zetten maar naar een goedkopere woning of kamer. Op straat zetten is wat mij betreft geen optie.

    @Gisela_aka_gies@Gisela_aka_gies2 жыл бұрын
  • Respect voor die rechter die semra haar woning gaf 2e kamer los dit op aub

    @voornaamachternaam4650@voornaamachternaam46503 жыл бұрын
  • Sterkte Semra!

    @M.M0709@M.M07093 жыл бұрын
  • Ik werd met 19 jaar uit huis gezet in dat huis was ik geboren. Heb me nog nooit zo rot gevoeld

    @F1release@F1release3 жыл бұрын
    • Pfff, wat heftig man... Hopelijk gaat het nu beter met je :)

      @EG-pi4jk@EG-pi4jk3 жыл бұрын
    • @@EG-pi4jk ja hoor

      @F1release@F1release3 жыл бұрын
  • als inwonend mantelzorger (70, 3 1/2 jaar zorg voor een dementerende) van mijn oude moeder (bijna 96 bij overlijden) zou ik ook door de eigenaars (grote landelijke organisatie) van de aanleunwoning uitgezet worden; door rechtszaken en veel kosten heb ik het met moeite kunnen rekken totdat ik mijn nieuwe woning kon betrekken. Probleem voor deze doelgroep scheiding van zorg en woningeigendom/beheer op afstand. Was een keihard gevecht!

    @tjittekamminga5170@tjittekamminga51702 жыл бұрын
  • ben je je enige ouder kwijt mag je nog op straat ook.. moeilijk landje soms

    @ronnietjikoeri9965@ronnietjikoeri99653 жыл бұрын
    • Dit rotland heeft er ook geen moeite mee om kinderen die net 18 zijn en hun hele leven in Nederland hebben gewoond op het vliegtuig te zetten naar het land waar hun ouders vandaan komen. Hun ouders die illegaal in NL zitten laten ze gewoon lekker hier wonen, maar de kinderen die alleen Nederland kennen moeten meteen het vliegtuig op zodra ze 18 zijn.

      @thenonexistinghero@thenonexistinghero3 жыл бұрын
  • Zo'n zelfde situatie kan ook gezegd worden voor beschermd wonen. Als ze vinden dat ze je niet meer kunnen helpen wordt je ook op straat gezet. Mijnziens moeten we af van mensen op straat werpen. Beschutting is het eerste wat een mens nodig heeft, zelfs nog eerder dan water. Kortom, een verbod op mensen dakloos maken ongeacht de situatie of aanleiding zou al veel leed besparen.

    @robertv.8893@robertv.88933 жыл бұрын
  • Arme semra, veel sterkte!

    @mehariboy10@mehariboy103 жыл бұрын
  • Hoe heet het nummer aan het begin van de video wat je op de achtergrond hoort?

    @maartenbos8168@maartenbos81683 жыл бұрын
  • Willen jullie ook een video maken over uit huis plaatsing door je ouders dat is mij namelijk overkomen !

    @celinebruggert@celinebruggert2 жыл бұрын
  • welk nr werd bij de outro gebruikt ben de titel kwijt

    @lefproducts7357@lefproducts73573 жыл бұрын
  • Ik kon ook nergens terecht na verlies van mijn ouders, het was of in een grote zaal bij Leger des heils zitten met mijn spullen en vanuit daar door studeren of op marktplaats zoeken naar een kamer. Urgentie aanvraag werd geweigerd, omdat ik geen gezin heb en alleen ben dus makkelijker aan een kamer kan komen, bleek achteraf lastiger dan ze dachten om een kamer te vinden.

    @bassem121212@bassem1212123 жыл бұрын
    • Kut voor je man, hoop dat je er bovenop gekomen bent..

      @BennieVredestein@BennieVredestein3 жыл бұрын
  • Ik heb dit ook mee gemaakt, ik had geluk dat ik een psychische diagnose had, dat was uiteindelijk mijn uitweg om via woonbegeleiding een woning te vinden

    @Koutsn_@Koutsn_3 жыл бұрын
  • wat verschrikkelijk😪

    @raymondje1993@raymondje19933 жыл бұрын
  • Dat een alleenstaande uit een gezinswoning moet vind ik in de huidige woningsituatie prima, maar dan moeten ze die mensen wel een passende woning aanbieden! Ze kunnen ze toch niet zomaar op straat zetten. Dat gaat toch volgens de wet ook niet! We hebben toch het "WOONRECHT", dat weet ik toevallig omdat we hier een buurman hebben die ons, (de halve straat), al jaren het leven verziekt, en die kunnen ze er niet uitzetten vanwege dat WOONRECHT. Hoe dan een onschuldig mens, alleen omdat hij/zij niet op een huurcontract staat, maar daar wel al jaren woont.

    @JackyHeijmans@JackyHeijmans3 жыл бұрын
  • Ik zou onze verhaal ook wel willen doen. Helaas. 😢😢

    @NataEna4@NataEna410 ай бұрын
  • 😥

    @DeFruitEter@DeFruitEter3 жыл бұрын
  • Tip, schrijf je zodra je 18 bent in bij de woningverhuurorganisatie, dan sta je op de wachtlijst, ookal wil je nog lang niet weg, je dagen beginnen wel te tellen. en mocht je een aantal jaar later wel iets zoeken sta je zomaar hoog op de lijst. Mijnsinziens zou er iig een redelijke termijn moeten zijn tussen overlijden van de persoon op het huurcontract en dat de inwonenden moeten vertrekken. 3 maanden maximaal ofzo misschien?

    @Jacob-W-5570@Jacob-W-55703 жыл бұрын
    • Tip, schrijf je in bij de woningbouwvereniging van ongeveer elke stad in Nederland. Want je weet nooit waar jij over ELF jaar als eerste een woning aangeboden kunt krijgen. Dit systeem is hardstikke kapot, en zelfs tips als deze zijn nutteloos voor jongeren die nu 18 worden.

      @MtJochem@MtJochem3 жыл бұрын
  • Weet je wat hier echt de beste oplossing voor is? Nóg minder woningen bouwen, thanks VVD! Kan allemaal wel afwegen of het belang van deze nabestaanden of de woningbouw of andere ingeschrevenen voor gaat, maar dat dient alleen maar om af te leiden van het probleem.

    @k.rahimi4969@k.rahimi49693 жыл бұрын
    • Het is ook niet bepaald efficiënt om een alleenstaande 19-jarige in een eengezinswoning te laten wonen. Voor zo'n persoon zou een studiootje of studentenkamer een betere toewijzing zijn van de schaarse woonruimte in Nederland.

      @TheKangaroo1111@TheKangaroo11113 жыл бұрын
    • ​@@TheKangaroo1111 Ja uiteraard, valt niet te ontkennen dat een eengezinswoning uiteindelijk naar een gezin moet. Maar moet dat zo snel dat iemand in een kwestie van weken dakloos word na het verlies van de enige ouder die die heeft? Gewoon meer bouwen zodat zo'n persoon een appartement of kamer kan gaan bewonen en gezinnen minder lang op een wachtrij hoeven te staan.

      @k.rahimi4969@k.rahimi49693 жыл бұрын
    • Mijn man en ik werden dakloos na overlijden van mijn mama in nov 2020. 😢 Ik was 5 maanden zwanger. Dochtertje is nu 28 maanden. Woningstichting laat je gewoon barsten. Echt erg. 😢

      @NataEna4@NataEna410 ай бұрын
  • mijn moeder kreeg kanker,daardoor ging ik weer terug thuis wonen om haar te verzorgen.Toen ze kwam te overlijden wilde ik daar blijven wonen en de huur overnemen.Toen werd mij gewoon gezegd dat ik mijzelf had moeten inschrijven als de vriend van mij moeder.Toen werd ik op straat gezet.Ik snap het nog steeds niet maar ze wilde mij gewoon weg hebben omdat die huurhuizen te koop werden gezet zodra de eerste bewoners er ooit weg zouden weggaan.

    @ramu2947@ramu29473 жыл бұрын
  • Blij voor Semra! Wat een strijd heeft ze geleverd. Jammer dat dat zo moet... En tof dat jullie Alabama Shakes gebruiken op het laatst:)

    @naomibeijer@naomibeijer3 жыл бұрын
  • Dan heb ik ook een vraag, hoe zit dat als je thuis woont met je vrouw en kind bij bijvoorbeeld 1 van je ouders en die overlijdt. Sta je dan als gezin ook op straat?

    @perceval110981@perceval1109813 жыл бұрын
  • Toch wel een beetje een rare situatie dat het kind niet de woning mag blijven doorhuren. Zolang het kind de rekening kan betalen zou dit toch geen probleem moeten zijn. En voor minderjarigen zou er zowieso een regeling moeten komen om deze in speciale opvang te kunnen voorzien, of als zij op de een of andere manier toch kunnen/willen door te blijven betalen aan de huur er nog steeds kunnen blijven wonen. Je valt hier wel vaker in een gat hier in Nederland, we zagen hetzelfde al gebeuren met de toeslagen affaire. Nu weer jongeren die na de dood van hun ouders als oud vuil uit hun huis worden geflikkerd. Goed geregeld Nederland.

    @darky4555@darky45553 жыл бұрын
  • Ik zat in hetzelfde schuitje en moest ook uit de woning, ondanks dat ik het met toeslag en mijn loon wel zou kunnen ophoesten. Mijn vader heeft al die jaren gewoon de huur betaald maar doordat ik geen medehuurder was maar gewoon inwonend kind moest ik vertrekken.

    @nashira15@nashira152 жыл бұрын
  • Ik ben dit nu zelf aan het meemaken . Mijn vader overleed 1 maand geleden.

    @lotuscabrio2937@lotuscabrio29372 жыл бұрын
  • Triest dat zo iets gebeurd

    @veradasilva4699@veradasilva46992 жыл бұрын
  • Dit heb ik in 1993 ook meegemaakt er Is dus niets verandert in 27 jaar!!!!!!

    @ilahiseraaresihali6710@ilahiseraaresihali67103 жыл бұрын
  • Ja, hier strijden we sinds 2007 al voor. Voor beter en barmhartiger woonbeleid. We hebben een aantal keren bemiddeld tussen weeskinderen en woningstichtingen die wezen wilden uitzetten. Sommigen zijn uitgezet, sommigen mochten blijven wonen. Dit is niet een nieuw probleem; het is een structureel zorgelijke, harteloze situatie. Er moet nieuw beleid komen. Daarom zijn we blij dat o.a. door ons schrijven, en door de motiesvan Daniel Koerhuis in de Tweede Kamer (die met algemene stemmen werd aangenomen!), en de motie van Jazie Veldhuyzen in de Amsterdamse gemeenteraad, er nu eindelijk - al is het geleidelijk - beweging komt in de zaak. Deze week heeft Semra (gelukkig!) de procedure tegen de woningstichting gewonnen; zij mag blijven wonen. Maar Sammy-Jo is dit najaar wél uit haar huis gezet. Het beleid is harteloos en inconsequent. Het moet aangepakt worden! FIjn dat de media het nu eindelijk ook oppakken.

    @weeswijzernederland8783@weeswijzernederland87833 жыл бұрын
  • Bizar dit

    @Hurrdurrderpable@Hurrdurrderpable3 жыл бұрын
  • Ik heb het zelfde mee gemaakt met het overleiden van me moeder gelukkig mocht ik blijven wonen in de woning

    @selina787@selina7873 жыл бұрын
  • @3:52 Waar is die wachtlijst waar mensen het altijd over hebben? Hoe houden ze die bij? en waar kan ik me inschrijven zodat ik alvast begin aan m'n 11 jaar wachttijd?

    @ValkryNL@ValkryNL3 жыл бұрын
    • dit is voor de sociale-huurwoningen. Je moet je inschrijven bij de streek waar je wilt wonen, de wachtlijsten verschillen per gebied.

      @miera1029@miera10293 жыл бұрын
  • Ik begrijp er helemaal niets van, waarom zouden de kinderen überhaupt uit de ouderlijke huurwoning moeten??

    @ronaldverh@ronaldverh2 жыл бұрын
  • Ik weet hoe het voelt om iemand te verliezen dat is niet leuk, En dan wordt je ook nog het huis uit gezet? Ik vind dat echt niet kunnen. (voor de mensen die zich afvragen ik heb nijn vader verloren)

    @blackF7_Finn@blackF7_Finn3 жыл бұрын
  • Wat een gedoe weer. Geef die kinderen een paar maanden de tijd om te laten zien dat ze de huur over kunnen nemen. Als er geen betalingsproblemen zijn mogen ze blijven, zijn ze er wel zoek je een kamer voor ze.

    @YLambo@YLambo3 жыл бұрын
  • bij mij ook gebeurd helaas

    @SuperProfecy@SuperProfecy2 жыл бұрын
  • Hi. Ik gebruik geen insta. Dus hier stel ik mijn vraag. Ik ben een alleen staande vader en dit jaar in maart met corona zijn we dakloos geraakt. Nu ben tijdelijk in opvang maar wordt wel gevraagd dat ik moet maar verhuizen naar Groningen and alle familie en kenis 18 jaren in den haag achter moet laten. Urgentie was negatief. Heb geen 1300 per maand voor prive huur! 6 jaren ook ingeschreven. 6 januari moet dit woning verlaten en alweer op straat!

    @1991danar@1991danar3 жыл бұрын
  • Hartverscheurend , onbegrijpelijk dat dit gebeurd in Nederland.

    @lisadymphmegens2752@lisadymphmegens27523 жыл бұрын
  • Je kunt er ook voor kiezen anderen bij te sschrijven op je huurcontract. Heeft wel het nadeel dat wanneer er ruzie komt je beide recht hebt op de woning. Bij mijn corporatie kan dat na een X aantal jaar.

    @EliseSecond@EliseSecond3 жыл бұрын
  • Hoe zit dit met koopwoningen?

    @-_YouMayFind_-@-_YouMayFind_-3 жыл бұрын
    • Volgens mij erf je de koopwoning (tenzij anders in het testament van je ouders staat natuurlijk). Dus zolang je de hypotheek blijft betalen is er denk ik niks aan de hand. Maar als iemand anders er meer over weet, be my guest!

      @tientje124@tientje1243 жыл бұрын
  • Hoeveel jaar is duurzaam? Als je in één adem kan zeggen dat de wachttijd elf jaar is voor starters. Maar ook dat het thuiswonende kind geen duurzaam gemeenschappelijke huishouding voert met zijn of haar ouders, impliceer je toch dat duurzaam samenleven ten minste 12 jaar moet zijn? Kort door de bocht en natuurlijk gebeurd dit meestal niet op de dag dat een kind zich mag inschrijven voor een woning. En zijn er ook genoeg jongeren die wel snel een oplossing kunnen vinden. Dit meteen, of zelfs enkele maanden na het overlijden van de laatste ouder op je bord krijgen, is erg cru.

    @bigbenk83@bigbenk833 жыл бұрын
  • Ik werk in de ouderenzorg en het is niet normaal hoeveel mensen nog een woning hebben ook al zullen ze nooit meer terug naar hun woning gaan. er moet echt een regel komen die dit kan voorkomen. Huizen moeten niet leeg kunnen staan. het is ook van de zotte dat je je niet als medehuurder mag laten inschrijven als je 18 jaar bent. Ik snap dat je als kind het huis uit zou moeten als je jonger bent. Maar als er een 18 is moet het echt mogelijk zijn om in het huis te blijven wonen of dat er naar een andere woning voor je word gekeken.

    @jojboy@jojboy3 жыл бұрын
    • Ik heb ooit gelezen dat de woningbouw je ook uit kan zetten als je langer als 6 manden er niet meer verblijf /woon. Het was 10 jaar geleden dat ik het had gelezen dus kan veranderd zijn. Ook let de woningbouw niet op of de hoofd bewoners er mog wonen, als de huur maar wordt overgemaakt.

      @michellezevenaar@michellezevenaar3 жыл бұрын
    • @@michellezevenaar als de hoofdhuurder overleden is moet de rest weg. Precies het zelfde verhaal.

      @jojboy@jojboy3 жыл бұрын
    • @@jojboy ook als die nog leeft maar niet meer daar woont. Het is toch gek dat ze een woning aanhouden dat ze nooit meer in gaan wonen.

      @michellezevenaar@michellezevenaar3 жыл бұрын
    • @@michellezevenaar koop blijft gewoon leeg staan. Huur is wel anders natuurlijk. Nou gebeuren daar nog wel gekken dingen. Maar waar het op neer komt is dat kinderen het huis uit worden gestuurd als de hoofdhuurder overleden is. Ik heb geen goede band met mijn vader. We kunnen niet op hem rekenen. Ik mag niet als medehuurder ingeschreven staan en wordt er dus uitgezet als er iets met mijn moeder gebeurt. In dat geval ben ik simpelweg dakloos samen met mijn zusje.

      @jojboy@jojboy3 жыл бұрын
    • @@jojboy kijk of je nu al iets kan regelen om toch in de toekomst te mogen blijven. Samen een bank rekening waar de huur vanaf worden geschreven of andere bewijs.

      @michellezevenaar@michellezevenaar3 жыл бұрын
  • Ik denk dat ik nog geluk had dat wij particulier huurden dus dan zit er niet direct een huur organisatie achter je aan, en de wachttijd op een woning was ongeveer een jaar niet 19 jaar. Door gesprekken met de huurbaas kon ik dus die tijd nemen. Ik denk dat er echt een betere wet voor moet komen, deze kinderen zijn ook gewoon huurders tenzij ze de huur niet alleen kunnen betalen.

    @Iflie@Iflie3 жыл бұрын
    • Dit probleem is puur met sociale huurwoningen, omdat die normaal gesproken vrij horen te komen voor iemand die het nodig heeft en daarvoor op een wachtlijst staan. In particuliere huur is dit enkel van effect als er, net als bij sociale huur, regels zijn over wie er wel of niet mogen wonen, maar dat is zelden het geval. De volwassen kinderen zijn niet degene die die sociale huurwoning toegeschreven hebben gekregen en mogen daarom niet op het contract. en zijn daarmee geen huurders van de coöperatie. Hooguit zijn ze onderhuurders bij hun ouders die er niet meer zijn. Als ze wel op dat contract mochten zouden ze alle mensen op de wachtlijst passeren, wat ook niet eerlijk is.

      @Ms10000123@Ms100001233 жыл бұрын
    • @@Ms10000123 Ik denk dat als de wachtlijst zo lang is ze ook geen mensen op straat moeten kunnen zetten. Bij onverwachts overlijden kan je niet zeggen dat ze al op de huurlijst hadden moeten staan. Er moeten duidelijk veel meer goedkope huizen bij, of ze moeten willen dat mensen de steden verlaten, dat kan natuurlijk ook.

      @Iflie@Iflie3 жыл бұрын
    • @@Iflie Dat is niet hoe het werkt. Ze hadden er al op moeten staan omdat ze volwassen zijn en er wonen, niet omdat de ouder is te komen overlijden. Dat is voor hun eigen zekerheid. Deze jong-volwassenen hebben vrijwel allemaal (een enkel grensgeval van iemand die net volwassen is geworden kan er zijn, maar dat zijn de voorbeelden hier niet) de kans gehad om hun zaken op orde te hebben. Ze hebben zelf het risico aanvaard door dat niet te doen. Net zoals bij verzekeringen kan je niet achteraf gaan klagen dat je het niet eerder geregeld hebt. Dat er meer woningen bij moeten komen ben ik het mee eens, maar dat staat volledig los van wat hier juist is. Wat hier juist is is dat de mensen die gewoon netjes op die wachtlijst hebben gestaan en in aanmerking komen voor de woning deze zouden moeten krijgen voordat een jong-volwassene die mogelijk niet eens in aanmerking komt ervoor er zou mogen blijven. En zelfs als de jong-volwassene in aanmerking komt zouden ze gewoon achteraan in de rij moeten aansluiten net zoals ieder ander.

      @Ms10000123@Ms100001233 жыл бұрын
    • @@Ms10000123 Ik weet niet hoe het bij jullie werkt maar als je hier op de wachtlijst voor een sociale woning staat kan je niet eindeloos aan de top staan, je gaat erop als je wil verhuizen niet als je nog 10 jaar bij je ouders wilt blijven wonen. Ik denk ook niet dat er genoeg gevallen zijn waarbij kinderen door een overlijden eruit moeten om een verschil te maken voor andere mensen die wachten op een woning en het brengt veel lijden met zich mee.

      @Iflie@Iflie3 жыл бұрын
    • @@Iflie Wie heeft het over eindeloos aan de top staan? Ieder op zo'n wachtlijst is van achteraan de rij langzaam naar voren gegaan over een periode die mogelijk jaren heeft geduurd. In die tijd hebben zij ook bij anderen moeten verblijven, waarschijnlijk in onzekerheid. Deze jong-volwassenen verbleven bij hun ouders, mogelijk omdat ze zelf op zo'n woning wachtten of omdat het nou eenmaal goedkoop is. Linksom of rechtsom, de mensen zoals in deze video staan er beter voor dan de mensen die op zo'n woning aan het wachten zijn. Wie je ook die woning toe schrijf, de ander is aan het lijden terwijl ze wachten op een andere woning. De vraag is dan wat eerlijker is: het vergeven aan de mensen die er het langst op wachten of het vergeven aan iemand die er mogelijk niet eens recht op heeft. Het negeren van het leed van het alternatief is niet hoe je een redelijke balans op maakt van de situatie.

      @Ms10000123@Ms100001233 жыл бұрын
  • Super zielig

    @paraamarokkiaa@paraamarokkiaa3 жыл бұрын
    • Ondertussen heb je ook mensen die 40 á 50 uur per week werken maar alsnog geen woning kunnen krijgen omdat blijkbaar mensen hier gratis mogen wonen? Belachelijk. En wat is er zo zielig? Ze heeft uitendelijk toch het huis gekregen?

      @matthijskkr@matthijskkr3 жыл бұрын
    • Zielig dat haar vader overleden is, jij hebt echt totaal geen idee wat medelijden is ofwel.

      @timdeathly@timdeathly3 жыл бұрын
    • @@timdeathly Je kunt niet altijd met mensen medeleven hebben.

      @matthijskkr@matthijskkr3 жыл бұрын
    • @@ok-bj5oo Het probleem hier is niet de huisjesmelkers. Het probleem is dat er te weinig woningen zijn. Als er genoeg woningen waren wordt de verhuurder wel geforceerd zijn huurprijzen omlaag te gooien, anders wilt niemand huren omdat ze ergens anders wel goedkoper kunnen huren of gewoon een hypotheek kunnen pakken. Het échte probleem is dus dat er niet genoeg woningen zijn. Nou, en waardoor komt dat nou? Dat komt doordat er geen huizen gebouwd kunnen worden vanwege de stikstof regels, en omdat huizen schijnbaar zomaar weggegeven worden aan asielzoekers en mensen zonder werk.

      @matthijskkr@matthijskkr3 жыл бұрын
    • @@matthijskkr Dus als er voldoende woningen zijn dan verdwijnen de huisjesmelkers? Dat is echt heel naief.

      @mathieuwiersma1660@mathieuwiersma16603 жыл бұрын
  • Dit is heel normaal bij woning corporaties. Ik heb precies het zelfde mee gemaakt. Ook bij me overleden moeder en ze zijden dat me moeder maar voordat ze dood ging het huis op onze naam had moeten zetten. Toen we SBS hadden ingeschakeld die ook ging bellen kon het ineens allemaal wel.

    @dannyv12@dannyv122 жыл бұрын
    • En zou ik je mogen vragen wat daar allemaal voor nodig was? Ik woon namelijk al langer dan 10 jaar met ze in huis.

      @ilalou941@ilalou9412 жыл бұрын
    • @@ilalou941 vooraf moest de huurder naam overgezet hebben naar ons zeiden ze. Echter was dit niet gepland. We hadden shownieuws gewoon gebeld en toen was het heel snel geregeld mocht het alleen dan aan niemand vertellen van de woning corporatie

      @dannyv12@dannyv122 жыл бұрын
  • 2020, en nog altijd is dit niet via een wet geregeld. Dit had tientallen jaren geleden al via een wet geregeld moeten zijn! Nu gaat een commissie onderzoek doen. Dan zal het nog wel jaren duren alvorens er een wet is. Ik vraag mij af welke politieke partij dit in zijn verkiezingsprogramma heeft staan!?

    @fenestrae@fenestrae3 жыл бұрын
  • Ik begrijp niet wie er ooit verzonnen heeft dat je pas op je 23ste huursubsidie krijgt en dan het huis uitgezet wordt als je ouders overleden zijn, velen studeren dan nog of hebben een klein baantje... Huizen, huur of koop, zijn schaars voor veel mensen, het is net alsof de overheid het er om doet, het leven expres zuur maken w.b woningen... helaas is de woningnood al heel oud

    @LS-ig1rt@LS-ig1rt2 жыл бұрын
  • ik werd dakloos door de betuwelijn fraude later mocht ik daklozen uitkering terug betalen(10.000 euro ong) omdat ik bij iemand ziek een dag op de bank sliep.sociale recherche daar meteen aan de deur.de staat heeft me geen enkel moment geholpen zelfs in kraakpanden gewoond.nu alles op orde omdat ikzelf er hard aan ging werken.heeft me erg veel jaren gekost

    @robertolive2023@robertolive20233 жыл бұрын
  • ‘Kinderen worden geacht uit te vliegen’. Nee, dat verlicht de woningnood zeg! Als kinderen bij hun ouder(s) willen blijven wonen en beide partijen zijn daar het mee eens, dan moet het mogelijk zijn om in de woning van je ouders te blijven bij overlijden. Maar nee, ze moeten plaats maken voor andere woningzoekenden (waaronder dus een aantal mensen die dus net hun ouder(s) zijn verloren. Iets met een cirkel. Onbegrijpelijk.

    @KlavertjeOpReis@KlavertjeOpReis3 жыл бұрын
  • Als de overheid nou meer woningen laat bouwen. Ik werk door heel Nederland overal staan kantoorruimte leeg pal naast deze lege reuzen worden gloednieuwe lege reuzen uit de grond gestampt. Maar nieuwe woningen voor mensen die erg hard een woning nodig hebben go maar?!!

    @ilahiseraaresihali6710@ilahiseraaresihali67103 жыл бұрын
  • Echt heftig als je van de ene op de andere dag (een) ouder(s) verliest, de volgende dag je woning uit moet. Dit kan zo niet. Wat een slap excuus, dat gebrek aan woningen. Die woning was toch al bezet?

    @LVIS-a@LVIS-a3 жыл бұрын
  • Bizar. En dat noemen ze sociale huur? Sociaal?

    @berendt87@berendt873 жыл бұрын
    • Sociaal wil vooral zeggen dat de huurprijs sociaal is.

      @laurensa.1803@laurensa.18033 жыл бұрын
    • @@laurensa.1803 Je mag toch ook verwachten dat ze socialer met de huurders omgaan dan de verhuurders in de vrije sector?

      @berendt87@berendt873 жыл бұрын
  • 3:52 11 jaar starters en 19 jaar doorstromers in Amsterdam ik ga stuk.

    @matthijsbakker342@matthijsbakker3423 жыл бұрын
    • je piept later anders als jij zelf in die positie staat maatje

      @Js-eg1cj@Js-eg1cj3 жыл бұрын
    • 11 jaar voor starters is echt onzin. Ik sta nu 10 jaar ingeschreven bij Kennemerland (Haarlem) en kan alleen in de lelijke wijken van Beverwijk en IJmuiden iets krijgen.

      @miera1029@miera10293 жыл бұрын
    • @@miera1029 ja daar wil je niet wonen

      @matthijsbakker342@matthijsbakker3423 жыл бұрын
    • @@Js-eg1cj ik ga stuk omdat het triest is dat er tekort aan woningen zijn.

      @matthijsbakker342@matthijsbakker3423 жыл бұрын
  • Ik ben zo bang geworden van dit filmpje dat ik overweeg een huis te kopen.

    @MagicBoterham@MagicBoterham3 жыл бұрын
    • Hoe is dit dan per direct op jouw van toepassing? Het gaat toch immers om kinderen die bij ouders in wonen, terwijl als ik het goed begrijp jij nu een eigen huis gaat kopen, naar ik aanneem niet samen met je ouders.

      @KAvanAlten@KAvanAlten3 жыл бұрын
    • @@KAvanAlten Ik denk dat hij bedoelt dat zijn kinderen dan niet op straat komen te staan als hem iets overkomt.

      @JonayPS@JonayPS3 жыл бұрын
    • @@JonayPS Of: geen kinderen nemen!

      @KAvanAlten@KAvanAlten3 жыл бұрын
    • @@KAvanAlten Ik weet niet of ik ooit kinderen wil.

      @JonayPS@JonayPS3 жыл бұрын
    • @@JonayPS Voor als je single bent is dat op dit moment nog niet relevant, mocht je een vriend(in) hebben moet je ook kijken wat een ander daarin wil.

      @KAvanAlten@KAvanAlten3 жыл бұрын
  • ik heb gelukkig net op tijd een woning kunnen krijgen net voor de deadline me moeder is helaas 14 mei overleden

    @in5in5in5@in5in5in53 жыл бұрын
  • Ernstig dit maar heel herkenbaar. Er zitten zo ontzettend veel gaten in het Nederlandse 'zorgsysteen' dat het beschamend is.

    @MartijnWismeijer@MartijnWismeijer3 жыл бұрын
    • Dit heeft niks met het zorgstelsel te maken. Ons zorgstelsel in Nederland is vrij socialistich tho

      @matthijskkr@matthijskkr3 жыл бұрын
    • Er zijn helemaal geen gaten in het net. Er hangen 2 draden in een put.

      @mathieuwiersma1660@mathieuwiersma16603 жыл бұрын
  • Het probleem is dat er veel te weinig huizen zijn voor veel te veel woningzoekenden. Dus dan krijg je dit soort schrijnende situaties waarbij er gekozen moet worden tussen 2 kwaden. De oplossing is ofwel meer huizen bouwen, of zorgen dat het aantal mensen dat een huis zoekt niet teveel groeit. Maar door de stikstofregels kan er niet genoeg gebouwd worden en door de enorme toestroom van migranten zijn er elk jaar meer mensen die hard een woning nodig hebben. Het zal dus de komende jaren alleen maar erger worden, want de migratie wil men niet inperken en de klimaat- en stikstofregels zullen koste wat het kost er doorheen gedrukt worden. NOS speelt een smerig spel, want men is nooit kritisch over migratie maar wel lovend over klimaat- en stikstofmaatregelen. Zij dragen dus als mediakanaal niet bij aan een constructieve discussie, maar brengen wel de pijn en het leed van deze mensen in beeld? Ik begrijp dat niet en vind het zonde van mijn belastinggeld.

    @jeahearystheconciliator6845@jeahearystheconciliator68453 жыл бұрын
    • Waar heb je het over? Iedereen praat constant over migratie. Daarbovenop is het probleem complexer dan wat jij schetst. Er wordt te weinig gebouwd maar er is ook al veels te lang toegestaan dat bedrijven en rijken meerdere woningen konden kopen. Half Amsterdam is in bezit van Russische, Chinese en Arabische investeringsmaatschappijen, private rijken zoals een prins van het koninklijk huis en vastgoedbedrijven. Verder is het beleid van woningcorporaties veranderd waardoor ze met meer winstoogmerk handelen. Dan komt er bij dat boeren geen plaats willen maken voor de woningbouw terwijl de agrarische industrie juist de grootste uitstoot van stikstof heeft. Die agrarische industrie exporteert vooral dus het is niet eens strategisch belangrijk maar puur om het geld. Dit zouden we kunnen oplossen als de regering eens ophoudt met denken aan iedereen's portemonnee en begint met denken aan de mensen zelf.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • @@Ironborn4 Typisch socialisten antwoord dit. Zeggen dat het probleem geld is en winstbejag. Kijk ik ben het met je eens dat het vervelend is dat rijke investeerders en woningcorporaties met hun monopolies de mensen dwingen om veel te grote lasten te moeten dragen, maar dat is niet het grootste probleem. Starters hoesten die lasten wel op en zijn tegenwoordig al blij als ze überhaupt een woning hebben. Ik praat het niet goed, ik wil alleen aangeven dat dit niets te maken heeft met de woningnood. Woningnood betekent dat er gewoon NIET genoeg woningen zijn op dit moment. De fysieke huizen ZIJN ER GEWOON NIET. Het is niet dat ze niet toegankelijk zijn of te duur of wat dan ook, nee de huizen ZIJN ER NIET. Er wordt minder bijgebouwd, terwijl de vraag groeit. Dus praktisch gezien kun je niet ontkennen dat er dus of meer huizen bij moeten komen, of de vraag moet minder. De bouw van de huizen wordt geremd door de onzinnige stikstofmaatregelen (in Duitsland liggen de normen bijv. 100x hoger) en de vraag wordt aangejaagd door bevolkingsgroei. Onze bevolking groeit op dit moment uitsluitend door immigratie, dat is een feit. Ik vind het prima dat we mensen naar NL halen om ze te helpen, maar ik zie niet in hoe wij hen helpen als ze direct in de onderklasse terechtkomen en blijkt dat er helemaal geen woningen gebouwd zijn voor hen en ook niet gebouwd gaan worden. Eveneens triest is het voor de starters van Nederlandse komaf die ook moeite hebben om iets te vinden. Ik ken mensen die aardig wat geld hebben en toch geen woning kunnen krijgen. Dus je moet niet alles op geld gooien, het gaat om organisatie en bouwen en dat er teveel mensen een woning nodig hebben. En wat betreft de boeren, lijkt me logisch dat als zij een stuk land bezitten dat zij zelf willen bepalen wat daarmee gebeurt. Als je een stuk land veel waard vind, moet je er een hoge prijs voor betalen zo is het met alles. Maar wat doe jij? Ipv dat je de logische conclusie trekt dat NL te vol is en ons boerenlandschap te beschermen, zeg je: goh wat een stugge mensen, zij moeten maar plaatsmaken voor mensen van buitenaf. Dus nee, dit lost zich niet vanzelf op. Daarvoor moeten we bereid zijn de oorzaken van het probleem aan te pakken. En de oorzaak is niet dat de regering alleen maar aan zichzelf denkt. De oorzaak is dat de meeste Nederlanders (waaronder jij) niet bereid zijn om de migratie in te perken, de migranten die al in NL zijn te helpen aan een fatsoenlijke woning (want dat gun ik ze) en de bouw niet steeds dwars te zitten met onzinnige stikstof regels.

      @jeahearystheconciliator6845@jeahearystheconciliator68453 жыл бұрын
    • @@jeahearystheconciliator6845 Ik heb nooit gezegd dat dit probleem zich vanzelf oplost. Sterker nog, je zet wel enorm veel woorden in mijn mond. Ten eerste heb ik met geen woord gerept over migratie behalve dat het debat wel degelijk prominent aanwezig is terwijl jij beweerde van niet. Migratie mag ingeperkt worden, daar zijn goede argumenten voor. En mensen helpen reken ik niet onder de sterke argumenten vóór migratie. We nemen zeker wel vluchtelingen op (waar ik overigens voorstander van ben), maar de vluchtelingenstroom naar NL is een klein deel van de migratie. De meeste migratie komt uit de EU (Polen, voormalig Soviet en Duitsland) en India (voornamelijk studenten en expats). Het is allang niet meer zo dat de migratie uit Turkije en Marokko zo sterk is als jaren geleden. Sterker nog, 62% van de migratie naar NL komt uit Europa of Amerika. Ten 2e komen die migranten voor werk (Polen en Bulgaren die werken in de agrarische sector en de bouw bijvoorbeeld) en voor hereniging met gezin (wat dus betekent dat ze al een man of vrouw in NL hebben) of voor de studie (waar migranten dus geld voor betalen). Dat zijn allemaal prima redenen om naar Nederland te komen en wij als land hebben dat nodig. Alle welvarende landen hebben arbeidsmigratie nodig om het land functioneel te houden. Je zou kunnen beargumenteren dat dit ten slechte komt van de werkende man/vrouw in NL en ik zou je daar best gelijk in geven maar ik denk dat we wel kunnen stellen dat NL met zijn dalende populatie en alsmaar stijgende BNP meer handen aan dek nodig heeft om het werk te doen en wij die simpelweg niet zelf baren. De woningen zijn te duur. Dus je kan wel zeggen dat starters dat bedrag wel ophoesten, maar die huizenprijzen zijn omhoog gestuwd en niet enkel door migratie. Daar zit inderdaad 30 jaar aan woonbeleid achter die stelselmatig de markt open stelde voor bedrijven en het lucratiever maakte voor huisjesmelkers. Dit kan heel makkelijk aangepakt worden met regelveranderingen en gerichte belastingen. Dan zullen die bedrijven (zoals die van prins Bernhard) heel snel hun conclusies trekken en die niet lucratieve woningen te koop aanbieden. Dat lost niet het volledige probleem op maar het helpt wel en dan zijn die steden weer een beetje leuk ipv zielloze AirBnB steden. De stikstofnormen in NL zijn gewoon bepaald door onafhankelijke instanties (waar ik vertrouwen in heb) die geen baat hebben bij een vernietiging van de Nederlandse agrarische industrie. Daar is niemand bij gebaat eigenlijk. Echter is het een moeilijke maatregel die we móeten nemen. Het milieu gaat kapot puur en alleen voor de portemonnee van de boer. Dat is onacceptabel. Soms moet je simpelweg als land er voor kiezen dat de maatschappij belangrijker is dan handel. De nertsenfokkerijen hebben we ook geruimd omwille van de volksgezondheid. Zo moeten we ook de Nederlandse veehouderij sterk verminderen. Dus om meer huizen te kunnen bouwen én de NL milieu te behouden moeten we de veestapel verminderen. En als bijkomstigheid heb je ook nog eens dat als er minder boeren zijn, er minder migranten nodig zijn voor het agrarische werk.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
    • @@Ironborn4 Ok prima. Dus hoe ga je dan zorgen dat meer mensen een huis kunnen krijgen? Je houdt een heel verhaal over dat migranten uit Europa komen en voor werk etc. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen en waarvoor ze hier komen. Het gaat erom dat zodra ze hier zijn, ze een huis willen natuurlijk! Maar die huizen zijn er dus niet. Alsof het mij wat uitmaakt of die mensen uit Polen komen of uit Libië. Die mensen komen hier en er staat geen huis. Een NL kind wordt hier 18 en er staat geen huis. Ga daar eens op in i.p.v. een rookgordijn van problemen op te trekken die er niets mee te maken hebben. Wat betreft dat woningen te duur zijn, ben ik helemaal met je eens dus hou niet een heel verhaal waarom, ik geef je volledig gelijk. Ik zeg alleen dat het feit dat woningen te duur zijn is naar, maar dat is iets anders dan de woningnood. Nogmaals, woningnood betekent: er zijn GEEN huizen voor alle mensen. Niet: de huizen zijn te duur. Ten slotte dat over die stikstof mag je geloven, maar in Duitsland zijn de normen 100x soepeler dus wat NL doet is water naar de zee dragen in een tijd dat mensen omkomen van de dorst.

      @jeahearystheconciliator6845@jeahearystheconciliator68453 жыл бұрын
    • @@jeahearystheconciliator6845 De reden dat ik erbij haal waar die migranten vandaan komen is niet om te roepen dat het geen Libiërs zijn maar juist dat het voornamelijk EU-import is. We zitten in de Schengenzone en dus kúnnen we geen migranten weigeren zonder onze afspraken aan de EU sterk te verloochenen en zodra wij dat doen, zet je een enorme kettingreactie in werking die wellicht eindigt met enorme schade aan de EU. Mss vind je dat prima omdat je geen voorstander bent van de EU, maar dat laat zien dat het probleem op de woningmarkt niet gereduceerd kan worden tot ''te veel mensen.'' Dat Duitsland het fout doet (of een andere beslissing heeft gemaakt op basis van de specifieke situatie in hun land) maakt het nog niet goed dat NL het fout zou moeten doen. Wat we moeten doen is de veestapel gedwongen afbouwen (en desnoods boeren gedwongen uitkopen voor een redelijk bedrag natuurlijk), enorm hard overheidsstimulering voor woningbouw (desnoods een woningsfonds met overheidsgeld die zich op de sociale en middenklasse woningen stort), heel snel de regels versoepelen en proces versnellen voor vergunningen voor woningbouw en bouwbedrijven in staat stellen om snel te werk te gaan. Ook al stoppen we vandaag met migratie naar NL, dan nog hebben we zo een 350 duizend huizen nodig om het tekort op te lossen. Dus het is zaak om zo snel mogelijk dat verschil te dichten en het liefst wat extra te bouwen.

      @Ironborn4@Ironborn43 жыл бұрын
  • T is al Misselijk makend dat zo iets gebeurd in NL .😣

    @yyendo@yyendo3 жыл бұрын
  • Zolang je je huur kan betalen moet er geen probleem zijn toch

    @juriendejong5201@juriendejong52013 жыл бұрын
    • Maar ja, is dat wel zo? Huizen worden vaak samen gekocht, dus de huur is gebaseerd op een gezamelijk inkomen. Daar komt nog bij dat als er dus nog maar een ouder is die vervolgens ook nog eens komt te overlijden, de kans dat het kind kan blijven betalen wel erg klein gaat worden.

      @KAvanAlten@KAvanAlten3 жыл бұрын
  • Het woordje sociale woningbouw vereniging...daar mag het eerste woordje van weggelaten worden. Her gaat om geld, geld en nog eens geld! Bovendien: het is toch het probleem verplaatsen naar een ander bureau-laatje. Ik raad alle mensen (18+) trouwens aan om je in te schrijven bij verschillende woningbouwverenigingen in het land. En heb je een woning, zorg dat je (opnieuw) ingeschreven blijft. Ivm wachtlijsten. Misschien kost het wat, maar het loont echt als je bijv van baan veranderd.

    @Bloem777@Bloem7772 жыл бұрын
  • alTiJd wEeR kAPiTaLiSmE

    @devevid@devevid3 жыл бұрын
  • Het is heel simpel, je moet 3x de kale huur aan netto inkomen hebben...............

    @hercules20201@hercules202013 жыл бұрын
  • Ja schande vriend van mijn zoon op straat gezet naar overlijden beide ouders binnen half jaar sinds oktober huis uit gezet en niemand die helpt

    @theadejager2175@theadejager21753 жыл бұрын
    • Jij ook niet?

      @KAvanAlten@KAvanAlten3 жыл бұрын
  • Oké, dit moet anders..

    @tmsupreme7763@tmsupreme77633 жыл бұрын
  • Dat tekort aan sociale huurwoningen wordt nooit opgelost,het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een huis kopen,hier kunnen ze veel meer geld mee "verdienen"

    @mvdg2927@mvdg29273 жыл бұрын
    • Zolang woningen worden gebouwd door porjectontwikkelaars wel. Ik denk dat het tijd wordt voor het bouwen van vooral behoorlijk veel woningen. Niet zo groot dan, niet luxe, maar wel functioneel. Zodat mnsen een dak boven hun hoofd hebben. Oh ja wie weet ook wat meer kunnen controleren... op onderverhuur bijvoorbeeld. Of op samenwonen en je oude woning nog aanhouden.

      @pizzablender@pizzablender3 жыл бұрын
  • Rondkomen lukt net: met een Participatie uitkering (730 p/m), omdat mijn zoon geen woning kan vinden, geen werk kan vinden en omdat hij zijn studie gestopt was. Gelukkig betaald hij (nog) de helft van de huur (sociale huurwoning (en gelukkig ook huursubsidie}) We hopen; dat hij een baan vindt. Want het geld is nu net genoeg, om eten te kopen. Dit lijkt mij duurzaam samenleven! Hij moet v.d. woningbouwvereniging wachten, tot 36 jaar (nog 8 jaar) om bij mij ingeschreven te kunnen worden. Ik ben 63, en hoop oud te worden. Maar je weet het nooit.

    @froukjedijkshoorn@froukjedijkshoorn2 жыл бұрын
  • Gewoon ten strijde trekken wojoooo

    @marstuber2836@marstuber28362 жыл бұрын
  • Wanneer je dit toestaat kun je een woning erven en dat is niet de bedoeling. Wanneer 1 iemand het mag mag iedereen dit en dan komen er geen woningen meer vrij. Jammer voor deze volwassen mensen maar diegene die anders in dat huis komt te wonen komt misschien ook uit een moeilijke situatie.

    @maareentak@maareentak3 жыл бұрын
    • Ik woon in Belgie en ga de woning van mijn ouders erven. Niet meer dat moeilijke NL gedoe.

      @Brusselsniels@Brusselsniels3 жыл бұрын
    • @@Brusselsniels In Nederland mag je ook woningen erven als het koopwoningen zijn, huurwoningen mag je niet erven.

      @ajoeb.alaoui@ajoeb.alaoui3 жыл бұрын
  • Woning tekort...11 jaar voor starters, 19 jaar doorstromers. Net alsof 4 a 5 jaar niet genoeg bellen had moeten laten afgaan om er wat aan te doen.......nope...laat maar oplopen die handel...

    @Santello22@Santello223 жыл бұрын
  • Die mannelijke presentator is veel chiller om naar te luisteren.

    @RiffanSongz@RiffanSongz3 жыл бұрын
  • Ik heb mijn woningbouw gemaild over dat wij graag ons zoon ingeschreven willen hebben met ons in het huur contract. Ik heb een reactie terug gekregen,helaas mag onze zoon, niet in geschreven,worden met ons, in het huur contract 🥴 Alleen als je een getrouwd stel, bent of samen woont met je partner, mogen in het huur contract, kinderen mag dat niet,ook niet als je kind boven de 18 is 😑 De enige oplossing is,inschrijven voor wonend zoekende! Dat hij straks niet in de problemen komt!

    @bigsatje@bigsatje3 жыл бұрын
  • Of je ouders overlijden of weg gaan. Ze moeten je gewoon in die huis houden. Genoeg redenen te verzinnen waarom. En kinderen gewoon altijd op huurcontract mogen laten inschrijven. Wat een onzin allemaal.

    @shpigenzig@shpigenzig3 жыл бұрын
    • Tegelijk wil je grote woningen ook weer vrij hebben. Beetje raar als een eengezinswoning wordt ingenomen door een alleenstaande. Maar dan moeten de regels behoorlijk overhoop gehaald, denk ik. Iets van 1 jaar blijven zitten en in dat jaar met urgentie door naar een woning van de goede maat?

      @pizzablender@pizzablender3 жыл бұрын
    • @@pizzablender ja dat kan ook een optie zijn. Maar vanaf bepaalde leeftijd gewoon geen regels. De gene die overblijft beslist wat het slimste is voor hem/haar. En om deze problemen te voorkomen, meer bouwen en huizenprijzen niet pan laten uitrijzen.

      @shpigenzig@shpigenzig3 жыл бұрын
KZhead